Suuri IPO / kaupankäynnin ketju: tekniset kysymykset

Sinulla on kaksi ihan hyvää vaihtoehtoa: 1) merkitset annissa Nordnetin kautta Nordean ao-tilille, maksat myös merkintämaksun Nordeasta, tai 2) teet Nordnetin sivujen kautta reaaliaikaisen rahasiirron Nordea → Nordnet ja merkitset osakkeet Nordnetin tilille.

1 tykkäys

Kiitos vinkeistä! Päädyin täyttämään manuaalisesti Nordnetissä toimeksiantolomakkeen jolla saan tehtyä merkinnän Nordean ao-tilille ja maksan Nordean tililtä ylihuomenna rahat sitten Nordnettiin heidän Nordeassa olevalle asiakasvaratilille. Siirto mennee siis heti läpi.:ok_hand:

Huomasin tämän jälkeen että olikin jo nämä Lamorin annin ylijäämät palautettu Nordnetin tilille. Lätkäsin nekin sitten vielä Kempoweriin. Katotaan miten käy, onnistuukohan merkinnän teko saman sijoittajan toimesta kahdella eri tavalla? :thinking:

Merkitsin Norva24 n.5 min ennen sulkemista, nyt ei näy kuitenkaan enää missään tiedoissani. Voisi olettaa että ei sitten mennyt läpi?

Kertoisitko hieman lisää, niin joku voi osata neovoa hieman enemmän. Esimerkiksi kenen välittäjän kautta tämän merkintäyrityksen teit? Ja onko oma AOT/OST samalla vai eri välittäjällä?

1 tykkäys

Nordnetin kautta merkkasin ja mulla ost Nordnetissä. Siinä vaiheessa näytti että läpi meni mutta tosiaan nyt ei näy missään eikä viestiä tullut hyväksymisestä.

Tsekkaa ensin täältä: Sivuni → Yhtiötapahtumat ja osakeannit → Arkistovastaukseni.

Ja jos ei näy siellä, niin sekään ei muistaakseni vielä 100% tarkoita etteikö se olisi mennyt läpi vaan hommassa voi olla viivettä. Nordetiltä tulee vahvistus merkinnästä yleensä vasta seuraavana päivänä ja rahat sitten lähtevät vasta siinä vaiheessa kun (mahdoliset) osakkeetkin tulevat

3 tykkäystä

Juu ei näkynyt arkistossakaan🤔 Täytyy katsoa sitten huomenna vielä kun kaupankäynti alkaa jos sitä ennen ei näy.

Tämä kysymys tulee jokaisesta Nordnetin järjestämästä annista.

Merkinnän hyväksyntäviesti tulee yleensä seuraavana aamuna, ja merkintäajan loppumisen jälkeen merkintä ei ole näkyvissä missään.

Näin ollen viimeisenä päivänä merkitsijät ovat hetken (yhden illan) ilman näkyviä todisteita merkinnästään.

3 tykkäystä

Siirrän oikeaan ketjuun:

Esitteessä lukee:

Eli jos tarkoituksesi koettaa saada yliallokointitilanteessa enemmän osakkeita, niin se ei tod.näk. onnistu. Kaikki yhden sijoittajan sitoumukset katsotaan yhdeksi kokonaisuudeksi. Sitä en osaa esitteen perusteella sanoa, että mille tilille nuo siinä tapauksessa tulisivat.

1 tykkäys

Osallistuin ensikertaa näihin IPOihin. Mistä näkee koska kaupankäynti ko osakkeella alkaa? Osallistuin Kempowerin IPOon.

1 tykkäys

Antiesitteestä, joka Kempowerin kohdalla löytyy esim.
https://investors.kempower.com/wp-content/uploads/2021/12/kempower-oyj-esite-1122021.pdf

Kaupankäynti Osakkeilla
Osakkeet eivät ole olleet kaupankäynnin kohteena säännellyllä markkinalla tai monenkeskisessä
kaupankäyntijärjestelmässä ennen Listautumisantia. Yhtiö jättää listalleottohakemuksen Nasdaq Helsingille Osakkeiden listaamiseksi First North Growth Market -markkinapaikalle. Kaupankäynnin Osakkeilla odotetaan alkavan First North Growth Market -markkinapaikalla arviolta 14.12.2021. Osakkeiden kaupankäyntitunnus on KEMPOWR ja ISIN-tunnus on FI4000513593.

3 tykkäystä

Esitteen päivämäärän yhteydesä oleva sana ‘arviolta’ on myös oleellinen. Usein jos anti keskeytetään etuajassa ylimerkinnän takia, kaupankäynnin aloitus saattaa myös aikaistua (joskaan ei välttämättä Kempowerin tapauksessa). Tästä ilmoitetaan pörssitiedotteella.

Toisin sanoen ota yhtiön pörssitiedotteet seurantaan. Inderesin palvelussa voit ottaa yhtiön seurantaan ja sitä kautta saada ilmoituksen kun tiedotteita tulee.

6 tykkäystä

Kiitos ja kumarrus. En löytänyt kumarrus Emojia, joten… laitetaan vaikka jänes sitten. :woozy_face:
:rabbit2:

3 tykkäystä

Kempowerin antiin liittyen, näkyykö muilla nordnettiläisillä tuo rivi jo salkussa tai muutos saldossa? Itselläni näkyy vain yhtiötapahtumat ja osakeannit näkymän alla kohdassa “vastaukseni”.

Rivi näkyi vielä eilen, mutta katosi.
Saldossa ei vielä näy tässä vaiheessa.

Mulla tuli viesti että merkintä sitoumus hyväksytty mutta muuten ei näy saldossa tai missään

Joo, eli ilmeisesti samalla tavalla kuin täälläkin. Noh, luotetaan että menee läpi.

Jo sama juttu, ollut jo yli vuorokauden. Useimmiten varaus ja saldomuutos tapahtuu vielä saman illan aikana… No, ehkä tämä on merkki siitä että kiirettä pitää, vaikuttaisi antiin olevan aikamoista kiinnostusta

Edit 6min myöhemmin: nyt meni merkintä läpi

Jos jaksat lukea vaikka parikymmentä viestiä ylöspäin niin asia todennäköisesti selviää.

Viesti 1043:

Viesti 1045:

Ja tässä vielä omakohtainen koketus Nordnetin viiveestä:

1 tykkäys