Osakesijoittaminen

Stillfront Group - halpaa mobiilipelaamista?

Tästä https://www.avanza.se/placera/ovriga-nyheter/2020/03/03/stillfront-group-stillfront-group-market-turmoil-hedge.html innostuneena perehdyin yritykseen sen verran että tuli jo ensimmäinen satsi ostettua. Kurssikäyrä osoittaa yhtään pidemmällä tähtäimellä vahvasti koilliseen ja uskallan väittää, että sama jatkuu myös tänä vuonna.

Ensimmäinen ajatukseni Q4-raporttia ja Storm8:n ostoilmoitusta lukiessa oli “miten tätä voi saada näin halvalla?”. Laskeskelin huvikseni vähän sinnepäin lukuja pro forma per 30.9.2019 perusteella (https://www.stillfront.com/en/stillfront-group-acquires-storm8-inc-and-raises-new-financing/ ) EV/EBIT on jotain <10 ja PEGY ~0,5 vähän valituista luvuista riippuen. Yrityksen tavoitteissa on 2022 mennessä saavuttaa 4 mrd SEK liikevaihto, josta on 30.9.2019 mennessä kasassa 2,9 miljardia.

Vielä kun kuluja saadaan synergioilla alas ja pelisuunnittelua ylös (Capital Markets Day 2019 -raportilla oli ihan kiinnostavia suunnitelmia aiheeseen liittyen), niin mitä huonoa te muut foorumilaiset löydätte tästä? Mobiilipeleissä on toki riskinsä, mutta tästä osoitteesta niitä löytyy noin 40 erilaista ja lisää on tulossa. Tuottojen romahtaminen kautta linjan vaikuttaa varsin epätodennäköiseltä erityisesti nyt, kun yksi jos toinenkin joutuu viettämään aikaa sisällä karanteenissa.

2 tykkäystä

Kiitos tästä, jospa tästä saisi vähän laadukkaamman firman salkkuun, Bublar ei ainakaan vielä ole oikein vakuuttanut. Tosin silläkin potentiaali vasta edessäpäin.

1 tykkäys

Swedbankin rahastonhoitaja (en ole ihan varma mikä förvaltare on tässä kontekstissa) on suositellut osaketta päivän Dagens Industrissa. https://shareville.se/aktier/stillfront-group-ab/kommentarer/henrietta-theorell-forvaltare-pa-swedbank-robur-rekommende-79466281. “Hinnoittelu on kuin kevytmaidolla, vaikka liikevaihto kasvaa yli 50% vuosivauhtia.” Osake on hänen mukaansa kultahippu, coronaresistentti ja erittäin hyvä sijoituscase.

Toimitusjohtaja Jörgen Larsson oli myös vuoden lopulla ollut haastattelussa, video löytyy googlesta. Siinä hän vaikutti todella innokkaalta ja luottavaiselta jatkuvaan kasvuun, josta on alalla hyötyä myös itseisarvona. Kertoi myös, että liikevaihtotavoite vuonna 2024 on 6 mrd sek, eli noin 4 kertaa viime vuoden raportoidun määrän verran ja noin tuplat siitä, mitä tältä vuodelta sopii yrityskaupan vuoksi odottaa.

En vieläkään näe tässä melkein mitään huonoa. Yritysostot varmasti jatkuvat. Velkaa on reiluhkosti, mutta ihan hallittavissa oleva määrä. Korkojen laskusta luulisi olevan hyötyä velkaantuneille, kunhan bisnes luistaa? Varmaan laitettava toinen erä tulemaan.

Split olisi mielestäni pikkuhiljaa harkinnan arvoinen.

Stillfront julkaisi liikevaihto ja oikaistu EBIT -lukuja huhti-toukokuulta, raportoivat vahvaa aktiivisuutta pelaajien keskuudessa ja kertoivat markkinoinnin purreen. Laskeskelin että annualisoitu EV/EBIT olisi 13.5 luokkaa, mutta tämä perustuu kahteen erityislaatuiseen kuukauteen, joten kovin pitkälle tätä ei kannata ekstrapoloida. Uusin yritysosto (Candywriter) ymmärtääkseni konsolidoitiin vasta toukokuusta joten jos se ei ole luvuissa kokonaan, niin todellinen tulostaso olisi ollut vielä korkeampi.

Illemmalle tulee vielä webcast, näissä etenkin Q&A -osiot ovat olleet mielenkiintoisia kuunnella.

1 tykkäys

Hienoa, että Stillfrontille on oma ketju :smiley:. Yhtiö tiedottaa hienosti Covid aikana myynnin kehityksestä. Itse tulkitsin eilisen tiedotteen posariksi ja ainakin kolme analyysitaloa nosti tavoitehintaa ja suositus säilyi köp. Lisäsin aamulla 720 sek.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stillfronts nettoomsättning under april och maj uppgick till 851 miljoner kronor med ett justerat ebit-resultat på 310 miljoner.

12.6:

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Stillfront till 750 kronor (670), upprepar köp

Nordea höjer riktkursen för Stillfront till 815 kronor (660), upprepar köp - BN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Pareto Securities höjer riktkursen för Stillfront till 814 kronor från 697 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Carnegie 840 kr (690).

Ja vielä Redeye:

Redeye’s positive view of Stillfront’s is enhanced further following the trading update for April to May. The company has seen a solid return on marketing campaigns during April and May, and despite having steep expectations on Q2, the preliminary figures exceed those. We adjust our Q2 and full-year estimates upwards and raise our Base-case valuation.

1 tykkäys

Ruotsiksi hyvä juttu Stillfrontista ja myös Embraceria sivutaan

Ja vielä pamahti tuo suunnattu osakeanti, jolla varmasti tähdätään seuraavaan yrityskauppaan. Mielenkiintoisia aikoja …

Press release
Stockholm 2020-06-16

Stillfront Group AB (publ) (“Stillfront” or "Company”) intends to raise proceeds through a directed share issue to provide the Company further financial strength and flexibility to be able to act swiftly on potential future acquisitions and growth opportunities. In light of this, Stillfront has appointed Nordea Bank Abp, filial i Sverige and Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG as Joint Global Coordinators and Joint Bookrunners, and Swedbank AB (publ) as Joint Bookrunner (jointly, the “Managers”), in connection with the Directed Share Issue of approximately SEK 1,000 million in gross proceeds (the “Directed Share Issue”) through an accelerated bookbuilding procedure, (the “Bookbuilding”).

“Following the successful acquisitions of Storm8 and Candywriter we still see good opportunities ahead. The directed share issue enables us, in a time and cost-effective manner, to act on more opportunities, accelerate Stillfront´s growth and thereby create value for all shareholders”, comments Jörgen Larsson, CEO of Stillfront.

Haluatko KimiN tiivistää pääpointteja mitä Pareton videossa oli? Vielä ei voi videota laittaa Google translateen :slight_smile:

Olisikohan tuo suunnattu anti motivoinut viimeviikkoista miniposaria :grinning: saadaan paremmalla kurssilla vähän pienempi diluutio. Storm8 oston kohdalla antitiedote tuli samana päivänä kuin yritysostotiedote, jäädään seuraamaan milloin seuraava kauppa julkistetaan.

1 tykkäys

Tuossa jotain mitä sain ylös (pääkohdat):
Kertoo pienistä markkinointikuluista, ihmiset ovat kotona ja pelaavat, fantastiset kasvumahdollisuudet

Sekä engagement ratio ja ARPU ovat korkeita.

Engagement rate on ollut koronan takia normaalia korkeampi, mutta tulee normalisoitumaan koronan hellitettyä

Uusia pelaajia on tullut koronan myötä paljon, myös maksavia, maksavat ja pelaavat jatkossakin koronan hellitettyä, mutta ehkä hiukan vähempiä kertoja viikkotasolla, mutta joka tapauksessa pelaavat ja sitoutuneita stillfrontin peleihin

Uudet pelit tulevat tuomaan myyntiä, linjassa ja vahvassa kehitysvaiheessa on 10-11 uutta peliä

Vaikka osakkeen kurssi on kehittynyt vahvasti, näkee edelleen, että se tulee pitkällä tähtäimellä nousemaan.

Stillfront tulee jatkamaan yritysostoja. Keskusteluja on paljon käynnissä ja viimeistään syksyllä tapahtuu jotain. Uusimmat yritysostot on saatu nopeasti sulautettua osaksi Stillfrontin organisaatiota/ rakennetta.

Embracer on konsolipeleihin ym keskittynyt ja sen arvostustasot olleet korkeammat. Ehkä ollut helpompi muodostaa käsitys sen arvosta. Mutta haluaa verrata Stillfrontia Zyngaan. Vertaa Zyngaan siinä mielessä, miten se laajeni nopeasti yritysostoin ja yrityksen arvo kasvoi nopeasti (zynga arvo 20-kertainen nopeassa ajassa)

. Stillfront on Zyngan jälkeen seuraavaksi suurin noteerattu mobiilipeleihin keskittynyt yritys maailmassa.

Ruotsalaisilla on suuria positioita osakeomistajina Stillfrontissa ja osakkeenomistajina enimmäkseen ruotsalaiset, mutta näkee, että se tulee saamaan kansainvälisiä omistajia ja tulee kehittymään kansainvälisesti omistetuksi yritykseksi (osakkenomistajien pohja kansainvälistyy)

Jos pitäisi valita Embracer vai Stillfront, niin kumpi? Ei halua valita vain toista, vaan haluaa omistaa molempia.

2 tykkäystä

Merkintä vietiin läpi ja alennus eiliseen päätöskurssiin 1,4 % :slightly_smiling_face: anti oli nopeasti ylimerkitty ja tavoite oli myös saada kansainvälistä sijoittajapohjaa/ instituutioita.

Kun tuo toteutettiin noin suunnattuna ja nopeasti, kiinnostaisi kovin mitä instituutioita/ yksittäisiä valittuja tahoja merkitsi osakkeet. Vai jäävätkö hallintarekistereihin.

Styrelsen i Stillfront har med stöd av ett bemyndigande från årsstämman som hölls den 14 maj 2020 beslutat om en riktad nyemission till svenska och internationella institutionella, samt övriga kvalificerade investerare om 1 558 441 nya aktier till ett teckningspris om 770,0 SEK per aktie (den “Riktade Nyemissionen” ). Stillfront tog in kapital genom den Riktade Nyemissionen i syfte att möjliggöra ytterligare finansiell styrka och flexibilitet för att snabbt och effektivt kunna agera vid potentiella framtida förvärvs och tillväxtmöjligheter.

Teckningspriset motsvarar en rabatt om 1,4 procent mot stängningskursen om 781,0 SEK den 16 juni 2020, samt en premie om 7,8 procent jämfört med det volymvägda genomsnittliga aktiepriset de senaste 10 handelsdagarna.

Styrelsen i Stillfront konstaterar att intresset för den Riktade Nyemissionen var starkt då den var kraftigt övertecknad kort efter offentliggörandet igår av såväl nya som befintliga välrenommerade svenska och internationella institutionella, samt övriga kvalificerade, investerare.

Jörgen Larsson, VD, kommenterar: “Vi är mycket glada över responsen från såväl nya som befintliga aktieägare. Vår ambition är att fortsätta utveckla Stillfront till ett ledande free-to-play powerhouse inom spelutveckling och vi ser det som ett kvitto på att investerare har stor tilltro till vår tillväxtagenda.”

Skälen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är huvudsakligen för att diversifiera aktieägarbasen bland svenska och internationella institutionella, samt övriga kvalificerade investerare och samtidigt genomföra kapitalanskaffningen på ett tids- och kostnadseffektivt sätt.

2 tykkäystä

Tänään uusi yritysosto:

Ensi viikolla on sitten Stillfrontin CMD, jossa deep dive alkuvuoden yritysostoihin. Itsellä suuri mielenkiinnon aihe miten hyvin yritysostot menestyvät Stillfrontiin liittymisen jälkeen, ja ylipäätään mielenkiintoista nähdä ko. yrittäjät esittäytymässä!

Toimitusjohtaja oli tänään sanonut, että yritysostot voivat vielä jatkua eikä Nanobitin kaupan kokoluokka ole esteenä. Mielenkiintoinen päivä tosiaan ensiviikolla. Tuli viimeviikolla taas lisättyä, kun kävi dipin myötä 900 sek paikkeilla, kai Usa teknojen laskun tähden.

Tässä muuten mielenkiintoinen haastattelu maaliskuulta. Videolla Stillfrontin COO Alexis Bonte kertoo Stillfrontin toimintafilosofiasta.

Yritysostoista on vahva track ja uskon että tulee myös jatkumaan. Osakkeen arvonnousun myötä yritysostojen kokoa voidaan nostaa ilman suurta diluutiota. Lisäksi equity-rahoitusta on markkinoilta saatu matalalla alennuksella. Koska yritysostoja tehdään radikaalisti matalimmilla kertoimilla kuin Stillfrontin oma arvostus, omistaja-arvo nousee arbitraasinomaisesti (kunhan ostokohteiden tulostaso jatkuu/paranee).

Tästä johtuen minulle suurin kysymysmerkki ja riski mitä näen, on se kuinka pitkään Stillfrontiin liittyneet yritttäjät jaksavat painaa samalla intohimolla eteenpäin. Toistaiseksi näyttää hyvältä. Mutta miten käy kun earn-outit sulkeutuvat ja konsernin koko kasvaa entisestään? Vaikea arvioida, kuinka pitkälle studioiden menestys on kiinni yrittäjävetoisesta johtamisesta. Tämän vuoksi onkin mielenkiintoista katsella ensi viikolla Storm8 & Candywriter yrittäjien habitusta.

1 tykkäys

Ainakin ostettujen yritysten johtoa on sitoutettu maksamalla osa kauppahinnasta SF:n osakkeilla. Huomioiden Nanobitin alkuperämaa niin uskoisin sen johdolla riittävän vielä pitkään virtaa yrityksen kehittämiseen ja sitä kautta omaan vaurastumiseen. Itseäni kiinnostaa tuleeko ostetuista yrityksistä niin kovia ammattilaisia, että muodostuu ”nyrkki”/ johtoryhmä joka vie kehitystä eteenpäin. SF toimintatapa on hyvin samanlainen Embracerin kanssa, mutta mobiilipelimarkkoille suuntautuneena äärimmäisen kiinnostava.

1 tykkäys

Redeye oli kommentoinut ja maalasin siltä jotain:

Explosive Growth due to a newly released game: Nanobit generated net sales of USD 33m during 2019. We expect top-line growth of around 150% during 2020 mainly due to the successful release of the new game Tabou. Tabou launched in January 2020 is a record hit, after just four months the game was Nanobit’s largest game. For 2020 we expect that Tabou stands for about 45% of revenue. Despite extreme growth during 2020. The margins have been strong, showing high marketing efficiency.

We have updated our estimates due to the acquisition of Nanobit. The company will be consolidated in the group on October 1, 2020.

Estimate changes: In Q4 we estimate net revenue of SEK 1,784 million (SEK 1,531 million). Adjusted EBIT of SEK 641 million (SEK 599 million).

FY 2020: Net revenue of SEK 4,957 million (SEK 4,704 million).

We have increased our fair value range to SEK 750-1400 (580-1100) with a base case of SEK 1130 per share (SEK 860).

Tuohon Q4/20E adjusted EBIT (641 miljoonaa SEK) nähden markkina-arvo (38 miljardia SEK) näyttää kyllä yhä halvalta ottaen huomioon firman track record kovasta tuloskasvusta suhteellisen pienellä diluutiolla.

Analyytikoiden ennusteet eivät lähtökohtaisesti huomioi tulevia yritysostoja, mutta Stillfrontin tapauksessa niiden tapahtuminen on erittäin todennäköistä, ja yleensä diluutio% on merkittävästi pienempi kuin tuloskasvu%.

1 tykkäys

Uusi taloudellinen tavoite merkitsee tietysti myös yritysostojen jatkumista, toivottavasti edelleen löytyy järkevästi hinnoiteltuja ostokohteita ja että diluution vaikutus pysyy suhteessa hyvällä tasolla.

#Stillfront siktar på att omsätta 10 mdr sek under 2023 (tidigare mål 4 mdr sek 2022) med en justerad ebit-marginal på ca 35%.

Lapuista pidettävä kiinni ja saa nähdä …

1 tykkäys

Vuosi sitten tavoite oli tosiaan “triplaus viidessä vuodessa”, nyt se näyttää olevan “triplaus neljässä vuodessa”. Mikäs tässä tosiaan on kyydissä istuessa.

Ja mitä diluutioon tulee, niin tärkeintä on suhteellinen arvostus, eli mitä kovemman arvostuksen Stillfront itse markkinoilla saa, sen helpompaa on napsia itseä halvemmalla arvostettuja firmoja. Näissä M&A+diluutiolla kasvavilla firmoissa on se jännä ominaisuus, että jos markkina uskoo tarinaan niin niistä muodostuu “itseään toteuttava ennuste”, kun osakkeella saa rahoitettua ostoja niin halvalla :smiley:

1 tykkäys

Pitkä ja syvällinen juttu Stillfrontin toimintamallista, vahvuuksista ja myös mahdollisista heikkouksista. Sopii varmasti luettavaksi muutenkin pelialan yhtiöistä kiinnostuneille.

2 tykkäystä