Osakesijoittaminen

Sijoitusstradegia +30% vuosituotolla kolmen viimeisen vuoden ajan

William O’neilin innoittamana kikkailin eri luvuilla, pääosin tulos/osake kasvulla sekä ROEn muutoksilla. Mutta sitten löysinkin mielenkiintoisen kombinaation…!

Eli nämä ylempänä nähtävät osakkeet olisivat täyttäneet asetetut kriteerit viimeisinä vuosina. Aika hyvin olisi tehnyt tuottoa!

Tässä vielä kriteerit joilla hain:

Pystyykö joku kertomaan mistä moinen voisi johtua, koska olen vain lukiolainen sijoittajauransa alussa :smile:
Vai onko pelkkää sattumaa? Tiedän, että Saulin sanoin “osakemarkkinoilla on ollut erityisen hyvät bileet viimeiset 9 vuotta”, <- korjatkaa jos meni väärin, koska en muista tarkkaan miten sanoi :laughing:

Ottamalla pois tulos/osake-kohdan, olisin saanut mukaan muutama lisä osaketta per-vuosi, jotka olisivat täyttäneet kriteerit, mutta ne olisivat hieman syöneet tuottoa (5-10%), joten päätin jättää ne pois. Ne olivat tuottaanet vain noin -5-20% per. vuosi. (Scanfill, Taaleri ja joitain muita)

Tässä vielä “konkreettinen” esimerkki, miltä salkun kehitys näyttäisi, jos olisi vaikkapa valinnut vuoden 2016 tulosten perusteella osakkeensa viime vuoden lopulla. Ostot ovat ajoitettu päivällemäärälle 30.10.2017 ja ostohinnaksi on valittu kyseisen päivän lopetuskurssit.


PS.
-Sivu ei tarjoa kaikkia Helsingin pörssissä olevia osakkeita, kuten Nokia, Sampo jne…
Olisin mielelläni tutkinut 2014 edeltäviä vuosia myöskin, mutta palvelun tiedot eivät riittäneet niin kauas.
<-(2014 ei näkynyt excelissä, mutta silloin kriteerit täyttivät Scanfil, UPM sekä Etteplan)

2 tykkäystä

Nuo kaikki valitsemasi kriteerit kuvastaa tuloksen kasvua. Markkinatilanne on jatkunut suotuisana, joten on ihan luonnollista, että noilla kriteereillä valittaessa osakkeet myös tuottaneet hyvin. Täytyy myös muistaa, että helsingin pörssi on tämänkin vuoden aikana noussut huomattavasti, niin myös muilla kriteereillä löytää hyviin tuottoprosentteihin yltäneitä osakkeita.

Nuo valitut kriteerit ovat ihan hyviä tarkasteltaessa osakkeita, mutta niiden kanssa ei pidä sokaistua. Jos markkinatilanne kääntyy, niin eniten kasvuodotuksia saaneet osakkeet tulevat todennäköisesti myös jyrkimmin alas. Tämäkään ei tietenkään ole mitenkään automaatio vaan täytyy tarkastella laajemmin asioita.

4 tykkäystä

Tosi hyvä pointti, kannattaa miettiä osakkeissa jo seuraavaa kurvia ennakoiden. Ja samalla on hyvä miettiä, onko noidenkaan yhtiöiden kasvu ja kannattavuus kestävällä pohjalla?

4 tykkäystä

Hyvä, että taas uusi nuori sukupolvi Viljameineen lähtee mukaan ja uskoo osakepoiminnan autuuteen. Mitään uutta ei kuitenkaan ole markkina-auringon alla, joten siitä vaan kokeilemaan omaa strategiaa. Kummasti vaan ne tuottoprosentit laimenee, kun laittaa oikeat rahat peliin - varsinkin jos uskaltaa laittaa siihen rinnalle tämän inhottavan Mr. Indexin kasvamaan. Tätä index-herraa on niin pirun vaikea voittaa. Siksi ajan myötä saa mielenrauhan vain Masse-sedän filosofialla “sijoittaminen on viihdettä, mistä kannattaa ajoittain ihan maksaakin”.

4 tykkäystä