Supermicro (SMCI) - Kuin pikku NVIDIA

Tässä vaiheessa voitaneen jo todeta shorttihyökkäyksen jääneen torsoksi, kurssi on palaillut jo $80 yläpuolelle missä on edellisen kuukauden ajan liikkunutkin.

Supermicro tuntuu olevan nyt ainakin Seeking Alphassa pinnalla, alle viikon sisään yhtiöön liittyen on julkaistu kuusi tekstiä. Uutisosiossa on myös mainittu shorttirapsasta ja analyysitalo Northlandin toistamasta suosituksesta:

Northland reiterated Super Micro’s Top Pick status along with its outperform rating and $165 price target.

Supermicro on nostettu myös Seeking Alphan Steven Cressin (SA Head of Quantitative Strategies) laatimalle Top 10 Stocks for 2023 listalle teknosektorin edustajaksi, Top 10 Tech Stocks 2023 listan ykköseksi, sekä Stevenin henkilökohtaiseksi ykkösvalinnaksi ensi vuodelle:

Stevenin track-recordista ei ole tietoa, mutta 20k seuraajalla voisi arvata olevan ainakin keskimääräistä “SA-analyytikkoa” kiinnostavampi kirjoittaja.

4 tykkäystä

Näin se on. Aika nopeesti tuli ja meni. Voihan olla niin, että shorttaajille tulee vielä hätä positioidensa kanssa. Kun shorttauksessahan tappiolla ei ole ylärajaa, ja jos kurssit kääntyy ylöspäin niin shorttaaja joutuu ostamaan osakkeet markkinoilta tai muuten sulkemaan positionsa.

Luin ketjun kursorisesti lävitse: olen itse muutaman kerran miettinyt tietokoneen kasaamista harrastusmielessä ja supermikron lankut ovat olleet harkinnassa. Jos hinta olisi pörssissä järkevä, niin myös osakkeen ostaminen saattaisi kiinnostaa.

Seuraavasta en pidä: 2022 on vasemmassa reunassa ja 2019 oikeassa:
Velkaantumisaste (%) 124,8 104,49 80,04 78,78

Mutta mutta, jos kirjanpito on mutkalla, mihin kyseissä firmassa ja sen raportoinnissa voi luottaa? Yhtiö ilmeisesti ei ole maksanut osinkoja pitkään aikaan (jos koskaan, en tarkastanut). Jos luvut ovat “vähän sinne päin” ja ei ole osinkohistoriaa, niin mihin ihmeeseen kurssi perustuu?

2 tykkäystä

Viimeisten kvartaalien tasetta alla. Yhtiö maksoi lainoja paljon pois viime kvartaalilla ja on lähes nettovelaton.


Tää onkin se paikka, missä täytyy luoda oma käsitys yhtiöstä. Itselläni menee nyt pari kvartaalia, ennekuin tää firma ja sen tilinpäätöskuviot ja niiden merkitys alkaa aueta. Mutta hyvin nää meidän keskustelut kertoo juurikin sen, että miksi yhtiön hinnassa ei tunnu olevan “laatupreemiota”.

1 tykkäys

Supermicrolta Q2 ennakkolukuja, tulevat näillä näkymin pesemään jo valmiiksi korkealle asetetun ennusteensa :open_mouth:

Due to Supermicro’s expanding markets and diversified customer base adopting our rack-scale Total IT Solutions, Supermicro anticipates the following results:

Expected Range Prior Guidance
Net sales $1.77B to $1.80B $1.7B to $1.8B
GAAP diluted net income per common share $2.95 to $3.10 $2.54 to $2.81
Non-GAAP diluted net income per common share $3.07 to $3.22 $2.64 to $2.90

Virallinen Q2 rapsa tulee 31.1. jenkkipörssin sulkeuduttua.

2 tykkäystä

Täähän on posari! Ja Supermicro on tänäänkin shorttaajien myllytyksessä. Normaali volyymi on 1,9M osaketta ja nyt on kauppaa käyty 4M edestä. Tammikuun optiot erääntyy huomenna/ylihuomenna 21.1. Kylläpä on mielenkiintoista, joku myy osaketta vimmastusti vasten posaria. Tätä Supermicroahan myllytetään kuten meemiosakkeita.

2 tykkäystä

Oli shorttausta tai ei, niin ollakseen posarin antanut suosittu kasvuosake on viimeaikainen kurssikehitys mielestäni aika iso varoitusmerkki. Tämä on tullut alas viimepäivinä huomattavasti enemmän kuin muut sektorin yritykset. Lisäksi spämmään tätä ketjua kertomalla, että kannattaa tsekata tältä sektorilta myös muita pienempiä firmoja joiden kimppuun shorttaajat eivät ole vielä käyneet. Esim. Aehr Test Systems, Amkor, Impinj, Jabil ja Rambus. (En löytänyt omaa ketjua näille pienemmille puolijohdeyrityksille.)

3 tykkäystä

Volatiliteetti kyllä kuumottaa, mutta voiko sitä pitää varsinkaan shorttiaktivismin kohteena varoitusmerkkinä yhtiön tasolla? Markkinaan varmasti on syntynyt epävarmuutta, mikä heiluttaa kurssia, mutta jos firmasta ei oikeasti löydy rikkeitä, niin liiketoiminnan arvo ei tietenkään vähene.

Kun nyt olen seurannut keskustelua shorttirapsan huomioista, alan myös vakuuttua vastaväitteestä, jonka mukaan mahdolliset väärinkäytöksen kirjanpidossa olisivat aiemman historian johdosta vain herkemmin pomppaamassa tilintarkastuksesta. Samoin lujaa kasvavan yrityksen rahojen sitoutuminen varastoihin ja investointeihin on jokseenkin normaalia, samasta syystä lainanotto lienee perusteltavissa. Valitettavasti oma paneutuminen ei ole riittänyt näiden väitteiden validioimiseen, mutta yleisellä tasolla ovat ihan loogisia vasta-argumentteja.

Mielenkiintoinen lista muuten puolijohdeyhtiöitä, näillehän voi joku pystyttääkin oman ketjun. Täytyy tosin mainita että nostamasti firmat eivät vaikuttaisi toimivan samassa kohtaa tuotantoketjua kuin Supermicro, vaan ilmeisesti valmistavat itse puolijohtaita, pakkaavat niitä komponenteiksi tai tarjoavat tuotteita itse puolijohdeteollisuudelle. Supermicrolla taitaa olla komponenttien rakentamisesta historiaa ja nykyistäkin liiketoimintaa, mutta nykyisellään bisnestä tehdään vähintään rack-tasolla mistä edelleen siirtyvät kohti Total IT Solutions -tasoa.

4 tykkäystä

En ole tosiaan mikään tämän alan asiantuntija, joten mulle noi mainitsemani firmat ovat omassa seurannassani “samaa sektoria” :smile:.

1 tykkäys

Mielenkiintoisia yrityksiä, aika ikonisilta vaikuttavat kun ovat hengissä pysyneet esim. 57 vuotta, osa on 60-luvulta ja 70-luvulta. Kiitos vinkeistä, vaativat syventymistä…

1 tykkäys

Samat sanat, menneet on menneitä, ja täytyy vaan hypätä liikkuvaan junaan ja alkaa tutkia yhtiötä tästä eteenpäin.

Supermicrohan näyttää tekevän saman kuin NVIDIA vuonna 2022 eli liikevaihtoennuste on Supermicron seuraavalle kvartaalille laskeva. Tämä kvartaali osui siihen mihin luvattiin, mutta seuraavalle kvartaalille luvataan liikevaihdon laskua 1,8 b → 1,4 b-1,5 b… dippiä tiedossa. Mutta täytyy kuunnella sijoittajapuhelu niin saa vähän selvyyttä ennusteesta mitä sen takana on.

1 tykkäys

Kuuluiko puhelussa mitään mielenkiintoista?

Kuluvan kvartaalin ohjeistusta tosiaan laskettiin, mutta FY2023 ohjeistus pysyy. Tilikauden ohjeistuksen alalaitaan (revenue $6.5mrd) pääseminen uudelleen ohjeistetulla Q3:lla näyttää ihan realistiselta, siihen vaadittaisiin Q4 noin $1.43mrd liikevaihtoa (samoissa kantturoissa kuin Q3). FY2023 EPS ohjeistuksen alalaita tulee käytännössä täyteen jo ohjeistetun Q3 EPS myötä.

Omaan makuun lähes nettotuloksen kokoinen positiivinen kassavirta näyttää erityisen hyvältä, eikä toki EPS(TTM) $10.85 päivän kurssiin (~$74) pahalta tunnu. Markkinatkin näyttäisi kääntyvän vihreän väriseen reaktioon pienen after hours kyykyn jälkeen.

Tuosta vielä helposti vilkaistavat numerot muillekin tarkasteltavaksi:

2 tykkäystä

Twitterin puolelta löytyi huomoita sijoittajapuhelusta. Hyvä twiittiketju, josta poimin muutaman twiitin tähän:

Kiinnostavin nosto ehkä tuo “no single customer is more than 10% of their revenue”, tässähän kaadetaan shorttirapsan ehkä vahvin argumentti. Myöskin $200 miljoonan takaisinostot, potti vastaa lähes 5 % firman osakekannasta, siinä on ihan tuntuva operaatio.

2 tykkäystä

No niin, kahlasin puhelun tekstit. Kyllähän se avasi monta asiaa. Yhtiö on säätänyt odotukset seuraaville kvartaaleille matalalle, koska ovat varovaisia makrotilanteen mukaan. Ja tuli selväksi etteivät kokoajan halua päivittää vuoden 2023 ennustetta. Ja heillä on syklisyyttä vuoden jaksollakin. Sanoivat että loppuvuosi 2023 on parempi kuin alkuvuosi. Eli Supermicron kanssa liikevaihdot, marginaalit yms. heiluvat kokoajan, ts. semmoinen tasainen kasvu ei heillä tapahdu. Siksi onkin parempi keskittyä tuoteportfolioon. Se on kunnossa, AMD, Nvidian H100 yms. käyttää Supermicron ratkaisuja. Nyt kun AMD ja Meta näyttävät kuitenkin välttävän liiketoiminnan sakkauksen niin sanoisin että Supermicro vetää omat ennusteensa aika matalalle. Se on yhtiön tyyli ja sillä mennään. Ja lopuksi, painottivat jälleen ratkaisujensa energiatehokkuutta. Sekin on asiakkaille todella tärkeä asia.

4 tykkäystä

Tämän ongelman ratkaiseminen on juurikin Supermicron heiniä. Mikäli hakukonekilpailu oikein repeää, niin positiivinen kurssiajuri.

5 tykkäystä

Millaisin ajatuksin näet Supermicron osuvan juuri näihin raskaimpiin tekoälyratkaisuihin. Yhtiössä ovat kyllä paljon puhuneet energian säästöstä ja AI:sta. Voihan olla , että yhtiön tietty standardoimattomuus on etu tässä hetkessä…voihan tässä tapahtua taas disruptiota siruvalmistajien kesken, Intel on jo pois pelistä, mikä on NVIDIAn ja AMD:n kyky reagoida…kun AI softakehitys ottaa isoja loikkia…mielenkiintoiset ajat menossa ja edessä

Supermicro NVIDIA GPU Platforms | Supermicro Ainakin löytyy valmiit tuoteperheet tuohon AI hommaan ja juurikin ChatGPT Hardware a Look at 8x NVIDIA A100 Powering the Tool Nvidian raudalla tekevät noita. Mikäli lupaus kaikista tehokkaimmista servereistä pitää paikkansa, pitäisi tulla jotain viivan alle myös Supermicrolle jos tekoälyinvestoinnit alkaa.

3 tykkäystä

Jeps, kiitos, NVIDIA tarvii Supermicroa. 2023 kyllä on alkanut vauhdikkaasti AI:n osalta ja ei tuota AI vyöryä enää pysäytä mikään

1 tykkäys