Sotkamo Silver sijoituskohteena

SoSi vuodessa yli 200% ja osakkeenomistajia yli 20k, luulisi että mediakin kiinnostuu kohta? :smiley:

1 tykkäys

Kuinkahan korkealle tuo hopean hinta oikein kohoaa. Tästä vuodesta voi tulla soossin paras ikinä ja paras mitä tulee tulemaan

1 tykkäys

https://coinpriceforecast.com/silver

Silver Price Prediction 2024-2025
Silver price started in 2024 at $24.03. Today, Silver traded at $27.99, so the price increased by 16% from the beginning of the year. The forecasted Silver price at the end of 2024 is $35.88 - and the year to year change +49%. The rise from today to year-end: +28%. In the middle of 2024, we expect to see $33.94. In the first half of 2025, the Silver price will climb to $37.54; in the second half, the price would add $2.81 and close the year at $40.35, which is +44% to the current price.

The short-term forecast:

Wednesday, Apr 10 - $28.06
Thursday, Apr 11 - $28.13
Friday, Apr 12 - $28.20
Saturday, Apr 13 - $28.28
Sunday, Apr 14 - $28.35
Monday, Apr 15 - $28.42
Tuesday, Apr 16 - $28.49
Wednesday, Apr 17 - $28.57
May 15 - $30.60
June 15 - $32.85
July 15 - $34.10
August 15 - $34.43
September 15 - $34.75

3 tykkäystä

Tuli viikonlopun aikana tutkiskeltua tämän raketin taustoja ja maanantaina hyppäsin itsekkin kyytiin. Hopean kysyntä kasvaa uusiutuvien kasvun myötä ja hinnan nousun povataan jatkuvan pitkälle tulevaisuuteen. Ensi vuonna hopeaunssin hinta lienee jossain 40-50€ välimaastossa. Hinnan nousu sataa mukavasti suoraan alimmalle riville. Sosin arvo tänään 45M€ ja tulosta voisi tulla hopean hinnan nousun myötä tänä vuonna 15M€. Ja tulos skaalaa ylöspäin suoraan hinnan noustessa.

Eiköhän tässä ole osakkeella vielä runsaasti nousuvaraa, 15 miljoonan tuloksella tämän päivän kurssin mukaan firman P/E on 3.

3 tykkäystä

Tämä olisi mielenkiintoista tietää miten suoraa hopean hinta vaikuttaa tulokseen. Minun mielestä tässä viime aikaisessa rajussa osakkeen hinnannousussa piilee lyhyen tähtäimen riski. Kurssi on noussut niin lujaa, että odotukset Sotkamo Silveriin ovat todella korkealla. Toivottavasti jo Q1 on riittävän hyvä, että ei tule pahaa takapakkia.

Q2 tuloksissa hopean hinnan nousu näkyy sitten jo varmasti, mutta Itse en kuitenkaan uskalla alkaa tässä pelaamaan ettei jää kyydistä jos Q1 täyttääkin odotukset. Nyt pitää katsoa pitkäjänteisesti yhtiötä ja jättää pelaamiset sekä veivailut pelimiehille ja uhkapelureille. Välissä kuitenkin mietityttää voiko tällainen rivakka nousu jatkua kuinka pitkään ilman yhtään heilahdusta alaspäin.

”Normaali” +10% päivänousutahti jatkuu. CPI luvut tänään jenkkilästä ulos, mitkä määrittää pitkälti FEDin korkopolitiikkaa… jännä päivä tulossa.

1 tykkäys

Olen pitkälti samaa mieltä. On kuitenkin hyvä huomioida kuinka tonttiin SoSi oli poljettu.

Nousu näyttää rajulta chartilla ja numeroina mutta mielestäni se vaan kuvaa tätä nykyajan touhua, kun maailmalta tulee selkeät kasvuajurit eli tässä tapauksessa hopean hinnan nousu jolle myös löytyy perusteet ja yhdistetään hesulin pitkäaikainen alavire niin kun suunta muuttuu niin tältä se näyttää.

Tätä on kyllä mielenkiintoista seurata minne asti rakettipolttoaine riittää.

Niin, riippuu paljonko sitä hopeaa sieltä todellisuudessa löytyy. Vaikks tutkimuksia on tehty niin kaivosmaailmassa volatiliteetti ja riski on aina todella suurta

Mutta tosi kivalta tuo näyttää ja saivat rahaakin tehtyä niin tällä on kiva ratsastella ja tehdä exit ehkä tuossa 0.25 kohdalla mikäli sinne nousee

1 tykkäys

Huh huh kylläpä tämä osake heiluu mahottoman paljon ilman mitään järkeä syytä -10% laski osake yhdessä päivässä. Yritin etsiä syytä tähän mutten löytänyt mitään asiaan viittavaa.

Cpi luvut, markkina ei ollut tyytyväinen sitkeään inflaatioon. Siksi hopeaa ei enää tarvita ja tämä on ylihintainen kuplautunut lappu😼

3 tykkäystä

Paitsi että ei nuo CPI luvut paljoa hopeaa häirinneet, 11 vuoden korkein arvo 28,5$ meni juuri rikki. SoSin nousu ollut kovaa ja aiheellista, pieni rekyylipäivän välipuhallus vain tapahtui ja SoSin vaihto myös reippaasti yli miljoonassa eurossa.

2 tykkäystä

Itse veikkaan, että hopean hinta tasoittuu lähipäivinä tuohon 27,50 dollaria/unssi. Onhan se silti hyvä hinta jo

Kyllähän tämä on kaunista katsottavaa Sotkamo Silverin kannalta. Nyt ollaan noin 5 euroa oz yli viime vuoden keskiarvon. Tykkään seurata Euro/oz kurssia, koska kulut euroissa. Myös sinkin hinta vahvistunut mukavasti parin viimeviikon aikana.

@Aapeli_Pursimo on tehnyt uuden yhtiörapsan Sotkamo Silveristä. :slight_smile: :gem:

Ennusteiden reippaan nousun taustalla oli pääosin metallien hintojen reipas ralli, kun taas operatiivisiin ennusteisiimme teimme vain pieniä tarkistuksia. Mielestämme osake on nykyisellään varsin täyteen hinnoiteltu ja lyhyen aikavälin merkittävimmät kurssiajurit lepäävät metallien hintarallin jatkumisessa, minkä varaan pelkästään on mielestämme vaikea nojata. Tätä heijastellen osakkeen tuotto/riski-suhde onkin arviomme mukaan kääntynyt heikoksi.


EDIT:

Tässä on vielä kommentit:

3 tykkäystä

”Sen vuoksi merkittävimmät lyhyen aikavälin kurssiajurit lepäävätkin mielestämme metallien hintarallien jatkumisessa, jonka varaan taas on mielestämme yksin vaikea nojata.” Tämä on juuri se ajuri mihin SoSi nojaa, vain myytävän tavaran arvolla on väliä, analyysi vanheni yhdessä yössä, Hopea lähenee 30$, ralli jatkuu vaikka CPI luvut oli nihkeät, toisaalta PPI luvut maltilliset ja ne heijastuvat ajan myötä CPIhin siitä korkoihin.

Ehkä sitten 0,30e hinnoissa ennusteita päivitetään lisää suosituksella, niinhän nämä tuppaa menemään😅

Riskiä tässä on mutta pikkuisen sitä täytyy sietääkin jos meinaa joskus saada keskiarvoa parempaa…tai huonompaa tuottoa.

8 tykkäystä

Ristiriitainen oli muutenkin inderesin analyysi. Hopean hinta jos jatkuu tuollaisessa nosteessa ja jää tuonne yli 29 dollariin per unssi, niin posari on täysin mahdollinen. Mikäli tuolta posari tulee, niin vähennä suositus menee niin metsään kuin voi metsään mennä.

”Yhtiö odottaa kuluvalle vuodelle antamassaan tuotanto-ohjeistuksessaan hopean tuotantonsa olevan 1,45-1,55 miljoona unssia. Lisäksi se odottaa käyttökate-%:nsa olevan vähintään 28 %, mutta tämän saavuttaminen edellyttää sen mukaan metallien hintojen hienoista nousua (hopea ~22,4 USD/oz) ja EUR/USD-valuuttakurssin pysymistä suurin piirtein ohjeistuksen julkistamishetken tasolla. Tämän jälkeen etenkin jalometallien hinnoissa on nähty varsin reipas tasokorjaus ylöspäin (hopean spot-hinta ~28 USD/oz), mikä tarjoaa merkittävää tukea kannattavuusohjeistuksen saavuttamiselle, eikä ohjeistuksen nosto ole poissuljettua markkinan vedon jatkuessa.”

4 tykkäystä

https://www.silver.fi/fi/sijoittajat/lehdistotiedotteet-2/newsfeed?postid=cc5d2219-dabc-40ba-afd3-6f40b98b35be

“Hallituksen ehdotus valtuuttaa hallitus yhdessä tai useammassa erässä laskemaan liikkeelle uusia osakkeita tai muita rahoitusinstrumentteja ei saanut taakseen tarvittavaa enemmistöä annetuista äänistä eikä yhtiökokouksessa edustetuista osakkeista. Yhtiökokous päätti olla valtuuttamatta hallitusta laskemaan liikkeeseen uusia osakkeita tai muita rahoitusvälineitä.”

Eli oman liikevaihdon turvin eteenpäin.

Hopea ja kulta ovat korjanneet alaspäin huipusta, mutta yhtiön kannalta kaiketi yhä sangen mukavalla tasolla.

7 tykkäystä

Nyt näyttää että Jalometallit korjaa taas takaisin.Kesäkuussa jos tulee niitä korkojen laskua niin voisi tulla pomppua taas uudele tasolle?

2 tykkäystä

Eiköhän kesällä korot laske joo, joko oikeista syistä (inflaatio kurissa) tai poliittisista syistä. (Bideen loppukiri vaaleissa)

Huippuvuosi SoSille anyways tulossa!