Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Ehdotan että tuo politiikkaketju suljetaan pysyvästi (jos se ei laske foorumin kävijävirtaa merkittävästi).

Tuo viikonlopun tauko oli kuin raikas tuulahdus ja nyt kun tuo taas avautui niin huomasi kuinka ankeaa kehässä kiertävää vääntöä tuo sisältö olikaan. Ei jatkoon.

Ja kyllä, laitoin jo itseltäni pois, joten tämä on vain ystävällinen ehdotus kaikkien hyvinvoinnin lisäämiseksi.

10 tykkäystä

Tai sitten tehdään likasanko maahanmuuttoon liittyvälle keskustelulle, jota ei kenenkään tarvitse seurata. Muu keskustelu pysyy yleensä aisoissa, mutta maahanmuutto ei. Mielestäni se pitäisi repiä tuolta pois omaan ketjuunsa ja kieltää politiikkaketjusta kaikki mahdollinen maahanmuuttoon liittyvä.

1 tykkäys

Kaikki liputetut viestit on piilotettu.

Kiinnostaa mitä tässä nimimerkki @Dissidentti liputetussa viestissä Mandatum-ketjussa luki. Viesti oli saanut 19 tykkäystä ja nimimerkki on ketjussa aiemmin kirjoittanut hyviä viestejä.

En edelleenkään ymmärrä tämän liputusjärjestelmän tarkoitusta. Jos viesti on loukkaava ja sääntöjen vastainen niin miksi siitä ei menisi tieto sivuston ylläpitäjille sen sijaan että tällä tavoin osoitellaan? Piilotettu viesti jota ei voi lukea on tyhjä viesti, eikä muut sivuston lukijat tee sillä mitään.

2 tykkäystä

Moikka!

Kiitos viestistäsi!

Kollega aiheellisesti piilottanut sen, koska se on suora kuvakaappaus kokonaisesta lehtijutusta.

Linkkejä voi laittaa juttuihin ja sitten olisi kiva, että lisää linkkien yhteyteen pienen referaatin jutusta ja sen, jos juttu on maksumuurin takana jne.

Piilotusta käytetään harvemmin, vaan yleensä poistetaan suoraan. Joskus piilotus toimii näkyvänä varoituksena/muistutuksena tietyissä tilanteessa + liputettua viestiä ehtii käyttäjä jonkun aikaa muokkaamaan fiksummaksi, jos sen haluaa takaisin näkyville jne.

Poistin sen nyt kokonaan, jotta se ei näy edes piilotettuna. :slight_smile:

4 tykkäystä

Nokia uskovaiset liputtaa kaikki negatiiviset viestit ketjusta vaikka ne olisi faktaa ja uskottelevat toinen toisilleen kuinka Nokian on ylivoimainen ja Ericsson myy tuotteet tappiolla vaikka siitä ei ole mitään todellista tietoa.

1 tykkäys

Kuvattiin Aten kanssa juuri superpessimistinen Nokia-video, en malta odottaa reaktiota siihen kun pääsen linkkaamaan Nokia-ketjuun. :smiley:

15 tykkäystä

Oooh, en malta odottaa, olen niin innoissani että ajattelin liputtaa jo tämän viestisi varmuuden vuoksi.

Mutta vakavasti ja aiheesta törkeästi ohi, milloin video tulee ilmoille?

8 tykkäystä

Sanoisin että noin ~40min :stuck_out_tongue: Teen parhaillaan vaikka ei tekisi mieli. :smiley:

14 tykkäystä

Avasin eilen uuden keskustelun Top 3 country / pörssi 2024 (ETF poimintaa varten) ja se suljettiin jokunen tunti sitten perustelematta. cc @Sijoittaja-alokas

Voisiko joku valaista, miksi tuo keskusteluavaus suljettiin? Oliko otsikko huono, vai sisältö liian päällekkäinen jonkin toisen ketjun kanssa? Mielestäni maavoittajan veikkaaminen on täysin samanlainen kysymys kuin suomi top 3 osakkeen veikkaus.

Huomasin, että jokunen toinenkin keskustelu oli suljettu samalla tavoin perustelematta, mutta samalla siirretty osaksi toista keskustelua.

Moikka!

Kiitos viestistäsi!

Top-ketjuja ja listausketjuja ei turhan montaa viitsi avata kuten joku Kahvihuoneellakin taisi todeta, kun kaikki aiemminkaan perustetut eivät ole niin suosiota saaneet. Tämäkin ketju oli auki kolmisen tuntia eikä ketju oikein saanut minkäänlaista vastaantottoa siinä ajassa. Ketjuja on suljetaan ja on suljettu satamäärin - useimmiten kai poistetaan kokonaan. Uusi pörssivuosikin taitaa aueta jo viiden päivän päästä.

Tämä tsektattiin toisen moderaattorin kanssa ja tämä tuntui hyvältä ratkaisulta.

Ketjun avaus oli ihan asiallinen sinänsä.

Tämä ketju on saanut ihan mukavan suosion toisaalta:

Ja aika usein myös Vuoden Flop 3-ketju on saanut jonkinlaista suosiota. :slight_smile:

9 tykkäystä

Lähdekriittisyys ei taida olla suosiossa ainakaan Venäjän aggressiot -ketjussa.

KalleH jatkoi:

“Kaikenmaailman rauhanlikket ja ympäristöjärjestöt on olleet helppoja maaleja ja samalla ihmisten luotainen pelko asioihin joista he eivät ymmärrä yhtään mitään.”

Vaikka Venäjä onkin valheen valtakunta, ei meidän pitäisi ottaa siitä oppia. Aika outoa on, jos foorumilla vaiennetaan faktojen pyytäjä. Jos länsimaiden ydinvoimavastaisuus olisi Venäjän kieroilua, olisi siitä varmaankin edes jotain tieteellistä näyttöä tai edes mainintoja mediassa.

Ei edes Wikipedia väitä Venäjää länsimaisen ydinvoiman vastustuksen syypääksi. Siellä jutellaan ydinvoiman vastustuksen historiasta, että:

Samaan aikaan kun tieteellinen tutkimus saavutti kehityksen asteen, jossa ydinreaktioiden hyödyntäminen tekniikassa tuli mahdolliseksi, oli maailmassa käynnissä historian suurin yksittäinen konflikti: toinen maailmansota. Ensimmäiset ydintekniikan sovellukset tehtiin sodan aikana ydinaseissa ja vasta sodan päätyttyä alkoi toden teolla tutkimus atomin ytimen energian käyttämiseksi rauhanomaisissa tarkoituksissa. Ydinvoimaan suhtauduttiin aluksi lähes yksimielisen optimistisesti: se nähtiin ydinaseriisunnan näkökulmasta ydintekniikan sotilaallisen käytön vaihtoehtona, suunnattomana energiavarana joka tarjoaisi suuria määriä edullista energiaa sekä tapana hillitä fossiilisten polttoaineiden käyttöön liittyvää luonnonvarojen kulutusta ja päästöjä.

Vasta 1960- ja 1970-luvulla alkoi tulla näkyviin jakautuminen ydinvoiman kannattajiin ja vastustajiin. Jotkut olivat huolissaan ydinvoiman käytön turvallisuudesta ja seurauksista, radioaktiivisista jätteistä. Toiset, etunenässä Rooman klubi, kiistivät jatkuvan taloudellisen kasvun ja siihen liittyvän kasvavan energiankulutuksen hyödyllisyyden ylipäätään. Vuonna 1979 Yhdysvaltain Harrisburgissa, sekä 1986 Neuvostoliiton Tšernobylissä tapahtuneet ydinvoimalaonnettomuudet nostivat ydinvoiman vastustuksen ja siihen liittyvän poliittisen liikehdinnän huippuunsa, millä on ollut huomattava vaikutus siihen, että ydinvoiman osuuden kasvettua 80-luvulla yli 15%:iin maailman sähköntuotannosta sen osuus ei ole enää kasvanut kokonaisenergiankulutusta nopeammin. Joissain maissa uuden ydinvoiman rakentamisesta luovuttiin.

Joko pian historiaa aletaan Suomessa kirjoittamaan uusiksi, että Harrisburgin, Tšernobylin ja Japanin ydinonnettomuudet olivatkin Venäjän tekosia?

Jos toinen aloittaa “minun mielestäni”, mihin tarvitaan faktoja kun on tuotu ihan selvästi esille, että kyseessä mielipide?

Minun mielestäni näet ongelman siellä siinä, missä sitä ei ole (foorumilla ei vaienneta faktanpyytäjiä vaan yritetään pitää keskustelu aiheessa).

En osaa osoittaa lähdettä yo. mielipiteelleni.

24 tykkäystä

Niin, Neuvostoliitto kuitenkin toteutti operaation joka johti suuronnettomuuden joka taas johti valtavaan ydinvoimavastaisuuteen. Pidän mahdollisena, että ilman tätä vastustusta olisimme Euroopassa energiaomavaraisia tänä päivänä. Toki esimerkiksi länsimainen taho Greenpeace on käyttänyt omintakeisia laskutapoja onnettomuuden vaikutuksille. Omintakeisuus voidaan sitten nähdä propagandana tai olla näkemättä mielipiteestä riippuen.

The World Peace Council (WPC) was set up by the Soviet Communist Party in 1948–50 to promote Soviet foreign policy and to campaign against nuclear weapons at a time when only the USA had them.

In October 1981, the Danish authorities expelled Vladimir Merkulov, a Soviet Embassy second secretary and KGB operative, whom they charged with passing money to Arne Herløv Petersen, a member of the WPC’s Danish affiliate, the Copenhagen-based Liaison Committee for Peace and Security, to finance a newspaper campaign calling for the establishment of a Nordic nuclear weapons-free zone.

Luulin että tämä oli täysin yleistä tietoa. Voin näiden kaivamista jatkaa koska historian kertaus ei koskaan ole pahitteeksi.

Tsernobyl oli muuten niin kauhea munaus että välillä tulee jopa mieleen että aiheutettiinko se tahallaan. En yllättyisi.

Edit: asian vierestä:

Kuten John Vidal ja monet muut, Caldicott ohjasi minut lukemaan kirjan, jossa väitetään 985 000 ihmisen kuolleen onnettomuuden seurauksena [14]. Venäjästä englanniksi käännetyn kirjan on julkaissut New Yorkin tiedeakatemia omassa julkaisusarjassaan. Se on ainoa tieteelliseltä näyttävä teos, joka vaikuttaa tukevan vihreiden villejä väitteitä Tshernobylin vaikutuksista.

Murskaava arvio alan aikakauslehdessä (Radiation Protection Dosimetry) huomauttaa, että kirjassa esitettyihin lukuihin on päästy melko erikoisesti olettamalla, että kaikki kuolleisuuden lisääntyminen alueella on johtunut onnettomuudesta – jopa kuolleisuus sairauksiin, joiden ei ole koskaan havaittu johtuneen säteilystä [15]. Tälle oletukselle ei ole mitään perusteita, ei vähiten siksi, että sairauksien seuranta kehittyi useissa maissa dramaattisesti onnettomuuden jälkeen, ja siksi, että entisissä itäblokin maissa tapahtui vuoden 1986 jälkeen suuria mullistuksia. Kirjassa ei edes yritetä löytää yhteyksiä säteilyaltistuksen määrän ja sairastuvuuden välillä [16].

12 tykkäystä

Siis ajattelit todistaa ydinvoiman vastustamisen neukkuyhteydet rauhanpuolustajien kautta. Nehän on ihan eri asioita - paitsi jos ajattelee leimaavasti, että eri tavalla ajattelevat on vihollisia, samaa porukkaa kaikki.

Ja Neuvostoliitto/Venäjä on siis myynyt 1960-luvulta alkaen ympäri maailmaa ydinvoimalaitoksia aina Hanhikiveen asti, mutta onkin koko ajan vastustanut niitä? Yes. Hienoa päättelyä.

Liputuskeskusteluketju on metakeskustelua. Antamasi lähteet eivät oikein vakuuta, mutta ei ole ainakaan Juurikilla aikaa puuttua asiaan. Faktantarkistajat ovat erikseen. Tämä on metakeskustelu, jossa puhutaan liputtamisesta ja sen onnistumisesta.

On todella huolestuttavaa, jos moderaattoreiden joukossa on joku, joka varmaankin omien poliittisten näkemyksiensä takia poistaa päivystävien poliitikkojen liputtamat viestit, vaikka kyse olisi täysin oikeutetusta aika oudon väitteen perustelujen kysymisestä, kuten tässä tapauksessa. Se on sensuuria.

Vastasin pressa-ketjussa tähän.

Kerroin ihmisten typeryydestä ja että todellakin voi saada ääniä tämän vuoksi. Kerroin miten jotkut tekevät äänestyspäätöksen mitä ihmeellisimmistä syistä, ja että ihmisiä on erilaisia ja kaiken maailman hiihtäjiä löytyy. En ottanut kantaa homouteen. Kaikki eivät ajattele “järkevästi” vaan tekevät äänestyspäätöksen mitä ihmeellisimmistä syistä. Kehoitin kysymään vaikka työkaverin mielipidettä, niin saattaa yllättyä.

Viestini poistettiin. Mitä vittua nyt taas ihan oikeasti? Nyt kiroilen, pressaketjussa en. Mikä tuossa oli väärää / kiellettyä. Kai täällä saa oman mielipiteensä kertoa, tai ainakin kuuluisi saada.

Pyydän ja vaadin ylläpidolta tähän perusteellista vastausta.

-Suppis-

3 tykkäystä

Tuo lainaamasi sitaatti on @III21 viestistä, ei omastasi.

Siivosin yleisesti “seksuaalisuuskeskustelun” (miksi tuota nyt nimittäisi?) viimeisimpiä kommentteja, missä viestisi meni mukana. Se ei ollut minusta niin informatiivinen, vaikka varmasti kaikki voivat allekirjoittaa väitteen että ihmiset saattavat tehdä tosiaan äänestyspäätöksensä… mitä moninaisin perustein. Sen lisäksi halusin katkaista keskustelun johonkin, nuo kun harvemmin päättyy mihinkään järkevään ajatustenvaihtoon internetissä.

Olisin toki voinut kirjoittaa tästä heti foorumiin, mutta aikani oli päivällä rajallista foorumin muita seikkoja setviessä. :slight_smile:

19 tykkäystä

Ottamatta kantaa seksuaalisuuksiin, ihmisten typeryydestä kertominen voi tuntua mutkien suoraksi vetämiseltä omien arvojen universaaleiksi tulkitsemisen alaisena. Kuitenkin eletään maassa missä Timo Koivusalosta on todella isosti ja vakavissaan puhuttu presidentintekijänä. :smiley: Edustuksellinen demokratia edustaa sitä minkä enemmistö kokee tärkeäksi. Kansansuvereniteetti iski jo kauan ennen kansankapitalismia.

2 tykkäystä

Tuli tuosta Nokian Renkista mieleen sellainen häiritsevä juttu, koskien keskustelualustan aktiivista siivoamista, että kun kommentoin erästä TYRES-ostosta näkemyksilläni ja tavoitteillani, viestini poistettiin pikana. Samoin on poistettu useita muitakin asiallisia viestejä, joissa ei todellakaan ole ollut solvaamista tai muita epäasiallisuuksia.

Ainoa kysymys tällaista asiallisten viestien moderointia kohtaan kuuluukin: miksi?

Vaikea sanoa mitään näkemättä viestiäsi, mutta mahdollisuuksia poistamiseen on useita, väärä ketju on aika yleinen eli olisiko sopinut paremmin ostin/myin-ketjuun!? Tämän viimeisimmän viestisikin parempi paikka olisi Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Välillä toki asialliset viestit voivat epähuomiossa poistua “pesuveden” mukana. Varmaan kannattaa pingata @Sijoittaja-alokas ja @Verneri_Pulkkinen

Kiitos siirrosta @Sijoittaja-alokas :slight_smile:

4 tykkäystä