Suuri IPO / kaupankäynnin ketju: tekniset kysymykset

Nordnetin kulut on leivottu sisään antihintaan tavalla tai toisella eikä sen päälle tule enää lisäkuluja merkkaajalle.

6 tykkäystä

Saako OP kautta merkattua Spinnovaa? Löydän anti-sivulta vain Puuilon.

Jälleen kerran, vastaus löytyy listautumisesitteestä.

Vaatimuksena ei kuitenkaan ole, että on Nordnetin asiakas.

Jos on merkannut esim. Puuiloa 50 000 € ja Enersenseä 50 000 € ja tilillä on vain 50 000 € niin perutaanko molemmat vai vain toinen?

Verkkopankissa (OP) ongelmia ja ei saa rahoja viiveettä tilillle. Mietin tässä että kumpaa pitäisi perua.

10 minuuttia aikaa perua toinen merkintä jos on pelko että molemmat peruutetaan

2 tykkäystä

Merkintä hyväksytään vasta, kun maksu suoritettu. Näin ainakin Nordnetilla merkintää tehdessä Spinnovan antiin.

3 tykkäystä

IPO - kyssärit tänne ketjuun: Mutta lyhyt vastaus, et jäänyt ilman kun kerkesit merkkaamaan. Sen kummemmin en Nordnetin käytäntöjä tiedä. Joku Nordnet käyttäjä voinee vastata kattavammin.

Saiko joku selvitettyä miten se Spinnovan instituutiomerkintä tehdään? En ole yleensä ottanut osaa NN ulkopuolisiin mutta tällä kertaa houkuttaisi lyödä vetoa. Ei vaan ole tavalliseen tapaan oikein infoa. Joku pohjanoteeraus keväällä oli pelkkä puhelinnumero.

Luulisi että yli 150 tEUR sijoittava jaksaa soittaa puhelun tai pari, pitäisi päästä ihan hyville tuntipalkoille. Eiköhän siitä instituutioannista ole tehty tarkoituksella hankalasti sijoitettava.

2 tykkäystä

Onko jollain käsitystä et kun Puuiloa merkkasin 1000kpl niin paljonko niitä saa,
onko se 100kpl vai enemmän?
Tämä on erikoista jos saa vain 10% merkatuista, tuohan pitäisi olla kaikille sama…?

Tämä riippuu täysin siitä miten suuresti anti ylimerkittiin. Tältä osin sijoittaja ei koskaan tiedä mitä tuleman pitää. Saat määrän x ja sitten tietyn prosenttiosuuden siitä yli, riippuen miten paljon merkitsit.

Niin kun on moninkertaisesti ylimerkattu, niin kait sieltä tulee 20-25%…?
Tuota alarajaa 100osaketta tässäkin tapauksessa olisi pitänyt nostaa edes tuplaan.
Kyllä 100kpl on niin vähän, että ostaa sitten pörsästä kun siellä killuvat…

Korissa on 1000 omenaa. 700 ihmistä haluaa yhteensä 4000 omenaa. Kaikki saavat vähintäään yhden omenan. Eli 300 omenaa jäljellä mutta pitäisi olla vielä 3300. Ylimerkinnät saa suhteessa 300/3300 eli noin 9%. Kahta omenaa ei mitenkään voisi luvata kaikille.

10 tykkäystä

En ymmärrä miksi niin on; esimerkiksi pankkipalvelut noin yleisesti helpottuvat mitä enemmän on salkussa kokoa. Luulisi ettei annin isommista sijoituksista haluta tehdä erityisesti vaikeampia. Tyydyin yleisöantiin kun en jaksanut tutkia tarkemmin miten tuo isompi merkintä toimii ja muillakaan ei ollut onnea tuossa toisessa ketjussa.

Merkkasin Dansken kautta 1000 Puiloa.
Montako tuosta sitten saa, onko jollekulle jo selvinnyt?
Danskessa ei ole tapahtunut asian suhteen mitään.
Kysyn uudelleen kun jotkut kertoneet osakkeiden näkyvän heidän tileillään….

2 tykkäystä

Itse aloittaisin tämän asian selvittämisen vierailemalla Puuilon listautumissivustolla, joka löytyy tästä: https://www.puuilo.fi/listautuminen

Sen jälkeen lukisin sivustoa ja bongaisin tekstin:

Sitten tarkistaisin kalenterin, tänään on 21.6.2021, eli ei olla vielä em. päivässä.
Viimeiseksi tarkistaisin Puuilon tiedotteet, siellä ei ole tiedotetta listautumisannin lopputuloksesta.

Eli siis, take it back and relax

27 tykkäystä

En lukenut koko treadia pilkulleen läpi, koitin kyllä etsiä. Puuilo näkyy tänään Nordnetissäni merkittynä. Milloin lähtee rahat tililtä? Ja tuleeko joku varoitus, jos ei olekaan riittävää rahaa tilillä vai meneekö suoraan anti ohi kokonaisuudessaan? Onko tietoa/kokemuksia?

2 tykkäystä

Kiitos.
Ilmeisesti jotkut ovat sitten nähneet Puuilo rivin salkussaan ilman tarkempaa tsekkausta, tai sitten kangastuksen.

Tuttavani kertoi, että heidän paikkakunnalla suht tuore Puuilon myymälä ja nyt IKH avaa tuntumaan oman ison liikkeensä. Kyllä tällä alalla kilpailua riittää, vaikka tuotepaleteissa on eroja.
IKH eli Isojoen Konehalli on vanha pönäkkä firma, mutta ilmeisesti heillekin kate maistuu, eli eivät hintahäiriköi…

3 tykkäystä

Kysyn ihan ilman sarvia ja hampaita: Onko sijoittaminen todellakin jollekulle sellaista, että ensin lyödään rahat sisään ja vasta sitten aletaan miettiä mitäköhän niille tapahtuu ja missä aikataulussa?

Miten tällaiset ihmiset toimivat muissa ostotilanteissa? Rahat kouraan ja sitten kysellään ainiin mitä sä myitkään?

Osakekauppa ja varsinkaan IPO:t eivät ole automaattisia rahakoneita joista saa varmasti omansa pois. Siksi kannattaa tehdä hiukan taustatyötä yllätysten välttämiseksi. Se on tylsää, mutta loppupeleissä osakemarkkinalla tehdään rahaa tiedon ja parhaan arvauksen avulla, ja tähän kotiläksyjen tekeminen kunnolla on paras apu.

Eikä tarvitse kysellä materiaaleista löytyviä perusasioita (joihin on vieläpä vastannut kysyttäessä “Kyllä, olen tutustunut listalleottoesitteeseen” sadatta kertaa foorumilta.

33 tykkäystä

Et tainnut ihan ilman sarvia ja hampaita kysyä… Olen rahoista tarkka, varsinkin omistani. Olen edelleenkin lukenut esitteen ja siellä sanotaan seuraavasti: “Nordnetin verkkopalvelun kautta tehdyn Sitoumuksen
osalta maksu veloitetaan Nordnetissa olevalta käteistililtä, kun sijoittaja vahvistaa Sitoumuksen pankkitunnuksillaan.”
Edelliset osallistumiseni anneista ovat DNA:lta ja Remedystä, joten on hiukan aikaa välissä ja niistäkin toinen oli Nordean tilille tehtynä. Enkä kyllä muista muutenkaan näitä vahvistaneeni pankkitunnuksilla.

Ajankohtaa kysyin, koska merkintä itsessäänkin oli hiukan epäselvä: se ei näkynyt tilillä ennen kuin tänään maanantaina. Ja tänään taas näkyy sekä merkintäsitoumus että rahat oman pääoman summassa. Siksi ihmettelen että onko tässä jotain erikoista. Eikö ketju kuitenkin ollut teknisille kysymysille?

4 tykkäystä

Referenssinä, näin meni Meruksen anti Nordnetissä:

1)JÄTTÖ
2)NOSTO
3)TALLETUS
4)OSTO
5)AP OTTO

Ja sitten kaupankäynti osakkeella sai alkaa. Oletan että Nordnet saa hyvin paljon asiakaspalvelu-kysymyksiä johtuen tästä prosessista.

3 tykkäystä