Solar Foodsin blogissa avattiin viime viikolla tekijöitä NASAn Deep Space Food Challengen menestyksen taustalla.
Keskeisimpänä Solein-tuotannon soveltuvuuden taustalla avaruusapplikaatioissa on sen mahdollistama veden kierto, jonka avulla 90 % vedestä kierrätetään vähentäen hävikkiä ja sen myötä toivottavasti matkan vaatimaa laukaisumassaa. Happea luodaan pilkkomalla vettä elektrolyyserissä → astronautit hengittävät happea, mikä vapauttaa hiilidioksidia, joka yhdessä elektrolyysissä syntyneen vedyn kanssa syötetään Soleinille. Soleinin kasvatusprosessista puolestaan syntyy astronauteille ruokaa sekä vettä ja kierre jatkuu…
Avaruusapplikaatiossa keskeisimmät haasteet liittyvät riittävän automatisaatioasteen saavuttamiseen (astronauteilla ei ole aikaa valvoa prosessia) sekä prosessin räjähdysherkkyyden minimoimiseen. Keskeinen kysymys liittyy myös itse bioprosessiin kasvaako Solein vastaavasti myös avaruudessa kuin maapallolla.
Yhtiöllä oli listautumisen yhteydessä keskustelut käynnissä neljän avaruusyhtiön kanssa. Toivottavasti saadaan viimeistään joulukuun pääomamarkkinapäivällä lisää näkyvyyttä kyseiseen futuristiseen liiketoimintaan.