Suomen Hoivatilat sijoituskohteena

Inderes näkee Hoivatiloilla vain positiivisia vaihtoehtoja.

1 tykkäys

Nosti tavoitehinnan 16€(aikaisempi 14.75€)
Suosittelee sijoittajia perumaan aikaisemmin hyväksymänsä Aedifican ostotarjouksen.

6 tykkäystä

Viilaan nyt pilkkua, mutta tarkalleen ottaen kirjoitimme että Hoivatilojen osakkeenomistajilla on mielestämme edessä vain hyviä vaihtoehtoja :nerd_face: :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

onpas kutkuttava tilanne. onnea omistajille :nerd_face:

Kiitos analyysista (ja erityisesti parin viimevuoden aikana tekemästäsi, jotka saivat näkemään Hoivatilojen potentiaalin ja ymmärtämään toimintaa), kysyisin vielä yhdestä “vaihtoehdosta”, eli JOS luopuisivat 90% vaateesta JA saisivat yli 50%:a osakkeista ja äänivallasta, niin olisiko siinä asemassa mahdollista tehdä meidän vastarannankiiskien omistamisesta kannattamattomampaa? Eli tavallaan ajaa vähemmistö nurkkaan, osakkeen arvoa alas ja siis tavallaan pakottaa myymään?

6 tykkäystä

Kiitos palautteesta! :blush: Vastaus kysymykseesi on valitettavasti, että on mahdollista. Suomessa on nähty tällaisia tapauksia mm. raportissa mainittu Finnlines ja Grimaldi, josta voi lukea esim täältä: https://blogi.nordnet.fi/finnlinesin-vahemmistoomistajat-kaltoin-kohdeltuja/ vuonna 2015 Suomessa korkein oikeus teki vielä vähemmistöoikeuksien kannalta surullisen periaatepäätöksen Uutiset ja tiedotteet Kuitenkaan, en pidä tässä tapauksessa tämänkaltaista skenaariota todennäköisenä. Aedifica toimii sellaisella toimialalla, jossa maine ja uskottavuus ovat erittäin tärkeitä (Hoivakiinteistö). Yhtiö myös painottaa pitkäaikaista ja jokapäiväistä yhteiskuntavastuuta viestinnässään. Hoivatilojen vähemmistöomistajien kohtelu huonosti olisi aika lyhytnäköistä toimintaa. Esim Aedificalla merkittäviä asiakkaita ovat käsittääkseni eri maiden julkinen sektori (UK, Saksa, Belgia) sekä non-profit (voittoa tavoittelemattomat) tahot, yhdistykset yms. Nämä asiakkaat tuskin katsoisivat hyvällä jos Aedifica lähtisi epäasiallisesti kohtelemaan itseään selvästi pienemmän Hoivatilojen osakkeenomistajia. Viimeistään kun vuokrasopimukset päättyy niin voisivat alkaa katsomaan tiloja muualta. Veikkaan ettei loppuasiakkaat (esim vanhukset hoivakodeissa) myöskään tykkäisi kovin hyvää jos selviäisi että he asuvat pahamaineisen kiinteistöomistajan hoivakodissa. Lisäksi Aedifica on kasvuyhtiö ja se on kasvanut voimakkaasti yrityskaupoilla ja kiinteistökaupoilla. Veikkaan että jatkossa kovin moni taho ei olisi enää halukas tekemään Aedefican kanssa kauppoja (yhdistykset, julkinen sektori jne.) jos Aedifican maine menisi. Pitää vielä myös muistaa kokoluokka. Aedifican markkina-arvo on noin 2,8 miljardia euroa ja en oikein usko että se lähtisi pilaamaan mainettaan yhden alle 0,4 miljardin euron Hoivatilojen yrityskaupan takia.

Edit: Vielä huomio, että Suomessa pahimpiin “nurkkaan ajamisen” päätöksiin eli suunnattuun osakeantiin, sulautumiseen ja jakautumiseen tarvitaan omistajien 2/3 määräenemmistöpäätös. Tällä hetkellä näyttää todennäköiseltä ettei Aedifica ole saavuttamassa 2/3 omistusta.

13 tykkäystä

Tää on kyllä mielenkiintoinen keissi. Vielä Syyskuun alussa kurssi 10,6€. Itsellä pieni foliohattuidea päässä, tuli mieleen että tuolloinhan Hoivatilat osallistui johonkin EPRA-tapahtumaan Madridissa. Sen jälkeen kurssi lähti vilkkaasti koilliseen. Olisikohan sieltä saatu sen verran alustavaa ja hyvää kysyntää moneen suuntaan (myös Aedifican), että asioista perillä olleet olisivat lähteneet ostohommiin? Tuollaisessa paikassa jos mitkään alustavat neuvottelut lähtee vuotamaan, niin helposti käy näin että kurssi nousee melkein siihen ostotarjoukseen saakka jo ennen sen julkistusta. Siihen 10,6€ kohtaan jos olisi lyöty 14.75€ tarjous, niin kaikki olis ollu tyytyväisiä.

2 tykkäystä

Olen ymmärtänyt CEO:n /vast. kertomuksista, että kosiskelijoita on riittänyt jo ainakin 1,5 vuotta :smiley:

1 tykkäys

Täytyy sanoa, että sen perusteella mitä täällä on Hoivatiloista menneinä vuosina keskusteltu, niin en usko, että kaikki olisivat olleet tyytyväisiä nykyiseen ostotarjoukseen alkusyksyn kurssitasolla. En minä ainakaan. Kun sijoitushorisontti on todella pitkä ja sijoituskohteena on tällainen defensiivinen laatufirma voimakkailla kasvunäkymillä ja todistetulla track-recordilla, niin ei silloin suuretkaan pikavoitot erityisemmin houkuttele.

2 tykkäystä

Näytti perjantain Kalevassa olleen ostotarjouksesta erillinen mainos etusivulla. Taitaa alkaa olemaan jännät paikat ostajallakin :grin:

1 tykkäys

@Masse …kele!
Kaikki, mitä omassa salkussa mennään yli 14.75 menee @Masse n piikkiin… kiitos tästä!
Oli nimittäin ostotarjouksen tultua julki sormi jo napilla.

3 tykkäystä

Tällaisen edessä setä aina ihan herkistyy… Kiitos, kiitos (kymmenykset tulevasta suurvoitosta tulee sitten taas antaa seurakunnalle vanhaan tapaan, toim.huom) !

Joo, sedällä on se inhottava taipumus, että setä ei juurikaan huutele jälkikäteen, vaan seurakuntalaisten parasta ajatellen ohjeet tulee foorumilla etukäteen :slight_smile: Mutta jotta rikastuu, täytyy olla uskossa ja kuuliainen Masselle ja masselle :wedding:

No, katsotaan nyt ihan rauhassa kuinka suureksi voitoksi Hoiva kehittyy. Nyt näyttää perskuleen hyvältä. :star_struck:

Masse-setä, FA, belgiaanot pumpataan ihan tyhjiin :muscle:

2 tykkäystä

Ai niin. Nyt Verphukin jo aamarissa hokee, että “Hoivatiloissa win-win tilanne…”.

Niinpä. Masse-sedällä vähän dualistinen tilanne tällaisessa historiallisessa win-win tilanteessa: toisaalta sakastin kaapit olisi kiva täyttää massella ja myydä a’16 eesauta kipale, toisaalta setä haluaisi olla mukana jatkossakin päättämässä, millaiset kahvat yhtiö laittaa sedän tulevaan kiikkustuoliin Hoivatilojen uusimmassa vanhainkodissa: hopeaa, kultaa, vaiko peräti platinaa timanttikoristeluin? :slight_smile:

Masse-setä, FA, on se vaan joskus niin raskasta tällainen vaativa päätöksenteko :sunglasses:

3 tykkäystä

Ei ole win-win. Salkkuni mahdollisuus hyödyntää Nordnetin superluottoa on tuhottu pitkäksi aikaa, kun Hoivatilat kasvaa nopeammin, mitä muu salkku + lisätty pääoma. Kainuulaisena pitää periaatteen vuoksikin jo valittaa jostain.

8 tykkäystä

Kysyin ihan Nordnetin aspasta miten kannattaisi toimia tuon Hoivatilojen ostotarjouksen kanssa. Olin siis aiemmin hyväksynyt tarjouksen, mutta sittemmin olisin halunnut peruuttaa tämän. Kysyin kuinka tuo sitten oikein vaikuttaa, onko sillä sen suurempaa merkitystä jos kauppa joka tapauksessa raukeaa silloin 2.12., kun yli 90% enemmistöä ostaja ei tule kuitenkaan saamaan. Sieltä vastattiin näin:

"Hei,

olet poistanut vastauksesi Hoivatilojen ostotarjoukseen, mutta se ei ole hyväksyttävä peruutustoimeksianto.
Peruutus on tehtävä kirjallisesti tämän viestikeskuksen kautta lähettämällä peruutuspyyntö hyväksyttyyn ostotarjoukseen.
Peruutuksen käsittelystä veloitetaan 10 euron toimenpidemaksu.

Olet hyväksynyt ostotarjouksen X kpl:n osalta.

Tarjouksentekijä saattaa toteuttaa ostotarjouksen vaikka ei olisikaan saanut yli 90 % enemmistöä. Tällöin hyväksytyt osakkeet
siirtyvät tarjouksentekijälle.

Mikäli tarjouksentekijä päättää olla toteuttamatta tarjousta, tällöin hyväksynnät peruutetaan automaattisesti."

Eli tämän mukaan se kannattaa peruuttaa ihan virallisesti, aiemmin olin miettinyt, että annan vain olla ja joulukuun alussa osakkeet palautuvat salkkuuni normaalisti. Näin ei sitten kuitenkaan ilmeisesti siis välttämättä olekaan. Toki kun tuo ostotarjous peruuntuu, saattaakin olla, että osaketta saa ainakin hetkellisesti halvempaan hintaan…

2 tykkäystä

Tästä kannattaa oppia että ainakaan Nordnetissa ei pidä hyväksyä mitään ostotarjousta ennen viimeistä päivää koska hyväksyminen on ilmaista mutta peruutus maksaa.

8 tykkäystä

Jep… Ensimmäinen kerta itselleni omalla, suhteellisen lyhyellä sijoitusuralla. Ajattelin hyväksyessäni, että se 90% täyttynee joka tapauksessa ja tuosta aiheutuu vain itselleni turhia hankaluuksia jos ei tarjousta ole hyväksynyt ja ostaja saa taakseen 90% enemmistön.

Hoivatilat napsii noita kouluja nyt. Espoosta tällä kertaa.

9 tykkäystä

Voi ehkä tukea kurssia ja Karjula toteaa, että Suomessa tapahtumassa hankinta tavoissa muutos näissä!

Liekkö harkittu kommentti, mutta jatkoa aikaisempiin mannerlaattojen värähtelyyn, vai miten se oli?

“Hei huomaatteko, että koulumarkkina on todellinen” joku ruotsin julkistus vielä, niin avot.

2 tykkäystä

Nyt kannattaa huomata, että kyseessä ei ollut Espoon kaupungin koulu vaan yksityiskoulu Espoon alueella. Toki hieno kauppa silti, mutta päänavaus maan toiseksi suurimman kaupungin kanssa olisi ollut aivan toisenlainen temppu. Ei siinä, yksityiskouluja pelkästään perusopetuksen puolella on noin sata, joten kyllä sekin kelpaa, että he innostuvat tästä konseptista. Olen ite opetusalalla hommissa ja katselin jo Hoivatilojen sivuilta, että pitäisikö sitä soitella ko. putiikista hommia ja alkaa painamaan koulukonseptia oikein tosissaan tuotantoputkeen. :man_teacher:

6 tykkäystä