Smart Eye - King of automotive’s Interior Sensing AI?

Korealainen automotivea seuraava tietolähde piirtää ensimmäistä kertaa näkymää mitä Ioniq 7 tuo tullessaan vuonna 2023. Siellähän se DMS on sitten mielestäni oltava pakollisena mukana. SAE Level 3.

Kannattaa alusta katsoa taustoitus ja sitten tosta 7min stampin kohdilta eteenpäin.

Tämä on tietysti huhua eikä virallista tietoa.

HDP olisi siis se teknologia jota Smarttilaisten kannattaisi seurata silmä kovana. Videossa kerrotaan myös sama mitä olen arvellut eli Ioniq5:ssä on lähinnä forward camera seuraamassa ajoneuvon asemaa kaistalla… (HDA2). eli mobileye tyyppinen ratkaisu mutta ei DMS kameraa.

24 tykkäystä

Tsekatkaa uusi video:

53 tykkäystä

This is a good important nomination run by a media company. Peer review is important.

14 tykkäystä

Smart ostaa Affectivan

Tässä tuli se strategisen tason asia, joka on pari kvartaalia roikkunut ilmassa.

Osakeannissa 2.3milj uutta osaketta. Olisko laimennus noin 20%?

Silti tämä on lienee strategisesti paljon merkittävämpi asia kuin tuo laimennus. Siis muille kuin päiväveivaajille.

87 tykkäystä

Lock-upin muodossa convictionia riittää.

25 tykkäystä

Olen tätä vähän aikaa säästellyt. Iltasatu.

Jylhäkallion massipäällikkö kertoo jälkikasvulle totuuksia DMS-markkinasta:

Seuraavana aamuna, pörssin auetessa, toimii Jylhäkallion salkunhoitaja:
SEE

lisäys: Disclaimer koskien tätä meemittelyä

87 tykkäystä

Minulla ei kompetenssi riitä kertomaan tämän yrityskaupan tuomista eduista, mutta kovasti kyllä molempien firmojen toimarit puhuvat synergioista. Smart Eyen market cap tänään ollut tänään vajaa 500M USD joten 73M USD ihan kohtalaisen suuri kauppa SEYE:n kokoluokassa.

Kokonaisuudessaan täytyy sanoa, että todella mielenkiintoista on ollut seurata osakkeenomistajana Smart Eyen matkaa, joka ei ole vielä kunnolla edes alkanut. Toivottavasti H2/2021 alkaa jo tapahtua numeroidenkin valossa :slight_smile:

37 tykkäystä

Tässä on paljon varmasti tulevaisuudessa todistettavaa. Täytyy perehtyä Affectivaan ajan kanssa tarkemmin, mutta käsittääkseni tässä Smartin asema CERENCE-NVIDIA ekosysteemissäkin vahvistuu

Affectiva is happy to partner with Cerence, who use our Emotion AI to further humanize their voice and AI-powered in-car intelligent assistants, optimizing what the in-cabin environment looks and feels like.

In addition to understanding what users want to do, Cerence Drive now also senses how they feel. Using “emotion AI” powered by Affectiva combined with cameras to analyze facial expressions and tone of voice the mobility assistant understands drivers’ and passengers’ cognitive and emotional states. From there, the assistant adapts its behavior accordingly, changing both its response style and tone of voice to match the situation. Besides providing more “empathic” assistance, this technology could enhance safety on the road by preventing distracted, drowsy and impaired driving.

Affectiva works with a number of leading car manufacturers and transportation technology companies, including Aptiv,[45] Cerence,[46] Hyundai Kia,[47] Faurecia,[48] Porsche,[49] BMW,[50] GreenRoad Technologies,[51] and Veoneer.[52]

Eli kyllä Smartin lonkerot tulevat ulottumaan tämän seurauksena entistä useampaan paikkaan

Affectivan vahvuus lienee OMS… markkina voi olla about tuplasti isompi kuin DMS.

51 tykkäystä

Mitäs työkaluja tässä tarjoutuu jo ennestään SE:n osakkeita omistaville vai tarjoutuuko mitään? Lähinnä tuota diluutiota mietin, että onko se torjuttava naamalla ja nautittava kyydistä kuten tähänkin asti.

5 tykkäystä

Mitäköhän tuo osakkeen diluutio tässä tulee nyt käytännössä tarkoittamaan? Laskeeko SmartEye - osakkeen kurssi tämän kaupan johdosta tuon noin 20%? :thinking:

7 tykkäystä

Mitenköhän tätä hintaa nyt kuvailisi… tiedotteen mukaan viime vuonna about 5m liikevaihtoa ja maksettiin 73,5m, eli p/s ~15. Ei mikään ryöstö, mutta hinta ois voinu olla korkeampikin nykypäivänä?:thinking: smartin oma peräpeiliin kattova p/s taitaa huidella jossain 50 paremmalla puolella

5 tykkäystä

Halvalta vaikuttaa! Täydentää hyvin smartin palettia. Yhtiönä ovat suunnilleen smartin kokoinen. Long smart!

Edit: lueskelin vähän lisää niin, voi veljet! Potenttiaali on iso!

17 tykkäystä

Todella mielenkiintoinen kauppa! Smart Eye saa ensi alkuun tuosta uuden toimiston Bostoniin, varmaan edelleen jenkkien autoteollisuuden toiseksi tärkeimpään kaupunkiin. Affectivan mukaan toimivat “with 7 of the 10 leading auto OEMs”, onkohan joukossa valmistajia joita ei Smartin asiakkaista ole vielä löytynyt?

Lisäksi tietenkin mukana tulee 5MUSD liikevaihtoa ja kovaa katetta “a gross margin of 86 percent”. Smart Eyen liikevaihto oli viime vuonna 65MSEK eli n. 7,85 MUSD. Vaikka tämän vuoden liikevaihdolla ei sijoituscasen kannalta ole valtaisaa merkitystä niin tuolla mittarilla kyseessä on varsin iso kauppa. Hinta tuntuu suht edulliselta, ehkäpä Affectivan omistajat näkevätkin Smart Eyessä sen verran potentiaalia että suostuvat vaihtamaan firmansa SEYE osakkeisiin maltillisella hinnalla.

Ja kun AI-kentässä ollaan niin data on kultaa. Affectivalla on hillitön datapankki, jossa omaan korvaan etenkin 90 eri maan edustus on kova juttu, konenäön ongelmat muiden kuin valkoisten länkkäreiden kanssa ovat melkoinen haaste, kun länsimaiset firmat ovat keränneet datansa ja rakentaneet mallinsa vain yhden ihmisryhmän edustajista.

Vaikka Affectiva näyttäisi profiloituvan etenkin mainosten ym. reaktioiden tulkinnan taitajaksi, on firma kerännyt suht komeaan patenttisalkkuun tavaraa, viimeksi 2kk sitten julistaneet kuusi uutta in-cabin sensing patenttia. Koko patenttisalkun (sis. ei-automotive) tilanne ollut silloin seuraava:

Affectiva now has 39 patents issued, two more allowed and more than 25 additional pending

Lähde:

Löytyy myös juttua ridesharing/robotaxi/self-driving yms. tarpeisiin vastaamisesta, mihin Smart Eye ei ole vielä tainnut julistaa kovin vahvasti osallistumistaan:

Tuossa jutussa kerrotaan kuviosta Veoneerin kanssa, olisikohan Smartilla tässä mahdollisuus vahvistaa Veoneerin tier-2 toimittajan asemaa samalla.

Oma ensivaikutelmani kaupasta on oikein positiivinen, diluutiosta huolimatta :chart_with_upwards_trend:

E: Affectivan Press Kitistä (linkki lataa pakatun kansion) löytyy vielä pieni tietoisku firmasta, pientä kiinnostavaa tässäkin, mm. asiakkaita ja sijoittajia:
image

57 tykkäystä

Ei kyllä kummoista exittiä pääomasijoittajat tässä tule tekemään. Hieno kauppa meille!

16 tykkäystä

Ja alla kuvissa maailman puolueellisin puolueeton analyytikko keksii seuraavaan blogiinsa argumentteja kuinka huono yhtiö Affectiva nyt on…:sweat_smile:

kuva

50 tykkäystä

Päivitin vähän tuota ketjun otsikkoa nykytilaan sopivammaksi. Keksikää parempi jos haluatte :joy:

Eli interior sensing = DMS + OMS kokonaisuus. Karkeasti käsittääkseni DMS 1/3 ja OMS 2/3 markkinasta.

Luulisin puhuttavan noin 10mrd € kokonaismarkkinasta.

42 tykkäystä

Analyysi selvästi jo alkanut

22 tykkäystä
14 tykkäystä

Sen verran tuosta olisi huomautettavaa, että kruunun nähdäkseni ansaitsee vasta kun potentiaali realisoituu.

17 tykkäystä

Ei muutakun pistä parempaa tilalle! :+1::slightly_smiling_face:

6 tykkäystä