Suuri IPO / kaupankäynnin ketju: tekniset kysymykset

Kokemukseni mukaan aina sieltä on muutama osake tullut ja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta enemmän kuin olisi merkinnyt maksimit yleisöannissa. Ruotsissa on jäänyt instikkamerkinnässä useammin luu käteen.

Tämä siis vastaukseksi Parolan kysymykseen.

2 tykkäystä

Eikö osakkeen hinta ollut jossain 6€ paikkeilla per kpl? Meinaatko ettei saa kuin max sen 100kpl?

Itse ainakin toivon, että toimitaan kuten Puuilon annissa ja minimimäärän ylittäneistä merkkauksista saa tietyllä prosenttiosuudella sitten lisäosakkeita. Näin palkittaisiin oikeasti edes pienesti se, jos on merkannut isolla rahalla. Luulen silti valitettavasti kyllä, että osakkeita jaetaan kaikille täsmälleen sama määrä riippumatta siitä onko merkannut 100 vai 20 000 osaketta.

Taitaa tuo allokaatio ylimerkintätilanteessa mennä toivomuksesi mukaan, eli 100 kpl minimin päälle saa lisää osakkeita tietyllä prosenttiosuudella. Yhtiön IPO markkinointiesitteessä sivulla 25 sanotaan näin: “Ylikysyntätilanteessa yhtiö pyrkii hyväksymään sijoittajien merkintäsitoumukset 100 tarjottavaan osakkeeseen saakka kokonaan sekä tämän määrän ylittävältä osalta allokoimaan tarjottavia osakkeita merkintäsitoumusten täyttämättä olevien määrien keskinäisessä suhteessa.” Tämä minimi + X% päälle ollut tapana tosiaan aika monessa IPOssa viime aikoina.

7 tykkäystä

YLE: Rahoituksen professori: “Anneista on saanut niin vähän osakkeita, että summilla ei ole mitään merkitystä”

– Yleisöanneista on saanut niin vähän osakkeita, että summilla ei ole mitään merkitystä, Rothovius sanoo.

Esimerkiksi kodin muovituotteista tunnetun Orthexin osakkeita riitti tänä keväänä halukkaille vain 420 eurolla. Rakennusyhtiö Kreaten yleisöannista osakkeita sai lopulta vain alle 300 eurolla.

Jos yksityissijoittaja oli käyttänyt aikaa opiskellen listalleottoesitteitä tai muoviämpäreiden liiketoimintalogiikkaa, muutaman sadan osakkeen ostaminen tuntuu vaivannäköön suhteutettuna vähäiseltä.

– Ja siinä on myös se dilemma, että hyvästä ja edullisesta yhtiöstä saat tosi vähän osakkeita – mutta huonosta, joka ei mene kaupaksi, saat tosi paljon, Rothovius sanoo.

– On piensijoittajan kannalta iso ongelma, että hyvät annit myydään valtaosin isoille sijoittajille.

16 tykkäystä

Varmaan ensi viikolla kuullaan lisää kun antiesite tulee ja pidempi listautumis webcasti. Omaan korvaan kuullostaisi vähän “epäreilulta” jos yksi foorumilainen saisikin merkata 4lle eri tilille IPOa…

Olettaisin, että jotenkin linkitetty sähköposti osoitteeseen. Toki Premium käyttäjien osalta on osoitteet ja oikeat henkilöllisyydet tiedossa, jonka vuoksi premiumina en jaksa moisesta olla huolissaan.

Ehkä jonnekkin tilin asetuksiin tulee yksilöllinen merkkaus tunnus/koodi?
Viikon/kahden päästä ollaan kummiskin viisaampia :innocent:

inderes

Nämä tiedot julkistetaan myöhemmin. Pidetään yhtiöketju yhtiöön liittyvässä keskustelussa, tekniset IPO-kysymykset kuuluvat tänne.

Uusimmat tiedot voit lukea perjantain tiedotteesta:

Yhtiö päättää mahdollisen listautumisen ja listautumisannin toteutuksesta ja ajoituksesta myöhemmin.

On. Odota, että yritys julkaisee vaatimuksista tarkempaa tietoa.

2 tykkäystä

En tiedä osakkeen hinnasta, mutta jos vaikka 6€.

Kreatella osakkeenomistajia 11 000, puuilolla 32 000, taisi abaut tota luokkaa olla heti listautumisten jälkeen.

Jos keskiarvollisesti Inderekselle tulisi 20 000 osakkeenomistajaa annista niin 6 000 000 osaketta / 6 e per osake / 20 000 antiin osallistujaa niin tuloksena olisi 50 osaketta per henkilö.

Kellään yhtään hajua milloin merkintä-aika alkaa? Eikös laki velvoita tekemään listautumisen esim. tämän vuoden aikana kun siitä ilmoittivat jo aikaisemmin ja merkitty rekistereihin keväällä tms?

Osakkeet tulevat oman pankin arvo-osuustilille. Modulight Listautumisanti - Danske Bank

Kun teet merkinnän, niin merkintälomakkeella kysytään arvo-osuustilin numeroa, jonne saamasi osakkeet laitetaan. Samoin siellä yleensä kysytään mille rahatilille rahat maksetaan takaisin niiltä osin, kun et saakaan kaikkia merkkaamiasia osakkeita.

(Osakesäästötilien suhteen ei yleensä onnistu ellei oma OST säilyttäjä ole annin toteuttajan / merkintäpaikan kanssa sama taho. Syynä OST:n monimutkaisempi pykälistö)

1 tykkäys

Onko mitään syytä merkata tulevaa IPO:a heti merkintäajan alussa kun se on mahdollista? Jos merkintäanti voidaan keskeyttää aikaisintaan viikkoa myöhemmin niin tuntuu tyhmältä laittaa raha kiinni viikoksi 0 tuotto-odotuksella johonkin sen sijaan, että raha olisi yhden ylimääräisen viikon markkinoilla? Vai jääkö mulla tässä nyt jokin asia huomioimatta?

Itse teen yleensä sinä päivänä jona yleisöanti voidaan aikaisintaan sulkea. Se on hyvä merkitä ylös.

Jos jättää ihan viime tinkaan niin riskinä lähinnä että unohtaa merkitä tai ei vaan ehdi.

8 tykkäystä

Vaikuttaako IPOssa saatuihin osakkeisiin se, kuinka aikaisin on merkinnyt? Esim. Modulightin anti ylimerkitään taatusti, niin jos merkitsi heti klo 10.00:01 niin onko isompi mahdollisuus saada haluama määrä?

Ei. Kaikki ovat samalla viivalla, kunhan merkintä on tehty ennen merkintäajan päättymistä.

1 tykkäys

Laitetaanpa tänne, kun roiskaisin sen ensiksi vahingossa väärin tuonne Modulightin ketjuun, josta ylläpito sen siivosi pois.

Minkä olette kokeneet helpoimmaksi tavaksi tehdä merkintöjä yhtiön arvo-osuustilille. Nyt kun yritän taas kikkailla Modulightin merkintää osakeyhtiölle, jolla ei ole varsinaisia omia yrityksen verkkopankkitunnuksia vaan tilejä käytetään henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla ja tilien käyttöoikeuksilla, niin Dansken järjestelmä syöttää automaattisesti hetun merkintätietoihin ja estää merkinnän tekemisen yritykselle, kun tein jo merkinnän henk. koht ao-tilille. En ole Dansken, enkä Nordnetin asiakas, mutta onko toivoa saada etänä merkintä tehtyä tai pystyykö edes konttoriin marssimalla merkintää tässä tilanteessa tekemään?

Joko tämä oli käyty läpi? Saako Modulightia merkittyä Nordean AOT/OST:lle jotenkin? Dansken konttorista tai miten muutenkaan?

Sulla on kaksi vaihtoehtoa:

  1. Modulightin verkkosivujen kautta kun etenee kohti merkkausta niin sieltä löytyy ihan selkeät ohjeet Nordean AOT:lle merkkausta varten. Ei tarvitse mennä konttorille vaan onnistuu ihan normaalisti verkkopankkitunnuksilla.

  2. Suoraan antiesitteen kautta: https://danskebank.fi/PDF/IPO/Modulight/Modulight_Markkinointiesite.pdf - hakusanalla “Nordea”, löytyy linkki Danske Bankin sivuille, josta merkintä onnistuu Nordean verkkopankkitunnuksilla.

3 tykkäystä

pystyykö modulightia merkkaamaan nordnetin ost tilille


Pystyy

5 tykkäystä

Satuin mutkien kautta lukemaan SKOP:n listautumisesta wikipediasta ja täytyy sanoa että osattiin sitä jo vuonna 1988 listautuminen nopeasti ja näyttävästi! Kahdessa päivässä nelinkertainen ylimerkintä ja rahaa annissa sisään karvan alle 500m markkaa. Uusia osakkeenomistajiakin tuli 40 000.

4 tykkäystä