Suuri IPO / kaupankäynnin ketju: tekniset kysymykset

Esitteitä lukiessani ymmärsin asian niin, että Modulighttia voi merkitä Osakesäästötileistä pelkästään Danskelle taikka Nordnetille ja muille pankeille sitten arvo-osuustilille. Pitääkö paikkansa?

Kyllä.

Nordnetissa voi merkitä Nordnetin OST:lle ja AOT:lle. Danskessa voit merkitä Dansken OST:lle ja AOT:lle sekä muiden pankkien AOT:lle.

1 tykkäys

Jeps, juuri näin. Kiitos varmistuksesta!

Kuvittelin olleeni ovela ja merkkasin Modulightin antia sekä OST että AOT tileiltä. No OST hylättiin… Mutta onko välittäjillä jotain tietokantaa mistä tuollaisen tarkistavat jos nyt teoriassa merkkaisi vaikka Nordnetin ja Nordean kautta firmaa X?

Välittäjät eivät päätä listautumisannin tuloksesta, sen tekee listautuva yhtiö. Listautumisesitteessä yleensä lukee, mitä tapahtuu useamman merkinnän tapauksessa.

4 tykkäystä

Yllä mainitaan muutamaan otteeseen, että instituutioantiin tulee osallistua Dansken kautta. Listautumisesitteessä taisi myös lukea näin. Nordnetin sivuilta löytyy kuitenkin nuo molemmat. Onko joku muukin osallistumassa Nordnetin kautta instikka-antiin?

Anti tullaan suurella todennäköisyydellä keskeyttämään maanantaina klo 16 ylimerkinnän vuoksi. Nordnetin sivuilla on mainittu aikataulusta näin:

  • “HUOM! Merkintäsitoumus on tehtävä Nordnetissä viimeistään 29.9.2021 klo 16.00 Suomen aikaa.”
  • “HUOM! Instituutioanti voidaan keskeyttää aikaisintaan 27.9.2021 klo 16.00 Suomen aikaa.”

Nordnetissa merkintä tulee siis tehdä yhtä päivää ennen varsinaista deadlinea. Miten käy, kun anti keskeytetään 27.9. klo 16? Otetaanko mukaan vain ne, jotka Nordnet on ehtinyt ilmoittamaan Danskelle eli käytännössä perjantaina virka-aikaan tehdyt merkinnät vai kaikki, jotka ovat merkanneet Nordnetissä ennen annin sulkemista?

Oma intuatiivinen vastaus kysymykseen on, että kaikki ennen keskeytystä merkanneet otetaan mukaan, mutta onko jollain kokemusta/tietoa asiasta?

EDIT: korjattu virheellinen tieto yleisöannin päivämääristä. Aikaisempi deadline koski siis vain instikka-antia.

Miten se deadline koskee vain instikka- antia

Mukaan pääsee kun vastaa ennen deadlinea maanantai klo 16

Deadlinellä tarkoitin tuota ylempää kohtaa: “Merkintäsitoumus on tehtävä Nordnetissä viimeistään 28.9.2021 klo 16” ja kysymys siis koski vain tuota instikka-antia.

Listautumisesitteessä insituutioannin viimeiseksi merkitsemispäivämääräksi on annettu 30.9.2021 klo 12, mutta Nordnet vaatii, että merkintä tulee tehdä jo edellisenä päivänä (29.9.). Tästä jäi mieltä kalvamaan, miten käy, kun anti keskeytetään jo maanantaina. Pitääkö tuolloinkin olla (arki)päivää aikaisemmin liikkeellä eli käytännössä merkintä olisi pitänyt tehdä jo perjantaina.

Tuntuisi hyvin oudolta, jos näin olisi, kun asiasta ei ole mitään mainintaa Nordnetin sivuilla. Ajattelin kuitenkn osallistua tähän melko isosti, joten MUTU ei tässä kohtaa riitä, vaan haluaisin kuulla, jos jollain on asiasta tietoa/kokemuksia.

Eihän tossa oo mitään epäselvää, Merkintä voidaan keskeyttää aikaisintaan 27.09.2021 klo.16
Jos merkkaat sitä ennen ja näkyy vastaukset kohdassa niin homma selvä.

…ja tämänkin foorumin perusteella voit olla aivan varma että ainakin yksityisten listautuminen keskeytetään 27.9 klo 16. En myöskään järkyttyisi jos instikkapuolella napsuu täsmälleen sama.

2 tykkäystä

Kaverin puolesta kyselen. Jos on jo vastannut IPO listautumisantiin, tässä tapauksessa Modulight. Onko mahdollista perua oma vastaus ja vastata uusiksi jos haluaa isomman erän merkata?

Merkkasin… tai siis kaveri merkkasi vain 200kpl mutta haluaisi merkata tuhat lisää.

3 tykkäystä

Ainakin Nordnetissa merkinnän määrää on vielä mahdollista muokata, tosta kynän kuvasta (kohdassa “Yhtiötapatumat ja osakeannit”):

2 tykkäystä

Voiko instituutioannista “valua” osakkeita yksityishenkilöantiin? Tarkoitan tällä sitä, että jos yksityishenkilöiden antiin on allokoitu huomattavasti vähemmän osakkeita kuin instikkapuolelle ja anti ylimerkitään ykstyishenkilöpuolella ja vastaavasti instikka-anti ei herätä kiinnostusta niin paljoa, että anti merkittäisiin täyteen.

Vai pitäisikö se olla annin ohjeistuksessa jo valmiiksi?

Toisinaan näin näkyy, että yksityishenkilöiden anti keskeytetään ylimerkinnän vuoksi ja instikka-anti jatkuu.

Minulla sattui tässä vielä sellainen kämmi, että merkitsin aikaisemmin tällä viikolla Modulightiä tuolle aot jossa pidän suoria osakkeita kun siellä sattui olemaan viimmeiset kahvirahat. Eilen huomasin nordnetin kaupankäyntiluoton (25ke) aktivoituneen toiselle aot tilin puolelle nordnetissä jota seuraan huomattavasti harvemmin. Kaipa voisin siirtää kaupankäyntiluottoa tuolle aot tilille johon alkuperäinen merkkaus oli tehty ja sitten yrittää kasvattaa määrää.

Tämä on syy miksi en aamuvuoroviikoilla juurikaan tee mitään toimeksiantoja pörssissä. Aivot toimii kuin zombilla :@ Ylimerkintä varmaan aika todennäköinen niin ehkä ostan vaan pörssin auettua position täyteen…

1 tykkäys

Mikäli tänään merkkaa niin kirjautuukohan maksu nordnetissä huomista klo 16 ennen, kun pankkipäivästä puhutaan?

En nyt ihan ymmärrä mitä yrität kysyä?

Vastaus tulee välittömästi, Ei huomenna. Näet sen “vastaukseni” kohdasta

Edit.
Tarkoittaa että merkintä hyväksytty ja rahat siihen lukittu

1 tykkäys

Pahoittelut sekavasta ulosannista. Tarkoitin, että mikäli tänään merkkaan niin “lukittuuko/siirtyvätkö” rahat samantien nordnetille ja “toimeksianto” hyväksytty, kun nordnetin sivuilla oli maininta rahan siirtymisestä pankkipäivän aikana.

Itse asiassa rahat ei lukkiudu, vaan tätyy itse pitää huolta että huomenna riittävä summa saatavilla tai merkintä raukeaa

Edit.
Toimeksianto luullakseni lähtee sitten noin klo 16 huomenna

1 tykkäys

Tässä kannattaa olla tarkkana siitä, onko aikaisempi vastaus jo lukkiutunut. Eli jos näkyy nordnetin tilillä AOT/OST:llä, niin vaikka kyseisestä napista voikin muokata vastausta vielä, niin se on ikäänkuin ”uusi” vastaus lisänä vanhan päälle. Eli mikäli haluat lisätä X määrän (esim. 1000kpl), niin laitat tämän summan tähän uuteen vastaukseen (mikäli siis tämä aikaisempi vastaus on jo mennyt eteenpäin).

Joku viisaampi voi toki tämän vahvistaa, mutta nimimerkillä kokemusta on Meruksen annin kohdalla, jossa merkkailinkin sitten reippaasti enemmän, kun oli tarkoitus lisätä vielä tuplat niin tulikin triplana lisättyä! :sweat_smile:

1 tykkäys