Tecnotree sijoituskohteena

Joku foliohattuhan voisi epäillä, että annetaan maltillinen ohjeistus että TJ pääsee ostamaan ne osakkeensa vielä halvalla :wink:

32 tykkäystä
32 tykkäystä

Päivitetty seurantani myyntisaamisten kiertoajasta. Pikkaisen huonompaan suuntaan mentiin. Yli 100 päivän kiertoaika on erittäin huono.
kuva

Tecnotreen ilmoittama kirjaamisperiaate:

Projektin tuotot kirjataan muihin saamisiin. Kun sopimus sallii asiakkaan laskutuksen, saamiset ryhmitellään myyntisaamisiksi.

Täytyy ryhtyä seuraamaan myös muita saamisia.

37 tykkäystä

Hallituksen jäsenen luovutus noin vähän ennen osaria tällä osarilla musertaa ainakin omaa luottamusta yhtiötä kohtaan. Hankala kuvitella, ettei olisi ollut sisäpiirintietoa tuossa asemassa.

Tämä myyntisaamisten määrä ja niiden kasvu myös epäilyttää. Moni ajattelee, että kuuluu asiaan, mutta olisi kiva hiljalleen nähdä niiden toteutuvan.

Voisi ennakoida, että toimari pääsee vihdoin ostamaan halvemmalla odottelun jälkeen. Tulihan siitä kurssia nostava tiedote jo aikaisemmin ja nyt kun vihdoin hankkii osakkeita, se voi näkyä positiivisesti.

37 tykkäystä

Kassaa on palanut tänä vuonna 4,2 M€ ja kassan pohjalla 13,9 M€. Tällä vauhdilla kassa on tyhjä 1,6 vuoden kuluttua eli helmikuussa 2024. Ei siis vielä hätää, mutta investointitahti ja saatavien kehitys pitää saada tasapainoon, ettei tarvitse hakea lisärahoitusta.

36 tykkäystä

Menee vähän ohi aiheen, mutta @Pohjolan_Eka voisit ainakin tulla kommentoimaan jotain ketjuun jos koet tarpeelliseksi vaihtaa sen otsikon. Muuten menee vähän trollaamisen puolelle…

103 tykkäystä

Miljardin markkina-arvo oli johdon tavoite. Tämä uusi ketjun otsikko on meni kyllä trollaamiseksi. Eikö voitaisi kohdistaa paine yhtiön johtoon eikä musertaa omistaja-arvoa trolliotsikoilla?
kuva

18 tykkäystä
Liikevaihto 18,3 miljoonaa euroa (16,7).
Liiketulos 5,1 miljoonaa euroa (7,6).
Kauden tulos 4,0 miljoonaa euroa (5,3).
Rahavirta investointien jälkeen oli -2,1 miljoonaa euroa (1,8).
Osakekohtainen tulos oli 0,01 euroa (0,02).
Tilauskanta oli katsauskauden lopussa 72,8 miljoonaa euroa (55,0).

Eipä tuota voi oikein mitenkään puolustella. Liikevaihto kasvaa ja tilauskanta kasvaa, mutta rahaa ei tulee, mikä on ollut Tecnotreen ongelma jo pidempään. Yhtiön tavoitellessa kasvua rahaa sitoutuu yhä enemmän ja enemmän käyttöpääomaksi eikä sitä jää omistajille jaettavaksi.

Liikevaihto kasvaa 1,6m ja saamiset 8,7m eli tämä on skaalaavan liiketoiminnan vastakohta :scream:

65 tykkäystä

En mitenkään halua olla “minähän sanoin” -mies, koska ei näitä voi ennustaa.

Laitan silti tähän päivitetyt rahavirtatiedot. (Varoitus, tämä voi järkyttää herkimpiä):

2022-08-04_10h25_48

EDIT: TAULUKON VIRHE KORJATTU

30 tykkäystä

Tuo myyntisaamiset on kyllä järkyttävän iso ongelma. Miksi? Nyt jos kehittyville markkinoillekkin iskee kunnin taantuma niin on oletettavaa että maksuajat venyvät entisestään ja osa saamisista jää saamatta.

23 tykkäystä

On todellakin tullut aika haastaa johto sen sijaan että hypetetään ja “luotetaan Padmaan”.

Skaalautuvan kasvun teesi on nyt aivan romuna ja riskit kasvussa. Samalla johtoa on palkittu rajusti aivan kuin oltaisiin matkalla jaardiin ja aivan kuten kyseessä olisi dekadia suurempi firma. Epäselvät kaupat johdon ja pääomistajien välillä vain pahentavat tilannetta.

30 tykkäystä

Saamiset (myynti + muut) kasvanut YoY n. 50% ja samalla liikevaihto kasvanut n. 10% YoY.

Liiketoiminta näyttää paperilla todella kannattavalta paitsi rahoja ei saada kotiutettua. Samalla maailmalla korot nousee ja dollari vahvistuu, joka aiheuttaa lisääntyvää painetta kehittyvien maiden talouksiin. Kyllä tässä riskit kasvaa vaan kokoajan. En nyt ota kantaa mikä Tecnotreen asiakkaiden taloudellinen tilanne on, mutta hälytyskellot soi ainakin itsellä.

14 tykkäystä

Pidän tätä otsikkoa kyllä hyvin mauttomana temppuna, eikä tällainen käytös kuulu tänne. Pidin jo Stockmannin ketjun otsikkoa aika kyseenalaisena, kun ketjun nimillä harrastetaan pumppausta. Nyt siirryttiin dumppaukseenkin?

Nyt tämä menee ihan älyttömäksi, jos joku ketjun ei-aktiivi alkaa huumorilla heittelemään näitä nimiä :angry:

@Verneri_Pulkkinen @Johannes_Sippola

Edit: Kiitos, Verneri.

69 tykkäystä

Tuo miljardin markkina-arvo karkaa vain kauemmaksi eikä siihen syy ole yksikään yksittäinen Inderesin keskustelupalstan käyttäjä.

15 tykkäystä

Miljardin markkina-arvo ei ole mitään toimitusjohtajan höpöhöpöä. Se on kirjattu yhtiön 9.7.2021 julkistamaan optio-ohjelmaan Tecnotree Oyj:n hallitus päätti uudesta optio-ohjelmasta - Tecnotree I Digital BSS I VAS I Charging I Digital Wallet I 5G Monetization

Kuinka ketjun otsikon voi käydä muuttamassa joku neljä kertaa ketjuun kirjoittanut?

Edit: Kiitos :saluting_face:

17 tykkäystä

Se voi hyvin pitää paikkansa. Olen myös huolissani myyntisaamisten kehittymisestä, mutta nyt puhutaan foorumin yhteisestä koodistosta ja käytössäännöistä.

25 tykkäystä

Otsikko muokattu neutraaliin muotoon.

Näitä pahan olon purkaajia ihan vilisee silmissä. :sweat_smile:

89 tykkäystä

Myyntisaamisista olisi hyvä saada vielä selkeä vastaus videolla tai yhtiön omalla tiedotteella. Ja selkeällä vastauksella tarkoitan konkretiaa, milloin rahoja putoaa tilille, millaiset sopimukset jne jne.

Nyt kun tehdään johdon suunnalta härkäsestä kärpänen ja omistajien suunnalta toisinpäin.

15 tykkäystä

Harvinainen päivä. Aika lailla vuosi sitten oli kuumaa keskustelua kuinka Kyösti Kakkonen sai yhtiötä liian halvalla eli 0,72 kurssilla.

Nyt saa halvemmalla. Ja aika paljon on tapahtunut. Tecnotreen tulevaisuus verrattuna vuoden takaiseen näyttää erinomaiselta.

Uskon, että tämä hetki jää vielä mieleen monella.

49 tykkäystä

En vaan yhtään tykkää tällaisista asetelmista. Munger(?) taisi joskus tokaista tyyliin “Show me the incentive, I’ll show you the outcome.”. No, pääseepä Padma halvemmalla kaupoille.

Tähän vielä sisäpiirin myynti juuri ennen osaria… :upside_down_face:

12 tykkäystä