Tecnotree sijoituskohteena

Hiuksen halkomista, mutta warrantit käytetään vain jos kurssi on yli 0,90.

3 tykkäystä

Toisaalta tuo 0,569e on vaihto-osakkeiden maksimihinta. Minimihintaa ei ole joten kurssin laskiessa diluutio ja vaihto-osakkeiden määrä voi olla laskelmaa selvästikin suurempaa.

3 tykkäystä

Niin olin tuon laskenutkin, mutta warrantit olivat mukana väärällä hinnalla 0,569 Diluutio | Pankkiasiat

Laskin alle vielä laimennukset ilman warrantteja ja sen hypoteettisen tilanteen, että kaikki warrantit käytettäisiin. Laimennettu osakehinta asettuu aika erikoisesti, jos warrantit otetaan mukaan. Ei varmaankaan pitäisi tällaista laskelmaa esittää, kun sillä ei ole mitään tekemistä nykyhetken kanssa.

image

Kurssi on siis nyt 0,488. Jos mitään muuta kurssiin vaikuttaa tekijää ei olisi (ja onhan niitä), olisi markkina juuri nyt hinnoitellut tilanteen vain 300 velkakirjan myynnille. Jos velkakirjoja myytäisiinkin 600 kpl, osakekurssiin pitäisi tulla lisää painetta alas.

13 tykkäystä

Kiitos tästä. Helpotti kovasti päätöstä holdatakko vaiko eikö. :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Pitääkö tässä nyt seuraava vuosi arvioida kaikki luvut markoissa ja euroissa? :smiley:Toivon, että tapahtuu kehityksessä hyvää tai huonoa, niin täällä fiksut tyypit osaa laskea ja osoittaa sen laimennettuina numeroina ulos. Siten jatkossa me (piensijoittajat) osaamme arvioida tämän rahoitusratkaisun järkevyyttä liiketoiminnan kehityksen mukaan. Muutenhan helposti pissitään omiin muroihin ja se huomataan vuoden päästä.:upside_down_face:

1 tykkäys

Varoittelin täällä syksyllä 2021, että Kakkonen on kauppias, ei aktiivinen omistaja.

Kakkosen olisi ehkä pitänyt ottaa se hallituspaikka osana kauppaa, mutta hallitustyö ei käsittääkseni kuulu hänen toimenkuvaansa. Kakkosen lisäarvo Tecnotreen liiketoiminnan kehittäjänä olisi kyllä ollut lähes olematon. Sikäli hän paikkansa ei ole hallituksessa vaan haastajana yhtiökokouksessa. Näen toiveunta, että Kakkonen olisi yhteydessä piensijoittajiin ja hakisi tätä kautta lisää muskelia vaatimuksilleen.

Sitä vastoin Johan Hammarénin nousu hallitukseen on oikein hyvä yhtiön kannalta. Sinne tarvittiin suomalaisen pörssiyhtiön hallintoa osaava henkilö Johan Hammarén - Yrittäjästä omistajaksi (yrittajastaomistajaksi.fi)

Muistellaan hetki kesää 2021, jolloin Kakkonen tuli isoksi omistajaksi suunnatulla annilla. Ensireaktiot olivat negatiiviset:

Kakkoselle ja Hammarénille suunnattu antia ei pidetty kaikkien osakkeenomistajien edun mukaisena.

Pettymys vaihtui innostukseen, kun selvisi, että Kakkosen pääomilla yhtiö pääsee ulos velkasaneerauksesta, ja suhtautuminen antiin muuttui päivässä.

Kurssi nousi 40 päivässä 0,86 → 1,69 eli 95%. Innostus vaihtui epäilyyn jo syksyllä 2021, kun foorumi täyttyi myyntisaatavien analyyseistä. Tajuttiin toiminnan sitovan IT-palveluyhtiöksi poikkeuksellisen paljon pääomaa asiakaskunnan sijainnin vuoksi. Pääoman tarvetta lisäsi myös yhtiön siirtyminen palveluyhtiöstä tuoteyhtiöksi. Vähän teknot yleensäkin kyykkäsi 2022 ja sentimentti tummeni.

On selvää, että valitsemallaan tiellä kasvaakseen Tecnotree tarvitsee lisää pääomaa. Vähintään 30 Meur seuraavaksi viideksi vuodeksi. Siksi sitä haetaan. Vakuudellisen lainan korko olisi varmasti yli 6% eli yli 1,8 Meur vuodessa ja 9 Meur viiden vuoden laina-ajalle. Kallista. Kaikille osakkeenomistajille tarjolla oleva merkintäoikeusanti olisi ollut tasapuolinen. Instituutioille suunnattu anti olisi ollut nopea, mutta vieläkin epätasapuolisempi kuin nyt valittu debentuurivaihtovelkakirjalaina ja warrantit. Merkintäoikeusantiin olisi liittynyt ehkä 5% järjestelykustannus eli 1,5 Meur. Luulen, että debentuurivaihtovelkakirjalaina on järjestelykustannuksiltaan edullisin vaihtoehto.

Tässä voi myös olla sellainen tilanne, että yrityskauppa pitää tehdä nopeasti, eikä olisi aikaa odottaa merkintäoikeusannin tulosta. Tämä jää nähtäväksi.

Mutta sitten on tämä tuleva pääomistaja, toimitusjohtaja, Padma. Hänen omistusosuutensa on noussut kolmessa vuodessa tasolta 0,08% → 8,61%. Valtaosin hän on saanut osakkeet veloituksetta (19 767 593 kpl). Merkillepantavaa on, ettei hän ole koskaan myynyt osakkeita (vs. Kakkonen), vaan on jopa ostanut niitä 5,5 miljoonalla eurolla. Hän saattaa vielä ehtiä ostamaan lisääkin sen 7,5 miljoonaa osaketta (~3,7 M€) ennen kuin merkitsee toukokuussa debentuurivaihtovelkakirjalainaa vähintään 11,2 M€ summalla. Padma olisi tuon jälkeen sijoittanut Tecnotreehen omaa rahaa 20 M€, ja omistusosuus olisi jo 14,67%. Hän olisi tuolla suurin omistaja, jos Fitzroy myy ne 7,5 M osaketta eikä osallistu lainaohjelmaan. Ja Kakkosen uskon olevan lainaohjelmasta ulkona, koska ei ole siihen etukäteen sitoutunut.

Vaikuttaisi, että Padma uskoo vahvasti yhtiön tulevaan menestykseen :metal: Eikä kukaan tunne yhtiötä paremmin. Yhtiön pelastaminen on historiaa. Hän on kasvattamassa yhtiön perinnöksi seuraavalle sukupolvelle (Prianca Ravichander , Global Head of Marketing and Partnerships, Tecnotree).

92 tykkäystä

Hyvä summaus!
Yhtiöön suhtautuminen on ollut kyllä bipoolarista. Samalla yhtiö Padman johdolla on mennyt jämäkästi eteenpäin. Viimeisimmästä “surge-vaiheesta” Padma kertoi jossain menneessä haastattelussa ja yritysostot sekä/että agressiivinen kasvu sopii hyvin tähän kuvaan.

Padman johdossa Tecnotree on tähän mennessä onnistunut tekemään sen mitä on luvannut ja askelmerkit eteenpäinkin näyttää uskottavalta.

Ensimmäinen bss-pilvi asiakas tuli kaapista ulos nyt q1 ja luo ainakin itselle uskoa tähän pilvisiirtymään ja skaalautumiseen.

25 tykkäystä

how can Fiva play a role?

1 tykkäys

Can you please more details on this as well?

Inge_Widaren maininta hpj:n arroganssista piti todellakin paikkansa. Oikein ällistytti, miten tuollaisessa asemassa oleva henkilö voi olla niin ylimielinen ja suorastaan mulkku osakkaita kohtaan. Varsinainen hienohelma, joka ei pystynyt ottamaan vastaan mitään kritiikkiä. “Are you calling me a liar?”, oli suora kommentti yhteenkin Kakkosen esittämään kommenttiin.

4 tykkäystä

There were so many questions, opinions and comments from Mr. KK to the board and management that I can’t recall which particular one this was, sorry… should have kept notes of everything :confused:

1 tykkäys

Tuossa isoin menetys on osakkaiden keskinäisen tapaamisen menettäminen. Sitten nousee arvoonsa foorumit, joissa samanmieliset voivat sopia asioista, kun kokouksessa mahdolliset silmäilyt ja peukutukset jäävät pois.
Kokousteknisesti tuo ei juurikaan asioita muuta, mutta merkittävästi helpottaa osallistumista ja MAHDOLLISTAA TALLENTAMISEN paljon helpommin ja huomaamattomammin ja taustalla voi olla vaikka mitä huomaamattomia “journalisteja”. Juuri tallentaminen voi vaikuttaa käytettäviin puheenvuoroihin, jos joku pelkää änkyttävänsä tai muuten sekoilevan sanoissaan ja niitä voidaan myöhemmin käyttää meemeissä. Toki läsnäolokokouksiakin on tallennettu ainakin nauhalle.
Eli puolensa ja puolensa.

2 tykkäystä

Juuri tällä hetkellä näyttää olevan niin monta positiivista ajuria Tecnotreessä sijoituskohteena. Eikä vähäisimpänä ollenkaan tämä uusin rahoitusjärjestely. Jos ja kuten uskon kun se toteutuu (tai on kokonaan merkitty tai mikä ikinä se ilmaisu onkaan), yhtiö ilmoittanee siitä julkisesti. Ja tällaisen läpimeno tässä maailman tilanteessa on hyvä suoritus keneltä tahansa.

Kakkonenkin on ollut mukana strategisesti ja hienosti piiskaa tekemistä oikeaan suuntaan.

20 tykkäystä

Moments palkittu International NFT Awards in the UAE:ssa

16 tykkäystä

Mitä olen itse ihmetellyt se, että liikevaihdon kasvu ei ole tämän nopeampaa. Uusia asiakkaita pukkaa ja ala kokonaisuutena kasvaa nopeasti. Tecnotreen tuotteet saaneet palkintoja. Kasvu on kuitenkin samaa tasoa kuin koko alan eikä yhtään nopeampaa.

Toivotaan että kasvu vauhdittuisi nyt tämän uuden rahoituksen myötä.

1 tykkäys

Tää NFT awards homma ei vakuuta. Vähä tommone maailman komein poika palkinto äidiltä. Samassa gaalassa palkittu muun muassa dubain poliisi, joku nevöhöörd leffa jne. Koko setillä ole edes nettisivuja (viime vuoden vastaava löytyy). Eikös tämmöne häsääminen lähinnä syö uskottavuutta? Ainoat uutiset asiasta on toi tecnotreen oma pressitiedote, jota kyl saatu paljon eri medioihin…

37 tykkäystä

Nettisivuja ei tosiaan löydy, ei mitään käsitystä millä perusteella palkintoja jaeltu ja mitä tahoja ylipäänsä ollut ehdolla. Tämä huumorigaala ollut ilmeisesti jo 16.3. joten hieman taas ihmetyttää miksi tästä uutisoidaan juuri nyt.

The Grand Opening is taking place on March 16th, and after the initial ceremony, ftNFT will hold a Gala Dinner at Armani Hotel, hosted by the esteemed magician, Luca Gallone. During the dinner, ftNFT will be presenting the very first International NFT Awards in the UAE. Several accomplished NFT artists, influencers, foundations and brands will be presented throughout the event to celebrate their achievements. Some of the many nominees for the awards are: the Al Jalila Foundation, Jetex, Huawei and Dubai Police.

Youtuben perusteella tilaisuus kuitenkin järjestetty. Ilmeisesti kukaan ei uskaltanut kertoa järjestäjille, että NFTt on jo kuollut idea, mutta saahan sitä yrittää ja onhan se nyt kiva jaella kavereilleen palkintoja.

7 tykkäystä

Menee jo aiheen vierestä, mutta awardseissa on hyvä huomioida, että ne ovat itsessään bisnes. Laitetaan keskinkertaiset tarjoilut, otetaan pari artistia ja myydään kalliita illalliskortteja, joka voi olla vaatimus palkinnon vastaanottamisesta. Monesti palkinnonsaajat toki ottavat nämä vastaan, kun kaikki julkisuus on plussaa. On niitä toki uskottaviakin awardseja, mutta kyseessä olevasta en tiedä mitään. Awards-bisneksestä oli joku dokkari joskus, en kyllä yhtään muista nimeä.

4 tykkäystä

Itse en täysin ymmärrä Tecnotreen erilaisia mainosjulkaisuja enkä täysin kaikkia tuotespeksejä.
Tuo NFT awardsin yllä linkattu Tecnotreen teksti kuuluu kuuluu tähän kategoriaan.

Usein niissä on paljon hienoja termejä, jotka eivät aina kerro mitään konreettista. Ne on ikään kuin suunnattu ihmisille, jotka eivät ymmärrä kyseisiä termejä, mutta joille ne kuulostavat hienoilta ja siksi myyviltä.
Työnikin puolesta ja osin kokemuspohjaisesti kaikki Tecnotreen mainitsemat tekniset termit ymmärrän, mutta en aina niiden merkitystä Tecnotreen teksteissä.

Nuo yhtiökokouksen ihmeellisyydet yhdistettynä tähän viestintään, saavat itseni suhtautumaan entistä kriittisemmin Techotreehen. Vielä kuitenkin seurailen sijoitusten kanssa tilannetta.

42 tykkäystä

Joo mielenkiintosta on… Firma polttaa investointeihin koko tuloksensa verran rahaa. Kassavirrasta vielä enemmän, joten niitä varten joudutaan nostamaan lisäpääomaa epäedullisin ehdoin. Silti ei osata selittää mitä ollaan konkreettisesti tekemässä.

Mahdollisuudet sille, mitä on meneillään jakautuvat suunnilleen kahteen pääkategoriaan: Joko Tecnotree valmistelee jotain aivan käsittämättömän tajunnanräjäyttävää, tai sitten tappioita kirjataan investoinneiksi.

11 tykkäystä

Millä tavalla ehdot on epäedulliset yhtiön kannalta? Investointejakaan en moittisi, mielestäni ne on hyvinkin onnistuneita laadultaan ja hinnaltaan.

7 tykkäystä