Osakesijoittaminen

Suomen Hoivatilat sijoituskohteena

Onko täällä ihmisiä Hoivatilojen kelkassa? Täällä viehättää suhteellisen defensiivinen kasvu ja yhtiön kasvuhakuisuus.

Kysyntäpuoli kohdallaan https://www.talouselama.fi/uutiset/hoivayhtioiden-miljoonat-virtaavat-nyt-kuntien-kiinteistorotiskoihin-jos-sote-kaatuu-kuntien-pitaisi-rakentaa-itse/ef1af11b-046a-3ebd-a003-edba814091a6

5 tykkäystä

Kyllä ollaan! Isoin sijoitukseni pienessä salkussani juurikin em. syistä.

Ps. Hauska, että @Verneri_Pulkkinen avasi ketjun tällä uutisella, olin itse tulossa tekemään juuri samaa :grin:

Mäkin sijoitin tähän sen jälkeen kun Inderes teki Hoivatilat rautalangasta videon… Oli ehkä yksi parhaista videoista amatööreille suunnattu kuten mulle. Kiitos siitä! Mikä se lainajutttu oli mitä ne viimeaikainen tiedotti?

3 tykkäystä

Suomen Hoivatilat - tiedotteet

SUOMEN HOIVATILAT OYJ SAA 50 MILJOONAN RAHOITUKSEN EUROOPAN INVESTOINTIPANKILTA

1 tykkäys

Kiitos Kalle_P! :slight_smile:

Videohan löytyy siis täältä teille jotka ketjua luette https://www.inderes.fi/videot/suomen-hoivatilat-rautalangasta-vaantaen

1 tykkäys

Mukana ollaan! Hoivatilat toiseksi isoin sijoitus salkussa, Nokia isoin.

3 tykkäystä

Mulla isoin sijoitus ja aion holdata pitkään, ellei tapahtuu jotain odottamatonta…

2 tykkäystä

Hejsan Sverige!

3 tykkäystä

Veikkaan että huomenna nousee Inderesin ja muidenkin ennusteet.

Lisää pökkyä pesään https://www.inderes.fi/tiedotteet/suomen-hoivatilat-oyj-uusia-liiketoiminta-avauksia

1 tykkäys

Tämä hyvä. Mutta kouluhankkeita ei vielä näy eikä kuulu. Pitääkö olla huolissaan?

Kouluhankkeiden myyntisykli on huomattavasti pidempi kuin hoivatiloilla. Siirrettävät ratkaisut tuovat siihenkin sektoriin varmasti lisää työkaluja.

2 tykkäystä

Olettekos huomanneet: ABG Sundal Collier AB on aktivoitunut ostamaan tätä. Tänään on siellä robotit ostaneet pienissä erissä tasaisen tappavasti 8,00€ kurssillta, mikä näyttää asettavan pohjahinnan tälle päivälle.

Onko kenelläkään enempää tietoa ko. toimijasta? Ainakaan 4-tradersin perusteella uusia analyytikkoja ei ole liittynyt tätä seuraamaan (Hoivatilat - Consensus)

1 tykkäys

Harmi että Hoivatilan kurssi junnaa paikalla vaikka strategia etenee suunnitelmien mukaan. Oonko ymmärtänyt oikein että kun korkotaso nousee niin kiinteistöfirmoille kuten hoivatiloille käy huonosti koska nämä käyttävät velkavipua ja sijoituksesta vaaditaan parempaa tuottoa silloin? Vähän pelottaa nyt kun korot meinaa nousta.

1 tykkäys

Jossain indereksen haastatteluista Jussi Karjula kertoi, että vuokratuotot ym. on sidottu korkokantaan… Korkojen noustessa yhtiön saamat tulot kasvavat vastaavasti. (En muista missä videossa ja mikä oli tarkka sanamuoto).

Ps. Näillä näkymin on lähes varmaa, että EU-alueella korot eivät nouse juurikaan ennen 2020 alkua. Hoivatilojen 2019 lopun lähes varma NAV on noin 8,0e eli tämän päivän kurssi. Tästä NAV:sta merkittävä osa on käynnissä olevia tai vielä aloittamattomia, mutta sovittuja hankkeita. Tämä osuus usein unohtuu nettikeskusteluissa. --> Jos ostat tänään hintaan 8,0e… ja hoivatilat toimii edes 2019 loppuun asti ja pistää sitten pillit pussiin realisoiden omaisuutensa niin saat periaatteessa omasi takaisin.

Se riippuu valtavasti tilanteesta. Kävin tällä videolla yleispiirteisesti läpi, miten korot vaikuttaa kiinteistöfirmoihin https://www.inderes.fi/videot/miten-korkojen-nousu-vaikuttaa-kiinteistoyhtioihin

Video pohjautui pitkälti Jessen kirjoitukseen, hän kun on meidän kiinteistöpro :wink: https://www.inderes.fi/uutiset/korkotason-nousulla-voi-olla-huomattava-vaikutus-kiinteistosektoriin

Korkojen nousu kertoo usein taloudellisen aktiviteetin noususta, mikä taas tukee kiinteistöyhtiöitä.

1 tykkäys

Vuokrat on sidottu yleensä inflaatioon, ei korkotasoon :slight_smile:

1 tykkäys

Löytihän se Trader DI mäklarstatistik pienen etsimisen jälkeen. Suosittelen ottamaan linkin talteen. Tämä viikon-pari kestänyt ABG:n ostosessio näyttää tuottaneen heille jo yli 700.000 edestä lappuja ja tänään jatkuu.

Edit2: Liittyykö Partneran irtaantumiseen?

Partnera on tällä hetkellä Hoivatilojen suurin omistaja ja omistaa 4.767.012 Yhtiön osaketta, edustaen 18,74 prosenttia kaikista Hoivatilojen osakkeista ja äänistä.

Edit: Laitetaan alle vähän päivämäärittäin seurantaa:

  • 20.7.2018 aamulla ABG netto-ostot 1kk sisällä noin 92.000 kpl
  • 20.7.2018 illalla AGB omistukset (1kk) 102 700 kpl
  • 23.7.2018 ei ostoja
  • 24.7.2018 ei ostoja, taisi loppua tämä projekti AGB:n osalta…

Edit3: Morningstarista on hyvä seurata vaihdon kehittymistä.

2 tykkäystä

Ainakin trendi taustalla on Hoivatilolle suotuisa, mutta miten tämä vanhojen kiinteistöjen myynti julkishallinnolta yksityisille mahtanee vaikuttaa hoivatilohin… Kymmenet kunnat myyvät hoivakiinteistöjään (MTV)

En kyllä täysin ymmärrä mihin suomen hoivatilojen hypetys perustuu. Suurin osa tuloksesta on rahavirratonta kiinteistöjen arvonnousua.

Onko niin, että kiinteistöjen tuottovaateen laskiessa kiinteistöjen arvo nousee ja saadaan kirjattua lisää tulokseen?

Hoivatilojen liikevaihto oli viime vuonna vajaa 13 miljoonaa ja markkina-arvo 200 miljoonaa. Liikevaihdosta kun vähennetään kulut, niin ei siitä ihan hirveitä jää viivan alle. Hoivatilojen arvostus siis perustuu kaiketi puhtaasti uskoon siitä, että kasvu on jatkossakin huikeaa ja kiinteistöjen arvo tulee vain kasvamaan. Rahavirrallisesti tuotahan ei saa mitenkään järkeväksi sijoitukseksi ellei liikevaihto kasva huomattavasti. Kasvu kuitenkin vaikeutuu Hoivatiloillakin koko ajan.

2 tykkäystä