Sijoituspäiväkirjat

Täällä vielä tuore, mutta lyhessä ajassa mieltynyt Inderesin foorumin kävijä! Vuosia sitten uhrasin aikaa nettipokerin opiskeluun ja seurasin useampaakin pokerifoorumia, missä ehkä parasta sisältöä olivat jäsenten pokeripäiväkirjat, niin opetus- kuin viihdearvoltaankin. Omaakin päiväkirjaa taisin hetken pitää, ja kun omat päätökset ym. ratkaisut toi esille, sai sopivaa painetta perustella omia päätöksiään tai ottaa oppia kokeneempien palstalaisten kommenteista.

Pelaajien elämän- ja pelitapahtumien esille kirjaaminen saattoi osaltaan kasvattaa jonkinlaista yhteisöllisyyttäkin. Kun kirjoittaja nousi huonon runin ja kassakriisin jälkeen takaisin voittavaksi pelaajaksi, saattoi ketjussa esiintyä kollektiivista iloa, sekä toisinpäin. Aistin täällä foorumilla samanlaista yhteisöllisyyttä. Piensijoittaminen (etenkin passiivinen) ei tietenkään yhtä sykähdyttävää sisältöä tuota, mutta voisin kuvitella jaettujen sijoituspäiväkirjojen olevan sopiva väylä jakaa enemmän harrastuksestaan, sekä ehkä saada haastetta omille ajatuksilleenkin. Toimisi myös light-versiona sijoitusblogeille, jonka pitämiseen monellakin voisi olla kiinnostusta, mutta joka olisi ehkä kuitenkin turhan raskas ylläpidettävä. Plus luo tietenkin kiinnostavaa sisältöä myös foorumin kävijöille.

Olisikohan täällä paljonkin light-bloggaamisesta kiinnostunutta jäsentä, joiden sijoituspäiväkirjoille voisi perustaa ehkä oman keskustelualueensakin?

  • Kiinnostaisi kirjoittaa ja lukea
  • Kiinnostaisi lukea
  • Ei kiinnosta

0 voters

7 tykkäystä

Täällä uusi palstalainen, hei vaan kaikille! Olen ahminut palstan sisältöä muutaman päivän, ja totesin että tämä on sellainen yhteisö johon haluan liittyä. Keskustelu on ilahduttavan rakentavaa ja asiakeskeistä.

Olen tekemässä kattavaa sijoitussuunnitelmaa, ja käyn läpi useampia eri aihealueisiin ja sijoitusmuotoihin liittyviä pohdintoja. Haluaisin aloittaa suunnitelman kehittelylle oman keskustelunsa, sen sijaan että jaan aiheita eri keskustelualueille. Tämä siksi, että henkilökohtainen elämäntilanteeni vaikuttaa melko paljon siihen, mitkä ovat kannaltani järkeviä valintoja ja tavoitteita. Myös suunnitelman eri osiot vaikuttavat toisiinsa. Järkevintä olisi siis käsitellä niitä kokonaisuutena.

Palstalla ei taida toistaiseksi olla omaa osiotaan tällaisille päiväkirjamaisille keskusteluille. Mielestäni sellainen olisi tarpeen, koska jokaisen meistä tilanne on ainutlaatuinen, ja sijoituspäätöksiä on hyvä käsitellä ja ymmärtää asianmukaisessa kontekstissaan. Tämä hyödyttäisi niin päiväkirjan pitäjää kuin lukijoitakin.

Omaa blogia en halua asialle sentään perustaa, vaan yksi keskusteluketju ajaisi asian vallan mainiosti.

1 tykkäys