Tecnotree sijoituskohteena

Tecnotree tuntuu julkaisevan pala palalta lisää diilejä MTN Groupin eri toimintamaissa. Selvästi konsernissa todettu BSS ratkasun olevan erittäin kilpailukykyinen. Melkeen voisi mäpätä mitkä toimintamaista on jo “Tecnotree inside” ja mitkä potentiaalisia maita laajentumiseen. Saisi hyvän kuvan siitä, kuinka merkittävä tämä MTN Groupin kanssa oleva strateginen yhteistyö on. Siinä mielessä ei ihmetytä, että K2 myös lisäillyt lappua.

25 tykkäystä

Itse asiassa siellä sijalla 100 on vielä Kakkonen Kyösti Niilo Juhani ja 138 000kpl

Eli yhteensä:

  • Joensuun Kauppa Ja Kone Oy_____ + 534 057 kpl
  • K22 Finance Oy_________________+ 516 944 kpl
  • Kakkonen Kyösti Niilo Juhani_______+138 000 kpl

YHTEENSÄ ________________________+ 1 189 001 kpl

Sitten siellä löytyy myös sukua… Kakkonen Kari Heikki Ilmari ja +261 070 kpl

24 tykkäystä

Erikoista, että osakkeenomistajien excel-tuloste ei vastaa sivulla olevaa.

Nousihan se kurssi ihan kivasti, kun vertaa viime viikkojen pohjalla oloon. Silti en yllättynyt, ettei tuon enempää ole tultu ylös, vaikka miljoonadiili. Asia sanottiinkin jo yllä. Eli osaa sijoittajista uudet diilit ja siis liikevaihdon kasvu ei juuri hetkautua, koska aina voi kyseenalaistaa kannattavuuden ja päätyä siihen keskusteluun, mitä koko kesä käyty - eli saataviin ja mahdollisuuteen toteuttaa diilit.

Itse pidän tätäkin kauppaa jälleen erittäin positiivisena merkkinä Tecnotreen kyvystä vakuuttaa asiakkaat myös tässä vaikeassa maailmantilanteessa. Se tulee näkymään viimeisellä rivillä erittäin positiivisena. Tietty ohjeistuksen nosto olisi se, joka viime kädessä nostanee kurssia nykyisestä.

22 tykkäystä

Arvopaperin lyhyehkö uutinen tuosta sopimuksesta, juttu ei ole maksumuurin takana.

Bloomberg ei uutisoinut tarkkoja lukuja sopimuksen arvosta, mutta median mukaan kyseessä on useiden miljoonien dollareiden arvoinen sopimus.

19 tykkäystä

Tällä palstalla aika usein näkyy Tecnotreen asiakkaisiin liittyen tällaista ”vähättelyä” kun ne on jotain afrikkalaisia jne tosi ”epäilyttäviä” yrityksiä.

MTN on yli 10 mrd liikevaihtoa pyörittävä operaattori ja Afrikan suurin ja pelkästään Nigeriassa tehdään liikevaihtoa melkein 4mrd. Eli ei nämä ole mitään epäilyttäviä hämäräkioskeja vaan paikallisia Elisoja ja Vodafoneja jne.

Hyvä itse kunkin vähän avartaa sitä Eurooppa-USA-kuplaansa, ei kaikki afrikkalaiset asu maakuopissa ja metsästä keihäällä vaan kyllä sielläkin alkaa kännykkää olemaan vähän joka taskussa. Nigeria taitaa olla lisäksi yksi maailman nopeimmin väkimäärältään kasvava maa ja jo nyt siellä on yli 200m asukasta joten ainakin Tecnotreellä on paljon kasvupotentiaalia ko. markkinalla

132 tykkäystä

Seppo, se on se sentimentti. Sehän paistaa kun aurinko ruostuneen veneen lävitte. Kun ei tuu kauppoja, niin manataan kun ei mitään oo kuulunut pitkään aikaan. Ja sitten kun sitä kauppaa tulee, niin voidaan alkaa ajattelemaan ettei rahoja näy. Ota nyt sitten selvää toivotaanko niitä kauppoja vai ei :slight_smile: Padmahan on pelannut korttinsa hyvin. Tiedän kyllä omalta työuraltani, miten tulokseen voidaan vaikuttaa kirjaamalla asioita tiettynä ajankohtana jne. Nythän nämä pari pehmeetä kvarttaalia on kuin tehty Padman 15 miljoonan osakkeen hankintaa varten. En pitäisi ihmeenä, että Padman kasvatettua omistusosuutta tuuli kääntyy suotuisammaksi…

43 tykkäystä

Jos näin on, että 22.9 kaikki on paremmin (ymmärtääkseni Padman on ostettava osakkeet ennen hiljaisen kauden alkua?), niin sitten vaan tankkaamaan sitä ennen Tecnoa salkkuun.

6 tykkäystä

Ehkä Padma on odotellut ostojen kanssa ensin osarin yli, ja nyt tämän diilin julkaisun yli, ettei heti perään käy “Wilenius kakkosia”, jonka seurauksena luotto yhtiön johtoon olisi varmaan totaalisesti mennyt. En yllättyisi, jos lähipäivinä tulee tiedotetta ostoista (tai sitten myyjä perunut kaupat, kun kurssi kusenut :smiley:).

Sehän se tästä vielä puuttuisi että nuo kaupat syystä tai toisesta peruttaisiin. :smiley: Tecnotreen Governance-linjan mukaisesti tuo tiedotettaisiin varmaan vielä ilman mitään sen kummempia selityksiä ja osake rojahtaisi kymmeniä prosentteja kertarysäyksellä epätietoisuuden iskiessä taas vasten kasvoja. No, toivotaan todella että tuo kauppa nyt toteutetaan tiedotetun mukaisesti.

No jos kymmeniä prosentteja rojahtaisi, niin laittaisin varmaan itsekin kättä alle. Ei se kuitenkaan olisi mikään oikea katastrofi, mutta toki siitä tulisi selvä mainehaitta.

Mitenkäs tätä multi million dollar diiliä nyt pitäisi tulkita?

Tecnotree ei ole antanut lehdistötiedotetta eikä pörssitiedotetta. Eli blomma on saanut tiedon jotain toista kautta? Miksi Tecnotree ei itse tiedota sopimuksesta?

Ehkä tähän on jokin hyvä syy?

Tiedotuspolitiikan perusteella sopimus on alle 10% liikevaihdosta eikä muutenkaan merkittävä, koska muutoin siitä olisi julkaistu pörssitiedote.

Tiedotuspolitiikassa on seuraava maininta: Merkittävät pienemmät tilaukset julkistetaan kuitenkin pääsääntöisesti lehdistötiedotteen muodossa.

Tulkitsen lopulta niin että kyse on erittäin vähämerkityksisestä sopimuksesta. Koska ei edes lehdistötiedotetta julkaistu.

3 tykkäystä

Tecnotree on sopimuksesta tiedottanut, muttei sopimuksen arvoa ole kerrottu.

13 tykkäystä

Ahaa elikkä lehdistötiedote. Siis vähämerkityksinen.

Kokeilkaas mennä https://www.tecnotree.com ja navigoida tuohon uutiseen. Itse en vaan löydä sitä. Kiitoksia siis suorasta linkistä!

1 tykkäys

Mielestäni hyvin helppo navigoida, kun etusivun ylälaidasta se löytyy.

Omasta näkökulmasta merkittävä sopimus, koska asiakkaana MTN, jonka kanssa pitkäkestoinen yhteistyö takana. Ja seuraamalla MTN:n kehitystä yrityksenä (osarit, tulevaisuuden näkymät ja yrityksen kokoluokka), niin itse en ainakaan näe usean miljoonan sopimuksia merkityksettöminä.

Padma myös on viime aikojen osarien yhteydessä kertonut Tecnotreen tehneen panostuksia eli investointeja uusien asiakkuuksien johdosta, jotta Zain, Ooredoo ja ZTC saataisiin pitkäkestoisiin asiakassuhteisiin, kuten mainittu MTN.

Kaikki tehköön omat päätelmät, mutta ennätyskorkea tilauskanta, tyypilliset panostukset kasvuyhtiölle (edellytys kasvun jatkumiselle), Padman tulevat osakkeenostot, K2:n lisäilyt ja kasvuraiteilla oleva Afrikan digitalisoituminen on ainakin positiivisia asioita. Ei suositusta täältä suuntaan tai toiseen.

27 tykkäystä

Tässä on vielä @Roni_Peuranheimo kommentit uudesta tilauksesta. :slight_smile:

Tilauksen tarkempaa rakennetta ei avattu, mutta tyypillisesti vastaavista noin puolet koostuu lisenssistä (tuloutuu heti) ja toimituksesta (tuloutuu tyypillisesti 12kk sisällä). Loppuosa koostuu yleensä 2-3 vuoden aikana tuloutuvista ylläpito- ja hallintapalveluista. Nyt saatu tilaus osaltaan tukee Tecnotreelle lähivuosille ennustamaamme kasvunäkymää.

30 tykkäystä

Tässä vielä Tecnotreen vuodesta 2016 alkean voimassa ollut tiedonantopolitiikka Disclosure Policy-Finnish - Tecnotree I Digital BSS I VAS I Charging I Digital Wallet I 5G Monetization

Tilauksien tiedottamisesta siinä sanotaan:

Tecnotree julkistaa pörssitiedotteella asiakkailtaan saamansa tilaukset, jotka ovat arvoltaan vähintään 10 % edellisen tilikauden liikevaihdosta. Yhtiö voi harkintansa mukaan julkistaa pörssitiedotteen myös arvoltaan pienemmästä tilauksesta, jolla on muutoin huomattava merkitys yhtiölle. Merkittävät pienemmät tilaukset julkistetaan kuitenkin pääsääntöisesti lehdistötiedotteen muodossa.

Eli tiedonanto politiikan mukaan tilauksen arvo on alle 6,4 M€, koska pörssitiedotetta ei annettu.

8 tykkäystä

Ensimmäinen asia mikä näkyi itselläni etusivulla oli maininta sopimuksesta.

Suora linkki:

6 tykkäystä

Suurempi saatu tilaus kertoo osittain myös siitä ettei hiljenevä talousympäristö ynnä muut makrohuolet ole ainakaan MTN:n investointihalukkuutta latistaneet joka taas luo uskoa siihen että nämä investoinnit ovat kriittisiä, ne aijotaan maksaa ja ne halutaan toteuttaa nyt eikä joskus tulevaisuudessa.

15 tykkäystä

Tärkeä tilaus silti. MTN on iso operaattori ja Tecnon tärkein asiakas. Tilaus osoittaa vain MTN:n luottoa tecnoon. Sen verran iso operaattori, että sen on pakko omissa järjestelmissään käyttää luotettavia toimittajia ja palveluntarjoajia.

18 tykkäystä