SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

Kaupankäyntihän alkoi 20$ tasolta normaalin 10$ sijaan, nousua siis ~10%. Voipi olla, että laskee takaisin lähemmäs 20$, kunnes suurin into tätä kohtaan laantuu.
Tosin jos AirBnb -huhut lähtevät lapasesta, niin sitten ei…

Huomasin, että NON näytti olevan PSTH.UN myynnissä.
Mandatumille laitettu myös avauspyyntö

Tuli viikonloppuna vastaan tämä blogi, jossa käsiteltii SPACeja: SPACs: the most ludicrous bubble we'll ever see... why not $IAC? - Yet Another Value Blog

En ole kovin syvällisesti tutustunut näihin SPACeihin, joten en ole täysin varma, että kaikki asiat menevät kirjoituksessa kuvatulla tavalla. Suosittelen kuitenkin kaikille näistä instrumenteista innostuneille myös hieman kriittisempää kantaa aiheeseen. Alla oleva lainaus pitkälti tiivistää kirjoittajan mielipiteen näistä, ja herätti ainakin itsessäni epäilyksiä, ovatko SPACit aina niin herkullisia diilejä sijoittajan näkökulmasta.

“Anyway, bottom line: I’m shocked by the current SPAC bubble / enthusiasm. Again, there have been bubbles before, but I don’t think there’s ever been a bubble where investors got excited to buy into an asset class with a history of failure that combined buying assets for absolute top dollar with management teams incentivized to get a deal done at any price.”

6 tykkäystä

Alun perin näistä SPAC:eista keskusteltiin tuolla hypeketjun puolella, ja omasta mielestäni aivan syystä. Yritysten arvostus ei useimmissa tapauksissa perustu mihinkään fundamentteihin, vaan enemmän FOMO:on. Onhan tuolta toki löytynyt myös ihan lupaavia yrityksiä, mutta ainakin omasta puolestani näihin “sijoittaminen” on ollut pelkkää pikavoittojen hakua. Tähän mennessä se on onnistunut hyvin, mutta eiköhän sieltä kohta jokin kosahda. Tärkeimpänä ohjenuorana olen pitänyt sitä, että jos alkaa FOMO:ttaa niin olet luultavasti jo myöhässä (ellei puhuta alle päivän treidistä).

Joka tapauksessa hyvä nosto SPAC:ien mahdollisista vaaroista. Nykyisessä pörssikiimassa/kuplassa jollain jää aina (ainakin lyhyessä juoksussa) luu käteen. Otan tähän pari kuvakaappausta tällä(kin) foorumilla olleista suosituista SPAC:eista sekä niiden kurssikehityksistä

Kurssigraafit

FMCI

NKLA

GRAF

SPAQ

HCCH

AVCT (1v aikaväli)

2 tykkäystä

Tosiaan hyvä muistaa, että mergerin jälkeen nuo SPACit voi laskea reilustikin alle $10. Esim HOFV ja FREE… Ennen mergeriä tuo $10 on yleensä jonkinlainen pohja. Ja sitten se, että kun merger tapahtuu niin voi mennä paripäivää ennenkuin pääsee myymään. Riippuu välittäjästä.

2 tykkäystä

Kiitos @Atte_Riikola , hyvä nosto ja huomio riskeistä.

Alkuvaiheessa ostettuna ~10-10,50$ hinnalla riski on suhteellisen pieni, kunhan muistaa seurata yritysten yhdistymisen etenemistä. Jos diili ei näytä hyvältä, niin positio on mahdollista vaatia takaisin rahastosta. Aten linkin takaa: “Unitholders can then vote to approve the deal, or they can redeem their stock and get their cash back (plus whatever interest their cash has earned while sitting in a bank account).”

Välittäjästä riippuen tieto tarvittavista toimenpiteistä tulevat yleensä hyvin perille, mutta vasteaika voi olla lyhyt, jos haluaa käyttää redeem -oikeutta.

Omalta osaltani olen @Hurde kanssa osittain samalla kaavalla liikenteessä ja hyvin hallitulla pääomalla, tällä hetkellä ~15% osakesijoituksista, tarkoitus laskea osuus jatkossa ~10%:iin.

Pääasiassa lähden mukaan kiinnostavan toimialan ja hyvän historian omaavien toimijoiden perusteella. Tarkoituksena on ottaa exit julkaisun tai yhdistymisen yhteydessä, kun kurssi nousee x% tai omat pois ajoissa jos kohdeyritys ei ole mieleinen.
Jos taas kohdeyritys vaikuttaa validilta, esim UTZ tai Velodyne Lidar, jätän osan alkuperäisestä pääomasta pidempään holdiin.

Suosittelenkin tekemään arvioinnin omista lähtökohdista, SPACit eivät ole osta-ja-unohda -sijoittamista vaan lähtökohta on hyvinkin spekulatiivinen. Riskiä haluavalle kurssiliikkeet ovat suuria varsinkin eri julkaisuvaiheiden yhteydessä ja swing-treidaamalla on mahdollista saada hyvääkin tuottoa - riskiä vastaan.

Aiemmin ketjussa mainittu Hennessy on tästä hyvä esimerkki, kotisivuilta löytyy kolme aiempaa toteutusta. Arvonluonnin osalta ~10$ alkusijoitukseen suhteutettuna yksi on mennyt hyvinkin vihkoon, kahdesta muusta plussan puolella. Ennen Covidia enemmän, nyt huomattavasti vähemmän.

Tattooed Chef teki kovan Q2 -tuloksen.

Tälle löytyy myös oma ketju: Forum Merger Corporation II / Tattooed Chef

2 tykkäystä

Tänään julkaistu aiesopimus $DMYT:NYSE ja Rush Street Interactive

Rush Street Interactive and dMY Technology Group to Combine to Create a Growing Publicly Traded Online Gaming Company

Sijoittajamateriaalia:

Arvioituihin tuleviasuuden lukuihin kannattanee suhtautua varauksella :face_with_monocle:

FMCI:n osalta olen melko bullina messissä, etenkin kun perjantaina pääsi kyytiin :sunglasses: Otin tosin melko varovaisen position, koska uskon näiden liikkuvan markkinan sentimentin mukana helpommin alaspäin ennen kuin yhdistyminen on virallisesti tapahtunut. Yhden lisäyksen voisin näiden lukujen varjossa tähän vielä tehdä, mutta taidan odotella josko päästään alle 13 uudelleen tai sitten ticker vaihdoksen jälkeen, kun nähdään miten markkina ottaa tulokkaan ns. virallisesti vastaan.

2 tykkäystä

HCAC Hennessy Capital Acq.
Proterra, joka ollut vahvasti kohdeyrityksenä, julkaisi yhteistyösopimusta

FMCI olisi ollut houkutteleva, mutta pelimerkit ei riitä kaikkiin… Katsotaan, jos vielä saisi ennen mergeriä napattua position - olettaen, että valuu lähemmäs 13$ tai alle.

Fisker / SPAQ sijoittajamateriaali julkaistu
https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1720990/000121390020017292/ea124083ex99-3_spartanenergy.htm

  • VW:n kanssa ei ole vielä sopimusta alustasta, myös akkujen osalta hierotaan sopparia
    → melko tiivis yhteistyö VW:n kanssa, joka on paitsi mahdollisuus edulliseen tuotantoon myös potentiaalinen riski
  • leasing -toteutus melko houkuttelevasti hinnoiteltu
  • varauksia kohtuullinen määrä jo tehty, 5500+ "hard orderd (250$ varausmaksu, josta 25$ peruutusmaksu.)
  • Useita uusia malleja suunnitteilla 2023 →

Ja jotta EV-valmistajat ei loppuisi kesken, niin mukaan leikkiin on tulossa ex-Fisker, Kiinaan myyty ja nykyään nimellä Karma Automotive. Listautuminen seuraavan puolen vuoden sisään uutisen mukaan.

Tämä kommentti kertoo jo aika paljon tilanteesta:
“We want to take advantage of the fact that the market is red hot right now, so we want to be fast,” said Mikael Elley, Karma’s chief of staff.
https://www.investors.com/news/electric-cars-startup-karma-automotive-joins-race-next-tesla-stock/

Mahdollisesti kumppanina voisi olla Kensington Capital KCAC. Myös IPO mahdollinen, mutta KCAC:n oma IPO kesäkuussa olisi ajoituksena melko osuva jos jotain keskusteluja on jo käyty.

1 tykkäys

Hienoltahan toi kommentti kuullostaa, mutta minun mielestä ovat jo vähän myöhässä ja yrittävät ratsastaa hypellä… :thinking:. Miksi ovat muita parempia? Ja paljon on jo autoja/merkkejä markkinoilla. En ainakaan heti osta tuotakaan EV - ideaa. Kuten en myöskään Fiskeria. Mutta seuraamme.

Kensington on North America -spesifinen. Vieläkö Karma lasketaan kiinalaiseksi?

Omistus Kiinassa, valmistus US - ota tästä sitten selvää ja kuinka tarkka on rajaus :smiley:

Hmm… sarkasmi pitänee tuoda esille jo alunperin :relaxed:. Karma ei ainakaan alkuun kiinnosta, EV-valmistajia on liikaa. Mieluummin näkisin jotain alaan liittyvää, esim Chargepoint tms. KCAC:n osalta.

1 tykkäys

FVAC/MP Materials liittyen hyvä artikkeli:

Artikkelissa tuodaan esille taloudellisten fundamenttien ja aikaisempien epäonnistumisien avulla miksi kyseessä on todellinen riskisijoitus.

Oman vaikeutensa asiaan tuo poliittinen ulottuvuus. USA pyrkii eroon Kiina riippuvuudesta josta osoituksena mm. se että USA tukee australialaista kaivosteollisuutta (Lynas). Kuka on USA:n presidentti syksyn jälkeen ja miten USA ja Kiinan välit jatkossa kehittyy.

2 tykkäystä

NFIN ja Triterras julkaisi odotetusti sitovan sopimuksen (Definitive Agreement)

Julkaisutilaisuus kirjallisena: https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1776903/000121390020018949/ea124661ex99-1_netfinacq.htm

Sijoittajamateriaali: https://netfinspac.com/pdf/presentation.pdf

Kyllähän tämä vastaanotto kurssin osalta yllätti, vaikka tässä omia haasteitakin on. KV-merger, hieman haastava kokonaisuus ymmärtää ja blockchain vielä ilmeisesti joillain tökkii vastaan. Mahdollisesti Rhodiumin pois jäänti vaikutti myös.
Toteutuneet liikevaihto ja tulos on rajalliset arvostukseen nähden, mutta jos nuo 2021 ennusteet toteutuu, niin näyttää huomattavasti paremmalta. No, siihen on matkaa…
On muuten mielenkiintoiset tavoiteasetelmat nykyisille omistajille, materiaalin s. 29 :thinking:

Netfin on isohko osa omista SPAC-sijoituksista, ainakaan en nyt vielä heitä kaikkia lappuja laitaan. Antaa tämän hetken hautua, downside on hyvin pieni tässä vaiheessa. Varmaan osan kuitenkin kevennän pois tällä vastaanotolla, osa jää pidempään pitoon - mahdollisesti mergerin ylikin.

2 tykkäystä

Yllättävän vähän tämä NFIN / Triterras näyttää sijoittajia innostavan, vaikka kasvu on nopeaa, toiminta erittäin tuottoisaa eikä arvostus aivan älytön ole, varsinkaan 2021 ennusteilla. Toimialaa en tunne, mutta jos tarjoavat oikeasti hyvän ja disruptiivisen ratkaisun (kuten väittävät) voisi voimakas kasvu jatkua pitkäänkin. Ei tule markkinan rajat heti vastaan.

1 tykkäys

Markkina ei kyllä vastaanottanut hyvin. Käytiin jo tuolla turvarajan tienoilla, eikä hirveästi olla noustu. Pidetään kuitenkin vielä laput, ajatus oli kyllä keventää nyt, mutta eipä tule kannattavaksi nykyhinnalla.

Uusi merger ilmoitettu https://www.soctelemed.com/wp-content/uploads/2020/07/July_29_2020_Announcement_Conference_Call_Presentation.pdf

HCCO ticker.

1 tykkäys