Osakesijoittaminen

Sijoituspäiväkirjat

Täällä vielä tuore, mutta lyhessä ajassa mieltynyt Inderesin foorumin kävijä! Vuosia sitten uhrasin aikaa nettipokerin opiskeluun ja seurasin useampaakin pokerifoorumia, missä ehkä parasta sisältöä olivat jäsenten pokeripäiväkirjat, niin opetus- kuin viihdearvoltaankin. Omaakin päiväkirjaa taisin hetken pitää, ja kun omat päätökset ym. ratkaisut toi esille, sai sopivaa painetta perustella omia päätöksiään tai ottaa oppia kokeneempien palstalaisten kommenteista.

Pelaajien elämän- ja pelitapahtumien esille kirjaaminen saattoi osaltaan kasvattaa jonkinlaista yhteisöllisyyttäkin. Kun kirjoittaja nousi huonon runin ja kassakriisin jälkeen takaisin voittavaksi pelaajaksi, saattoi ketjussa esiintyä kollektiivista iloa, sekä toisinpäin. Aistin täällä foorumilla samanlaista yhteisöllisyyttä. Piensijoittaminen (etenkin passiivinen) ei tietenkään yhtä sykähdyttävää sisältöä tuota, mutta voisin kuvitella jaettujen sijoituspäiväkirjojen olevan sopiva väylä jakaa enemmän harrastuksestaan, sekä ehkä saada haastetta omille ajatuksilleenkin. Toimisi myös light-versiona sijoitusblogeille, jonka pitämiseen monellakin voisi olla kiinnostusta, mutta joka olisi ehkä kuitenkin turhan raskas ylläpidettävä. Plus luo tietenkin kiinnostavaa sisältöä myös foorumin kävijöille.

Olisikohan täällä paljonkin light-bloggaamisesta kiinnostunutta jäsentä, joiden sijoituspäiväkirjoille voisi perustaa ehkä oman keskustelualueensakin?

  • Kiinnostaisi kirjoittaa ja lukea
  • Kiinnostaisi lukea
  • Ei kiinnosta

0 äänestäjää

5 tykkäystä