Smart Eye - King of automotive’s Interior Sensing AI?

In connection with the Share Issue, the members of the Board and certain members of the management team[i] (http://#_edn1), of which several are large shareholders in Smart Eye, have undertaken to, subject to certain exceptions, not sell shares in Smart Eye for a period of 180 calendar days after the settlement date. Furthermore, the Company has agreed to a commitment, with customary exceptions, not to carry out any additional issuances for a period of 180 calendar days after the settlement date.

Tuosta nyt ei selviä saavatko uudet sijoittajat myydä osakkeitaan milloin haluavat. Käsitän tuon niin että vanhat pääomistajat sitoutuvat 180 päiväksi olemaan myymättä. Lisäksi uutta antia ei tule ainakaan 180 päivään, mutta tuo lienee enempi muodollisuuksia.

1 tykkäys

Toiveissa pieni dippi huomiselle, pääsee tankkaamaan. Annin ymmärtää hyvin kun katsoo revenuen kehityksen.

Mikäs oli tilanne kysymysten kanssa @Arimatti_Alhanko ?

2 tykkäystä

21.10 puhelu. Rakennan juuri Excel mallia. Ja kysyn kysymyspatteristoa täällä 20.10 raportin jälkeen :blush:

31 tykkäystä

Itseäni hieman ihmetyttää, että tiedotteessa ei mainittu osakekohtaista hintaa, vai tapahtuuko se usein huutokauppa periaatteella kuten kotimaisissa nopeutetuissa myynneissä (vertaa esim Kamux Intera Partners)?

Position kokoon nähden ei nyt järkyttävästi harmita jos otetaan huomenna kyykky, enemmänkin näen mahdollisuutena täydentää omaa positiota, mutta hieman sellainen löysässä hirressä roikkuva olo.

1 tykkäys

Iltaa! Eilen rekisteröidyin tänne kun Jeanssin blogissa tästä oli puhetta. Pakko kyllä nostaa hattua teille kaikille keskusteluun osallistuneille, etenking @lazyway lle ja @Aston_Livingstone lle. Hemmetin hienoo et tääl puhalletaan tällä tavalla yhteen hiileen! Noin 7h luin ketjua läpi ja innostuin itekkin ostamaan ensimmäiset osakkeeni. Tosiaan oon täysin alottelija ja termistöt täysin hukassa, nii voiko joku avata että mitä nää viimeset 1,5m huominen anti uutiset tarkottaa? Selittäkää kun 2 vuotiaalle :smiley: Iso kiitos vielä kerran, kyllä tuli innostuttua sijoittamisesta

8 tykkäystä

Smart hakee lisää pääomaa kansainvälisille instituutioille (rahastot, pääomasijoittajat tms.) suunnatulla osakeannilla. Yhtiö on pitchannut eli mainostanut itseään näille tahoille ja tulee saamaan sieltä osakeannin muodossa lisää rahaa kassaansa, jolla liiketoimintaa pyöritetään eteenpäin.

Liiketoiminta on vielä investointivaiheessa ja suuri hillotolppa odottaa oletettavasti vuoteen 2022-2023. Firma on siis tappiollinen vielä hetken polttaen kassaansa. Osakeannilla turvataan siia yhtiön kassavaroja ja liiketoiminnan jatkuvuutta voitolliseksi kääntymiseen asti.

Tällaisena nopeutettuna menettelynä instikoille suunnattu anti on positiivinen signaali. Se tarkoittaa sitä, että ammattilaiset näkevät yhtiössä selkeää tuottopotentiaalia tappiollisuudestaan huolimatta.

Osakkeenomistajan kannalta tapahtuu osakekkannan laimentuminen (diluutio), eli huomenna pörssin auetessa omistuksesi yhtiöstä on laimentunut noin 10%. Osakkeiden lukumäärään omassa salkussasi ei ole vaikutusta, mutta hinnassa voi tulla lyhyen aikavälin muutosta. Tuo taas riippuu monesta tekijästä, joista yksi on se paljonko alennusta instikat saavat huomenna tiskin alta ostaessaan. Viimeksi ilmeisesti 2018 oli suunnattu anti omistajille, jossa alennus oli 1.6%. Nyt on odotettavissa 5-10% alennus.

On kuitenkin hyvä huomata, että yhtiöllä on olemassa pipeline (hankekanta), joka oletettavasti tulee suuruudeltaan moninkertaistumaan. Annissa on lähinnä kyse lyhyen aikavälin selviytymisestä, kun sijoittajan laskelmien keskipisteessä tulee olla tuo pidemmän aikavälin pipeline (nyt 2000M sek, potentiaali saada vielä 13000M sek lisää 24kk aikana)… firman markkina-arvon ollessa nyt noin 1900M sek.

Toinen huomioitava asia on, että liiketoiminnan ollessa tappiollista tulee tämän kokoinen pääomitus (osakeanti) parantamaan firman kassaa. Jos operatiivinen liiketoiminta etenee suunnitelman mukaan ja break even (nollatulos) nähdään 2022, niin tämä osakeanti mielestäni laskee liiketoiminnan riskitasoa sijoittajan näkökulmasta. Kun yhtiön riskitaso laskee, voi yhtiötä hinnoitella periaatteessa matalammalla tuottovaatimuksella… eli kääntäen korkeammilla arvostuskertoimilla.

Noh, homma on vielä niin alkuvaiheessa ettei tuohon arvostuskertoimien venyttämiseen kannata VIELÄ paljoa laskea - sen aika tulee muutaman vuoden tähtäimellä.

Osakeannilla on siis ainakin kaksi puolta tässä tapauksessa omistajan näkökulmasta: riskitason lievä laskeminen (kassavarojen parantuminen) vs. omistuksen lievä diluutio.

Huh, tulipa pitkä teksti yhteen putkeen puhelimella :nerd_face:

64 tykkäystä

Onneksi käteispossaa on huomista varten. Siinä ovat rapakon takana ihmeissään kun suomipoika ostaa niiden dippiä kiinni :cowboy_hat_face:

6 tykkäystä

Täällä ollaan jo kovin varmoja dipistä, mutta katsotaan mitä tulee. Dippi on totta kai todennäköisempi, mutta pienissä hyvinä pidetyissä yhtiöissä merkintä tapahtuu toisinaan jopa preemiolla. Kysynnästä ainakin ollaan varmoja kun näin tiskin alta myydään, ellei hintakin ole jo epävirallisesti sovittu.

Sanon tämän inb4.:smiley:

Tulee mieleen yksi Inderesin häpeäpilkku. ja CapManin mahalasku.

16 tykkäystä

Olet oikeassa preemion osalta. Tämä nopeutettu menettely voidaan nähdä myös hyvin positiivisena markkinoilla ja preemiohinnoittelukaan ei ole poissuljettu. Tämä on myös oma rehellinen mielipiteeni, vaikka kirjoitin ylempänä viestiini ”yleisestä näkökulmasta” (eli 5-10% alennus).

Hyvä huomata kyllä, kuinka vahvat odotukset yhtiöllä on globaalista asemastaan. Tämä oli mielenkiintoisin juttu tiedotteessa jo mukana olevalle sijoittajalle:

12 tykkäystä

En nyt sanoisi häpeäpilkku, strategian mukainen irtaantuminen Capmanilta ja hyvä preemio silloiseen kurssiin ja tietoihin nähden :woman_shrugging: kukaanhan ei voi ennustaa tulevaisuutta :slight_smile:

11 tykkäystä

Ruotsin pörssiyhtiöillä (etenkin kasvuyhtiöillä) nopeutettu tarjousmenettely tuntuu olevan pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Ja olen huomannut että ennen sitä tehdään yleensä IR-työtä tai julkaistaan pörssitiedotteella viimeisimpiä käänteitä, millä saadaan ns. kaikki hyvä hintaan. Tämä kertoo mielestäni myös sikäläisen finanssimarkkinan hyvästä toimivuudesta: laadukas yhtiö voi hankkia rahoitusta nopeasti ja kohtuullisella kustannuksella.

Redeyen toukokuun rapsasta (viimeisin mistä ilmaiskäyttäjänä taitaa saada tarkempaa dataa): vuosien 20 ja 21 vapaaksi kassavirraksi ennustetaan -113 ja -74 miljoonaa kruunua. Sitten 2022 jo plussalla 41 miljoonaa. Eli kumulatiivinen negatiivinen vapaa kassavirta olisi 187 miljoonaa kruunua. Jos 1.5 miljoonaa osaketta myytäisiin vaikka 120 kruunun kappalehintaan niin siitä saataisiin 180 miljoonaa kruunua varoja. Eli näillä pitäisi kutakuinkin pärjätä kunnes kassavirta on positiivinen, jos Redeyen ennusteisiin päästään.

26 tykkäystä

SEK 125 per share // Company receives SEK 188,987,250 before transaction costs.

Odottelin kanssa että olisi alle 120SEK mutta näillä mennää. :+1:

21 tykkäystä

Toi 125 kruunua kyllä kuulostaa hyvältä omasn korvaan, koska osoittaa, että instikoilta löytyy kovaa luottoa. Tietty olisi ollut kiva nappailla huomenna lisää isommasta dipistä😊

5 tykkäystä

Tällä ei ole tarkoitus yritystä kyseenalaistaa, tämä vaikuttaa kiinnostavalta ja on mulla suurimpia positioitani:

Onko yleistä että 20v vanhaa yritystä lähdetään rahoittamaan vähän kuin start-uppia? Omaan ymmärrykseen tämä vaikuttaa siltä että vanhan idean päälle on löydetty hyppy uudelle tasolle kun teknologia on kehittynyt mutta on ollut tarve tehdä se ulkopuolisilta saaduin investoinnein? Tekstejä lukiessa meinaan aina unohtaa että firmalla on pitkä historia…

3 tykkäystä

Siinä vielä koko tiedote: https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/smart-eye-has-completed-directed-share-issue-sek-189-million

Onhan tuo hyvä hinta :sunglasses: ja kiinnostustakin on ilmeisesti riittänyt.

The subscription price in the Issue has been determined through an accelerated bookbuilding procedure and corresponds to a discount of 2.9 per cent compared to the volume weighted average price on Nasdaq First North Growth Market on 5 October 2020. The interest in the Issue was very large, from both existing shareholders as well as new investors

2 tykkäystä

No ei välttämättä yleistä. Mielestäni asiaa tuskin kannattaa murehtia. FAANG yhtiöt on ollut aikalailla vastaavanlaisia kehityskaareltaan esim. Netflix. QT on suomessa varmaan aika vastava esimerkki. :thinking:Jotkut yhtiöt vaihtanut leipälajiaan kokonaan… Revenion on myynyt joskus mm. kumiveneitä… :smiley:

Enemmin murehtisin ehkä omaa allokaatiota. Onko yhtiö, joka ei ole vielä kassavirta positiivinen sopiva ”yhdeksi suurimmista positiosta”. En tiedä minkä kokoisia positioita sinulla on, mutta tähän kannattaa kiinnittää huomiota.

12 tykkäystä

Jos anti tapahtui 125sek hinnalla, syntyisikö siitä nyt jonkunlainen tukitaso kurssille?

5 tykkäystä

SMART EYE

TECKNINGSKURSEN BLEV 125 KR I RIKTAD NYEMISSION (Direkt)

2020-10-05 22:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den riktade nyemission om cirka 1,5 miljoner aktier som Smart Eye aviserade efter måndagens börsstängning skedde till teckningskursen 125 kronor per aktie. Bolaget tillförs 189 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen har fastställts genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt om 2,9 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen på måndagen.

Nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 9,1 procent.

1 tykkäys

Ei ollu kummonen ale 125sek, ehkä tätä vois ostaa uudestaan takasin kun tuollainen luotto

1 tykkäys

Voiko joku kertoa mitä tämä nyt tarkoittaa? Laimeneeko muiden omistus? Mihin tuota lisärahaa tarvitaan? Onko yrityksellä rahat vähissä ja tämä on pakollinen anti?

1 tykkäys