Spinnova - Suomalainen ihmekuitu

Spinnovan omilta sivuilta luin vastaavan uutisen, yksi asia ihastutti ja ihmetytti.

“Tehtaalla tuotettu kuitu valmistettiin sertifioidusta, skandinaavisesta puusellusta”

Ollaanko siirtymässä kotimaiseen raaka-aineeseen? Tästä ollut kyllä juttuja jo aikaisemminkin, että kotimaista kuitua käytettäisiin välillä, toimiiko paremmin?

10 tykkäystä

Spinnovan vuosikertomus on julkaistu: Vuosikertomus 2023 - Spinnovagroup

5 tykkäystä

Spinnovan johto ostanut lisää osakkeita.

12 tykkäystä

Spinnovan hallitus päätti kannustinohjelmasta

Kohderyhmään kuuluu noin 22 henkilöä.

Kuituyhtiö Spinnovan hallitus päättänyt perustaa uuden suoriteperusteisen osakepalkkiojärjestelmän ajalle 2024–2028 konsernin avainhenkilöille.

Ensimmäiseltä ansaintajaksolta maksettavat palkkiot vastaavat yhteensä enintään noin 992 000 Spinnovan osakkeen arvoa, mukaan lukien rahana maksettava osuus.

Yhtiön tiedotteen mukaan järjestelmästä mahdollisesti maksettavat palkkiot maksetaan osittain osakkeina ja osittain rahana. Rahaosuudella on tarkoitus kattaa palkkiosta osallistujalle aiheutuvat verot ja lakisääteiset sosiaalivakuutusmaksut.

Palkkiot maksetaan viiden kuukauden kuluessa ansaintajakson päättymisestä eikä pääsääntöisesti palkkiota makseta, jos osallistujan työ- tai toimisuhde päättyy ennen palkkion maksua.

3 tykkäystä

Toimitusjohtaja Tuomas Oijalan katsaus tämän päivän yhtiökokouksesta:

7 tykkäystä

Omalta osaltani tuli paketoitua tänään kevään yhtiökokouskausi, kun osallistuin Spinnovan yhtiökokoukseen. Kokouspaikkana toimi viime vuotiseen tapaan Flikin tapahtumastudio Sanomatalossa, aivan Helsingin keskustassa. Paikalla oli henkilökunnalta saamani tiedon mukaan 44 henkilöä eli jonkin verran enemmän kuin viime vuonna, jolloin oli vielä mukavan väljää. Lieneekö osakekurssin romahdus saanut liikkeelle uusia sijoittajia, kyllähän yhtiö vaikuttavuussijoittamisen helmi on, mikäli kunnianhimoisiin tavoitteisiin päästään. Tapahtumastudio sopii hyvin tällaisiin pieniin kokouksiin ja yhtiön johdonkin on vaikeampi piiloutua innokkaiden osakkaiden lähestymisiltä, en toki nyt väitä, että Spinnovan porukalla siihen olisi ollut haluakaan, ihan hyvä tunnelma oli :slight_smile:

Muistiinpanoni perustuvat hallituksen puheenjohtaja Janne Porasen avauspuheenvuoroon ja tuoreen toimitusjohtaja Tuomas Oijalan katsaukseen viime vuodesta. Jälkimmäinenhän on kuunneltavissa edellä olevan viestin linkistä. Vastuuvapaus mahdollisista väärinymmärryksistä myönnetään itselleni nimimerkin suojissa :slight_smile: Edelleen korostan, että parhaan kuvan yhtiöstä saa, lukemalla huolellisesti vuosikertomukset ja osavuosikatsaukset, omassa kuvauksessani on otettu taiteellisia vapauksia.

  • Viime vuoden tärkeimmät asiat olivat hallituksen näkökulmasta uuden toimitusjohtajan valitseminen ja strategian päivittäminen. Poranen ilmaisi tyytyväisyyttä toimitusjohtajavalinnan onnistumiseen, nyt on löydetty oikea henkilö vetämään strategiaa. Pikkuisen ollaan alkuperäistä aikataulua perässä, maailma on kuitenkin hurjasti muuttunut sitten Spinnovan listautumisen(24.6.2021) ja pääpointti on tosiaan nyt, että suuria investointeja ei enää tehdä vaan toimitaan teknologiatoimittajana ja pyritään kassavirtapositiivisuuteen.

  • Oijala oli kotiutunut aamulla Portugalista, jossa vietettiin eilen sikäläisen yhteistyöyrityksen Tearfillin langankehruulinjan avajaisia. Käsittääkseni kyseessä oli samalla markkinointitapahtuma, jossa vaateteollisuuden tuotantoketjun eri tekijät pääsivät tutustumaan teknologiaan. Suurimmat mielenkiinnon kohteet ovat tällä hetkellä Suzanon ja Eccon tehdashankkeet, viime vuoden kohokohta oli tietenkin Woodspinin tehtaan avaaminen, kilpailijoilla ei juurikaan ole tämän kokoluokan, kaupallisia tuotantolaitoksia. Siellä on testattu jo myös ei-puupohjaisia raaka-aineita, muun muassa tekstiilijätettä.

  • Kilpailueduista: 1. Puuvillalle ei ole vaihtoehtoja tällä hetkellä, siksi Spinnovan teknologialla valmistettu kuitutuote(tuntuu ja näyttää aidolle, hiilijalanjälki hyvin pieni) on tärkeä askel vaateteollisuudelle, joka on myös herännyt geopoliittisiin riskeihin ja tuotantoa halutaan saada lähemmäs eli toimitusketjuvarmuus on korostunut. 2. Innovaatiot on patentoitu ja uusia kehitellään koko ajan, teknologian skaalautuvuus, partneriverkosto ja se, että toimii useammalla raaka-aineella ovat myös tärkeitä kilpailuetuja. 3. Brändi, tunnetaan jo varsin hyvin vaateteollisuudessa eli avaa ovia joka suuntaan.

  • Strategia on nyt jatkossa siis hyvin pääomakevyt, myydään teknologiaa asiakkaille, jotka investoivat tehtaisiin ja valmistavat kuitua. Rojalteja pitäisi tulla vaiheittain tehtaiden valmistuessa, laiteteknisesti suutin on erittäin tärkeä osa teknologiaa, se tuli esiin erään osakkaan kysymyksessä. Spinnova luo edelleen kysyntää brändille laajan partneriverkoston avulla. Lisärahoitukseen ei ole tarvetta, kassavarat viime vuoden lopussa 54 miljoonaa eli 1,03 e osaketta kohden. Yt-neuvottelut saatiin päätökseen eli henkilöstökulutkin pienenevät.

  • Osakkaan kysymykseen siitä, onko Spinnovan kuitu kustannuskilpailukykyistä oli vastaus, että Suzano uskoo siihen, koska investoi tuotantolaitokseen. Kokouspaikalla oli mahdollisuus hypistellä yhtiön kuidusta valmistettuja vaatteita, T-paidan hinta näytti olevan 20 euron luokkaa, esillä oli myös Haltin parkatakki ja Marimekon housut. Spinnova-kuidun osuus on muistaakseni 30% luokkaa, lieneekö nyt kyse vain siitä, että tälläkin osuudella vaatteen valmistaja voi tuoda esiin vastuullisuuttaan ja erikoiskuitu on edelleen hieman kallis vaihtoehto koko vaatteen valmistamiseen!?

  • Hallituksessa oli iso vaihtuvuus, peräti kolme uutta valittiin kolmen lähtevän tilalle. Olisiko sitten kyse siitä, että uusien ehdokkaiden kokemus ja asiantuntemus sopi paremmin uudistettuun strategiaan!? Joka tapauksessa uudet, sittemmin valituksi tulleet esittelivät itsensä ja pukumiesten keskellä oli virkistävä poikkeus ruotsalainen(vai tanskalainen?) Sebastian Vinsten, jonka pukeutuminen oli varsin nuorekasta ja epämuodollista. Tästä linkistä löytyy CV:t, mielestäni ihan hyvä ja monipuolinen kattaus: Osakkeenomistajien nimitystoimikunnan ehdotukset Spinnovan Oyj:n 2024 yhtiökokoukselle - Spinnovagroup

  • Tarjoiluista tuli nyt miinusta, kahvia, hedelmiä ja Raision osakkeenomistajana voin toki olla tyytyväinen, että oli sentään Elovena banaani&suklaa välipalakeksejä. Järkytyksekseni en löytänyt pihlajanmarjakarkkeja mistään, niitä on aina ennen ollut Flikin studiolla. Epäilen vahvasti tästä puutteesta Inderesin/Flikin henkilökuntaa, joka oli ne popsinut parempiin suihin :slight_smile:
    (@KohtiVapautta silminnäkijähavainto kumosi tämän väittämän, ihan kaikkea eivät olleet ehtineet syödä, toim.huom)

  • Kyselin viime vuoden tapaan, että milloin saadaan, jos ensinkään, tilausanalyysia. Oijala lupasi vastauksessaan, että asiaan palataan. Kokouksen jälkeen Porasen Janne kyllä suostui täydentämään, että en tule pettymään, kun uhkailin jo tulevani ensi vuonna kysymään jälleen samaa asiaa :slight_smile: Mutta nyt, “hold your horses” kaikki spekulantit. Se, että esimerkiksi Inderes ryhtyisi seuraamaan Spinnovaa, ei ole tae yhtään mistään. Analyytikon näkemys osakkeesta voi olla hyvinkin karhuinen(vaikka ei olisi @Rauli_Juva :n analyysi :slight_smile: ) ja seuranta aloitetaan vähennä-suosituksella ja 1,40 e tavoitehinnalla. Lisäksi seuranta voi alkaa esimerkiksi vasta puolen vuoden päästä. En siis kehota metsästämään pikavoittoja tämän tiedon valossa. Itse tuplasin omistukseni tänään kokouksen jälkeen ja voin hyvinkin keventää taas omistustani, mikäli kurssi nousee.

Tässä vielä virallinen tiedote kokouksesta: Spinnova Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen 2024 päätökset ja hallituksen järjestäytyminen | Kauppalehti

Lisätäänpä vielä kuva esillä olleista Spinnova-tuotteista:

79 tykkäystä

Ehkä hivenen turhauttavaa, että tuota kuidun hintaa ja sen määrää tuotteissa pohditaan yhä :sweat_smile: Olisi kyllä hienoa jos yhtiö kertoisi reilusti tuosta ja vastaisi suoraan miksi kuitua yleensä sekoitetaan niin pieni osa. Onko kyse teknisestä seikasta (kestävyys tjsp.) vai pelkästään hinnasta?

Strategiahan kuulostaa hyvältä JOS se toimii, mutta mistään tilauskertymistä tai ennusteista ei varmaan ollut puhetta?

12 tykkäystä

Tuohon mielestäni vastattiin eilen ihan riittävän tyhjentävästi. Eli alhainen sekoitussuhde on seuraus useammasta tekijästä:

  1. Brändit yleensä kokeilevat varovaisesti uusia kuituja
  2. Hinta joka ei vielä ole täysin kilpailukykyinen johtuen melko pienistä tuotantoeristä
  3. Saatavuus. Eli vielä tuota tuotetta ei ole saatavilla määriä, joilla voisi edetä suurempaankin pitoisuuteen suurissa erissä.

Eli edetään askel kerrallaan useammasta syystä johtuen. Itse ymmärsin asian niin että tuossa on vielä paljon opeteltavaa kaikilla osapuolilla ja siten parempi rauhallisesti rakentaen kokonaisuutta. Janne Poranen taisi mainita asiasta kysyttäessä ettei mitään teknistä estettä tehdä vaikka 100% ole, ei vaan ole tuotantoa vielä tuollaisiin määriin.

Syksymmälle lupailtiin mielestäni tietoa uudesta isommasta Suzanon tehtaasta ja muitankin julkistuksia sen jälkeen piakkoin saattaisi olla luvassa (Ecco yhteistyö mainittiin tässä yhteydessä).

Tj:n katsauksessahan on selkeät tavoitteet millaista kapasiteettia olisi tarkoitus olla mukana rakentamassa lyhyellä, keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. Tosin tuosta vielä vaikea päästä kiinni millaista liikevaihtoa tämä voisi tarkoittaa Spinnovalle ja miten se jakautuu projektin ja jatkuvan liiketoiminnon välille.

14 tykkäystä

Kyllä näyttää siltä, että samat keskustelut jatkuvat ja samoja kysymyksiä jauhetaan kuin silloin kun kurssi oli yli 10x nykyisestä. Vaikuttaa jopa, että taaksepäin on menty eikä varsinaisten tuotantojen tasosta ja tulevaisuudesta osata sanoa selkeästi mitään. Kokeilujen ja arviointien vaiheessa mennään sekä tuotannon osalta että eritysesti kaupallisten ratkaisujen kanssa. Missä on oikeasti seuraava suuri käänne, joka on jotakin muuta kuin tölkin potkimista eteenpäin?

3 tykkäystä

Spinnovan T&K-langankehräämölinja vihittiin käyttöön Tearfilin tehtaalla Portugalissa

SPINNOVA OYJ, LEHDISTÖTIEDOTE 8.5.2024 KLO 13.30

Spinnovan T&K-langankehräämölinja vihittiin käyttöön Tearfilin tehtaalla Portugalissa

Spinnovan T&K-langankehräämölinja on vihitty käyttöön Tearfilin tehtaalla Portugalissa. Spinnova ja Tearfil solmivat kesäkuussa 2023 langankehruun tutkimus- ja kehitystyöhön liittyvän yhteistyösopimuksen, jossa yhtiöt jakavat kehruulinjan kapasiteetin. Kehruulinjan koneet on toimittanut Rieter, joka on maailman johtava langantuotantojärjestelmien valmistaja. Tuotekehityslinjaa käytetään SPINNOVA®-kuidun tuotekehitykseen ja testaukseen. Tavoitteena on kehittää kuitua siten, että sitä voidaan käyttää erilaisissa sovelluksissa kaupallisen mittakaavan lankatuotannossa sekä tehostaa kehitystyötä teollisten kumppaneiden kanssa. Kehruulinja sijaitsee Tearfilin tiloissa Portugalin Guimarãesissa, joka tunnetaan tekstiiliosaamisestaan. Kehruulinjan operoinnista vastaa Tearfil.

“Langankehruu on tärkeä askel SPINNOVA®-kuidun kehittämisessä uudenlaisesta kuidusta kaupalliseksi tuotteeksi, joka voidaan ottaa käyttöön tekstiilialan toimitusketjussa teollisessa mittakaavassa. Oma T&K-langankehruulinja tuo meille joustavuutta ja nopeutta kuituerien testaamiseen. Tavoitteenamme on tuottaa teollisuudelle ohjeet SPINNOVA®-kuidun käytöstä erilaisissa sovelluksissa Rieterin avulla, yhdistäen Tearfilin langankäsittelyn asiantuntemusta”, selittää Spinnovan tuote- ja vastuullisuusjohtaja Shahriare Mahmood.

“Olemme innoissamme voidessamme vihkiä käyttöön Spinnovan T&K-langankehräämölinjan Tearfilillä. Tämä kumppanuus Spinnovan kanssa on merkittävä virstanpylväs sitoutumisessamme tekstiiliteollisuuden kestäviin innovaatioihin. Jakamalla tämän huippuluokan kehruulinjan kapasiteetin, Tearfil ja Spinnova edistävät SPINNOVA®-kuidun kehitystä ja testausta sekä tasoittavat tietä sen käyttöönotolle teollisessa mittakaavassa. Langankäsittelyn osaamisemme yhdistettynä Spinnovan innovatiiviseen kuituteknologiaan muokkaa kestävien tekstiilien tulevaisuutta," kertoo Maria de Belém Machado, Tearfilin toimitusjohtaja.

“Rieter on iloinen voidessaan osallistua huippumoderneilla koneillaan Spinnovan tuotekehitykseen. SPINNOVA®-kuitu on kestävien kuituinnovaatioiden edelläkävijä, jolla on potentiaalia suuren mittakaavan kaupalliseksi tuotteeksi. Rieterillä on syvällistä tekstiiliosaamista kuidusta langaksi, ja se jatkaa Spinnovan tukemista täysin innovatiivisen langan kehräämisessä", kommentoi Franziska Häfeli, Rieterin myynti- ja markkinointijohtaja.

Spinnova Oyj

Lisätiedot:
Virva Vesanen
Johtaja, markkinointi, viestintä ja sijoittajasuhteet
Puh. 020 703 2430
comms@spinnova.fi

20 tykkäystä

Kysymys tässäkin tapauksessa on vasta tuoteKEHITYSlinjan pystyttämisestä testauksia varten, ei vielä mihinkään varsinaiseen kaupalliseen tuotantoon pystytetystä linjastosta. Tässäkin mielessä mielestäni ollaan otettu taas yhden kerran ikään kuin askel taaksepäin kun vertaa siihen, että on odotettu lähiaikoina tehdasta, joka puskee Spinnova-lankaa ja kangasta tonneittain.

4 tykkäystä

Kyllähän yhtiö on myöntänyt, että aikataulusta ollaan perässä ja uuden strategian myötä ei sitten itse valmistetakaan kuitua vaan myydään vain teknologiaa. Pääomakevyempää toki, mutta miten lienee kannattavuuden laita, uusia tuotantolaitoksia pitäisi syntyä kuin sieniä sateella, jotta sitä teknologiaa saadaan kaupaksi.

Nyt vaan talouden pitäisi piristyä Euroopassa ja korkojen laskea, niin potentiaalisten asiakkaiden investointihalukkuus kasvaisi. Onhan tuo Jyväskylän Woodspinin tehdas ja miksei Portugalin langankehräämölinjakin ihan oleellisia siinä, että voidaan tuleville asiakkaille konkreettisesti näyttää, miten teknologia toimii ja miltä kuitutuote tuntuu.

Varmaan tuo Suzanon isomman tehtaan valmistuminen on jonkinlainen maamerkki, saadaan merkittävämpiä määriä kuitua maailmalle. Syksyllä kai vasta saadaan kuulla tarkempia tietoja suunnitelmista ja siitä vierähtää tovi jos toinenkin, ennen kuin tehdas on valmis tuotantoon.

Mutta kai tämä kaikille yhtiöön sijoittaneille on selvää, että pikavoittoja ei ole luvassa, itse ainakin lähestyn tätä vielä tässä vaiheessa viiden vuoden tähtäimellä, toki pörssissäkin on vierähtänyt kohta jo kolme vuotta.

Ei pidä kuitenkaan aliarvioida muutoksen voimaa, vaateteollisuus on valtava bisnes ja asiat tapahtuvat alkuun hitaasti, mutta muutos voi saada voimaa taakseen sitten nopeastikin, kun maailma muuttuu. Mielestäni tuo geopoliittinen näkökulma on tosi tärkeä eli tarvitaan vaihtoehto puuvillalle ja kehitetään toimitusvarmuutta, kun tehtaat ovat lähempänä.

Sitä paitsi, kyllä Spinnova on jo erittäin tunnettu vaateollisuuden keskuudessa, siitä kielii useat kumppanuudet tunnettujen brändien kanssa. Tämä on jo iso voitto yhtiölle, kaikki kilpailjat vaan eivät ylitä uutiskynnystä samalla tavalla, kun puhutaan edelläkävijöistä.

Oma virheeni tässä on ehkä se, että olisi pitänyt ostaa Spinnovan osakkeet ihan erilliselle sijoitustilille, niin ei tarvitsisi käsitellä niitä osana salkun kokonaisuutta vaan voisi oikeasti ne unohtaa muutamaksi vuodeksi. Tämä on toiminut hyvin Inderesin osakkeiden suhteen🙂

Toki minullekin osakkeen hintakehitys on ollut pettymys, mutta yhtiö on kompuroinut ja siitä rangaistaan. Emme myöskään tiedä, mikä osa kurssiheilahtelusta on spekulanttien aikaansaannosta ja mikä konkreettista, tulevaisuuden kassavirtojen diskonttaamista. Kuten jo aiemmin sanoin, yhtiöllä oli kassaa vuodenvaihteesss 1,03 e osaketta kohden eli eipä teknologialle tai Woodspinin tehtaan osaomistukselle paljon arvoa anneta nykykurssilla.

27 tykkäystä

Nyt pitkällä tähtäimellä ebit tavoite yli 100 M€. Strategia teknologian myyjä ei kuidun tuottaja. Markkina-arvo vajaa 100 M€.
Jaksaisiko joku kaivaa tähän rinnalle mitä luvattiin listautumisessa 3 v sitten?

Tähän EBIT tavoitteeseen verrattavat eskipitkän ja pitkän aikavälin tavoitteet olivat listautumisesitteestä tarkistettuna (10.6.2021 Listautuminen - Spinnovagroup) 4-6 vuoden aikavälillä saavuttaa positiivinen liikevoitto, ja 10-12 vuoden aikavälillä saavuttaa 200M€ vuotuinen liikevoittotaso.

Näiden vanhojen ja uusien tavoitteiden suora vertailu kuitenkin oman kokemukseni mukaan johtaa harvoin mihinkään kovin hedelmälliseen ajatteluun, varsinkin kun strategiaa päivitellään. Tässä ketjussa on onneksi nykyään paljon hyvää pohdintaa muistakin näkökulmista. Kiitos teille kaikille siitä. Ne kertovat paremmin yhtiön tilasta ja muutoksista.

12 tykkäystä

Tällainen lehdistötiedote, kaipa tämä ihan tunnettu nimi on muotimaailmassa, itselle ei sano mitään :slight_smile: :Spinnova: Forbesin 30 alle 30 -listalla mainittu muotisuunnittelijaduo Paolina Russo julkaisi ensimmäisen SPINNOVA®-asukokonaisuuden Challenge the Fabric -tapahtumassa | Kauppalehti

22 tykkäystä

PÖRSSITIEDOTE

Spinnova Oyj: Johdon liiketoimet: Jari Vähäpesola

8 tykkäystä

Vähäpesola jatkaa taas Spinnovan osakkeiden hankintaa:

10 tykkäystä

Muotisuunnittelija Sofia Ilmonen julkaisee uuden SPINNOVA-malliston Fashion in Helsinki -tapahtumassa

Kansainvälisesti palkittu vaatesuunnittelija Sofia Ilmonen julkaisee kolmannen yhteistyömallistonsa Spinnovan kanssa. Mallisto koostuu muunneltavista SPINNOVA®-kuidusta valmistetuista asuista. Se on saanut inspiraationsa vaatteesta, jota voidaan pitää muodin historian ristiriitaisimpana: korsetista. Mallisto esitellään ensimmäistä kertaa Fashion in Helsinki -tapahtumassa, joka kokoaa yhteen Suomen muotiteollisuuden nousevia kykyjä.

Fashion in Helsinki -tapahtumassa 28.5.–2.6.2024 nähdään muotinäytöksiä, esitelmiä ja näyttelyitä, jotka esittelevät suomalaista luovuutta ja käsityötä. Tämän vuoden tapahtuman teema on muodin teknologiset läpimurrot ja tapahtuman muotinäytöksessä nähdään suomalaissuunnittelija Sofia Ilmosen ja tekstiiliteknologiayhtiö Spinnovan yhteistyömallisto.

Uudessa mallistossa nähdään runsaita ja kerrostettuja asukokonaisuuksia raikkaissa väreissä. Asukokonaisuuksissa on käytetty SPINNOVA®-kuidusta ja puuvillasta valmistettua kangasta yhdistettynä kevyempään puuvillapopliiniin ja silkkiorganzaan. Mallistossa nähdään korseteista tuttuja elementtejä, kuten tukiluita ja nyörityksiä, jotka parantavat vaatteiden käytettävyyttä ja ulkoasua. Uusien tekniikoiden ansiosta Ilmonen suunnitteli mallistoonsa ensimmäistä kertaa myös housut.

“Korsettia käytettiin vuosisatojen ajan, koska se piti sisällään ihanteita statuksesta, kauneudesta ja nuoruudesta. Samalla se oli kuitenkin alistamisen symboli. Halusin suunnitella malliston, joka huomioi korsetin historian, mutta haastaa samalla korsetin rajoja. Arvostan työskentelyä SPINNOVA®-kuidun kanssa, sillä sen tuotanto ei synnytä jätettä, mikä on linjassa oman lähestymistapani kanssa”, kertoo Sofia Ilmonen.

Ilmonen on tunnettu modulaarisista asukokonaisuuksista, joita voi helposti purkaa osiin ja muunnella. Hänen vaatteensa sopivat kaiken kokoisille vartaloille, ja näin hän antaa pukeutujalle enemmän valtaa päättää, kuinka vaate muuttuu tämän kehon tai mieltymysten mukaan. Näin myös vaatteen käyttöikä pitenee. Ilmonen huomioi vaatteidensa kestävyyden ja vastuullisuuden jo suunnitteluvaiheessa: mallistossa käytettävät kankaat leikataan niin, että tekstiilijätettä ei synny.

“Siinä missä Sofia kehittää suunnittelun avulla vaatteista vastuullisempia, Spinnova luo alalle vastuullisempia materiaaleja. SPINNOVA®-kuitu ei tuota lainkaan sivuvirtoja, ja sen CO2-päästöt ja vedenkäyttö ovat minimaaliset. Tapahtuman teeman mukaisesti uskomme, että Spinnovan teknologia on yksi muotiteollisuudessa vaadittavista läpimurroista. On hienoa päästä esittelemään innovaatiota suunnittelijan kanssa, joka jakaa samat arvot”, toteaa Spinnovan toimitusjohtaja Tuomas Oijala.

Lisätiedot:

Virva Vesanen
Johtaja, markkinointi, viestintä ja sijoittajasuhteet
Puh. +358 20 703 2430
comms@spinnova.fi

10 tykkäystä

Hei!

Linkkaan tänne Spinnovan IR-blogin, jossa toimitusjohtaja Tuomas Oijala jakoi ajatuksiaan ensimmäisten viiden kuukauden työskentelyn jälkeen: Toimitusjohtaja Tuomas Oijalan terveiset - Spinnovagroup
Sama teksti löytyy myös Spinnovan LinkedIn-sivuilta SPINNOVA® | LinkedIn

Muistuttelen myös, että meille voi lähettää palautetta osoitteeseen ir@spinnova.fi.

Kevätterveisin,
Virva Vesanen - Spinnovan IR

21 tykkäystä

Aloitimme tänään Spinnovan seurannan. Raportti on täällä.

Luonnollisesti jatkossa siirryn myös forumilla tarkkailijasta keskustelijaksi ja vastaan kysymyksiin aina, kun niitä tulee.

57 tykkäystä