Osakesijoittaminen

Synnex Corporation (SNX) IT-ala, uhka vai mahdollisuus?

En sopivaa ketjua tälle löytänyt, viisaammat kertokoot onko mistään kotoisin.

Teknologia ratkaisut: IT-järjestelmät, mukaan lukien palvelinkeskusten palvelimet ja tallennusratkaisut; järjestelmän komponentit; ohjelmistot, verkko-, viestintä- ja turvavarusteet; viihde-elektroniikka; ja täydentävät tuotteet. Synnex jakaa tuotteitaan yli 25 000 jälleenmyyjälle, järjestelmäintegraattorille ja jälleenmyyjälle. Sen palveluihin kuuluvat järjestelmäsuunnittelu ja integraatioratkaisut, logistiikka, pilvi, verkko, rahoitus ja markkinointi. Suurin osa yrityksen liikevaihdosta tulee Amerikan yhdysvalloista.

Yhteistyö kumppanit on ilmeisesti isoja OEM toimijoita: HP, Google, Microsoft, Intel
ja yrityksen vuosiraportissa lukee että heillä olisi toimijoita yli 500 ja toimittaa palveluita/tuotteita 25000 jälleenmyyjälle.

Tässä vähän lukuja:

Kasvua on tapahtunut liikevaihdossa vähän koko ajan, velkaa on tottakai tullut myös.
Yrityksellä on tapahtumassa jonkinmoinen fuusio Tech datan kanssa:

Data today announced they have entered into a definitive merger agreement under which SYNNEX and Tech Data will combine in a transaction valued at approximately $7.2 billion, including net debt. The combined company, with approximately $57 billion in estimated pro forma annual revenues and a team of over 22,000 associates and colleagues, will provide customers and vendors with expansive reach across products, services, and geographies to accelerate technology adoption.

Uutinen tästä Yahoo Financessa: SYNNEX Corporation Stockholders Approve Merger with Tech Data

FREMONT, Calif., June 30, 2021 /PRNewswire/ – SYNNEX Corporation (NYSE: SNX), a leading provider of distribution, systems design and integration services for the technology industry, today announced that, based on the voting results from its special meeting held today, SYNNEX stockholders have approved the previously announced merger agreement with Tech Data.

Oma huolenaihe tuossa on se että yhtiön työntekijät ovat keventäneet osakeomistustaan huolella, viimeisen vuoden aikana noin 7 milj USD:lla. Tosin osakkeen arvostus on noussut yli 100%. Kurssi on myös ollut välillä melkoinen tuuliviiri.

Omaan silmään lukujen puolesta (joita en oikein ymmärrä) kasvun mahdollisuutta on vaikkakin todennököisesti hidastuu tulevaisuudessa.
Näkeekö joku paremmin lukujen läpi onko ihan uppoava suo vai mahdollisuus oikeaan kasvuun joka tuottaisi salkussa seuraavina vuosina?

Yhtiön arvonmääritys itselle on vaikea, joku jos jaksaa vääntää perus asioita rautalangasta niin saa yrittää. Tech Datan yhdistyminen sotkee pakkaa entisestään.

2 tykkäystä

Perusarvot näkyvät olevan keskiverto kunnossa, mutta koska olen osinkoihmimisiä, niin osinko käyrän perusteella pohtisin jonkun aikaa suhtautumista yritykseen . Toki, kun nuo osingot tuosta nousevat ja silloin kurssikin voi nousta rajustao, vaikka kanssa sijoittajat ovat arvioineet yhtiön pitkään tietyn arvoiseksi. Mutta postiivista tuossa on että nettotulos on ollut monta vuotta kasvussa ja kanssaankin on lopulta jäänyt tavaraa - varmaan ne rahat, joita ei ole laitettu osingoihin. Mutta velkoihin kannattaa suhtautua pohtien aina. Velkaa kuitenkin on yli 2.5 miljardia

Yhdysvaltain markkinoilla pitkään pyörineenä veikkaisin nykyisessä kurssissa olevan nousuvaraa jonkunverran riippuen ihan siitä, miten tuo velkaosuus tuosta kehittyy suhteessa tuottoihin. En kehoita ostamaa enkä kehoita olla ostamatta. Ihan saa itse päättää. Potentiaali tuossa tuossa voi olla, varsinkin jos osingot alkavat palautua entiselleen.

Reuters antaa näemä tuolle omilla scoreillaan arvon 9 ja kahdeksan analyytikon keskikehoitus on osta - mutta nuo ovat analyytikkojen pohdintoja.

1 tykkäys

Markkina ei vaikuta arvostavan Synnexiä. Historiallisesti tällä on ollut TTM P/E käytännössä aina alle 10, ja suuren osan ajasta 5-7 vaikka tulos onkin kasvanut melko tasaisesti. Osake on silti tenbägännyt puhtaasti tuloskasvun vetämänä vuosikymmenessä. Toisin sanoen kasvun on jokaisella ajanhetkellä odotettu loppuvan seinään ja tuloksen alkavan kutistua.

Ehkäpä hyvä esimerkki, ettei yhtään pidemmän aikavälin sijoituspäätöksen kannata perustua muuhun kuin tuloskasvuun ja silloinkin lähtien edullisesta arvostuksesta. Toisaalta pistää miettimään, miten törkeää hintaa suomalaisesta IT-palvelusektorista kehdataan pörssissä pyytää.

Gofore voisi maksaa 10e ja olla silti kalliimpi, ollen pienempi yhtiö reunamarkkinalla heikommalla träkillä.

No joo, mutta ensi vuodeksi tälle ennustetaan taas reipasta tulospudotusta ja P/E on historiaan nähden koholla. Jos NTM P/E 13 pitää paikkansa eikä kertoimien sallita venyä aiemmasta, niin upsidea ei ole. Absoluuttisesti 13 ei olisi kallis tietysti, mutta markkina päättää.

1 tykkäys

Sellainen huomio, että Synnexistä irrotettiin viime vuoden lopulla Concentrix omaksi yhtiökseen. En ole perehtynyt tähän sen kummemmin kuin lukenut joitain silmään osuneita uutisia, mutta käsittääkseni Concentrixiin meni palveluliiketoimintaa ja Synnexiin jäi rautapuolen bisnes. Liikevaihdosta Concentrix oli 20 prosentin luokkaa. Että näiltä osin kyse on tänään eri yhtiöstä kuin historiassa.

1 tykkäys

Hyviä näkökulmia kiitos!

Kattelin tuossa pikaiseen minkälainen tuo Concentrix oikein on. Tuntuu nauttivan suuruusluokassaan samanlaisesta arvostuksesta kun emoyhtiö Synnex.
Osakekurssilla 158USD = arvo 8 100 000 000, Yahoo Financen osakemäärä ilmoitettu 51milj.
Synnexillä 118USD = arvo 6 000 000 000.

Jos Concentrix on vienyt 20% liikevaihdosta, nauttii uusi erillinen yhtiö aika törkyistä arvostusta myöskin. (Sisäpiiri myy osakkeita aika vauhdilla viimeisen 3-6kk aikana sekä Synnex myynyt melkoisen potin, tiedä sitten miksi näin)

Täytyy varmaan odotella seuraavat qvartaalit Synnexiltä ja seurata tilannetta.
Jos näistä kahdesta valitsen niin Synnex näillä näytöillä, täytyy seurata tuota Tech Datan tilannetta rinnalla. Oma MuTu on että liiketoimintoja ostamalla voisi myös laajentua/kasvaa, tarkottaa usein myös lisää velkaa ja juurikin tuo osingonmaksu saattaa jäädä tauolle kun investoidaan uusia toimintoja. Itsellä tällä ei tosin merkitystä, en arvosta osingon maksua jos se ei näy positiivisena kurssikehityksenä.
Eli ei kyytiin, vielä.

Tech Datasta
Creates a diversified global solutions aggregator with significant breadth and depth of capabilities. The combined company will have a global footprint that serves more than 100 countries across the Americas, Europe and Asia-Pacific regions, and a broad, diversified portfolio of more than 200,000 product and solutions offerings. This meaningful scale will provide increased value and purchasing efficiencies to the combined company’s 150,000 customers and more than 1,500 vendors and enable it to accelerate technology adoption and attract the world’s most innovative OEMs.
Capitalizes on premier core growth platforms and establishes best-in-class product offerings in next generation, high-growth areas. The transaction combines each company’s core growth platforms to establish a differentiated end-to-end solutions portfolio and best-in-class product offerings in some of the largest, highest growth product segments including cloud, data centers, security, Internet of Things (IoT), services, 5G, and intelligent edge. The companies’ highly complementary product line cards and global distribution platform provide diversified revenue streams and cross selling opportunities, including the ability to bring a comprehensive everything-as-a-service (EaaS) offerings to the market.
Brings together companies with complementary cultures and a commitment to being an employer of choice in the global IT industry. Both SYNNEX and Tech Data have corporate cultures centered on innovation, agility, and customer service. These shared principles, as well as the expertise and talent from both organizations, will support a smooth integration following the close of the transaction.
Key Transaction Details

Under the terms of the agreement, Apollo Funds will receive an aggregate of 44 million shares of SYNNEX common stock plus the refinancing of existing Tech Data net debt and redeemable preferred shares of approximately $2.7 billion.
Upon closing of the transaction, SYNNEX shareholders will own approximately 55% of the combined entity, with Apollo Funds owning approximately 45%.