Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Ok, pahoittelen jos arveluni oli virheellinen :confused:.

P.S. En ollut liputtaja.

Pelkän kuvan liittäminen yhtiöketjun viestiin on yleisesti ottaen huono ratkasu. Ei kestä kauaa laittaa saatelause esim ”hankapankin vapaastiluettavan aamupalan kommentit harviasta.”

Jos nyt oikein muistan, että olit laittanu pelkän screenshotin sinne. En kyllä ollut itsekään liputtaja, mutta oletin että se oli kiellettyä sisältöä ja siksi liputettu. Kun esimerkiksi op ei salli omien analyysien jakoa forumilla.

2 tykkäystä

Liputuksen syynä voi muistaakseni mainita myös ns. muun syyn, jossa modeille voi kertoa perustelun / epäilyn esimerkiksi onko luvallista julkaista ko pankin juttua. Modet sitten tietävät kuinka suhtautua.

Jatketaan @Kunhalvallasaa täällä :slight_smile: Minun mielestä se että mikä sähköhinta Suomessa (joka on alle 20 % Harvian markkina-alueesta) on 3 seuraavan päivän aikana, on suhteellisen irrelevanttia. Kyllähän siitä toki yhteyden Harvian liiketoimintaan voi vetää, mutta vaikea nähdä tätä nyt tässä kontekstissa mitenkään olennaisena.

EBIT% keskusteleminen ja vertaaminen vertailukauteen on taas mielestäni hyvinkin relevanttia. Viime vuonna kaikki tekijät olivat suotuisia, nyt päinvastoin. Tästä huolimatta EBIT% ei mielestäni älytöntä romahdusta ottanut, vaan kannattavuus kestää tällaisiakin markkinahäiriöitä. Se on vahva viite laatuyhtiö -leimasta, vaikka toki yksissään ei tähän vielä riitä.

7 tykkäystä

Tuskin sähkön tämän hetkinen hinta vaikuttaa siihen, miten esimerkiksi uusien talojen rakentamisen yhteydessä taloon rakennetaan sauna. Omakotitalossa, rivitalossa ja paritalossa lienee aina sauna. Samoin kerrostalossa taitaa olla aina sauna joko taloyhtiön yhteinen tai asuntokohtainen. Se on sitten toinen asia, siirtyykö kysyntä pientaloissa enemmän puulämmitteiseen kiukaaseen?

Oho. Tämä ei ollutkaan kahvihuone.

Miksi puhut 3 seuraavan päivän ajasta? Yleinen näkemys energiahinnoista käsittääkseni on, että viime vuosien edullisiin hintoihin ei olla palaamassa pitkään aikaan jos koskaan, jolloin tulevat sähkökustannukset (vaikkapa kiinteän sopimuksen 4c/kWh → 12c/kWh) ovat kuitenkin ihan relevantti asia kuluttajien tulevissa ostopäätöksissä sekä Suomessa että ympäri Eurooppaa.

1 tykkäys

@Anssi2 Puhun 3 vrk sähkönhinnoista, koska koko viestiketju lähti liikkelle viestistä, jossa Harvian ketjuun laitettiin päivitys jossa oli kuva Suomen 3vrk sähkönhinnoista. Eikä viesti edes käsitellyt oikein sähkönhinnan ja Harvian välistä yhteyttä, vaan oli enemmän tuollainen onliner ilman sisältöä. Ei sellaiset viestit kuulu yhtiöketjuun.

Isoa kuvaa maalatessa voi hyvinkin ketjussa mielestäni spekuloida sähkönhinnan ja tuotteiden kysynnän välisiä korrelaatioita.

6 tykkäystä

Niin liputetaan viestini pointti saattoi jäädä epäselväksi, vaikka mielestäni ihan kirjoitin siihen, että saunominen ei ole kallista, kunhan valitsee sähkösopimuksen ja saunomishetken fiksusti.
Harvian liikevaihdon lasku johtuu nimenomaan siitä, että ihmisille on annettu ymmärtää, että saunominen maksaa maltaita, siis jopa 20€ kerta….

Mitä varsinaiseen liputtamiseen tulee, niin lippu foorumilla heiluu, jos joku mutuilee tulevaisuuden puolella.
Hienoja postauksia menneisyyttä fundamentein kuvaten ihaillaan.
Sijoittamisessa pitää ymmärtää menneisyyttä, mutta sijoituspäätöstä tehdessä otetaan kantaa tulevaisuuden kehityksestä.

Eniten hymyilen niille liputuksille, mitkä on tehty siksi, ettei sanoma ole yhtenevä oman mielipiteen kanssa, eikä sisältö istu pirtaa……

3 tykkäystä

Viestissäsi kerroit vain, miten saunominen on kivaa ja edullista. Viestin ois voinu vaikka kahvihuoneeseen laittaa, kun aika tommonen yleinen juttu, eikä niinkään Harviaan yrityksenä liittyvä.

3 tykkäystä

https://keskustelut.inderes.fi/t/inderesin-sijoitusmeemiketju/33791/1555?u=citizenj

2 tykkäystä

2 tykkäystä

Onko paljonkin kryptoja salkussa?

2 tykkäystä

Ei ole kryptoja, selvennän siis tarkoitusperäni: Mielestäni tuo on twiitti on enemmän totta kuin meemi, se että se on meemiketjussa antaa siis kuvan että sen sisältö olisi jotenkin vitsi.

TOSIN Inderesin linjahan ilmeisesti on, että kryptot ovat sijoituskohteena rinnastettavissa osakkeisiin ja asuntosijoittamiseen. En julista että tämä väärin tai moraalitonta tai edes vastuutonta, mutta itse en, sanotaanko pidä, tuosta linjauksesta.

6 tykkäystä

Se että foorumilla on aihealueena kryptovaluutat, niin onko se inderesin virallinen kanta rinnastaa kryptot sijotuskohteina osakkeisiin? Onha tuolla blogitkin, onko neki sitte verrattavissa samoin?

Mun mielestä on hyvä pitää kryptoketjut erillää muista, niin ei tarvi niitä kattoo, jos ettii uutta ketjua luettavaksi. Tai jos haluu löytää kaikki kryptoketjut, niin ne on yhessä paikassa.

7 tykkäystä

Moi, miksi Suomen Inderesissä ei missään ilmoiteta Inderes.dk:n webcasteista? Esimerkiksi tänään olisi ollut tarjolla Hafnian Q3-esitys ja haastattelu johon sattumalta törmäsin googlen kautta. Hafnia – Presentation of Q3 quarterly report 2022

4 tykkäystä

@Anssi2 Toi on ihan hyvä kysymys. Tällä hetkellä inderes.fi toimii inderes 1.0 alustan päällä ja inderes.dk toimii inderes 2.0 alustan päällä, minkä takia sisältö ei automaattisesti valu toiselle.

kesällä 2023 tod näk. inderes.fi siirtyy myös inderes 2.0 päälle jolloin sisällön joka on automatisoitua.

7 tykkäystä

Sori laitoin vahingossa yöllä voxtur viestin väärään ketjuun, piti laittaa kahvihuoneelle.

10 tykkäystä

Vastaan tänne, ettei mene yhtiöketju tukkoon kurssispekulaatioilla (saattaa olla myös syy aiemmin mainittuun liputukseen).

Silloin kun vielä välittäjätiedot näkyivät niin nämä “mikkihiirikaupat” näyttivät ainakin omaan silmääni jenkki-algojen tekeleiltä, ei niinkään kurssimanipulaatiolta.

Yleinen linja kai on ollut, että yhtiöketjuihin ei toivota lyhyen aikavälin kurssiheilahtelujen spekulointia ja kauhistelua, näille kun on omatkin ketjunsa, ja yhtiöketjuissa keskityttäisiin yhtiön liiketoimintaan ja sen kehittymiseen.

Erikoinen on myös vihjauksesi siitä, että Inderesin analyysin kanssa poikkeava näkemys tulisi tällä foorumilla sensuroiduksi. Siis ennen kaikkea sen takia, että sinun lisäksesi myös Inderes on ollut osakkeen kanssa koko seurannan historian ajan negatiivisella suosituksella, vain vaihdellen negatiivisuuden astetta (myy/vähennä).

13 tykkäystä

"Tesla tuntuu jotenkin jämähtäneen. Ylipappi puuhastelee kaikkea muuta ja kilpailijat tulee samalla kovaa vasemmalta ja oikealta. Terhakkain ja potentiaalisen Tesla-killer on Polestar. Viimeaikoina tullut ulos kovia yhteistyökuvioita alan johtavien firmojen kanssa. Tesla voi yrittää kehittää omiaan, mutta fakta on että monessa asiassa Tesla on jo jäljessä kilpailijoitaan. Tietenkin on tämän lisäksi ollut lukuisia muita perustavaa laatua olevia tekijöitä, joissa Tesla on ollut koko ajan selvästi takamatkalla. Kurssikin alkaa kai hiljalleen heijastelemaan sitä.
"

-Miksi tämä liputettiin(ei minun tekstini), Tesla uskovaiset ei siedä vähäisintäkään negatiivista näkemystä uskonnollisen hurmiopalstansa joukkoon, sillä ei ole väliä että vaikka kurssi on laskenut viikossa 17% silti se on uskovien mielestä sen on oikeasti noussut.
-On toki käytäntö kaikilla palstoilla täällä. Puuilo ketjussakin tekstini liputettiin taannoin kun Puuilo oli palstakonsensuksen mukaan menossa varmuudella konkurssiin, koska Julia.
-Liputus käytäntö tekee tästä palstasta lähinnä hupipalstan, koska vähäisintäkään kunkin ketjun konsensuksen vastaista faktoillakaan perusteltua näkemystä ei siedetä lainkaan.

6 tykkäystä

Luetaanko me samaa todellakin samaa Tesla-ketjua? Tuo kuvailu ei nimittäin osu alkuunkaan siihen, miltä Tesla-vänkäämis-palsta minun silmiini näyttää. Ottamatta siis kantaa, kumpaan suuntaan vänkäämistä on, mutta molempiin suuntiin näkemyksiä kyllä esiintyy.

10 tykkäystä