SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

Tuossa Hyzon / DCRB materiaalissa oli mm. jo mukana luonnon proxy card lipukkeesta, jolla osakkeenomistajien pitää ottaa kantaa mm. äänestääkö sulautumisen puolesta. UKK osiossa todetaan “Miten äänestän” kysymykseen vapaasti käännettynä

"Jos sinulla oli A-sarjan tai B-sarjan osakkeita osakkeenomistajien ylimääräisen kokouksen täsmäytyspäivänä X.X.2021, voit äänestää ehdotuksista verkossa virtuaalikokouksessa tai palauttamalla (täytä, päivää, allekirjoita) mukana oleva valtakortti toimitetussa ennakkomaksetussa kirjekuoressa. Jos omistat osakkeesi “katunimellä”, mikä tarkoittaa, että välittäjä, pankki tai muu hallintarekisteröity säilyttää osakkeitasi, sinun tulee tämän tahon ohjeita varmistaaksesi, että osakkeisiisi liittyvät äänet lasketaan oikein. Tältä osin sinun on annettava osakkeidesi haltijalle ohjeet osakkeiden äänestämisestä tai, jos haluat käytännössä osallistua ylimääräiseen kokoukseen ja äänestää verkossa, hankkia proxy/valtakortti välittäjältäsi, pankiltasi tai edustajaltasi.

Näitä SPAC sulautumisia on ollut aiemminkin, ja täälläkin ihmiset ovat kirjoittaneet että välillä on mennyt tiukalle lopputulos. Löytyykö täältä kokemuksia miten tämä äänestys oikein pitäisi tehdä, kun tuskin esim. Nordnet kautta mitään suoraa “ilmoita äänesi” reittiä löytyy?

Tästä luonnoksesta saa sen käsityksen, että virtuaalisessa kokouksessa pääsee äänestämään, mutta muuten sitten varmasti pitää lähestyä tuota info@dcrbplus.com ja info@investor.morrowsodali.com osoitetta etukäteen ja tiedustella onnistuuko esimerkiksi sähköpostilla skannatun proxyn palautus. Sitä vain ihmettelen, että mitenkä tarkistavat, että äänet tulevat oikeilta ihmisiltä tai lomakkeen allekirjoittanut taho on oikeasti osakkeenomistaja, mutta nähtäväksi jää.

2 tykkäystä

Aikaisemmin mistään omistamastani spacista ei ole tullut mitään kirjeitä tmv tiedotetta (nordnet). Tähän olisi kyllä hyvä saada joku helpompi tapa toimia nykypäivänä, kun tuskin nuo kirjeet saapuvat ajoissa perille, kun jotkut ovat jopa mergen jälkeen saaneet postissa kirjeen(?). Halua olisi ainakin äänestää.

Kirjoitin tuonne osoitteisiin kysymyksen siitä, että miten Yhdysvaltojen ulkopuolella asuvan osakkeenomistajan olisi kätevin toimittaa heille proxy card (sitten kun se lopullinen), koska tuo postitus on hidas ja epävarma. Kirjoitan vastauksen tänne kun vastaavat.

4 tykkäystä

Ainoa, mihin on onnistunut äänestys täältä maailmankolkasta lienee HCCH / Fusion Fuel. Sähköpostilla keräilivät ääniä siltä varalta, että menee tiukalle.

Äänestysliput eivät kulje välittäjien kautta, samoin tarvittavat tunnistenumerot jäävät matkalle.

Pari kertaa itse myös kysellyt äänestysmahdollisuuksien perään, HCCH on ainoa joka siis mahdollistanut äänestyksen.

Luulisi olevan nykyaikana mahdollista saada äänestykset jaeltua sähköisesti, mutta tuossa taitaa olla jotain säädösasiaa välissä. En tiedä tarkemmin. Jokaisen mergen kohdalla on hyvä laittaa viestiä, jos jossain kohtaa saisi riittävästi painetta asian edistämiseksi.

@Kuha13 : jos saat vastauksia, niin otetaan täällä mielellään vastaan.

1 tykkäys

Vastaan tänne kun tulee tietoa. Nähtävästi Morrow Sodali LLC ei ole edes vielä aktivoinut tuota DCRB sähköpostilaatikkoa, mutta info ät DCRBplus.com osoite toimi.

$SPNV Supernova Partners
Offerpad Leading Tech-Enabled Real Estate Solutions Platform

Investor Prese
https://d1io3yog0oux5.cloudfront.net/_ff9a06697d23ea28ae10d0dff4061d7b/spnv/db/856/7387/pdf/March+2021+-+Offerpad+Investor+Presentation_vFF.pdf

Opendoor kilpailija, mutta pienempi - olisi kai tämän position voinut johonkin muuhunkin laittaa, nyt ei tainnut lotto osua :stuck_out_tongue_closed_eyes:
Tosin Opendoor treidaa 27$ korvilla, ehkä sieltä saa vähän vetoapua… :crossed_fingers:

2 tykkäystä

On kyllä shorteilla Triterraksen kanssa ammukset vähissä ainakin IB:ssa

https://iborrowdesk.com/report/TRIT

Tänään käyty alimmillaan 200 kappaleessa vapaita lappuja shortteihin.

@Parre 45k nyt :slight_smile:

3 tykkäystä

Itselläkin kasa Triterrasia haalittuna. Eikös tässä ole base bull casen lisäksi melko massiivinen short squeeze mahdollisuus? 36% floatista kuitenkin shortattuna

1 tykkäys

Kannattaa hieman myöhempään katsoa lisääntyy usein määrät.
Nyt on jo 10k
https://www.shortablestocks.com/?TRIT

Kysyit Nordnetistä mutta jaan omaa kokemusta Nordeasta. Nordeasta saan usein kuvan mukaisia konversio äänestys lappuja. Usein olen ostanut osakkeet useassa erässä mutta vain yhdestä erästä tulee äänestyslaput. Jos esim olen ostanut 200, 100, 300. Saatan saada äänestyslapun vaan yhdestä erästä. En ole kysellyt perään miksi näin. Toki jos ostaa osakkeet lähellä äänestysaikaa ne eivät ehdi tulla. Pankkiin voin myös soittaa suoraan antaakseni ääneni ilman kuluja.

Tuo on lunastus/redemption lappu, ei äänestys mergeristä. Tulee samaan aikaan, koska liittyvät toisiinsa.

Jos tuon hyväksyt, niin saat rahasto-osuuden vaikka markkinahinta olisi mitä vain.

Jos siis markkinahinta jostain syystä alle NAV, niin saat rahasto-osuuden. Jos markkinahinta yli NAVin, niin menetät potentiaalisesti paljon.

1 tykkäys

Juu tuota ei kannata hyväksyä. Nordeassa on tosiaan hiukan harhaanjohtavasti muotoiltu tuo lappu, kun tapahtumana lukee konversio. Tällaisen taisi joku mennä vahingossa hyväksymään viime vuoden puolella ja menetti siinä sitten kivat tuotot.

Ja Mandatum puolella on vielä hankalammin tulkittava versio :roll_eyes:

Kannattaa siis lukea tarkkaan, mitä ja mihin vastailee :+1:

1 tykkäys

Kuinka moni on vielä perillä GHVI/Matterportista? Ollut keskustelua täälläkin ennen tästä.
Mielenkiintoinen lisä real estate pisneksiin. Ollut jo tovin spacina mutta nyt kun hinta tullu alas tuolta pilvistä niin aloin kyttäilemään tätä.

Tämä vanhempi artikkeli kun aloin kaivelemaan niin herätti mielenkiintoni:

The revenue increased over 500% last year. Don’t expect that every year, that was the COVID effect. Remember, there’s a subscription model, so if they quintupled their subscriber base in 2020, that’s a sustainable boost in revenue. Revenue in 2020 was up 87% year over year. Pretty impressive. The 500% was their subscription based revenue. So currently less than 1% of real estate around the world has a 3D map made of the inside of it, less than 1%. So still a pretty big growth market.

1 tykkäys

Eli jos joku siis vastaa ja hyväksyy nämä laput saa siis sen 10 dollaria takaisinko. Onpa epäselvä lappu. Minä näitä lukiessani olen luullut että tällä ajetaan takaa yhdistymistä.
Kysymys. Jos lähtöhinnaltaan 10 dollarin lappuja ostaa esim 7 dollarilla. Onko oikeutettu silloinkin lapun allekirjoittaessaan saamaan takaisin 10 dollaria? Ja tuleeko tuo 10 dollaria jos noita lappuja allekirjoittaa automaattisesti takaisin? Hyvä että tuli keskustelua tästä. Voisi tulla muutoin kalliit oppirahat.
Kiitos Vodel, kettunen jos ehditte, jaksatte vastata :blush:

1 tykkäys

Mielenkiintoinen 34min haastattelu. Ouster Inc. (OUST) sulki tänään $9.71.
Firma alkoi treidaamaan 12.3 omalla tickerillä.

2 tykkäystä

SPACien NAV hinta on yleensä 10 taalaa, eli tämä on se hinta, jolla SPAC tulee pörssiin. Yleensä tuon alle kurssi ei paljon mene silloin, kun treidaa SPACina pörssissä. Esim. VectoIQ/Nikola ei tainnut mennä edes alle 10 taalaa viime maaliskuun rymistelyssä. Mutta jos jotenkin onnistuu 7 taalasta ostamaan, niin kyllä pitäisi 10 saada siitä takaisin. Toden näköisesti merger äänestys ei mene läpi, jos ollaan paljon alle NAV hinnan ja sitten palataankin 10 taalaan, kun joudutaan etsimään uutta kohdetta. CIIGn tauksessa tuo lunastus aika päättyy 17.3, jonka jälkeen apupyörät lähtee pois ja SPAC treidaa muutaman päivän niin, että voidaan mennä alle NAVin ennen äänestystä. Kuitenkaan tässä vaiheessa ei enää pysty lunastusta tekemään.

1 tykkäys

Oliko foorumilla Ousterin omistajia? Tuntui pikaisesti katsottuna kohtuullisen halvalta LiDAR-yhtiöltä nykyisen laskun jäljiltä kun tuote ja myyntiä kuitenkin löytyy.

Millä tavalla saat sen näyttämään halvalta?

Ouster, which expects to generate around $19 million in revenue in 2020

The deal values San Francisco-based Ouster at around $1.9 billion and makes it the fifth lidar manufacturer this year to agree to a so-called SPAC merger, following Velodyne Lidar Inc., Luminar, Innoviz and Aeva.

En lähtenyt tarkistamaan investor presentaatiosta lukuja, katsoin vain yhteenvedon täältä https://www.autonews.com/mobility-report/lidar-startup-ouster-reaches-deal-go-public-19b-value

1 tykkäys