Smart Eye - King of automotive’s Interior Sensing AI?

Toki toinen vaihtoehto on tuo, että SEE:lle ei ole osoitettu RfQ:ita, mutta muille on. Jotenkin ajattelisin, että siinä tilanteessa toimari olisi sanonut “No meaningful rfqs were issued for us in fy2020” tarkoittaen, että heiltä ei pyydetty näitä, mutta eipä näistä tiedä. En siis itse sitä tuosta lausumasta päättelisi, mutta jos muut tiedot tukevat tätä niin asia voi hyvinkin olla näin ja se kelpaa kyllä paremmin kuin hyvin. :slight_smile:

3 tykkäystä

Isoja pelureita lähivuosina liikkeenä kun autot muuttuvat tietokoneiksi

There has been speculation that the Korean tech giant may try to acquire companies in the automotive semiconductor business, such as NXP, Texas Instruments, Renesas or Infineon.

“Over the next decade, automobiles will become autonomous (self-driving) and will require a lot of artificial intelligence (AI). Today most self-driving cars use graphics processing unit (GPU) chips from Nvidia for their AI. Although these chips were designed to process graphics, they perform AI calculations much faster and cheaper than standard Intel CPUs. They are also expensive,” he said.

“There are very many small firms that are trying to develop AI chips that are less costly than Nvidia’s GPUs, as well as some research efforts in large firms like Intel and IBM. Samsung and SK hynix have also presented papers at technical conferences about AI chips that their research teams are investigating. None of these is an obvious target for an acquisition. Very few of the tiny AI-focused companies are publicly traded, so Samsung may acquire them without anyone learning about it until after the deal has been closed,” he said.

8 tykkäystä

Tier1:llä menee lujaa Q4:llä. Täsmää myös tuon Seeingin kertoman kanssa eli loppuvuotta kohden aktiviteetti lisääntynyt

14 tykkäystä
2 tykkäystä

Jahas. Apple teki startteripanostuksen Kiiaan 3.6 mrd $ yhteisen sähköauton valmistamiseksi.

Toivon, että alusta ja perustekniikka tulisi mahd. valmiina Huyndain mallistosta ja että Apple erottautuisi sitten omalla akkupaketilla ja käyttiksellä… we’ll see

Aikaisemminhan oli jo juttua että Huyndai Mobisin kanssa olisi tulossa sopimus…

(Kevennys: mitenkäs tämä nyt näin menee? Colinin mukaanhan Applen piti olla jo ostamassa Seeingiä Down Underissa :face_with_raised_eyebrow::face_with_monocle:)

41 tykkäystä

Voisit pikkuhiljaa ottaa käyttöön ”industry ex-pertti” -nimikkeen ja lanseerata oman automotive industry analyysimediakeskuksen AL - times -lehtineen.

32 tykkäystä

Mitä tämä tarkalleen tarkoittaa on vielä auki mutta mielenkiintoista.

9 tykkäystä

Komppaan! Ja eikös Colinin rapsaa alaan liittyen ollut jollain sivustolla myynnissä yli 9k usd hintaan, miettikää paljon Aston vois pyytää! Kiva nähä että Smartin kurssi on ottanu pikku pomppuja ylöspäin tän viikon ja 24. tätä kuuta Q4 rapsa. Kuvittelenko muuten omiani vai näkykö Nordnetissä vielä n. 2 vk sitte että Q4 rapsa tulis pihalle 19.2 eikä 24.2 niinku nytte näkyy?

7 tykkäystä

En ole vielä ehtinyt lukemaan, mutta nyt on yllättävä ja jännittävä otsikko kirjoituksella.

Ensimmäisenä kannattaa kiinnittää huomiota taas kyseisen artikkelin kirjoittajaan, siitä löytyy syy jo sisällölle, jonka vuoksi itse ainakin hyvin kriittisesti suhtauduin artikkelin sisältöön.

3 tykkäystä

hyvä aloitus: am I the only one? yes you are Colin…?
Sijoitti seye toiseksi parhaaksi ja nvidian 7. Parhaaksi ja eikö nämä ole kimpassa nvidio ja seye? What?

Tuskin kukaan haluaa valita nvidian 7. Parasta, kun voi saada see qc priimaa…

5 tykkäystä

Oletteko muuten huomanneet, miten i-expertin tapana on ottaa joku tietty pieni murunen Nvidia/ SEYE / vastaavasta kumppanisysteemistä (esimerkiksi nyt tuo video) ja sitten vastata siihen kuvaamalla 10-30 kalvollista Seeing-materiaalien teknisiä yksityiskohtia, Qualcomm-ekosysteemiä jne.

Hän ei oikeastaan keskity koskaan käsittelemään Nvidia Drive ekosysteemiä kokonaisuutena ja teknisesti syvällä tasolla.

Esimerkiksi tämän tyylisistä asioista ei ole lainkaan tapana kirjoittaa:

image

Tuossakin artikkelissa tehtiin yhdestä PR-videosta erittäin pitkälle meneviä johtopäätöksiä koko toimialasta. TÄllaisista asioista ei myöskään kirjoitella:


Just sayin’

image

42 tykkäystä

Huvittava tämä artikkelin allekirjoitus

“— Colin Barnden is lead analyst at Semicast Research, and “Seriously Skeptical” columnist on EE Times.

Jännästi tässä aihepiirissä skeptisyyttä kyllä löytyy, kaikkia muita toimijoita kohtaan paitsi Seeingiä ja sen kumppaneita :slight_smile:

6 tykkäystä

Ei varsinaisesti Smart Eyeen liity, mutta toiselta ruotsalaiselta silmänliikeseuraajalta q4 tulos.

4 tykkäystä

“The fourth quarter showed a significant increase in business activity and we returned to organic growth. We thereby achieved a new currency-adjusted sales record for the Group, along with clearly improved earnings. Despite the continued uncertainty in today’s world, we introduce the firm goal of achieving a positive operating result for the Group for full-year 2021. We are seeing steadily growing interest in eye tracking and the increased level of activity during the quarter bodes well for the future.”

Enteilee hyvää!

6 tykkäystä

Onkohan tuo Tobii millään muotoa verrokki tuolla RI osastolla Smartille? Kuitenkin aika paljon näyttää eye-trackingille löytyvän sovellusalueita, ja niitä luultavasti tulee koko ajan lisää.

4 tykkäystä

Tämä ei välttämättä sovi ketjuun, joten liputtakaa tarvittaessa pois, mutta…

Jos ja kun (eye tracking) DMS on ns. uusi markkina, jolla on vain muutama vakavasti otettava toimija, niin eikö kannattaisi omistaa sekä Smarttia että SEEtä? Mikäli kaikki menee kuten täälläkin on ennustettu, niin Smart/Qualcom ja SEE/Nvidia jakavat leijonanosan markkinasta. Eli molemmat voittavat?

Omistan itse vain Smarttia, mutta olen miettinyt tätä jo jonkin aikaa.

7 tykkäystä

Jos nyt kuvitellaan, että tutustuisin Seeingin ihan kylmiltään, niin joo, varmasti voisin harkita sijoittavani kommunikoidun pipelinen yms. takia.

Mutta nyt kun on myös Smartti, jolla on paljon parempi näkyvyys tuleviin tuottoihin, niin en vain uskalla tai näe järkeä sijoittaa Seeingiin. Jos alkavat napsimaan voittoja yms. niin uskon että kyytiin pääsee vielä. Nyt toki Qualcomm-uutisten ansiosta kurssi raketoinut viimeaikoina, joten voi sanoa että olisi ehkä kannattanut. Buy the rumor ja sillee…

3 tykkäystä

SEE ei ole ilmoittanut DWtä vähään aikaan, mikä ihmetyttää. Jotkut spekuloivat, että tämä johtuisi Qualcomm kanssa solmitusta yhteistyöstä, mutta on olemassa mahdollisuus etteivät ole vain saaneet yksinkertaisesti voitettua.

SEYE taas on ilmoittanut omaavansa suurimman osan tämän hetkisistä DWstä enkä usko, että heiltä olisi jäänyt tämä (SEEn ilmoittamatta jättäminen Qualcomm jutun takia) huomaamatta, sillä todennäköisesti automallin kilpailutus tulee myös heille / tilannekuva heilläkin on todella tarkka kentältä, mihin malleihin DMS halutaan. Toisaalta korona on varmasti investointihalukkuutta jarruttanut keväällä 2020 koko alalla, mutta luulisi pikkuhiljaa julkistuksia (paljon) tulevan edes jollekin DMS toimittajalle.

Kertokaa, jos teillä on näkemyksiä tämän DW jaon ja hiljaisuuden suhteen.

3 tykkäystä

Tämän hetken hiljaiseloon vaikuttanee hiljainen jakso ennen 24.2 julkaistavia Q4 lukuja. Tämän jälkeen latu markkinakommenteille ym. on auki.

2 tykkäystä