Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Aiotaanko palstalla jossain vaiheessa puuttua tähän lähes joka ketjussa esiintyvään “metakeskusteluun”? Tällä epäselvällä nimityksellä viittaan siis tilanteeseen jossa ketjun keskustelu muuttuu aiheesta kirjoittamisen sijaan kirjoitteluksi siitä, mistä ketjussa kirjoittajien mielestä saisi tai ei saisi puhua. Luodaan myös omia sääntöjä ja “ojennetaan” muita, aivan asiallisia kirjoittajia.

Mielestäni tämä, selkeästi yleistyvä, kirjoittelutapa alkaa olla siinä määrin häiritsevä että siirryn pian tiettyjen asioiden seuraamisessa muille foorumeille. Lisäksi palstan moderointikäytänteiden ollessa tietyissä asioissa erittäin tiukka, joihinkin asioihin ei puututa ollenkaan.

Olen tullut siihen tulokseen että foorumista alkaa ainakin itselleni tulla liian iso osa päivittäistä netissä istumista. Ehkäpä on aika etsiä muuta ajanvietettä, semminkin kun palstalla ei enää juuri uutta sijoitustietoa tai vinkkejäkään ole.

3 tykkäystä

Joissain joo, mutta toisaalta eri ketjuissa on eri kulttuuri ja keskustelu siitä mitä ketjulaiset ketjulta haluavat on ihan ymmärrettävää. :slight_smile: Kunhan se ei ole jatkuvaa.

Toki keskustelun voisi siirtää esim. liputusketjuun tai kahvihuoneeseen jos se venyy jatkuvaksi.

4 tykkäystä

"Henkilökohtaisesti olisin toivonut vahvempaa kannanottoa faktoihin perustuen, mutta Suomen ulkopolitiikan näkökulmasta varmasti parempi vaihtoehto. Eipä tässä ole juurikaan voitettavaa ja paljon hävittävää. Tai seuraavaksi ruotsalaisten jalkapallofanien sijasta murhataan suomalaisia.

PS. Tämä siis liityy Elina Valtosen melko ympäripyöreään kommenttin aiheen tiimoilta. Ilmeisesti edellinen kommentoja poisti viestin ?"

Olisi mielenkiintoista kuulla miksi viestini poistettiin? Ymmärrän että Lähi-Idän tilanne on hankala ja moniulotteinen. Mutta kuulisin mielelläni mikä viestissäni rikkoi palstan sääntöjä. Terroristien tai murhaajien kritisoiminen tuskin on palstan sääntöjen vastaista?

2 tykkäystä

Moikka!

Kiitos viestistäs!

Se liputettiin varmaan alun perin siksi, koska se viesti, mihin vastasit, niin kirjoittaja itse poisti sen ja seuraavakin viestin aiheeseen liittyen oli sellainen, jonka senkin kirjoittaja oli itse poistanut.

Sitten ajattelin, että viestisi jää “yksinäiseksi” ilman viestiä, mihin olit vastannut, Jos siinä olisi vielä se viesti, johon olet vastannut, niin viestistäsi saisi ehkä enemmän irti?

Palautin viestisi, niin voit muokata sitä, jos haluat tai vaikka lisätä sen linkin, johon olet kommentoinut. :slight_smile:

12 tykkäystä

Mikäs tässä meni pieleen kun ei viesti kelvannut Elisan ketjuun?

Ihan omakohtaista kokemusta tässä on taustalla. Kerran vuoteen Elisa on käynyt kauppaamassa jonkun leasing modeemin vanhan tilalle, tullut asentamaan viihteen jota ei osata käyttää jne…

Ei kyse nyt ole kuin muutamista satasista kerrallaan, mutta kusetus mikä kusetus ja vielä valtio-omisteiselta yhtiöltä.

Varmaan vaan väärä ketju. Sopinee paremmin tänne https://keskustelut.inderes.fi/t/omat-kokemukset-yhtioista-ketju/

13 tykkäystä

On myös aika raflaava väite, että Elisa vaihtaa 2 mrd. “mummoja kusettamalla”. Ei liene firman ydinbisnestä.

ESG- aspektin esiintuominen on loistava ajatus, mutta kaipaa vähän muuta luiden ympärille.

11 tykkäystä

Eiköhän se ongelma ole että jos heittää täysin ilman pihviä kasan syytöksiä firman touhuista, firman ketjuun, se ei tuo oikein lisäarvoa. Kuka vain voi mennä minkä vain firman ketjuun ja sanoa “tää on ihan paska firma, kusettajia” mutta kiinnostaako tuollaiset avaukset ketään?

13 tykkäystä

Vähemmän provosoiva tyyli ja enemmän lihaa luiden ympärille olisi ehkä ollut parempi. Eli millä tavalla se bisnes perustuu tuolle, millä tavalla Elisa kusettaa jne.

7 tykkäystä

Vahvasti suosittelen kaikille kanssafoorumisteille joita yksittäiset trollitilit (“Antit”) häiritsevät, että blokkaa nämä käyttäjät omasta fiidistä. Jos näistä on liiaksi häiriötä useammalle niin ylläpito blokannee pysyvämmin. Ottamalla k.o. tilin omasta listasta pois tekee omasta elämästä ja foorumilla hengailusta paljon leppoisampaa. :smiling_face:

5 tykkäystä

Olisit nyt kertonut myös, miten blokataan. Ihan siis teknisesti. Kiitos.

Oisko tuolta profiilista? :thinking: En tiedä sitten kun on näitä ns. “piilotettuja” profiileja miten ne estetään :smile:

3 tykkäystä

Yksi foorumin hölmöistä ominaisuuksista on se, että jäähyllä olevaa ei voi sivuuttaa. Profiilin piilottaminen piilottaa jäähyllä olon ja se onkin ainoa asia minkä se piilottaa eli jäähyherkän kannattaa piilottaa profiili.

5 tykkäystä

Sain muuten bannia tuosta viestistä, jossa lupasin olla tarkempi.

Hämmentävää.

Ilmeisesti ei pidä reagoida muiden antamaan palautteeseen ja koittaa parantaa kirjoittamistaan reflektoiden missä meni metsään?

Heitän kysymyksen ilmoille jos sallitaan, vaikka en jääkään asiaa vatvomaan sen enempää.

Miksihän esim. insinoori on estetty ilmeisesti ao. kuvakaappauksessa olevan viestin johdosta? Muutenkin kiinnittänyt huomiota että välillä systemaattisesti käyttäjiä on liputetettu/estetty kun ilmeisesti poliittiset mielipiteet eivät ole olleet miellyttäviä. Säännöt eivät näytä olevan kaikille samat, nimittäin useassa tapauksessa mitään sääntöjä ei ole rikottu vaan on oltu pelkästään eri mieltä tai jos onkin, niin vain toinen osapuoli on vaiennettu kummankin puolen syyllistyessä samaan. Tiettyjä poliitikkoja saa mm. parjata niin törkeästi ja paljon kuin haluaa kun taas toisien arvostelusta saa helposti bannia. Eikö sananvapaus ja demokratian kunnioittaminen olekaan tärkeätä?

6 tykkäystä

Ei pidä paikkaansa. Kyseiseltä käyttäjältä on poistettu lukuisia asiattomia viestejä tuosta ketjusta. Tuosta viestistä ei ole mitään estoja rapissut. Viesti löytyy edelleen ketjusta.

Tämä on jännää tekstiä siinä mielessä, että juuri kyseisen käyttäjän kaikki poistetut viestit (jotka olen ehtinyt lukea ennen poistoa) ovat keskittyneet yhden ehdokkaan haukkumiseen ja se on tapahtunut sen verran törkeästi, että olen lähinnä ihmetellyt, miksei ole siirretty jo aiemmin “vain luku”- moodille. Tämän päivän poistetussa viestissä haukkui toista foorumilaista.

Ketjusta on vielä poistamattakin hänen edellinen hymypoika- kommentti.

5 tykkäystä

En tiedä tästä tapauksesta, mutta sääntöjen vastaiset viestit poistetaan. Eli tuossa viestissä tuskin on mitään sääntöjen vastaista. Eli koko oletuksesi on väärä.

Hyvin usein poliittisissa ketjuissa ne varoitukset ja jäähyt tulevat siitä, että homma menee ad hominemiksi. Eli ei keskustella politiikasta, vaan käytännössä solvataan muita kirjoittajia. Ne onkin hyvä karsia pois. Poliitikkojahan saa kritisoida aika ankarastikin puolin ja toisin.

4 tykkäystä

Siellä ketjussa oli toinen hieman “tunteikas” ja “värikäs” viesti mistä ilmeisesti jäähy tuli. Ei mitään uutta tai ihmeellistä, foorumin moderoinnin laatu on edelleen kunnossa.

12 tykkäystä

Jep, jäähyihin ei juuri ikinä ole syynä yksi viesti (ellei foorumille tule uusi henkilö jonka avausviesti on sellainen ettei parantamisen varaan laiteta toivoa) vaan katsotaan kokonaisuutta. Toki teknisesti jokin viesti on se, mitä kautta yleensä mennään jäähyä laittamaan mutta käytännössä siis katsotaan kirjoittajan yleistä kontribuutiota ja vaikutusta foorumille.

21 tykkäystä

Ehdotan että tuo politiikkaketju suljetaan pysyvästi (jos se ei laske foorumin kävijävirtaa merkittävästi).

Tuo viikonlopun tauko oli kuin raikas tuulahdus ja nyt kun tuo taas avautui niin huomasi kuinka ankeaa kehässä kiertävää vääntöä tuo sisältö olikaan. Ei jatkoon.

Ja kyllä, laitoin jo itseltäni pois, joten tämä on vain ystävällinen ehdotus kaikkien hyvinvoinnin lisäämiseksi.

10 tykkäystä