SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

Hmm, ehkä mulla on kissat ja koirat sekaisin. Zacks heittää jotain lukemia mutta ei taida pitää paikkaansa

Ouster ja Velodyne Lidar löytyy salkusta. Näille Lidar-valmistajille pitäisi varmaan tehdä oma ketju :thinking:

Ouster ja Velodyne on muihin verrattuna edullisemmin arvostettu, mutta ei varmaan siltikään mitenkään halpa. Tässä ostetaan tulevaisuuden kasvua ja Lidarien adaptaatiota markkinalla. Ousterin nykyinen revenue ei ole oleellinen, vaan design winnit ja uudet sopimukset, joista generoituu tuottoa jatkossa. Firman historia on vielä lyhyt ja startup ja kasvumoodi on vahva.

CLA rahaston määrä taisi olla sen 300M$, mutta Ousterin EV 1,9B$ mergerin valuaatiolla. SPACin rahaston päälle kun lasketaan aiemmat omistukset ja PIPE.

Velodyne on toinen asia, siellä on pidempi historia ja revenueta löytyy jo merkittävästi. Tosin profit puolella laskevat yksikköhinnat vetävät toistaiseksi tuloksen turskalle. Samoin koronan aiheuttamat tuotantohaasteet vaikuttavat. Käänne kuitenkin menossa enemmän softa- ja lisenssipuolelle pelkän laitemyynnin sijaan, josta tulossa paremmin katetta tulevaisuudessa.

Nämä keskenään samassa kategoriassa, tekevät laitteita paljon muuallekin kuin autoihin. industrial, kaivokset, lennokit, liikenteenohjaus jne. Poikkeavat monista muista valmistajista tältä osin, keskittyminen tuntuu kilpailijoilla olevan enemmän ADAS suuntaan.

6 tykkäystä

Joo voisi olla paikallaan myös Lidar-ketju. Noiden kahden lisäksi silmään on osunut hypetyksessä AEVA, onko mietteitä siitä? Sekin taitaa olla SPAC-peräinen niin sopii vielä ketjuun :smiley:

1 tykkäys

$FIII - Tämä saanut ilmeisesti muutaman PT:n välille 13-23usd. Kurssi hieman herännyt premarketissa. Tavotteille en kyllä löytänyt mitään virallista lähdettä, ihan twitterin kohinasta bongattu.

Nyt on Lidareille ketju: LIDAR-valmistajat (laser)tutkan alla

SInne kaikki näitä koskien jatkossa :wink:

4 tykkäystä

HZON Sportsradar huhuun liittyen

1 tykkäys

Tässä pikaopas SPAC sijoittajalle.

2 tykkäystä

Onhan tuo toki mahdollista, esim. SPAQ (Fisker) kävi parhaimmillaan 8,7 USD:ssä juuri ennen merge-äänestystä. Fiskerinä sitten pysytellyt siinä keskimäärin 16,5~ USD:ssä, ja viimeisen kuukauden ajan
siinä 20 USD tienoilla.

1 tykkäys
1 tykkäys

Ensimmäinen SPAC pohjoismaihin.
Voi olla maksumuuriin takana…

Ruotsin ja samalla Pohjoismaiden ensimmäisen SPAC-listautumisen odotetaan tapahtuvan tällä viikolla, kun tukholmalainen investointiyhtiö Bure listaa ACQ -nimisen, ainoastaan yritysostoa varten perustetun yhtiön Tukholman pörssiin.

Yhtiölle on tarkoitus kerätä 3,5 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 340 miljoonaa euroa. Sen jälkeen yhtiöllä on kolme vuotta aikaa löytää yritys, jonka se ostaa. Aika on pidempi kuin Yhdysvaltalaisissa vastaavilla yhtiöillä.

3 tykkäystä

Mielenkiintoista. Mutta itse en kylläkään laittaisi äyrin äyriä rahaa firmaan, jolle annetaan 3 vuotta aikaa hankkia sopiva yritys :grimacing:. Mutta kiva nähdä, että rantautuvat tänne pohjolaankin.

Tästä olikin jo aiemmin juttua ja tosiaan ei retailin kannalta kovin optimit ehdot muutenkaan

3 tykkäystä

SEC alkaa kyselemään pankeilta, että missä mennään. Vielä ei sen vakavampaa, mutta kuitenkin selvitystyöt aloitettu jatkon osalta.

https://www.cnbc.com/2021/03/25/sec-opens-inquiry-into-wall-streets-blank-check-ipo-frenzy-reuters.html

4 tykkäystä

Tuossa oli hyviä juttuja retail-sijoittajan kannalta. Ehkä tuo tulossa oleva regulaatio myös syynä siihen, että moni tunnettu taho laittanut vesille useamman Spacin alkuvuonna, koska tulevaisuudessa sponsorin edut todennäköisesti heikommat tai ainakin ne pitää tuoda selkeämmin esille (tyyliin ens vuonna listattavien S1-dokumenteissa).

1 tykkäys

Nyt alkaa näyttämään siltä että Spacit alkaa menemään jopa kympin alle, nytkin premarketissa esim. THBR - Indie 9.98, RMGB - ReNew 9.85, ACIC - Archer 9.94

Jos on uskoa johonkin firmaan ja arvostus valmiiksi kohdallaan niin alkaa olemaan aika hyviä ostopaikkoja.

4 tykkäystä

Aivan käsittämätöntä on kyllä meno näiden kanssa. Alle NAVinhan nämä ainakin hetkellisesti painuu, kun viimeisetkin haluaa ulos siinä 10 taalan kohdassa. Shorttailun ainakin luulisi päättyvän tuohon, kun ei ole mitään järkeä maksaa lainakorkoa osakkeista, kun sitä ei enää alemmaksi saa. On kyllä uskomaton blanket sell menossa näiden kanssa ja hyvänä vertailukohtana on viime vuoden koronakuoppa, jossa esim. VetctoIQ/Nikola ei tainnut mennä missään kohtaa alle 10.5 taalaa. Tässä on ainakin riskiosakkeiden kanssa ollut ihan toisinto viime vuodesta. Toivotaan, että historia toistaa itseään myöskin sen suhteen, että nousu alkaa uudelleen kuun vaihteessa. Luulisi siinä kohtaa sitten viimeistenkin retailien myyneen kaiken tappiolla, niin pääsee sitten ostamaan kalliimalla takaisin :smiley:

13 tykkäystä