Taaleri sijoituskohteena

Taaleri on jo nyt Suomen suurin tuulivoiman tuottaja rahastojensa kautta. Se ei sijoittajan näkökulmasta kuitenkaan ole se tärkein pointti, vaan että Taalerilla on yli sadan huippuammattilaisen henkilöstö perustamaan pitkällä kokemuksella yhä uusia tuuli- ja muiden uusiutuvan energian hankkeita. Omistaminen ei riitä, vaan jonkun pitää ihan käytännössä tehdä ne hommat.

7 tykkäystä

Inderesin ja monien muiden povaamaan “kotimaisten varainhoitotoimialan konsolitaatiota” ei olla nähty vielä, mutta yhtälailla se lienee yhtä potentiaalista esim. pohjoismaisella tasolla, ja uusiutuvissa energialähteissä voitanee kai puhua “teollisista varainhoitajista” ja siellä konsolitaatiota voisi olettaa tapahtuvan lähitulevaisuudessa vieläkin enemmän perinteisten rahamanagerien sijaan. Odottavan aika voisi alkaa jo koittaa vihdoinkin😂

2 tykkäystä

Todellakin.

Mandatuminkin osalta on jo vähintään puolitoista vuotta julkisesti, saati sisäpiirissä, puhuttu konsolidaatioiden tarpeesta suorastaan alan ja Mandatumin elinehtona. No yhtiö on ollut vasta puolivuotta itsenäinen mutta kai näin tärkeää asiaa voidaan sopia hyvinkin pitkälle ennen jotakin virallista organisaatiokuviota. Mandatumin listautuminenkin oli sinettiä vaille varma jo vähintään vuosi sitten. Mutta ainakin julkisuudessa Mandatumin osalta keskiössä edelleen on, kuka sisäpiiriläinen on ostanut tai myynyt Mandatumia ja paljonko osinko kahden vuoden kuluttua mahdollisesti on. Itse olisin odottanut, että Mandatum olisi tehnyt peliliikkeitä hyvinkin nopeasti listautumisen jälkeen.

Itse arvaan, että jos ja kun jonkin sortin merkittävämpiä konsolidaatioita alalla tapahtuu, todennäköisimmin mukana ovat Taaleri, Titanium tai Mandatum. Enkä tarkoita, että em yhtiöt välttämättä yhdistyisivät tai sulautuisivat juuri keskenään vaan pikemminkin että yhtiöt olisivat mukana jonkin kolmannen osapuolen yhdistymiskuvioissa mukana.

Hyvin mahdollisena pidän myös sitä, että kun pullo kerran aukeaa, jos aukeaa, voitaisiin nähdä kuvio, jossa pelimerkkejä jaetaan uusiksi useammankin toimijan kesken. Nimittäin ei varmasti ole olemassa kuviota, jossa kaksi suomalaista, tai miksei pohjoismaalaistakin, rahoituspalvelu yritystä voisi yhdistyä siten että molempien osapuolien kaikki pelimerkit ja resurssit tulisivat täysimittaisesti hyödynnettyä. Yhtiöt ovat niin erilaisia, että väkisinkin yhdistymisissä jää ylimääräisiä häntiä jotka eivät oikein istu uusiin ydinstrategioihin. Mutta jotka hännät voivat olla hyvinkin arvokkaita jollekin muulle.

Itse en tiedä, että alalla olisi mitenkään merkittäviä listaamattomia yhtiöitä, jotka voisivat yhdistyä keskenään tai listatuiden yhtiöiden kesken siten että yhdistymisestä syntyisi suurempaa vaikutusta alalla. Toisaalta Eq:sta ylöspäin Aktiaan, Evliin, Ålandbankeniin… en oikein pidä niin todennäköisenä, että nämä suuremmat Suomalaiset yhtiöt yhdistyisivät keskenään tai ostaisivat keskikokoisia kilpailijoitaan. Paitsi ehkä Mandatum, koska asia Mandatumin osalta on ollut tapetilla yhtiön itsensäkin toimesta. Niinpä seuraan suurella mielenkiinnolla mitä tapahtuu nimenomaan keskikokoisille rahoituspalvelu yhtiöille vai tapahtuuko mitään. Vai jääkö lopulta koko konsolidaatio piippuun, mihin en oikein usko, sen verran tärkeästä asiasta lienee kyse?

6 tykkäystä

Taaleri neuvotteli ja toteutti uuden pankkirahoituksen Erikoissijoitusrahasto Aktia Toimitilakiinteistöille

Taaleri on menestyksekkäästi neuvotellut ja toteuttanut uuden rahastotasoisen kokonaisrahoituksen salkunhoidossaan olevalle Erikoissijoitusrahasto Aktia Toimitilakiinteistöille. Solmittu rahoitus kattaa koko rahaston kiinteistöportfolion. Nyt sovitusta rahoituksesta osa toteutettiin rahaston historiassa ensimmäistä kertaa vihreän rahoituksen alla. Tämä on osoitus rahaston ja salkunhoidon toimivasta strategiasta, jossa muun muassa kehitetään kiinteistösalkkua kohti hiilineutraaliutta ja parannetaan kohteiden energiatehokkuutta.

5 tykkäystä

Taalerin kurssi on laskenut sitten alhaisimpaan arvoon 3:n vuoteen, en itse vaan löydä selkeää syytä? Osingon jälkeen pelkkää laskua, vaikuttaako sodat ja korkotaso? Energianhinta?

Hyvä uutinen Taalerille? :thinking:
Lisää tuulivoimaa?

4 tykkäystä

Perinteinen osinkokiiman jälkeinen latausvaihe… Toki ajurit vähissä ja korkoliikkeestä seuraava katalyytti kasvulle. AT3 jne aihioista kaivataan lisätietoja tai vaihtoehtoisesti Teksasin tuulihankkeesta tai vanhoista Tuulirahastoista irtaantumisista. Hinnoitellaanko tässä toisaalta Garantian tuloksen (asuntomarkkinajohdannaista) pehmenemistä tai epäuskoa strategiaan (surullinen kiinteistöliiketoiminta trackrecord).

1 tykkäys

Kyllä :tada:
Harmi, että Taaleri ei ole kyennyt hyödyntämään asemaansa sijoittaja- ja markkinointiviestinnässä (mm. ÅAB ja Korkia jne näyttävät viestinnällisesti kokoaan suuremmilta ilman kovinkaan kummoisia näyttöjä).

3 tykkäystä

Saulin ja Kasperin ennakkokommentit, kun Taaleri julkistaa Q1-tuloksensa tiistaina. :slight_smile:

6 tykkäystä

Hallintarekisteröidyt vähensivät suuresti:

Maaliskuu: 1 050 816 - 3,71% osakkeista
Huhtikuu: 718 976 - 2,54 % osakkeista

Saattaa selittää kurssikehitystä molempiin suuntiin ennen ja jälkeen osingon :slight_smile:

1 tykkäys

Now this is what I call a beat, Inde aivan kuutamolla.

15 tykkäystä

Näistä voitot koostuivat:

4 tykkäystä

Kasperin kommentti aamun tulokseen:

Taaleri Q1-aamutulos: Sijoitustuotot vetivät tuloksen reippaaseen kasvuun

Taalerin aamulla julkistama tulos ylitti odotuksemme selvästi ennakoitua vahvempien sijoitustuottojen siivittämänä. Myös Garantian operatiivinen kehitys oli vahvaa. Uutta tietoa keihäänkärkituotteen myynnistä ei saatu, mutta Bioteollisuuden uusi rahasto vaikutti nytkähtäneen askeleen eteenpäin.

6 tykkäystä

Tässä on myös Kassun analyysi Taalerista. :slight_smile:

Taalerin aamulla julkistama tulos ylitti odotuksemme selvästi ennakoitua vahvempien sijoitustuottojen siivittämänä. Myös Garantian operatiivinen kehitys oli vahvaa. Lähivuosien tulosennusteemme pysyivät varsin muuttumattomina, mutta osingon irtoaminen ja sijoitussalkun pienentyminen laskivat hieman osien summamme arvoa.

image

2 tykkäystä

Hiukan ihmetyttää; speksit osingoista olivat selvät aikoja sitten, arvio tuloksesta ja liikevaihdosta merkittävästi hakusessa ja tavoitehinta laskussa. Perustuen mihin…osien summa… jep, jep

Kassu ei käytännössä nostanut uudessa analyysissään ens vuoden ennusteita, vaan tänä vuonna saavutettais jo tuo ens vuoden taso ja sit 2025 olis nollakasvun vuosi. Jos oma näkemys on positiivisempi, niin siinä tapauksessa tavoitehinta on alakanttiin. Kukin saa itse päättää. Disclaimer: ostin 800 lisää

3 tykkäystä

Onko näin, ettei Q1 webcastista ole lainkaan tallennetta? :frowning:

1 tykkäys

Kyllä on. Mielestäni tallenne löytyy sen saman linkin takaa, josta pääsi tulosjulkkariin.

Ah, ehkä IR sivuissa jonkin verran kehitettävää kun en sieltä löytänyt :sweat_smile: On näitä IR sivuja sentään yli 15 vuotta tullut selattua…

Henri Elo on tehnyt analyysin Taalerista. :slight_smile:

Alaotsikot:

  1. Garantia toi valtaosan tuloksesta
  2. Uusiutuva energia etenee tasaisesti
  3. Muut pääomarahastot ovat kehitysvaiheessa
  4. Monta tukijalkaa tasoittaa Taalerin kehitystä

Kannattaa huomioida lukiessa:

IR-ikkuna on SalkunRakentajan ja Sijoittaja.fi:n yrityskumppaneiden kanava taustoittaville ja analyyttisille artikkeleille sekä muulle mielenkiintoiselle sijoittajatiedolle. Artikkeli on osa kaupallista yhteistyötä yhtiön kanssa. Artikkeli ei sisällä sijoitussuosituksia.

7 tykkäystä