Spekulaatio-osakkeet ("penniosakkeet", "hypeosakkeet", "pump and dump")

PMED

Se on tuolla Ruotsin pikkupörssissä eli Spotlightissa. Esim. Nordnetissä ei näy lainkaan sen numeroita (voi toki ostaa), mutta esim. Avanzassa näkyy: Om Aktien | Avanza

1 tykkäys

Nordeasta sai. Otin siivun. Mulla on näiden lääkefirmojen kanssa ollut kallista suorittamista ja saa nähdä vahvistaako tämä säännön

Tuo rahamäärä ei käsittääkseni valitettavasti ole päätymässä kuin osittain Peptonicin taskuun, mutta jos tuollaisella hinnalla tuubeja kaupaksi menee niin onhan se yksi erittäin positiivinen signaali lisää tähän caseen. Pidän tätä ns. varmana nakkina muutaman vuoden aikajänteellä ja tekisikin mieli taas lisäillä, vaikka on jo (pienehkön) salkun suurin positio.

SPI siis tämän päivän sana! Seuraava tulee sitten todennäköisesti parin kuukauden päästä, sillon taas hereillä

Oli kyllä klassinen pump and dump tuo. Nyt mennään jo 14 taalan kohdilla ja huomennissa tod.näk. 1-2 taalaa jälleen. Noi on kyllä hienoja kolikon heittopaikkoja, jos on mahdollisuus iskeä kyytiin juuri alkumetreillä.

1 tykkäys

Taidettiin kaupankäynti keskeyttää koko lapulla, joten sitä ei saanut myytyä tuolloin ollenkaan, ja kun kaupankäyntiä jatkettiin, se alkoikin puolta matalemmalla tms.

Niih, tuota taidettiin pysäytellä vähän väliä

En seurannut tätä SPI, mutta sen verran utelias, että mikä hommatämä nyt oli? Miksi ja mitä juuri tänään?

Pikkuinen PV (photovoltic) firma ilmoitti polkaisseensa pystyyn EV puolelle keskittyvän tytäryhtiön ja mainitsivat vielä ilmoituksessa Teslan (ei yhteistyötä). Jenkkilä ja robinhoodit sun muut hoitivat lopun, ei sen kummempaa😁

1 tykkäys

Harvoin näin kovaa fomoa tulee, yli 2500% käytiin plussalla. Yleensä nuo pumppaajat ottavat omansa ulos jo alkutekijöissä kuitenkin. Yhtä äkkiä sieltä alas tultiin mitä ylös mentiin. Tämmöiseen junaan kun kerkeäisi alkumetreillä vielä mukaan. :grin:

Tänään uus päivä ja nähtävästi kujeilu jatkuu, en kyllä itse enää uskalla kokeilla onnea

Kurssi yli 10% laskussa sisäpiirikauppa epäilysten vuoksi.

http://www.peptonicmedical.se/information-fran-peptonic-medical-ab-publ/

Ihmettelinkin kun perjantaina juttelivat 1,7 kr kurssista Avanzan puolella, mutta varsinaista triggeriä eivät maininneet.

Litium on sitten tämän päivän sana kun Tesla teki 5v sopimuksen PLL kanssa, nähtävästi myös LAC nousee vanavedessä, ehkä näistä saadaan tämän päivän tuotot sitte

1 tykkäys

Näytti yhteistyö poikivan nousua kivasti :sweat_smile:

1 tykkäys

Harmi kun tuli eilen ulkoistettuu melkein kaikki WWR, jäi vaan 500kpl. Tällä on ollu kova meno päällä viikon verran ku rumpetti allekirjotti päätöksen et tietyissä materiaaleissa pitää saada kotimaista

Vieläkö joku holdaa minun lisäkseni Nabriva Therapeuticsia? Onko yhtiöstä kuultu Merck diilin ja Q2 rapsan jälkeen mitään uutta?

2 tykkäystä

Kyllä. Kirjoitan lisää kun ehdin. Luotan tähän. Nousu tulee vasta, kun firma tekee profittia. Sitä ennen voi laskea lisää. Valmis tuote ja myyntiluvat on. Xenleta on antibioottirintamalla erittäin lupaava uutuus.
Riskejä on lääkkeen puolesta mielestäni eniten se, että tulee joku haitta esiin, jota ei faasi III havaittu. Sama juttu aina lääkkeiden kanssa. Suurin epävarmuus on mielestäni siinä miten firma osaa järjestää markkinoinnin. Nyt pitää saada myynti kuntoon. Tankkaan lisää jos menee alle 50sent. Tässä voi silti mennä kaikki.
Varsinaisesti uutta oli US puolen rahallinen tuki lääkkeen käyttäjille. Eli sairaaloille. Sen saa parhaat lupaava teknologiset innovaatiot. Tuella pyritään saamaan tuote markkinoille helpommin. Lanseerausvaiheessa moni firma menisi konkkaan tai alku hyvin hidasta. Tavoite nopeuttaa uusien teknologioiden käyttöönottoa. Nabrivalla tuen sai Xenleta ja Contepo. Jälkimmäinen sai tuen vaikka ei ollut vielä edes FDA hyväksyntää. Tuki taisi olla pari vuotta.

2 tykkäystä

Antibiooteissa ei oikeasti tullut mitään kokonaan uutta ainetta vuosikymmeniin. WHO luokittelee antibioottiresistenssin ihmiskunnan suurimmiksi uhkiksi. Nykyään riittää perus lomamatka (tämä nykyään tässä yhteydessä on kornia covidin vuoksi) esim. Intiaan ja tuliaisina on suurimmalla osalla MDRS kantajuus. Moniresistentti esbl kanta johon tehoaa vain karbapeneemit tai joskus eivät nekään. Tautia ei tietenkään suoraan resistenteistä kannoista saa. Ongelmat alkavat kun tulee joku infektio, jota aletaan hoitamaan ja antibiootit eivät tehoakaan. Olen pitänyt koulutuksia MDRS resistenssistä jo 2012. Sen jälkeen resistenssi on lisääntynyt ja näkyy jo Suomessakin.
Uuden antibiootin ns. ongelma on se, että hyvän tehon säilyttämiseksi sitä tule käyttää mahdollisimman harvoin. Alkuun käytetään vain vaikeimmissa tapauksissa. Xenleta etu on oletettavasti se, että täysin uusi mekanismi on bakteereille vieras ja resistenssin kehittyminen on hitaampaa kuin nykyisille antibiooteille. Pleuromutiliineja on käytetty jossain päin maailmaa eläinten lääkinnässä. Se on minulle vielä epäselvää, missä mittakaavassa ja miten. Ja onko eläimillä tullut resistenssiä. Lefamuliini, Xenleta on kokonaan uusi ja kehitetty ihmiskäyttöön.

4 tykkäystä

Eikös se kehitysmaissa ole suuri ongelma antibioteissa, että niitä säästösyistä käytetään liian lyhyt kuuri, jonka seurauksena bakteerien vastutuskyky niitä kohtaan kasvaa? Sitten toisaalta taas monissa maissa niitä käytetään liian helposti ja usein, jolloin lopputulos on sama?