Spekulaatio-osakkeet ("penniosakkeet", "hypeosakkeet", "pump and dump")

Ideanomics Inc
NASDAQ: IDEX

Kuvastaa mielestäni erittäin hyvin hypeosakkeiden käyttäytymistä (daily-kynttilät). Osake hypetetään/pumpataan nousuun ja sitä ostetaan pää märkänä. Tämän jälkeen negatiiviset uutiset voivat saada aikaan suurenkin (ketju)reaktion, missä omia omistuksia ruvetaan kotiuttamaan tai stoplossit paukkuvat.

Tässä vielä tuntitason kuvaaja hypestä:

EDIT: RSI-kuvaaja voisi olla kiinnostava seurata myös, itse en ole koneen ääressä niin pitää kurkata kun ensi kerran sinne eksyy.

Jos haluaa Nikola hypen tyyliin mukaan, niin Tortoise Acquisition Corp. Nyt mennään ja kovaa😁

Edit: itse en ole mukana kylläkään ja pienen tutustumisen perusteella, ei vaikuta kyllä Nikola tason jutulta. Hype on kyllä nyt kova, eli sillä ehtii rahastamaan.

Ainakin omalta osalta alkaa jenkkiosakkeet olla ostojen osalta toistaiseksi siinä. Se paikka on täydessä vapaapudotuksessa :smiley:

image

Ja noista suurin osa on “kunnon” osakkeita, eikä robinhoodeja.

E:
Lisää löylyä (avantouintia?) luvassa lähiaikoina: Here comes a 20% stock market plunge if Trump and Democrats don't agree on trillions more in COVID-19 stimulus

7 tykkäystä

Mitkä “kunnon osakkeet” on noin pahasti pudonnut??

1 tykkäys

Vetyautoihin liittyvät. Vissiin ostin väärään aikaan :slight_smile: Mutta nuo nyt on taskurahoja, ettei siinä mitään paniikkia. Pysykööt tuossa salkussa kunnes nousevat takaisin joskus 3 vuoden päästä.

Tulkitsen tämän kuvan siten, että neuvottelevat vedyn myymistä vuosina 2036-2046 hintaan 1.50€/kg.

Tässä viime vuonna julkaistu arvio vedyn tuotantokustannuksista eri menetelmillä. Kyse on tyypillisestä teknologisesta kilpajuoksusta. Pohdin, mikä olisi tuotantokustannus muilla vihreillä menetelmillä 15 vuoden kuluttua.
https://www.sciencedirect.com/topics/engineering/hydrogen-production-cost

2 tykkäystä

Mistä tietää, että hypellä ehtii rahastamaan? Onko jotain perusteluita, että tuosta vielä noustaan? GNUS:iakin hehkutettiin myös kympin tienoilla mielin määrin. Kyllä näissä saa olla tarkkana. Monella sokeasti hypeen lähteneellä tuotto voi olla -75%. Kovimmat kehut ovat jo vähentyneet kun mennään laskusuunnaasa.

4 tykkäystä

Joo olisi tuossa viestissäni tosiaan pitänyt lukea “saattaa ehtiä rahastamaan” perjantaina keuli lähes 40% tuo, eli siinä olisi hyvän tilin tehnyt, mutta tämän hetkisellä hinnalla ei ehkä kannata mukaan lähteä. Toisaalta voi kyllä painella tuosta vielä reippaasti ylemmäksikin.

Ne kerrat kun olen mitään jahdannut on stop lossit nopeasti paukkuneet ja laput lentäneet pihalle. Kannattaa olla todella varovainen jos lähtee ostamaan ison nousun jälkeen…

Parhaan tuoton olen saanut yrittämällä löytää sopivan kohteen ennen kuin hype iskee kovaa. Oma suhtautuminen on vielä täysin spekulatiivinen. Pistän laput heti pihalle, kun näyttää siltä että tuottoa on tullut riittävästi tai momentum alkaa hävitä, ja sitten etsimään uutta kohdetta. Yhtäkään treidisalkun sijoitusta en siis halua omistaa pitkäjänteisesti :sweat_smile: Jotain on tullut tehtyä oikein, koska pienehkön treidisalkun tuotto on parin kuukauden jälkeen 112%.

Minulla on pitkäjänteistä sijoittamista varten toinen salkku, josta en ole myynyt mitään maalis-huhtikuun aikana tehdyistä sijoituksista. Siellä olevia osakkeita voisin omistaa hyvillä mielin, vaikka lähdettäisiin uuteen laskuun, saisipa tankkailla vain lisää…

5 tykkäystä

SLNO (Soleno Therapeutics, Inc.) on ainakin 10 % omistaja ostanut ihan roppakaupalla. Tuossa on jotakuinkin 30 ostoa eri arvostuksilla, mutta vain ostoja, yhteensä hatusta heittäen 14 miljoonalla dollarilla :slight_smile:

Insider Trading - Insider Transactions - Form 4 (hakusana: SLNO, lähinnä tuossa yläosassa nyt).

Anteeksi typerä kysymykseni, mutta mikä tämä slno on? Näitä spacja ja oppoja näyttää nyt olevan enemmän kuin hyttysiä suomen kesässä :joy:

Soleno Therapeutics, Inc.

joo, ton kyllä huomasin, mutta mikä tuossa ns pihvi? :thinking:

Noh, tuskin iso omistaja pistää “tyhjistä” 14 miljoonaa kehiin ilman jotain syytä. Eli voi otsikon mukaan jokainen spekuloida, onko luvassa jotain isompaa uutista, joka voisi nostaa kurssia takaisin normaaliin :slight_smile: (tippui 8.6. about puoleen 3,6 USD → 1,8 USD).

1 tykkäys

Juuri viime viikolla päättynyt 30 miljoonan osakkeen anti hintaan 1,65 taalaa, eli selittää miksi tuo tuli alas tuon 50%.

1 tykkäys

Ei selitä ollenkaan. Kurssi tipahti kesäkuun alussa. Lisäksi, jos osakkeita on 44M niin miksi juuri 30M lisäanti romahduttaisi tasan -50%?

Soleno Says Late-Stage Study Of Genetic Disorder Drug Fails To Meet Primary Goal

Soleno Therapeutics Inc SLNO said its Phase 3 trial evaluating once-daily Diazoxide Choline Controlled Release, or DCCR, tablets for patients with Prader-Willi Syndrome did not meet its primary endpoint of change from baseline in hyperphagia.

The company, however, said top-line results showed significant positive changes in two of the three key secondary points. It also said interim analysis of the ongoing extension study showed further reductions in hyperphagia of 48% after six months of DCCR treatment.

The stock was down 48.15% at $1.68 premarket Tuesday.

Oho, tuli katseltua käyrää Nordnetistä hiukan isolla aikavälillä :slight_smile: Näemmä tosiaan tullut hinta tonttiin jo kesäkuun alussa.

1 tykkäys

https://www.cleanspark.com/ (CLSK) taitaa olla tänään raketin kyydissä. Jatkaa perjantain nousua ja premarketissa jo +30%. Joku redditissä väitti, että olisi ihan oikeasti pätevä firma, mutta taitaa mennä hype/fomo osastolle tämäkin :slight_smile:

Kyllä siellä nämmä hype edelleen tällä jatkuu, eli premarketissa nyt 28.45 taalaa. Kovasti näyttää samlata käyttäytymiseltä, kuin VectIQn kanssa oli, eli saattaa olla, ettei tuokaan tule enää alle 20 taalan ennen mergeriä.

1 tykkäys

Nyt näyttäisi olevan nosteessa Landcadia Holdings II, Inc. - Class A, joka on aiemmin ilmoittanut yhdistymisestä Waitr (https://waitrapp.com/) kanssa. Näyttäisi olevan Woltin tyylinen firma kyseessä. Saattaa olla kyllä nosteessa nyt jenkeissä, kun tilanne siellä on mitä on.

Edit: toi olikin vanhaa tietoa, eli yhdistyy Golden Nugget Online Gaming kanssa.