Tecnotree sijoituskohteena

Tässä vähän lisää spekulointia. Vaikka on kaukaa haettua niin aika jännä sattuma, että tuo CognitiveScale Inc. kauppa mistä ei vielä ole tietoa voitu kertoa ja mistä ei vielä tiedetä mistä rahoitus kaupalle saadaan on hinnaltaan hyvin samaa tasoa kuin mitä Padman ensimmäisen 7.5 miljoonan osakkeen ostohinta. Eli onko Padma lähtenytkin rahoittamaan ostoa?

Padma ostaa osakkeet toiselta pääomistajalta. Padman maksamat rahat eivät siis mene Tecnotreen kassaan vaan tälle toiselle omistajalle. Samaan tapaan, jos sinä myyt osakkeesi ja joku ostaa ne, Tecnotree ei saa siitä mitään.

34 tykkäystä

Tapahtuuko technossa mitaan muuta kuin padman osto ? Taman palstan perusteella ei.
Mielestani tata firmaa on vaikea ymmartaa etta mita he myyvat. Softaa myyvat, palveluina operaattoreille ?
Paljon asiakkaita afrikassa ? Maksut myohastelevat, vai onko niin etta ohjelmia ei ole saatu toimimaan ?
Seuraavan vuosiraportin tulen kylla tarkasti lukemaan. Potentiaalia tassa on paljon, mutta firman touhu ei vain ole site tavallista suomalaista. Hieman enemman saisivat kertoa tekisistaan, ja siita etta mihin jatkossa pyritaan.
Tahan saisi varmasti nopeasti lisaa sijoittajia, jos firman toimintaa vaannettaisiin rautalangasta enemman. Aika moni sijoittaja ystavani on pysynyt tasta firmasta pois juuri sen takia etta eivat ymmarra mita firma tekee.

7 tykkäystä

6 Tecnotree Corporation Jobs in Worldwide (1 new)

https://www.linkedin.com/jobs/tecnotree-corporation-jobs-worldwide?f_C=325795&trk=top-card_top-card-primary-button-top-card-primary-cta

20 tykkäystä

Hyvä kysymys. Jos ei tätä tiedä ja ymmärrä, niin ei pidä firmaa omistaa. Koetan avata hieman firman toimintaa.

Ajattele omaa työnantajaasi. Todennäköisesti se on iso organisaatio, joka käyttää SAP ERP:tä tilausten käsittelyyn ja laskuttamiseen (ja paljon muuhunkin). Ilman kyseistä järjestelmää, ei olisi työanantajallasi liiketoimintaa. SAP on alansa ylivoimainen ykkönen maailmassa. Noin 100% Fortune500 yrityksistä käyttää sitä.

Teleoperaattoreilla on myös tarve laskuttaa asiakkaitaan ja laskutus hoidetaan BSS-järjestelmän kautta. BSS on operaattoreiden tilaus-toimitus-laskutus -prosessin ERP. Pääkohde on asiakasrajapinnassa. Lisäksi operaattorit käyttävät sisäisesti verkon ja resurssien hallintaan OSS-järjestelmiä. Tätä on selitty vuonna 2018 näin: All you need to know about the OSS BSS market | by Alepo Technologies Inc. | Medium

BSS on Tecnotreen päätuote. BSS-toimittajia on muitakin, eikä Tecnotree missään nimessä ole lähelläkään suurinta. Ykkönen taitaa olla AMDOCS ja perässä Ericsson ja Huawei.

BSS+OSS -markkinan koko on noin $50 miljardia vuodessa ja kasvaa noin 10-15% vuosittain OSS BSS Market Size, Share, Growth and Forecast 2023-2028. Viiden suurimman markkinaosuus on vain alle puolet eli tarjonta on hyvin pirstaloitunutta (toisin kuin ERP-markkinassa).

BSS/OSS on siirtymässä pilveen ja tällä matkalla ollaan noin puolivälissä. Huawei ja Oracle johtavat tätä kilpailua. https://www.kbvresearch.com/cloud-oss-bss-market/

Tecnotreen markkinaosuus on noin yksi promille eli lilliputti. Kasvunvaraa voi sanoa olevan loputtomiin. Globaali markkina kasvaa eniten kehittyvissä talouksissa ja Tecnotree on keskittänyt myyntinsä juuri niille alueille (RoW).

Tecnotreellä on BSS:n lisäksi myös muita ohjelmistotuotteita kuten DiWa ja Moments, joiden tarkoituksena on parantaa operaattoreiden rahankeruuta. Näiden merkitys on ainakin toistaiseksi ilmeisen vähäinen. Tecnotree ei ole kerronut tuotekohtaista liikevaihtoa.

Lisää tietoa markkinasta täältä: Reports | TMForum - Inform

Mieluusti saa korjata ja täydentää tätä vajavaista kuvausta.

183 tykkäystä

Mielestäni ei nyt näytä hyvältä osakkeen vaihto nimittäin jos Luminos alkaa kiintiömyyntejään toteuttaa viime kuun määrillä niin kohta saa 50 sentillä osaketta. Täytyy toivoa, että saataisiin inflaatiolukemista jotain hyvää nostetta. 24.2 julkaistaan Q4 joten toivotaan, että ainakin ennen 24 päivän hiljaista jaksoa tulisi jotain hyvää uutista.

13 tykkäystä

Global Telecom Billing Revenue Management System Market Top Key Leaders, Industry Analysis, Size, Share, Revenue Growth And Forecast 2028

https://www.digitaljournal.com/pr/global-telecom-billing-revenue-management-system-market-top-key-leaders-industry-analysis-size-share-revenue-growth-and-forecast-2028

Tecnotree mainittu yhtenä avaintoimijana.

60 tykkäystä

Teknopuulla 2022 aloittaneen Vishwajit Aklechan (Chief Architect) haastattelu CEO insights lehdelle.

36 tykkäystä
38 tykkäystä

Kiitettävän nopeasti saivat nimen tälle jollekin. Platformiksi kutsuvat, mutta tämä:

“Tecnotree Sensa comes pre-built with Industry specific AI/ML blueprints”

Tämä on ollut näiden Tecnotreen uusien “tuotteiden” ongelma. Epäilyttää onko tuotetta, vai onko vain suunnitelmia.

Sensa tubessa. Mielikuvamarkkinointia.

26 tykkäystä

Mukavaa, että Tecnotreellä uusia avauksia, mutta allekirjoitan täysin ylläolevan. Jos joku on haastavaa, niin tästä ymmärtää mikä tämä tuote on. Mitä sillä tehdään, miten se tuottaa lisäarvoa sen käyttäjälle?

31 tykkäystä

Moi,

Pidän itseäni jonkinlaisena teknologia-asiantuntijana ja minulla on myös taustaa BSS arkkitehtuureista. Luin koko lehdistötiedotteen eikä se tarkoita mitään. Voin myös taata ettei kukaan ostopäätöksiä tekevä lue tuota tekstiä ja tajua siitä hölkäsen pöläystä.

77 tykkäystä

Analyytikon kommentit Tecnotree Sensa -tekoälyratkaisuun liittyen. :point_down:

34 tykkäystä

Kun tulos julkistetaan technolla on aikpaljon selventamista tulevaisuudesta. Onhan naita it firmoja nahty jotka ostavat toisia yhtioita/kilpailijoita. Toivottavasti myos nyt esittelevat roadmapin etta mita jatkossa tapahtuu, mahdollisesti kuinka paljon tulee rahaa sisaan 2023.

9 tykkäystä

Voisikohan tässä Sensa-lanseerauksessa olla kyse siitä että CognitiveScalen mukana tulleita tuotteita/teknologiaa ja patentteja on nyt otettu/ollaan ottamassa käyttöön jonkin asiakkaan järjestelmiin, ja uusia asiakkuuksia varten se sitten tuotteistettiin tähän tapaan Tecnon omaan portfolioon?

6 tykkäystä

Löysin artikkelin liittyen AI/ML jutun koskien operaattoreita
Tiedä sit haetaanko TT:llä tätä ja ymmärsinkö oikein

11 tykkäystä

Eihän tuossa näytä olevan sen kummempaa kuin että ilmoitetaan tuotteen julkaisusta ja tuote sisältää vaan jotain koneoppimispaketteja (AI/ML blueprints). Tuotteen käyttämisestä pitänee maksaa rahaa.

Lehdistöilmoitus on muodoltaan outo, mutta kai se on ihan ok illuusion luomista kun suora sisältö olisi ollut “Lanseerattiin tuotteeseen uusia ominaisuuksia, mutta asiakkaat ei saa näitä ominaisuuksia käyttöön elleivät maksa lisää.” Human Intelligent Experience tarkoittanee varmaan vain järkevämpiä chatbotteja, parempia hakutuloksia jne ja “non-linear scalability” sitä että tuotteesta pitää maksaa aluksi enemmän kuin mitä siitä saa ekalla viikolla hyötyjä irti, mutta se sitten “skaalautuu eksponentiaalisesti”, eli kannattaa aloittaa käyttö - ainakin jos myyjältä kysytään.

Noin, lehdistötiedote purettu pilvipalveluita, data-analytiikkaa ja koneoppimista tekevän tahon toimesta. Ei oo varmaan 100% oikein, mutta tarkempi kuin palstalaisen arvaukset Padman ostopäivään.

34 tykkäystä

Listasin Tecnotreen tiedotteita ja näyttäisi, että tänä vuonna on panostettu kovasti tuotteiden Go Live julkistuksiin ja edellis vuosina taas enemmän kaupantekoon.

Firman nettisivut on muuttunut totaalisesti vuoden aikana. En tarkasti osaa sanoa milloin muutos on tapahtunut, mutta muistelisin, että vielä vuosi sitten ne ei näyttäneet miltään. Nyt ne on ihan tyylikkäät ja tietoa tuotteista löytyy ihan eri tavalla.

71 tykkäystä

Yleisön toiveesta taikaviivoja :grin:

62 tykkäystä

MTN, Optasia ja Ecobank yhteistyössä mobile money palveluissa.

As part of the arrangement, Ecobank will provide the capital, MTN Mobile Money will power the loan disbursement, and Optasia’s artificial intelligence technology platform will power loan decisions.

The release added that this will be the first mobile money loan service offered by MTN in Guinea and launches a series of further deployments that Optasia and MTN will be rolling out in Uganda, Ivory Coast, Ghana, Benin and more.

Jos olettaa, että Tecnotreen DiWa olisi mukana mm. MTN Ugandan, Ghanan ja Nigerian mobile moneyssä niin millaista tulovirtaa näistä voisi odottaa? Millaisen siivun Tecnotree saisi transaktiosta? Toivottavasti tulevaisuudessa näitä avattaisiin osareissa, että pääsisi seuraamaan tarkasti kehitystä.

Ghana

Uganda

STC:lle oli myös tehty case study joten tuntuisi kysyntää olevan lähi-idän suunnassakin

(off topic. jahas, tullut näköjään notkuttua jo kaks vuotta tällä foorumilla :sweat_smile: :tada: :cake: )

37 tykkäystä