Sotkamo Silver sijoituskohteena

Joo noh, hopea parhaillaan 31,2$ että kyllähän tässä kaikkien laskelmat ja varmasti myös Indereksen SoSi analyysit menivät uusiksi. :smiley:

9 tykkäystä

Missä vaiheessa tai kuinka kauan menee että analyysissa pitää ottaa huomioon hopean nousu? Nyt näin maallikosta näyttää että tavoite hinta voisi olla korkeammalla. Toki muuttujia paljon esim. dollarin/ kruunun kurssi, hopean hinta. Mutta kuitenkin yhtiö itsessään on jo tuotanto tavoitteen ilmoittanut ja ei ole ilmoittanut etteikö siihen yltäisi .

1 tykkäys

Kulta/hopea edelleen 80-kertainen suhde. Historiallisesti 40 (tai jopa 20) on paljon yleisempi suhdeluku.

Millä todennäköisyydellä ero kurotaan umpeen hopean hinnannousulla versus kullan puolittumisella? Jotain ajateltavaa…

5 tykkäystä

Tätä kannattaa pohtia. Hopean hinta tänään taas kovassa nosteessa nyt on jo yli 32$\unssi. Tätä kun jatkuu vähän aikaa, niin posaria pukkaa Sotkamo Silverin suunnalta.

1 tykkäys

Vähän vaikuttaa siltä, että soossi tulee tekemään ennätys q2 tuloksen. Mikäli tuotantomäärä on todella niin hyvä kuin luvataan ja hopean hinta pysyttelee yli 30.

3 tykkäystä

image

Kiinalaiset sijoittaa rahojaan kultaan ja arvometalleihin :smiley: Kysymys kuuluu, ollaanko vasta syklin alussa? Kiina on kuitenkin aikaaa iso maa :smiley: eikävarmasti ole ainoita

https://www.reuters.com/markets/commodities/gold-prices-set-second-weekly-gain-fed-rate-cut-optimism-2024-05-17/

1 tykkäys

Komiaa nousua taas hopealla ja Sotkamo siinä samassa. Saako pian juoda pullakahvit 0,2 euron kunniaksi :wink:

4 tykkäystä

UBS nosti hopea kvartaalien futuuri tavoitehintoja vuoden 2025 kesäkuuhun asti seuraavanlaisesti (sorry copy/paste mutta kuumuus laiskottaa):

”The financial services firm increased its silver forecasts by $4 per ounce across various future dates, anticipating the metal to reach $34 per ounce by the end of September, $36 per ounce by the end of 2024, and maintain that level through the end of March 2025”.

”Moreover, UBS introduced a new forecast for the end of June 2025, setting the target at $38 per ounce”.

2 tykkäystä

Kyllä varmaan tällä futurimarkkinallakin on jotakin ennustearvoa. Jos näillä mennään niin Sotkamo Silverin velat muuttua äkkiä saataviksi.

1 tykkäys

Siverin arvostus on sijoittajilla aivan hukassa,
Hinta on nousussa ja ostajat tarjoavat alle, ja toiset myyvät
Alle myyntitarjouksen.
Aivan kummallista osakekauppaa. Ei hinta nouse vaikka selvää tulosta
Yhtiö tekee.
En ymmärrä mihin nämä laitaan myyjät pyrkivät
Sama toistuu nykyään melkein kaikissa osakkeissa.

3 tykkäystä

Onkohan kyseessä toukokuu ilmiö. Jotkut luopuu kesäksi tai vähentää osakkeita. Vaikka tosiaan tämän kohdalla siinä ei ole niin paljoa järkeä kun näyttää hyvältä tämä vuosi.

1 tykkäys

Viime viikolla käytiin testaamassa tuo 30 raja ja nyt viime yönä 31 raja. Uskon, että tulee vielä toinen kokeilu 31 rajaan ja sen jälkeen 32 tai 33 voisi olla tasona. Tämä toki jos meno jatkuu samanlaisena

EDIT: 31:n läpi meni, että heilahti. 30 näyttää kuitenkin todella vahvalta ja tästä on hyvä jatkaa
image

2 tykkäystä

image

image

image

Koskahan sitä tiedotetta pukkaa tuosta YVA-menettelystä olisi pitänyt tulla 3kk sitten. Kuinkahan paljon näillä päätöksillä on tapana venähtää luulisi, että tässä kuussa viimeistään. Siinä mielessä merkittävä päätös vaikuttaa +33% maksimi tuotantomäärään. Ollaan ihan mielenkiintoisessa tilanteessa

Näitä laatineena voin sanoa, että niillä on tapana venähtää. Asiaan vaikuttaa:

A) konsultin tekemän selvityksen laatu
B) ELY-keskuksen tarkkuus ihan henkilötasolle asti
C) jos ei tule tietoa ennen Juhannusta, niin kukaan ei noissa instituutioissa tee töitä ennen elokuuta (vähän kärjistettynä, mutta tämäkin on nähty)

2 tykkäystä

Joo no voisi luulla, että kaikki mahdollinen on tehty ja toimitettu sotkamo silverin puolesta mahd pian kun puhuivat itsekin alkuvuodesta. Viimeisten työpäivien päätöksiä ennen lomia varmaan ja toivottavasti

Yleensä yhtiö, jolle YVA tehdään on kyllä ajoissa materiaaliensa kanssa, mutta sitten pallo heitetään ELY-keskukselle ja homma venyy siellä päässä. Ja silloin voidaan helposti puhua kuukausista. Veikkaisin, että tässäkin tapauksessa ELY:llä pumpataan jo rantapalloja kesälomia varten. Toivottavasti olen väärässä.

2 tykkäystä

Tätä samaa olen ihmetellyt. Tänään hopean hinta noussut yli 3% ja suunta selkeästi ylöspäin. Silti löytyy pilkkahintaan myyjiä.

Hopean hinta on yli 23% korkeampi keskiarvoltaan q2:n aikana kuin q1:llä oli. Muuttuu näillä hopean hinnoilla Sotkamo Silverillä velat saataviksi, eikä siihen kestä montaa kvartaalia. Miksi kukaan myisi tällaisessa tilanteessa?

2 tykkäystä

Jos tulee oikein hyvä osari niin tämä noteerataan kyllä.

No eihän sieltä mitään muuta voi tulla, kuin oikein hyvä osari näillä hopean hinnoilla. Se mikä ihmetyttää, että miten joku saa robotin toimimaan nii hyvin, että tämmöisessäkin tilanteessa saa kurssin luisumaan alaspäin.

No suuri osa on varmasti näitä 6 sentillä ostettuja osakkeita. Ei sitä aina voi tietää, että miksi näin. Yksi selitys voisi olla se, että yritetään tasapainottaa salkkua.

1 tykkäys