Lindex Group (Stockmann Group)

Päivitys oikeuscaseihin pienen kaivelun jälkeen:

Alunperin 21-23.11 määritelty pääistunto case Nordikassa siirtyy, ei kerkeä tälle vuodelle. Tämä on todella harmi koska tämä on ymmärtääkseni se viimeinen kanto kaskessa saneerauksen osalta. Ilmeisesti alkuvuodesta on uusi aika mutta tätä ei ole vielä määritelty.

Tämänpäiväinen ilmoitus Case Fennian sovittelusta on todella merkittävä koska se kertoo parikin asiaa. Ensinnäkin tämän sovitteluratkaisun rahallinen vaikutus suhteessa saneerausohjelmassa määritettyihin on pieni/tai sitä ei ole koska sen on valvoja hyväksynyt. Todennäköisesti kyseessä on ns. isompi paketti koska Fennia on Tampereen kiinteistön toinen vuokranantaja eli tässä on sovittu varmaan muistakin asioista kuin pelkästään riidanalaisesta summasta.

Merkittävämpi asia on se että yksi jäljellä oleva oikeuscase on toisen Tampereen tavaratalon vuokranantajan eli TSOn kanssa, en uskoisi että toisen vuokranantajan kanssa olisi tehty mitään “pakettiratkaisuja” ilman että toinenkin vuokranantaja on mukana ns. loopissa ja hyväksyy nämä, täten oletan että myös case TSO tullaan sopimaan oikeuden ulkopuolella tämän vuoden puolella, mahdollisesti jopa suhteellisen nopeasti. Voi olla että odottaa Fennian sopuratkaisun hyväksymistä Helsingin KO:ssa jossa saneerausohjelma on käsitelty. Eli voi siis tapahtua nopeastikin.

Jos näin on niin jäljelle jää LähiTapiolan case (VMK päätöksestä valitettiin Stokkan toimesta käräjäoikeuteen) ja case Nordika. LT on Tapiolan tavaratalon vuokranantaja ja myös heillä on ilmiselvä intressi säilyttää toimiva suhde Stokkan kanssa joten olen about täysin varma että tämä case sovitaan oikeuden ulkopuolella, kuten TJ tänään webcastissa sanoi että heillä on aktiivinen kommunikaatio kaikkien riitakumppanien kanssa.

Nordikan kanssa ei ole enään mitään bisnessuhdetta joten heidän kanssaan tuskin sovitaan mitään vaan se ratkaistaan oikeudessa.

Eli, aikaisemmin syksyllä/kesällä totesin että case Nordika on se joka määrittää saneerauksen aikataulun päätöksen ja tämä näkemys on tänään entisestään vahvistunut. Pääkäsittely tammikuussa, päätös tammi-helmikuussa, valitusaika (en usko että valittaa, vakiintunut oikeuskäytäntö on niin vahva) ja sen jälkeen hakemus saneerausen päätöksestä helmi-maaliskuussa, toivottavasti ennen AGM:ää.

57 tykkäystä

Eikö voisi olla, että Nordikan pääkäsittely on siirtynyt osapuolten sovintoneuvottelujen vuoksi? Vai mainitsivatko kärtsystä syytä, miksi pääkäsittely on siirtynyt?

1 tykkäys

Ei pääkäsittelyä siirretä tässä kohtaa ellei sovintoneuvotteluissa ole saavutettu sopimus joka on vain muodollista leimaa vailla molemmilla osapuolilla.

Kuten sanoin, Nordikan kanssa en usko mihinkään sopuun koska Stokkalla on erittäin vahva case oikeuskäytännön kautta ja lisäksi Stokkan casea vahvistaa se että käsittääksni Nordika on saanut vuokrattua Pitskun tiloja muille toimijoille. Oikeudessa vastaavissa tapauksissa on hyväksytty oikeuden puolesta jopa 12kk vuokramaksuja koskeva korvaus joten saneerausohjelman 18kk on ns. varman päälle pelattu. Ja kun osapuolilla ei ole mitään bisnessuhdetta niin vaikea on sopia riitaa osampana jotain isompaa pakettia kuten Fennia/TSO kohdalla.

20 tykkäystä

Joo, pakko oli vain kysyä, kun outoa, että tässä vaiheessa siirrellään. Voisi luulla, että osapuolet olisivat jo olleet valmiit käräjöimään. Harvoin noita ainakaan kärtsyn toimesta siirrellään ellei käsittelevässä tuomarissa tapahdu vaihdosta kesken kaiken. Sovintomahdollisuuden selvittäminen olisi sopinut niin hyvin kuvaan…

3 tykkäystä

Stokkan saneerausohjelmassa sivuilla 65-66 löytyy oikeudelliset perusteet saneerausohjelman 18 kuukauden vuokraan.
Itse en usko “sopimuksiin”.Näin maalliikona ajatellen oikeuden päätöstä noudatetaan tai sitten haetaan oikeuden kautta uusi päätös.Se ollee vaikeaa velkojien “tasa-arvoisen” kohtelun takia. Siihen ei voi vaikuttaa liikesuhteet.
Saneerauspätöksen summia tuskin ylitetään.
Riidat jatkuvat.

1 tykkäys

https://www.inderes.fi/fi/research/positiivisia-uutisia-odotettavissa

Päivitysrapsa siis

19 tykkäystä

Laitetaas tämä tänne, kun näistä Stadin keskustan uudistuksista ollut Stockan ketjussa aina välillä keskustelua. Ikävä kyllä yrityksestä huolimatta tämä Espa-projekti ei sellaisenaan mennyt vielä täysin maaliin, vaikka positiivistakin palautetta siitä tuli.

2 tykkäystä

Alla on Sijoituskästin noin minuutin video Stockmannista sijoituskohteena, jos Inderesin materiaaleja on tarkemmin seurannut tai/ja tätä ketjua lukenut, niin tämä ei pitäis kauheasti uutta tuoda. Joka tapauksessa ihan tiivis ja hyvä pätkä muistinvirkistykseksi ainakin itselleni. :slight_smile:

12 tykkäystä

Toimari osti 10000 lappua laidasta. :crown:

35 tykkäystä

Tämähän on hyvä juttu, tuloswebcastissä joku kyselikin voiko/aikooko ostaa, ehkä sai siitä idean.

Ajoitus tosin on mielenkiintoinen, kun parin viikon päästä on CMD. Se, että Susanne voi nyt ostella pitäisi mun mielestä tarkoittaa, että mitään kovin ihmeellistä uutta ei ole CMD:llä luvassa. Olettaen siis että Susanne jo nyt aika hyvin tietää mitä aikovat siellä esittää…

36 tykkäystä

Näinhän se on. Toisaalta, paljon on infoa saatukin näihin strategisiin painopisteisiin jo aikaisemminkin. Ainakin itselläni on ollut odotuksissa että CMD:llä käydään tätä läpi kattavemmin eikä siten mitään selvää sisäpiiritietoa kerrottaisi. Tai että en ainakaan itse ole odottanut että CMD:llä mitään erityistä uutta pommia pudotettaisiin.

Aina sitä tosiaan mielummin omistaa firmaa jonka toimitusjohtaja ostaa osakkeita suoraan laidasta, sillä ihmeellisen vähän mielestäni markkinoilla on viime aikoina sisäpiiriostoja nähty.

18 tykkäystä

Lähinnä mulla tuli mieleen mahdolliset taloudelliset tavoitteet, joita firmalla ei nyt ole lainkaan. Muuten ihan samaa mieltä.

18 tykkäystä

Mitä veikkaatte, ostiko sillä ajatuksella että Stockan tavaratalot jatkavat vanhaan malliin ja yhtiössä oleva piilevä arvo jää ikuisesti niiden vangiksi? Veikkaan vahvasti, että tuskinpa…

Toimarin ostot ovat yleensä aina hyvä signaali. Mielestäni nyt tässä Stockan nykyisessä tilanteessa kyseessä voi kuitenkin olla jopa fantastinen signaali.

18 tykkäystä


![|803x528](file:///C:/Users/jorha/AppData/Local/Temp/lu67967bty.tmp/lu67967bue_tmp_f1ff5f60dea148d2.png)

25.9. Sisäpiiritieto: Stockmann käynnistää strategisen arvioinnin; harkitsee konsernin nimen muuttamista Lindex Groupiksi ja selvittää strategisia vaihtoehtoja tavarataloliiketoiminnalle

STOCKMANN Oyj Abp, Sisäpiiritieto 25.9.2023 klo 8.30 EEST

25.10 Inderesin analyytikon kommentti lisää,tavoite 2.8 euroa

27.10 Stokka Q2

29.10 Inderes osta,tavoite 2,8

1.11.johtaja Susanne osti 10000 osaketta. Kurssi lähti nousuun.

Lainaus Salkunrtakentajan jutusta ”sisäpiirin osakekaupoista”

Anssi Suikkanen selvitti pro gradu -työssään, millaisia tuottoja on mahdollista saada sijoitusstrategialla, joka perustuu sisäpiirin osakekauppojen seuraamiseen ja niiden jäljittelyyn.

Yhtiön sisäpiirillä on yleensä paras käsitys yhtiönsä ansaintalogiikasta, tuloksentekokyvystä ja tulevaisuuden näkymistä. Näin ollen voitaisiin lähtökohtaisesti olettaa, että sisäpiiri yhtäältä ostaisi osakkeita osakekurssin ollessa edullinen ja toisaalta myisi kurssitason muodostuessa korkeaksi. Osakeostojen osalta operatiivinen johto on ainoa sisäpiiriryhmä, jonka kauppoja seuraamalla pystyy saavuttamaan tilastollisesti merkitsevää ylituottoa. Ylituotto yhdeksän kuukauden tuottoperiodilla on keskimäärin 5,7 prosenttia ja 12 kuukauden tuottoperiodilla 6,3 prosenttia

Kommenttini. 25.9. Strateginen arviointi sai kurssin kaavion parhaaseen nousuun.
Oletettavasti Inderesin analyytikon kommentti 25.10. vaikutti ennen osavuosikatsausta kurssiin. Johtaja Susanne loi sitten uskoa 1.11. Stokkan tulevaisuuteen ja kurssi lähti nousuun. Seuraava nousu/lasku voi olla CMD 16.10.

Mikä sijoittajaryhmä tätä kurssia nostaa ? Se on jäänyt epäselväksi. Tuore suurimmat omistajat listaus ei anna ainakaan itselle siihen vastausta. Olisikohan niin, että piensijoittajat innostuvat ja ovat valmiita maksamaan muutaman kymmenyksen enemmän. Toiveena/haaveena on kuitenkin se osakekurssi lähellä neljää euroa.

Sitä odotellessa.Mutta ei toteudu ennenkuin velkasaneeraus viedään maaliin. Tuskin tavaratalojakaan heivataan ennen sitä.

2 tykkäystä

Ei tuollaista ostoa voi oikein ottaa muuta kuin kohteliaisuudeksi, että valittiin toimariksi. Yksi nolla nyt edes perään, esim. Tunkelon SSH ostot alkaa jo merkittävämpää tasoa, ja saa jo hieman miettimään,että tietääkö enemmänkin (en nyt omista)… Toki luonnollista, että osakkeenomistajat yrittää etsii positiivisia signaaleja kaikkialta… Skarpin näköinen tämä Ehnbåge kyllä oli, mutta Firman arvostus jäänee melko alhaiseksi, niin kauan, kun kurssinoteeraus on vain Suomessa, pitäisi olla mielummin Ruotsissa. Eikä Lindexin tuloskaan aina ole ollut niin hyvä, esim silloin kun Gardell osti firman halvalla…

1 tykkäys

Itiksessä Herkun vanhoissa tiloissa avannut Alanya Market kukoistaa. Pitäisiköhän keskustan Herkun tilallekin avata moinen? S-ryhmä on ainakin saanut tuhota ihan rauhassa Herkkujen perintöä. Tapiolaankin avautui nyt vanhan Herkun tilalle täysin tavallinen S-market. Enää on tuo Stadin keskustan mesta jäljellä näistä ”Food Market Herkku”-viritelmistä.

Edit: lisättäköön vielä, että joku saattaa ihmetellä miten joku etninen ruokkakauppa matchaisi Stockan brändin kanssa. Itse asiassa tuossa Alanya Marketissa on tietyllä tapaa todella paljon samaa entisten original-Herkkujen kanssa. Suomen mittakaavassa poikkeuksellinen tuotevalikoima sekä loistava, henkilökohtainen asiakaspalvelu.

7 tykkäystä

Lisättäköön vielä, että joku saattaa ihmetellä miten joku etninen ruokkakauppa matchaisi Stockan brändin kanssa. Itse asiassa tuossa Alanya Marketissa on tietyllä tapaa todella paljon samaa entisten original-Herkkujen kanssa. Suomen mittakaavassa poikkeuksellinen tuotevalikoima sekä loistava, henkilökohtainen asiakaspalvelu.

Mikäli tavarataloista pidettäisiin edelleen jollain tapaa kiinni (esim. yhteistyöllä P&C:n kanssa tai erillisellä yhtiönä), niin on mielestäni selvää että tuolle ruokakauppapuolelle pitäisi myös yrittää tehdä jotain. Herkkujen suosio oli aikoinaan iso osa myös tavaratalojen menestystä ja toivat valtavasti asiakasvirtoja mukaan. Toki Stockan mahdollisuudet vaikuttaa asiaan ovat tällä hetkellä heikot, kun nykyiset ruokakaupat eivät ole enää heidän vuokralaisinaan.

4 tykkäystä
22 tykkäystä

Osaako joku avata mikä tämän päätöksen (Lähi-Tapiola / hovi) effektiivinen merkitys on?

4 tykkäystä

Tässähän on siis kyse siitä että oikeus ei ole suostunut muutttamaan saneerausohjelmaa välimiesoikeuden päätöksen mukaisesti, koska Stocka on valittanut välimiespäätöksestä.

Varsinainen kiista (välimiesoikeuden päätöksen pätevyys) on edelleen käräjäoikeudessa.

Tämä päätös lähinnä tarkoittaa mun mieelestä ettei Stockan tarvitse maksaa välimiesoikeuden päätöksen mukaan tässä vaiheessa. Kuten jutusta selviää hovin päätös oli siis sama kuin käräjäoikeuden aiemmin tekemä eli ei muutosta asioiden tilassa.

19 tykkäystä