Tecnotree sijoituskohteena

Itse tulkitsen, että siirtymä jatkuvaan laskutukseen aiheuttaa edellisvuosia heikomman kasvun, joka olisi “vain” 2-7%

EDIT: Ja tulkitsin mainitsemaasi “kyykkäämistä”, että tarkoitit sillä liikevaihdon pienenemistä H1:llä suhteessa vertailukauteen, ja se ei siis mielestäni ole uskottavaa eikä ohjeistus ole mielestäni siten tulkittavissa. Uskon siis liikevaihdon kasvavan H1:llä, vaikka kasvu ei suuren suurta ole.

2 tykkäystä

Itse tulkitsen, että vuositasolla näin, mutta vertailukauteen peilattuina Q1 ja Q2 ovat pehmeitä.

@Roni_Peuranheimo , eikö Tecnotreen olis tullut antaa tulosvaroitus jo aiemmin jos valuuttatappiot ovat perua nairasta? Ottaen huomioon nairan kehitys vuodenvaihteen jälkeen, onko syytä odotella tulosvaroitusta koskien Q1/2024 ?

2 tykkäystä

Tecno ei ohjeista tulosta vaan liikevoittoa, joka oli yli ohjeistuksen.

2 tykkäystä

Onko Danskebankilta tullut uutta raporttia tai tavoitehintaa?

1 tykkäys

Tosiaan, kuten @Junnu2 tuossa mainitsi, Tecnotree ohjeistaa liikevoiton kasvua. Tähän ei rahoituskulut vaikuta.

Nuo Dansken raportit ovat avoimesti luettavissa, mutta tässä tuo Q4:n jälkeinen päivitys linkattuna.

Tecnotree_230224_danske.pdf (356,7 Kt)

4 tykkäystä

Multimillion dollars baby :partying_face:

55 tykkäystä

Kylläpä näitä multimillion-dollar diilejä rupeaa tulemaan :smiley: Lisää vaan tälläisiä

12 tykkäystä

Mikä tärkeintä, niin Jordanian dinaari on sidottu dollariin, eikä ole siis minkään hyperinflaation kourissa. En tiedä, että onko valuutan siirtoa rajoitettu.

32 tykkäystä

Joku viisaampi, jos osaisi kertoa tästä yhteistyöstä…? Kiinalainen Bytedance-konserni vaihtaa vissiin yli 20 miljardia. Vissiin siis sisällöntuottamiseen tulee työkaluja.

29 tykkäystä

Bytedance omistaa ja kehittää Tik Tok sovellusta, joka on erittäin suosittu nuorten parissa.

21 tykkäystä

Toiselta palstalta poimittua nähtävästi googlella löytyy lisää infoa bytedancesta. Aika iso toimija :smile:

17 tykkäystä

Uutta keikkaa pukkaa

30 tykkäystä

Onko Tecnolla parannettu viestintää ja panostettu tiedotteiden tekoon vai onko homma lähtenyt paremmin vetämään? Tiedotuksen osalta on ollut melko hiljaista ja nyt niitä on tullut useampi viimeisen osarin jälkeen.

6 tykkäystä

Varmaan vähän kaikkia noista. Tecnotreen tuotteet voivat olla myös hyviä ja kilpailukykyisiä monessakin asiassa ja olleet aikaansa edellä ja nyt kehitystyön hyöty rupeaa näkymään.

Itse yllätyin tuosta ByteDancen yhteistyöstä, siitä voi oikeasti tulla isokin juttu.

15 tykkäystä

Pirun hyviä kauppoja. Moneltako muulta pörssin it-yhtiöltä on tullut vastaavia tiedotteita? Laitan vielä paremmaksi, että Padman puheet alkaa toteutua ja bisnes alkaa skaalautumaan sekä käyttöönotot lyhentymään. Tuottavuus paranee ja jo viime vuoden lopussa oli ennätyksellinen tilauskanta. Mitä se on seuraavassa osarissa? Veikkaan että uutta tilausennätystä rikotaan koko ajan. Bytedance voi olla sairaan kova juttu ja kultakaivos. Käyttäjät ei lopu kesken ja toivotaan, että ollaa ison äärellä :blush:

37 tykkäystä

Hyvältähän tämä vaikuttaa. Pitäisi päästä tilanteeseen, jossa ei olla mtn:stä riippuvaisia. Silloin tecnotreelläkin olisi vähän keinoja painostaa mtn maksamaan niin että rahat ei sula inflaatioon ja laskut maksetaan ajallaan. Koska kyllä mtn pystyisi niin tekemään jos todella haluaisi.

5 tykkäystä

Tecnotree tekee jatkuvasti hyvää tulosta, kasvaa ja tilauskanta hyvä. Saatavien kotiuttamisessa ongelmia, mutta P/E n. 7, mikä on kasvuyhtiölle olematon. Mistä tämä johtuu? Ostin itse tänään kohtuullisen siivun lisää.

11 tykkäystä

Jos oot lukenu ketjua edes q4 tulosjulkistukseen asti, niin olet varmaan huomannut, että Tecnotree hukkaa miljoonia euroja valuuttatappioihin ja myyntisaamisiin. Johto lupaa asioita mitä ei tapahdu ja tehdään hämysiä rahoituksia, josta rahat tulee ehkä joskus firman kassaan. Tärkein markkina-alue afrikassa, jossa inflaatio on oikeesti ongelma toisin kun täällä suomessa.

Listaa vois vieläki jatkaa, mutta kun ei jaksa muistaa kaikkea sekoilua, mitä tän firman kanssa päässy kokemaan. Tervetuloa kyytiin, jossa ei ole tylsiä hetkiä :slight_smile:

edit:

kyllä, en usko että saadaan kaikkea kotiutettua.

16 tykkäystä

”Hukkaa myyntisaamisiin” Eli olet sitä mieltä, että niitä ei saada koskaan enää kotiutettua?

Tämä on täysin mahdollista, mutta uskoisin, että kotiuttamatta jää aika marginaalinen määrä.