Tecnotree sijoituskohteena

Kovin maltillista kuitenkin ollut tuo SG:n myynti. Viime vuonna keskimäärin 500t osaketta/kk, ja tänä. vuonna hieman enemmän. En usko että tuo myyntitahtitahti sinällään juuri kursiin vaikuttaa. Viking möi noin.vuosi takaperin 10milj osaketta kuukaudessa, ja hyvin nekin markkina otti vastaan. Itse toivoisin, että SG kiihdyttäisi myyntiä, ja pääsisi mahdollisimman nopeasti osakkeistaan eroon. Tietoisuus siitä, etä n.40milj osaketta saattaa olla tulossa vielä myyntiin, voi hyvinkin olla se, joka nousua nyt pidättelee, ei niinkään nykyinen myyntitahti.

12 tykkäystä

Täältä tulee. Ensimmäinen puhelu takana.

  • Kaveri työskenteli Tecnotreellä noin vuoden. Ennen tuloa Tecnotreelle, kyseinen henkilö työskenteli firmassa jonka tuoteportfolio näytti hyvin vastaavalta kuin Tecnotreen mutta maantieteellinen fokus oli eri. Eli ei suoraan kilpailija Tecnotreelle.

  • Lyhyeen ainoastaan vuoden kestäneeseen stinttiin ei liittynyt mitään dramatiikkaa. Kaveri kertoi tarkemmin syyt mutta jätän ne tässä kertomatta.

  • Tecnotree. Hyvä fokus strategiaan. Haluavat toden teolla kasvaa. Hyvä momentum päällä. Tuotteen laatu on myös parantunut. Laadun kanssa on ollut aiemmin ongelmia mutta tässä menty eteenpäin. Useimmat tärkeimmät komponentit/moduulit löytyvät tuotteesta. Muutama puuttuu jos vertaa esimerkiksi joihinkin firmoihin jotka ovat läsnä länkkärimarkkinoilla. Tässä on myös otettu askelia parempaan suuntaan. Joitakin komponentteja joita länkkäripelurit tekevät itse löytyy myös Tecnotreen tuotteesta mutta eivät ole tehneet niitä itse vaan third-partyn tekeleitä. Mutta näihin löytyy myös selvä roadmap yrityksen sisältä.

  • Miksi tuotteesta ei ehkä vielä löydy kaikkea? Keihäänkärkituotteen kehitysprojekti vei enemmän aikaa kun oletettiin. Jouduttiin ehkä menemään vähän oikotietä jotta saatiin tuote ulos tarpeeksi nopeasti. Projektit siis viivästyivät. Mutta kuten sanottu, kehitys menossa oikeaan suuntaan.

  • Asiakkaat eivät valitse Tecnotreetä alhaisen hinnan takia. Varmasti hinta olisi valtti jos länsimaiset pelurit tulisivat Lähi-Idän ja Afrikan markkinoille mutta ei näe tämän tapahtuvan. Ehkä Tecnotree voisi voittaa hinnalla mikäli päättäisivät siirtää maantieteellistä fokusta jo enemmän kehittyneisiin maihin. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole strategiassa. Jatketaan Middle-East, Afrikka, APAC fokusta.

  • Näkee että tuotetta voidaan käyttää myös telcokentän ulkopuolella. Edellisen työnantajan tuotetta käytettiin jo muissa teollisuudenaloissa.

  • Firmalla ihan hyvä maine Intiassa. Työntekijöiden vaihtuvuus on korkea mutta tämä on enemmän tai vähemmän sama ongelma kaikille pelureille Intiassa.

  • Menetettiinkö yhtään diiliä kilpailijoille? Ei ole tietoinen että tämä olisi tapahtunut.

  • Monet työntekijät omistavat firman osakkeita.

246 tykkäystä

Kiitos katsauksestasi, itsellä vahva kutina, että tämä vielä lentää ja korkealle, vie vain vähän aikaa vielä. Tj on ihan huippu Nainen ja vie varmasti eteen päin ilman turhia lupauksia vs monet muut pörssi tj:t jotka mielummin puuhastelevat mökillä risusavotassa vaimonsa mukaan…

Kyllä omistan osakkeita ja ei ole osakesuositus, mutta kannattaa miettiä PE vs monet muut osakkeet tai ennemikin kasvuosakeet, riski on aina olemassa, toisissa enemmän ja toisissa vähemmän.

Tseppiä tecnoteen teamille!

32 tykkäystä

Kyllähän tuo puhelu vahvistaa luottoa Tecnotreen tekemiseen ja antaa syitä miksi alkuun on uuden tuotteen myynti ollut hiljaisempaa.

Vähän pettynyt miksei laajenneta läntiseen maailmaan, toki ensin nykymarkkinat kunnolla haltuun ja katsotaan sitten. Ja työntekijän sanoihin täytyy ottaa pieni varaus, koska ei hänellä ole tietoa mitä Padman pöydällä on seuraavaksi…

Tecnotreen täytyy panostaa yrityssivuihin, joka on työnalla, mutta myös ohjeistuksen antaminen olisi elintärkeätä, enkä oikein osta mitään syitä miksi sitä ei anneta. Tästä täytyisi viimeistään seuraavassa osarissa kysyä ja saada siihen vastaus tai sitten yhtiöltä täytyy se tulla siihen mennessä!

15 tykkäystä

Aika reilusti näkynyt sisäpiirin myyntejä lähiaikoina… Onkohan syynä vain myyntirajoitusten lähteminen vai onkohan taustalla jotain muuta

1 tykkäys

Tänään esimerkiksi näkyy Sajan Thomas myyneen 21790 lappua. 19.3. taasen näkyy sama Thomas saaneen 91790 lappua palkkio-ohjelman kautta. Tämä selittänee suurelta osin sisäpiirimyyntejä.

31 tykkäystä

Tecnotree löytänyt tiensä myös Mikael Rautasen salkkuun. “Kasvava, erittäin kannattava yhtiö.”

Koko lausunto videolla n. ajalla 18.10 - 20.00.

Minulle uusi tieto ja ei ainakaan vähennä luottamusta tulevaisuuden mahdollisuuksista :+1:

119 tykkäystä

Näköjään uudet IR sivut: https://investors.tecnotree.com/

36 tykkäystä

Huomasin saman. Tänään julkaistua vuosikertomusta 2021 en löytänyt kuitenkaan kuin liitetiedostona Cisionin uutisesta. Onko sivut sekavat vai enkä vain osannut?

On sivut hieman sekavat, mutta löytyy sekä etusivun “bannerista” että täältä raporttisivulta: Tecnotree

3 tykkäystä

Ihan hyvää yritystä kohti selkeyttä ja rautalankaa! Vanha/nykyinen perussivusto on jotenkin levoton, mutta tässä vähemmän ja kootummin. Noin äkkiä katsoen.

7 tykkäystä

Liittyykö nämä Priyesh Ranjan myynnit myös tähän palkkio-ohjelmaan? Yleensä ei todellakaan näytä hyvältä jos Talousjohtaja alkaa luopumaan omistuksistaan.

8 tykkäystä

Pikaisella selvityksellä 22.9 näytti olevan 267k osakkeita saatu ja näitä ei ole myyty. Toinen samanlainen satsi on oheisessa ilmoituksessa ja tässä ilmeisesti myyty iso osa näistä 22.9 saaduista ja 17.3. saadut.

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/tecnotree-oyj-johdon-liiketoimet-ranjan/d84a912b-5eb1-5fbc-849d-fe6b3578d55a

Padman kohdalla jos myyntejä tulee niin tämän määrästä voi sitten mahdollisesti vetää isompia johtopäätöksiä. Tästä nyt esimerkkinä kun solteq toimari myi noin 7€ tasoilta ja tänä päivänä ollaan 3€ päällä. Osake on kyllä jo nyt painettu melko alas niin itsellä laput pysyy pidossa ja seuraillaan tilannetta, jos tulee tarvetta tehdä jotain toimenpiteitä.

17 tykkäystä

Luin yhtiökokouskutsua.

  1. Hallituksen jäsenten palkkioista päättäminen
    Hallituksen nimitysvaliokunnan suosituksen mukaisesti, hallitus ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että yhtiökokouksessa valittavien hallituksen jäsenten vuosipalkkiot toimikaudelta vuoden 2023 varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen asti ovat seuraavat:
  • Puheenjohtaja - 210.000 euroa
  • Varapuheenjohtaja - 120.000 euroa
  • Muut hallituksen jäsenet - 70.000 euroa
    Vuosipalkkion lisäksi, korvataan hallituksen jäsenten kohtuulliset matkakustannukset Yhtiön matkustussäännön mukaisesti.
    Hallitus ehdottaa, että palkkiosta noin 45 prosenttia maksetaan Tecnotreen osakkeina ja noin 55 prosenttia rahana. Osakkeina maksettava osa palkkiosta maksetaan joko ostamalla osakkeita julkisilta markkinoilta tai luovuttamalla yhtiön omia osakkeita. Osakkeet toimitetaan hallituksen jäsenille kahden viikon kuluessa yhtiön osavuosikatsauksen 1.1.2022-30.9.2022 julkistamistilaisuudesta.

Myönteinen huomio on tämä:

Osakkeina maksettava osa palkkiosta maksetaan joko ostamalla osakkeita julkisilta markkinoilta tai luovuttamalla yhtiön omia osakkeita.

Osakeannit taitaa olla historiaa, jatkossa hoidetaan ostamalla markkinoilta.

14 tykkäystä

Ei kai tuossa anteihin mitään kantaa oteta. Ensin ilmainen anti Tecnolle itselleen, jonka jälkeen voi luovuttaa omia osakkeitaan eteenpäin.

1 tykkäys

Eihän mikään antien tekemistä estä, se on totta.

Tuo yhtiökokouskutsun lause on kuitenkin signaali siitä että a)rahoitusaseman parantuminen ja b)saneerauksen päättyminen mahdollistavat osakkeiden käyttämisen mm. palkitsemiseen ilman antia.

5 tykkäystä

Ja valikko näyttää hyvin Inderesmäiseltä :slight_smile:

103 tykkäystä

Varmaan samaa pohjaa käytetään kun kerran on toimiva.

CORPORATE GOVERNANCE STATEMENT 2021 -Osoiterivi paljastaa myös inderesin kädenjäljen :slight_smile: https://inderes-ir-pages-prod-assets.storage.googleapis.com/tecnotree/documents/9d65de7751889e27.pdf

18 tykkäystä

Ja tuosta varmistus reilun viikon takaiseen tiedotteeseen. Asiakkaana Zain South Sudan.

67 tykkäystä

18.10.2021 tiedote (Zain):
“Tecnotree believes that the addition of this customer has strategic advantages. This further solidifies Tecnotree’s position in MEA region as well as strengthens the credibility of its products. In addition, Tecnotree could also receive more orders from this group for their other countries or for other products in future.”

21.03.2022 tiedote (Zain):
“Tecnotree has received orders from the same Group last year and could receive more orders from this Group for their other Opcos or lines of businesses in future.”

28.02.2022 tiedote (MTN):
“…the platform will be launched first in Nigeria, with further plans to launch these services across other MTN OpCos in Africa.”

Pari ensimmäistä kauppaa siis Zain Groupille, ja viesti pysynyt edelleen samana, että mahdollisesti lisää kauppaa tulossa siihen suuntaan. Pikaisella googletuksella Zain toimii kahdeksassa eri maassa, joten vielä on mahdollisuuksia tehdä kauppaa jatkossakin. Pari yli 10 miljoonan dollarin sopparia 5kk sisään nostattaa itselleni ainakin toiveita siihen suuntaan, että laajennuttaisiin vielä ainakin yhteen Zain lokaatioon tänä vuonna.

Kolmas tiedote minkä mainitsin sisältää kans arviota, että MTN olisi ottamassa käyttöön Momentsia myös muualla. Aikaisemmin Moments otettu myös käyttöön Dubaissa 19.10.2021, joten sielläkin parit sopimukset tehty 5kk sisään, joka toivottavasti tarkoittaisi sitä, että nähtäisiin tänä vuonna vielä ainakin yksi Moments laajeneminen.

Aikaisemmin ei Padmalta ole tullut ainakaan katteettomia lupauksia, niin pitäisin näitä arvioita hyvin todennäköisinä, kun niitä kerran tiedotteisiin ja raportteihin on kirjattu.

57 tykkäystä