Supermicro (SMCI) - kuin pikku NVIDIA

Supermicro on perustettu 1993, samoin kuin NVIDIA. Supermicro tekee palvelin- ja tallennuskapasiteettia, grafiikkasuorittimia ja räätälöi monenlaisia asiakaskohtaisia ratkaisuja palvelinräkkeihin.

Mikä itseäni juuri nyt yhtiössä kiinnostaa?

  1. Turvallisuus. Yhtiön päätuotanto on USA:ssa. Lisäksi tehtaat Taiwanissa ja Hollannissa. Päätuotanto USA:ssa tuo kriisinkestävyyttä maailmapoliittisiin tilanteisiin.
  2. Vaikuttaa jo nimestäkin perinteiseltä ATK-laitetalolta, mutta pinnan alla on kehittynyt haluttuja ratkaisuja
  3. Panostaa nyt näihin: AI, Cloud, Enterprise, Edge/5G
  4. Siis tuottaa myös high-end ratkaisuja NVIDIA:n ja AMD:n kalustoilla täytettyihin AI,Cloud,Edge,Telco räkkeihin
  5. Muuntaa itseään komponenttitoimittajasta kokonaispalvelun toimittajaksi (”full stack rack”)
  6. Supermicro on 4 miljardin arvoinen, NVIDIA lähes 400 miljardin
  7. Hinnoitellaan markkinoilla rautatoimittajaksi

Lähdetäänkö yhdessä tutkimaan, mitä Supermicro kertoo meille teknologiamarkkinoiden näkymistä?

18 tykkäystä

Kahlasin läpi viimeisimmän kvartaalituloksen (Q1/2023) sijoittajapuhelun. Yhtiö kuvaa miten se juuri nyt muuttuu HW-palvelutaloksi, sitä kautta pystyy kasvamaan ja parantamaan marginaaleja. Ja toisessa lauseessa pitää viralliset luvut flätti-kasvussa ja varoittaa marginaalien väliaikaisesta heikkenemisestä makro-riskien takia. Ja seuraavassa lauseessa kertoo, että toimitusketjun vaikeudet eivät heitä enää kiusaa. Ja yhtiö kertoo, että Intel. AMD, NVIDIA uudistaa CPU, GPU tuotteitaan ja he ovat mukana uudistuksissa, toimitusjohtaja mainitsi erikseen Metaversen ja Omniversen joissa käytetään Supermicron ratkaisuja. Lisäksi mainittiin, että CPU, GPU hinnat ovat nyt nousussa, ja se parantaa Supermicron marginaalia.

Johto antoi ennusteen 30.6.2023 päättyvälle tilikaudelle GAAP nettotulos 8,50 € - 11 € / osake ja vuoden liikevaihto asettuu 6,5 - 7,5 miljardin väliin.

Tää yhtiöhän on arvostusten suhteen ihan retroa, 80-lukua. Siis 30.6.2023 päätyvän tilikauden virallinen nettotulos per nykykurssi on alle 10. Yhtiö tekee myös positiivista kassavirtaa suunnilleen nettotuloksen suhteessa. Nykyisellä markkina-arvolla 5 mrd em. liikevaihtoennusteella P/S < 1. Joku tässä ei nyt täsmää - ilmeisesti markkina vielä epäilee tai empii Supermicron suhteen.

2 tykkäystä