Tecnotree sijoituskohteena

Kävi 7,1 tasoilla…ainakin myyntilaita näytti hetkellisesti ko. tason, mut olisiko saanut ostettuu ko. tasoilla. Ei toteutuneiden kauppojen mukaan…mennee muutama päivä kun laidat vakiintuvat.

TradingViewin tuki heräsi ja Teknopuun datat on splittikorjattu ja käppyrät näyttävät taas järkeviltä.

3 tykkäystä

Tässä on @Roni_Peuranheimo:n ja Aten ennakkokommentit, kun Teknopuu julkaisee Q1-tuloksensa perjantaina. :slight_smile:

Tecnotree julkaisee Q1-tuloksensa perjantaina noin kello 9.00. Odotamme yhtiöltä maltillisilta yksinumeroista liikevaihdon kasvua, mitä myös yhtiön ohjeistus koko vuoden osalta indikoi. Odotamme operatiivisessa tuloksessa pientä heikentymistä vertailukauteen nähden ja Nigerian nairan devalvoitumisesta johtuvien valuuttakurssitappioiden myötä nettotuloksen jääneen vain niukasti positiiviseksi. Raportissa erityisen kiinnostuksen kohteena on jälleen yhtiön kassavirran kehitys ja näkymät tämän osalta.

23 tykkäystä

Tecnotreen verrokin Cerillionin Q1 ennakko arvio. Kovaa kasvua.

21 tykkäystä

Cerillionilla maininta että vahvaa on kysyntä, mutta Tecnotreelle ennustetaan kasvun rauhoittumista. Samaan aikaan Tecnotreelläkin tilauskirjat ennätystäynnä. Selvää lienee jos Tecnotree saa rahat näkymään myös alimmalla rivillä luulisi tämän näkyvän myös osakekurssissa. Tecnotree kuitenkin Padman mukaan voittanut keskimäärin enemmän asiakkaita kuin kilpailijat.

21 tykkäystä

Luulisin että Kiinan mahdollinen devalvointi vaikuttaisi moniin kehittyviin talouksiin, etenkin Lähi-Idässä ja Afrikassa missä Kiinalla on suurta poliitista ja taloudellista valtaa.

Ehkä 2023 ei ollut ainoa vuosi jolloin Tecnotree kokee valuuttakurssimuutosten vaikutuksia?

2 tykkäystä

YLEN sivulta bongattua:

"Valtion vientitakuulaitos Finnvera on myöntänyt Nokian 1,5 miljardin dollarin arvoisille 5G-toimituksille ostajaluottotakuun. Takuu on Finnveran historian suurimpia yksittäisiä rahoitusjärjestelyjä ja vientitakuita ja telesektorilla suurin.

Finnvera kertoo, että Nokian teknologiaa on mukana Intian 5G-vallankumouksessa, kun maailman kolmanneksi suurin teleoperaattori eli Intian johtava operaattori vie Intiaa kattavaan 5G-verkkoon."

Mulla ei oo kristallipalloa enkä muista TTn asiakasportfoliota, mut ihmettelisin kovasti, jos tuolta ei mtn TTlle tulisi jollain aikavälillä.

13 tykkäystä

Oliko Tecnotreellä paljon Intiassa asiakaskuntaa? Jotenkin muistelin että yllättävän vähän mitä voisi kuvitella. Tuon kokoluokan operaattorin saaminen asiakkaaksi Tecnotreelle olisi kyllä mukava jytky.

11 tykkäystä

Yhtiökouksessa esitetyn materiaalin mukaan Tecnotreellä ei ole asiakkaita Intiassa.

14 tykkäystä

Jos Tecnotreellä on yli 90 operaattoriasiakasta niin en nyt tuosta kartasta kaikkia bongaa :thinking:

3 tykkäystä

No mä nyt putkiaivona kuvittelisin, ilman parempaa tietoa, että kyllähän intialainen nyt jtn saa intialaiselle myytyä?!?

3 tykkäystä


Kuukausi sitten ainakin kovaa yritystä. Tatan edustaja ainakin saatu mukaan seminaariin.

6 tykkäystä

Ja kuukausi sitten Padma hommasi kassit pullolleen osakkeita :thinking: Lyökö 5G nyt vasta Intiassa läpi jos siellä on tämmöinen “vallankumous” käynnissä. Voisi kuvitella että Padma ja paikallinen tiimi iskisi Intian markkinoille heti kun aika on kypsä. Kotikenttäetu.

9 tykkäystä

Voihan sitä yrittää, mutta korjatkaa jos olen väärässä, mutta Tecnotreellä asiaa vain Huawein tai ZTE verkkoihin ja näitä ei taida Intiassa olla tai ainakin paljon vaikeampaa päästä toimittajaksi N tai E kotikentälle.

Tämä ei ole analyysiä vaan bottigeneroitua puppua.

12 tykkäystä

Tossa maakartassa on Ruåttista Tele2 ja Härmästä Elisa. Näilläkö ei ois Nää tai Eetä? Ois ehkä vähän yllättävää, että ei ois… no, mulle ainaki

5G on jo lyönyt läpi Intiassa, ja prosessi jatkuu edelleen. Tähän jatkumoon viittaa myös tuon Finnveran takuuilmoitus Nokian kaupoista. Myönteistä Nokialle, mutta aika paljon saa mielikuvitusta käyttää mikäli tuossa näkee linkin Tecnotreen suuntaan. Varmasti voi helpottaa kaupantekoa että Tecnotree on “puoliksi intialainen” yhtiö, ja olisi tosiaan jonkinlainen jytky mikäli pääsisi Jion tomittajaksi - mutta tavallaan miksi pääsisi tulevaisuudessa jos ei ole päässyt tähän mennessä? Karttaa kun katselee niin Intian osalta näyttää tyhjältä, ja lähimmäsi näyttäisi osuvan Nepal Telecom. Monen Tecnotreen asiakkaan verkko on luultavasti tehty tosiaan Huawein tai ZTE:n laitteilla, mutta huomioiden sen että esim. Tele2 ja Elisa ovat asiakkaana ei tämä nähtävästi ole ainakaan mikään vaade. Elisan verkosta löytyy Nokia, Ericsson ja pienemmältä osuudelta Huawei. Tele2 vaikuttaa olevan liikkeellä aika samanlaisella kombolla.

Tässä muuten hieman dataa mobiilidatan käytöstä, ja samalla paljastuu että Jio on siinä mitattuna maailman suurin operaattori. Lisäksi datasta 28 % kulkee 5G verkossa, ja tämän osuuden kasvava määrä selitttää paljolti myös kokonaisdatan kovaa kasvua.

11 tykkäystä

Kyllä, Jiolla on ihan oma BSS-tuote. Sinne ei ole Tecnotreellä asiaa. Korkeintaan aivovuotoa Jion ja TT:n välillä, ellei Jio osta TT:tä…
Next Generation Cloud Native Business Support Systems (BSS) Solutions | Jio 5G Solution

10 tykkäystä

Intialaiset operaattorit (RJIO, Bharti pääasiassa) ovat valtavia organisaatioita ja itse asiassa teknologisesti edistyneitä ja hyvin tehokkaita kun tulevat toimeen muutaman dollarin ARPU:lla. TT:n kaltaisella pienellä toimijalla on todella haastavaa tai jopa mahdotonta päästä kiinni noihin. Se on ihan eri ball game kuin vaikkapa Nigeriassa.

8 tykkäystä

tiedotetta pukkaa, Tecnotree Oyj:n osavuosikatsaus 1.1.–31.3.2024 (tilintarkastamaton) - Tecnotree

Tecnotree Oyj Pörssitiedote 26.4.2024 klo 9.00 Liikevaihdon kasvu jatkui ja kannattavuus parani samalla kun valuuttakurssivaihtelut jatkuivat Ensimmäinen vuosineljännes (tammikuu-maaliskuu 2024)

  • Liikevaihto kasvoi 4,7 % ja oli 16,3 (15,5) miljoonaa euroa.
  • Liikevaihto kiintein valuuttakurssein kasvoi 35% ja oli 21.6 miljoonaa euroa (16.0)
  • Liiketulos kasvoi 22,3 % ja oli 4,4 (3,6) miljoonaa euroa.
  • Valuuttakurssitappiot kasvoivat 80,3 % prosenttia ja olivat 1,7 (1,0) miljoonaan euroa.
  • Tilikauden tulos laski 10,4 % ja oli 1,6 (1,8) miljoonaa euroa.
  • Liiketoiminnan bruttorahavirta oli 1,0 (4,9) miljoonaa euroa.
  • Osakekohtainen tulos oli 0,01 (0,01) euroa.
  • Tilauskanta kasvoi 10,3 % ja oli katsauskauden lopussa 74,8 (67,8) miljoonaa euroa.
42 tykkäystä