Spekulaatio-osakkeet ("penniosakkeet", "hypeosakkeet", "pump and dump")

Suurin keissi on periaatteessa Xenletan kalvopilleriversio (“film-coated”), jonka hyllyikä on jotakuinkin vuosikymmeniä, nykyisten viikkojen(?) sijaan. Lisäksi siinä oli jotain lisäjuttua, joka tekee lääkkeestä tehokkaamman kun bakteerit eivät voi/ole vielä kehittäneet vastustuskykyä sille nimenomaiselle uudelle antibiootille. Aina silloin tällöinhän tulee vastaan lääkärien varoitteluita, kuinka antibiootteja annetaan liikaa ja voi tulla aika, jolloin antibiootit eivät enää tehoa tuon ylikäytön vuoksi.

Jotakuinkin näin:

  • Xenleta = tehokkaampi keuhkokuumeantibiootti (esim. korona aiheuttaa…) kuin olemassa olevat
  • Contepo = virtsaputkentulehdusantibiootti, jolle bakteereilla on vähemmän vastustuskykyä kuin olemassa oleville vastaaville
  • Sivextro = ihotulehdusantibiootti akuuteille lyhytaikaisille tapauksille (paiseet, haavat, jne)

Ja niiden hyväksyntätilanne:

Lääke FDA (USA) EMA (Eurooppa) Health Canada SFDA (Kiina)
Xenleta [Lefamulin] Hyväksytty 2019 Hyväksytty 28.5.2020 Hyväksytty 10.7.2020 ?
Contepo [Fosfomycin] Kun pääsevät Eurooppaan Ehkä elokuussa 2020 ? Testit syyskuussa 2020
Sivextro [Tedizolid phosphate] Hyväksytty 2014 Hyväksytty 23.3.2020 Hyväksytty 2015 ?

E:
Niin ja vielä tarkemmin, tuo Sivextro on Merckin kehittämä lääke, johon Nabriva osti myyntioikeudet. Eli he ostavat tuota lääkettä Merckiltä “sopivaan hintaan”, ja hoitavat markkinoinnin ja myynnin itse. Kaikki siitä yli jäävä provikka menee Nabrivan kassaan. Aika mielenkiintoinen tapaus:

Byrnes believes that Nabriva is getting the better part of this deal, as it could, in combination with the company’s other drugs, significantly boost Nabriva’s currently tiny revenue stream of only $8.6 million in annual sales. Indeed, in the analyst’s estimation, the first year of this agreement being in effect could see Nabriva’s sales jump 16%, to $10 million — and sales could more than double the next year, to $25 million.

Accordingly, Byrnes is reiterating his Outperform (i.e. Buy) rating on Nabriva stock, with a $1.50 price target that implies nearly 60% upside from the stock’s current $0.91 share price.

3 tykkäystä

Tuosta VW ev platformin käytöstä on ollut nyt paljon juttua. Iso uutinen jos tulee virallinen varmistus. Pidän näitä alta 11 hankittuja osakkeita todennäköisesti läpi mergerin, jos tuo vahvistus VW kuviosta tulee ennen sitä :slight_smile: Ei ole mikään järkyttävän iso positio, mutta siltä varalta että tästä tulisi oikeasti varteen otettava pelkästään sähköautoja tarjoava kilpailija markkinoille 2022, jätän pikavoiton lunastamatta ja pelaan pitkää peliä.

Apollo Global Management taustalla niin löytyy oikeasti muskelit tehdä asioita esim. biittasivat Buffetin Tech Data tarjouskisassa https://finance.yahoo.com/news/apollo-makes-rare-move-latest-161355547.html Ilman Apolloa taustalla en olisi ehkä näin bullish vaan laput olisi jo laidassa :sweat_smile:

Tässä ois nyt 2x pattereihin liittyvää spac:ia ihan viimeisen kuukauden ajalta. Eos Energy systems (sinkkipatterit ei EV vaan off grid storage) ja tämä MP materials.

Itsellä ei riitä osaaminen sanoa näistä vahvemmin puoleen tai toiseen. Jos saat tämän alan asiantuntijoilta kommentteja niin jaa tännekin :pray:

1 tykkäys

Lefamulin vaikuttaa varsin lupaavalta lääkkeeltä.
Antibioottiresistenssi on jo täällä(täsmällinen sana). Vaikuttaa hoitoon varsin usein. Suomessa tilanne kuitenkin melko hyvä.
Koronakuolleisuutta on epäilty nostavan esim. Etelä-Euroopassa korkea pneumokokkiresistenssi antibiooteille. Bakteeripneumonia tulee osalle vaikean viruspneumonian komplikaationa. Italiassa on dokumentoitu korkea pneumokokin resistenssi makrolidi ja betalaktaamiantibiooteille vrt. Ruotsi.
Kokonaan uutta bakteeriantibioottia ei ole tullut vuosikymmeniin. Täytyy perehtyä lefamuliniin lisää. Vaikuttaa, että on johdannainen. Mutta mekanismi uusi ja resistenssi vähäistä. Teho uuden polven fluorokinoloni moksifloksasiiniin verrattuna on sama ja linezolidiin tai näiden kahden yhteiskäyttöön verrattuna sama.
Haitat äkkiseltään katsottuna on samaa luokkaa kuin antibiooteilla yleensä ja Qt aika huomioitava kuten fluorokinoloneilla.

Jos markkinoille tulon jälkeen laajemmassa käytössä ei ilmene jotain uutta merkittävää haittaa, on lefamulin, Xenleta, erittäin lupaava uusi antibiootti. Merck ei ole tässä turhaan mukana.
Tässä vaiheessa ollaan lääkkeen kanssa hyvin pitkällä. Oletan Naprivan kurssin nousevan rajusti tai tosiaan Merck ostaa firman pois. Oliko tästä jollain lisää tietoa?
(En halua tähän keskusteluun yhtään asiatonta kommenttia lisää lääkemarkkinoinnista tai perusteetonta korruptiovihjailua.)

1 tykkäys

Fusion Fuel ja HL Acquisition HCCH toimittamassa ensi viikolla Definitive merger -lappuja SEC:lle. Arvioitu yhdistyminen syyskuussa tämän pohjalta.

Google Translate auttaa :wink: Koko juttu maksun takana, tiivistelmästä löytyy kuitenkin vähän infoa.

“João Wahnon, one of the founding partners of Fusion Fuel, revealed to Expresso that next week the company and HL will deliver the merger documents to the US capital market supervisor, SEC”“with the conclusion of the operation scheduled for September.”

7 tykkäystä

SPAQ:lla mielenkiintoinen viikko tulossa, jos VW diili varmistetaan niin luulis taas ottavan pientä pykälää ylöspäin. Jos taas ilmotus että ei diiliä, niin noh, taitaa sit Fiskerin tulevaisuus vaikeutua

Tuskinpa noin käy, sillä VAG-konserni on jo aiemmin julkisesti ilmoittanut, että haluaa nimenomaan jakaa tuota MEB-alustaa muiden kanssa. Eikä tuo nyt keskimäärin ole harvinaista tavallistenkaan autojen keskuudessa. Esim. Fiatin, Opel/Vauxhallin ja Alfa Romeon alustojen osat ovat pitkälti 1:1 keskenään vaihdettavissa, samantyyppisten autojen välillä.

https://www.volkswagenag.com/en/news/2019/03/volkswagen-opens-electric-platform-to-third-parties.html

Jaan tänne Wuhan ryhmässä juuri olleen JAMA artikkelin.
Sairaalahoidossa COVID-19 hoidetuilla käytetään erittäin yleisesti (72%) laajakirjoista antibioottia, vaikka kyseessä on virustaudin hoito. Tämä johtuu koronaviruksen aiheuttamasta pitkittyneestä vaikeasta pneumoniasta, joka altistaa bakteeripneumonialle. Laajasti maailmalla esiintyvän pneumokokkibakteerin multiresistenssin vuoksi uusi antibiootti on varsin tervetullut tällä saralla. Aika näyttää mikä sen hyöty on COVID potilaiden hoidossa. Oikein valittuna varmasti (tämä varmasti tässä tarkoittaa vain minun valistunutta arviota) tärkeä osa hoidossa.

Tämä liittyy olennaisesti Nabrivaan ja lefamuliniin.

1 tykkäys

Tänään vuorossa ”Pump”

https://www.google.com/amp/s/seekingalpha.com/amp/news/3592553-denbury-buyout-press-release-fraudulent-ceo

Denbury Resources surges on buyout offer - updated (NYSE:DEN) | Seeking Alpha

Safe-T:lle (SFET) tuli direct offering ja osake kyykkäsi -14 %. Mitenköhän kun siinä tarjottiin warranteista 1,40 USD, niin tarkoittaako se sitten käytännössä myös tavallisten osakkeiden laskevan tuohon 1,40 USD:n, josta sitten joskus taas nousee (jos nousee).

AVCT lähti tänään keulimaan +20% näemmä ilman mitään uutisia. Laitoin itse laput laitaan, kun tuntuu siltä, että tämä on taas -20% huomenna. Katsotaan oliko huono idea😁 voi olla, että otan takaisin, jos mennään vielä uudelleen 3 taalan hintoihin.

Noh, Safe-T kaapi takaisin 1,61 USD pintaan, mutta mielenkiintoisesti osake ei reagoinut mitenkään uuteen yhteistyösopimukseen:
http://www.globenewswire.com/news-release/2020/07/21/2065000/0/en/Safe-T-and-Softprom-Announce-Distribution-Agreement.html

SPAQ ollut jo käytännössä viikon nollalinjalla. Ilmeisesti syyskuussa pitäisi alkaa tapahtua.

Ei tuo Safe-T:n kuoppa pitkään kestänyt. Nyt tullut ylös +12 % ja on nyt taas aikalailla viime aikojen keskihinnassa. Jokohan tästä kohta pääsisi tienaamaan, kun tuo on ollut itsellä +/- 0 jo kohta kuukauden :smiley:

Phase II tulokset olleet hyviä. Tuo löytyy ainakin Degirolta CJH

Ihmettelen lähinnä tuon lapun arvoa perehtymättä yritykseen tarkemmin…

Tuota on helppo manipuloida, niin pientä volyymia. Uskon että tulee nousemaan kun tulokset julkastaan, koska viime kerralla ei ollut computex:n tienestejä mukana. On sitä muitakin diiliä heillä.

Itse ajattelin pitää, olisin myynyt osan jos olisin vain ostanut 2.6$ lisää, harmittaa kun ei sittenkään ostanut.

Otin Teslan earningseja varten pienen peliposition AYRO, kun valui edellisen offeringin 5$ alle. Ei pitkään pitoon, tässä haetaan swingiä huomiseen, jos Tesla pääseekin mukaan SP500, tuppaavat nämä EV osakkeet seuraavan vanavedessä nousuja. Moon or Fool…

Tuntui turvallisemmalta kuin ottaa vivutetulla näkemystä yön yli.

1 tykkäys

Tellurian (NASDAQ: TELL) näyttää olevan jonkinlainen hypeosake. Heillä on suunnitteilla LNG-tuotantolaitoksen rakentaminen USAn eteläosaan (luvat saatu, 30 % suunnittelusta tehty, rahoitusta puuttuu vielä). Intialainen Petronet oli lähdössä mukaan, sitten jäi pois ja nyt on nähtävästi taas tulossa mukaan (josta ainakin osa tämän vuoden heilumisesta johtuu). Lisäksi 30M$ osakeanti pudotti kurssia (vaikka markkina-arvo on 300M$). Kokenut johto alalta ja sisäpiiri omistaa 56 %. LNG:n ylitarjonta on nyt runsasta (ja hinta matala), mutta heidän arvionsa on, että nykyinen ja tuleva kapasiteetti ei riitä kattamaan kasvavaa kysyntää lähivuosina.

2 tykkäystä

AYRO:lla tein tällä viikolla säälittävän 5% swingin yön yli, mutta menneitä päivänousuja kun katselee niin pomput ovat ajoittain olleet 20%+. Osake on nyt valunut 50 senttiä edellisen offeringin alle. Firma on tehnyt useita anteja lyhyen ajan sisään aivan puskista, tosin en tiedä kuinka todennäköistä on, että seuraava anti tapahtuisi alle vitosen?

Jos lasketellaan riittävän alas voisin harkita spekulatiivista positiota pitkäänkin pitoon (alta 3$), mutta sitä ennen yritän näitä pieniä swingejä. Ayro erottuu muista EV firmoista fokusoimalla service sektoriin. Ruokakuljetukset, lyhyen matkan ajoneuvot.

Firman johtoon kuuluu ymmärtääkseni Segway:n perustaja, josta teki aikoinaan exitin. Pohdin josko tässä saattaisi olla samanlaista taustalla. Firman tehdas on Texasissa, joten pääsee toivottavasti hyötymään Teslan Gigafactorin tuomasta talentista ja sijoittajista.

Onko kukaan muu seurannut tätä keissiä?

AYRO:n uskoisin ottavan lähiaikoina pohjat 3.70 tasolta josta sitten lähtee kunnolla ylös.