Osakesijoittaminen

Starr Peak Mining - suurten mahdollisuuksien äärellä

Avaampa tälle nyt ketjun. Toivoisin rakentavaa pohdiskelua tämän junior mainaajan mahdollisuuksista. Oma kaivososaamiseni on rajoittunutta. Asiaan paremmin vihkiytyneet ovat erittäin tervetulleita tuomaan ajatuksiaan esiin.

Starr Peak Mining ent. Starr Peak Exploration on ( TSXV: STE.VN) Kanadalainen junior mining yhtiö, joka teki strategisesti oikean siirron onnistumalla hankkimaan oikeudet New Métal alueeseen. New Métal sijaitsee aivan Amex Explorationin (AMEX) valtauksen (Perron Property) vieressä Quebecin osavaltiossa. Amexin valtaus sijaitsee aivan Normetallin vanhan kaivoksen vieressä ja heidän poraustuloksensa Perronista olivat erittäin lupaavia, niinpä AMEX oli yksi parhaiten nousseita osakkeita TSX:llä vuonnna 2019. Amexin poraustulokset osuivat suoneen joka jatkoi suurenemistaan kohti Starr Peakin valtausta. Juuri kun kaivosteollisuus oli saanut ihmeteltäväkseen Starr Peakin onnistuneen valtauksen, tuli tieto siitä, että Starr Peak oli onnistunut valtaamaan myös vanhan Normetallin kaivoksen oikeudet. Starr Peakin osake nousi rajusti ja jäi odottelemaan lisäuutisia 2 CAD paikkeille. Ensimmäisten porausten tulokset olivat jokseenkin yllätykselliset - kultaa oli tuloksissa hyvin ja esiintymä sen suhteen näyttää suurelta. Se mikä tuloksista teki yllätykselliset, oli muiden jalometallien suuri osuus. Starr Peak on suunniteltujen talviporausten jälkeen lisännyt alueelle ensin yhden porayksikön lisää, ja 21.5 tuli ilmoitus kolmannesta porausyksiköstä. Porauksia tehdään suunnitellun 5000 metrin sijaan 20 000 metriä.
Starr Peakilla on kassassa porauksia varten 30milj CAD ja yhtiön market cap on tällä hetkellä noin 200 milj. CAD. Alla aiheesta löytämiäni linkkejä joihin toivon lukijoiden tutustuvan ennen kommentointeja.
Starr Peakin kurssi on noussut YTD yli 100% ja on tällä hetkellä. 3,88CAD. Vaihtokin on kasvanut tasaisesti ollen perjantaina 21.5.2021 yli 800 000.

15 tykkäystä

https://www.bloomberg.com/press-releases/2021-05-19/how-a-junior-miner-might-have-sparked-a-new-canadian-gold-rush

6 tykkäystä
6 tykkäystä
5 tykkäystä

Tiimiä vahvistettu kevään aikana. Osa saattaa tunnistaakkin yhden nimen eräästä uraanin etsintään keskittyneestä firmasta.

Starr Peak Mining Forms World-Class Advisory Team and Strengthens Management - Junior Mining Network

4 tykkäystä

Kanadan foorumilla spekuloidaan sillä voisiko suuri sinkin osuus porauksissa muuttua syvemmällä enemmän kuparipitoiseksi. Näin oli käynyt Normetallin kohdalla.

Tällä hetkellä mennään Canadan börden ollessa kiinni OTC:n puolella isolla vaihdolla reilussa 5% nousussa.

3 tykkäystä

Kiitos @Perttu_Hamalainen yhtiöketjun avaamisesta ja työstäsi myös Orocon osalta. Itselläni ei ole paljoa kompetenssia tai osaamista arvioida kaivosyhtiön liiketoiminnan kannattavuutta, riskejä tai tulevaisuutta vaan näiltä osin olen muiden Inderesin forumilla jakamien uutisten ja mielipiteiden varassa. Toki olen paljon jo oppinut, mutta osa viesteistä on edelleen hepreaa. Se ei ole kuitenkaan estänyt minua sijoittamasta Orocoon tai tähän, toki hyvin pienellä panoksella.

Itse innostuin tästä yhtiöstä jo Oroco-ketjussa jakamasi oilpricen artikkelin perusteella, jossa kerrottiin hyvin, mitä Amex oli onnistunut tekemään samalla alueella Kanadassa. Toivottavasti tulkitsin uutisen perusteella oikein, että Starr Peak vähän kuin loisena osti maa-alueita ja muodosti kaivauksen aivan Amexin kaivauksen viereen toivoen Amexin löydösten jatkuvan myös sinne. Yhtiöönhän tuli myös päägeologiksi Amexista Amexin perustaja ja chairman. En tiedä, voisiko jossain vaiheessa olla mahdollisena Amexin ja Starr Peakin yhdistyminen, tiedä häntä.

Ja jo julkaistujen porausten perusteella tulokset ovat olleet rohkaisevat (tämä käsitykseni perustuu niihin ylisanoihin, mitä uutisista olen lukenut). Oilpricen uutisen perusteella myös uusia tuloksia olisi tulossa lähipäivinä. Itse ainakin jään seuraamaan mielenkiinnolla yhtiön kaivausten etenemistä ja jos silmiini osuu uusia uutisia, niin jaan niitä tännekin.

4 tykkäystä

Nämä junior mainaajat on vähän haasteellisia: 99% näistä vaan ryssii sijoittajien rahat. Pieni osa näistä kuitenkin onnistuu projekteissaan ja toistaiseksi Starr Peak on niin tehnyt. Sen verran minäkin näistä poraustuloksista ymmärrän, että ei ainoastaan malmipitoisuuksilla ole väliä vaan mitä suuremmassa määrin myös esiintymän/suonen suuruudella on merkitystä. Suuretkaan pitoisuudet ei paljon lämmitä, jos suoni on kovin ohut. Starr Peakin poraustulokset antavat ymmärtää korkeiden pitoisuuksien yltävän pitkälle matkalle. Market cap kertoo myös siitä, että tätä ei ole vielä löydöksistä huolimatta arvostettu kovin korkealle. En ole mistään löytänyt malmivarojen suuruudesta tehtyjä laskelmia ja olisikin aivan mahtavaa, jos joku asiaan todella vihkiytynyt pystyisi jotain laskelmia tekemään - osoittamaan toteamani oikeaksi/vääräksi.

5 tykkäystä

Johtunee siitä että niitä ei ole vielä tehty?

Itselläkin on muutamia kaivosjunioreita salkussa joten tutkin tätä vähän, suurin yhtiökohtainen riski on mielestäni juuri siinä että tuore NI43-101 kelpoinen tekninen raportti puuttuu ja arviot malmivarojen suuruudesta perustuu historiallisiin arvioihin.

Poraustulokset näyttää kyllä lupaavilta ja tiimi sekä sijainti on hyvä, jos yritys osuu siihen The kultasuoneen niin todennäköisyys sille että projekti ostetaan jonkun isomman kaivosyhtiön toimesta pois hyvällä preemiolla kasvaa merkittävästi.

Täysin samaa mieltä!

Pelkästään Kanadasta löytyy listattuna satoja pieniä kaivosyhtiöitä joilla on ainakin paperilla lupaavalta näyttävä projekti työn alla (kumma juttu muuten että aina kun arvometallien hinnat lähtevät nousumarkkinaan niin uusia junioreita alkaa pompsahdella esiin kuin sieniä sateella :slight_smile: )

Ottamatta kantaa siihen onko juuri Starr Peak Mining hyvä / huono sijoitus niin omalta osaltani voin todeta että minulla ei riitä ammattitaito (saati rahat) lähteä spekuloimaan kaikilla lupaavilta kuulostavilta junioreilla vaan ennemminkin sijoitan niihin joilla on jo esittää jotain faktaa siitä että hallussa todella on merkittäviä mineraalivarantoja… mielellään PFS tai PEA tehtynä jolloin yhtiölle pystyy jo laskemaan jotain arvoakin. Suurimmat mahdolliset spekulatiiviset tuotot jää todennäköisesti saavuttamatta tällä lailla arkailemalla mutta toisaalta pääoman menettämisen riskikin pienenee huomattavasti kun ei osta ns. sikaa säkissä.

Sorry että meni vähän offtopiciksi kyseiseen yhtiöön liittyen mutta ehkä hyvä muistutella kanssaspekuloijia siitä että kaikki mikä kiiltää ei välttämättä ole kultaa… Lassonden kurvi on mielestäni hyvä esimerkki siitä millaista vuoristorataa juniorien kurssikehitys eri kehitysvaiheissa voi olla.

7 tykkäystä

Tämäpä tämä. Tästä ei itselläni ole kun tiettyjä oletuksia noiden poraustulosten lisäksi. Jokainen tosiaan vetää näistä omat johtopäätöksensä.
Porausyksiköiden kasvattaminen suunnitellusta yhdestä kolmeen yksikköön. ( ilmeisen kallista puuhaa)
Onnistuneet rekryt ( se vähän mitä noita nimiä tutkailin ) Tämä äskettäin ja tuntuisi jotenkin turhalta, ellei tiimi itse ainakin luottaisi tulevaisuuteen. Porausmetrien kasvattaminen 5000:sta 20 tuhanteen. Ja tosiaan aika lailla samoilla linjoilla näiden odotusten suhteen. Pidän itse oikeastaan näitä riskisinä ja epävarmoina, vaikka näiden varannoista olisikin tehty tutkimukset. Siksi salkussakaan ei majaile enää kun muutama juniori. Ne on siellä sitten ajatuksella HR & HR

2 tykkäystä

Tässä pitää myös muistaa että taustalla vaikuttavan raaka-aineen hinnan kehitys on todennäköisesti se suurin ajuri junioreiden kurssien kehityksessä lyhyellä tähtäimellä.

Kullan hinta on vahvassa nosteessa taas ja oma villi veikkaus on että tullaan tekemään uusia ATH -lukemia seuraavan vuoden tai kahden sisällä … jos näin käy niin se tullee nostamaan (vivulla) lähes kaikkien junioreiden kursseja joiden yhtiöesittelyssä on mainittu sanat ‘gold’ tai ‘mining’, riippumatta siitä kuinka hyvä tai huono yhtiö on kyseessä.

Valitettavasti sama vipu toimii sitten myös toiseen suuntaan… siinä missä kullan hinta laski elokuun 2020 huipuista vajaa 20% → maaliskuun 2021 pohjiin niin samassa ajassa GDXJ (juniori-etf) laski ~35% ja yhtiökohtaisesti nähtiin vielä hurjempia laskuja kun kaikista spekuloiduimmat juniorit tuli jopa -80% alas.

2 tykkäystä

Tämäpä on yksi syy, miksi omasta repusta on pelkästään kultapainotteiset, tai yhteen metalliin keskittyneet Orocoa lukuunottamatta hävinneet. Tässä tapauksessahan muita metalleja on näytteissä todella vahvasti.

2 tykkäystä

Ei nyt varsinaisesti Starr Peakista tämä juttu, mutta alueelle näyttää olevan haluja muillakin.

3 tykkäystä

Hehkutellaan täällä, kun ketju ei ole vielä kovin suosituksi tullut. ATH jälleen tänään. Tekipä se sen eilenkin. Kiva katsoa kuinka korkealle tässä kivutaan. Nautitaanhan kyydistä

6 tykkäystä

Eipä mitään mitä en tänne olisi jo tuonut. Korostetaan VMS:n merkitystä stands for Volcanogenic Massive Sulphide.

3 tykkäystä

Jes, hyvältä vaikuttaa! Lähdin mukaan 4pv sitten tämän ketjun innostamana ja pitkän DD:n jälkeen.

Olen kanssasi samoilla linjoilla, että nämä muut metallit tekevät tästä kohteesta oikein kiinnostavan.

7 tykkäystä

Starr Peak Mining Ltd. (“Starr Peak” or the “Company”) (TSX-V: STE) (OTC: STRPF) is pleased to announce that it has closed a strategic institutional private placement of Flow-Through Units at $3.60 per Unit. The Company has issued 1,043,333 Units at $3.60 per Unit for gross proceeds of $3,755,998.80. Each Unit consists of one flow-through common share and one-half of one share purchase warrant, with each whole share purchase warrant entitling the holder to acquire an additional common share of the Company at a price of $4.50 per share for a period of 18 months from closing.

The proceeds from the financing will be used for drilling and exploration work on the Company’s Quebec properties. After today’s closing, Starr Peak’s current cash position is currently in excess of $5.3 million and currently has 37,599,978 shares issued and outstanding

4 tykkäystä

Starr Peakin analyysit viivästyneet koska tutkimuslaitoksella on ruuhkaa, näin on eri vahvistamattomat lähteet kertoneet. Lisäksi ilmeisesti shorttihyökkäys.

Anson short attack but going back up

Anson are caught upside down on Starr Peak. This past weeks share decline has been nothing more than a deliberate push down by Anson in an attempt to try to cover. This is exactly the thing that is wrong with this exchange. Well guess what Anson? You shorted the wrong stock - Starr Peak has a major discovery and every drill hole is adding tonnage. See you at $5

2 tykkäystä

Kiitos hyvästä löydöstä. Tuota laskua ihmettelinkin toisessa ketjussa, kun en mitään itse löytänyt

1 tykkäys

Lisää poraustuloksia tänään yhtiöltä

2 tykkäystä