Tecnotree sijoituskohteena


Kuukausi sitten ainakin kovaa yritystä. Tatan edustaja ainakin saatu mukaan seminaariin.

6 tykkäystä

Ja kuukausi sitten Padma hommasi kassit pullolleen osakkeita :thinking: Lyökö 5G nyt vasta Intiassa läpi jos siellä on tämmöinen “vallankumous” käynnissä. Voisi kuvitella että Padma ja paikallinen tiimi iskisi Intian markkinoille heti kun aika on kypsä. Kotikenttäetu.

9 tykkäystä

Voihan sitä yrittää, mutta korjatkaa jos olen väärässä, mutta Tecnotreellä asiaa vain Huawein tai ZTE verkkoihin ja näitä ei taida Intiassa olla tai ainakin paljon vaikeampaa päästä toimittajaksi N tai E kotikentälle.

Tämä ei ole analyysiä vaan bottigeneroitua puppua.

12 tykkäystä

Tossa maakartassa on Ruåttista Tele2 ja Härmästä Elisa. Näilläkö ei ois Nää tai Eetä? Ois ehkä vähän yllättävää, että ei ois… no, mulle ainaki

5G on jo lyönyt läpi Intiassa, ja prosessi jatkuu edelleen. Tähän jatkumoon viittaa myös tuon Finnveran takuuilmoitus Nokian kaupoista. Myönteistä Nokialle, mutta aika paljon saa mielikuvitusta käyttää mikäli tuossa näkee linkin Tecnotreen suuntaan. Varmasti voi helpottaa kaupantekoa että Tecnotree on “puoliksi intialainen” yhtiö, ja olisi tosiaan jonkinlainen jytky mikäli pääsisi Jion tomittajaksi - mutta tavallaan miksi pääsisi tulevaisuudessa jos ei ole päässyt tähän mennessä? Karttaa kun katselee niin Intian osalta näyttää tyhjältä, ja lähimmäsi näyttäisi osuvan Nepal Telecom. Monen Tecnotreen asiakkaan verkko on luultavasti tehty tosiaan Huawein tai ZTE:n laitteilla, mutta huomioiden sen että esim. Tele2 ja Elisa ovat asiakkaana ei tämä nähtävästi ole ainakaan mikään vaade. Elisan verkosta löytyy Nokia, Ericsson ja pienemmältä osuudelta Huawei. Tele2 vaikuttaa olevan liikkeellä aika samanlaisella kombolla.

Tässä muuten hieman dataa mobiilidatan käytöstä, ja samalla paljastuu että Jio on siinä mitattuna maailman suurin operaattori. Lisäksi datasta 28 % kulkee 5G verkossa, ja tämän osuuden kasvava määrä selitttää paljolti myös kokonaisdatan kovaa kasvua.

11 tykkäystä

Kyllä, Jiolla on ihan oma BSS-tuote. Sinne ei ole Tecnotreellä asiaa. Korkeintaan aivovuotoa Jion ja TT:n välillä, ellei Jio osta TT:tä…
Next Generation Cloud Native Business Support Systems (BSS) Solutions | Jio 5G Solution

10 tykkäystä

Intialaiset operaattorit (RJIO, Bharti pääasiassa) ovat valtavia organisaatioita ja itse asiassa teknologisesti edistyneitä ja hyvin tehokkaita kun tulevat toimeen muutaman dollarin ARPU:lla. TT:n kaltaisella pienellä toimijalla on todella haastavaa tai jopa mahdotonta päästä kiinni noihin. Se on ihan eri ball game kuin vaikkapa Nigeriassa.

8 tykkäystä

tiedotetta pukkaa, Tecnotree Oyj:n osavuosikatsaus 1.1.–31.3.2024 (tilintarkastamaton) - Tecnotree

Tecnotree Oyj Pörssitiedote 26.4.2024 klo 9.00 Liikevaihdon kasvu jatkui ja kannattavuus parani samalla kun valuuttakurssivaihtelut jatkuivat Ensimmäinen vuosineljännes (tammikuu-maaliskuu 2024)

  • Liikevaihto kasvoi 4,7 % ja oli 16,3 (15,5) miljoonaa euroa.
  • Liikevaihto kiintein valuuttakurssein kasvoi 35% ja oli 21.6 miljoonaa euroa (16.0)
  • Liiketulos kasvoi 22,3 % ja oli 4,4 (3,6) miljoonaa euroa.
  • Valuuttakurssitappiot kasvoivat 80,3 % prosenttia ja olivat 1,7 (1,0) miljoonaan euroa.
  • Tilikauden tulos laski 10,4 % ja oli 1,6 (1,8) miljoonaa euroa.
  • Liiketoiminnan bruttorahavirta oli 1,0 (4,9) miljoonaa euroa.
  • Osakekohtainen tulos oli 0,01 (0,01) euroa.
  • Tilauskanta kasvoi 10,3 % ja oli katsauskauden lopussa 74,8 (67,8) miljoonaa euroa.
42 tykkäystä

Eli ihan hyvänä jatkuu. Tilauksia lisää kans. Rahavirta positiivinen. Kun päästään eroon kurssitappioista niin hyvin menee

25 tykkäystä

“Ensimmäisellä vuosineljänneksellä valuuttakurssit vaikuttivat edelleen negatiivisesti nettokannattavuuteen, mutta riskin pienentämiseksi toteutetut toimet jatkuvat ja tilanteen kohenemisesta alkaa näkyä myönteisiä merkkejä .” Tämä on merkittävä asia, että toimet tehoaa!

27 tykkäystä

Osaria voi katsoa myös näin:

  • Liiketoiminnan nettorahavirta negatiivinen

  • Myyntisaamiset paisuneet lähes 4M

  • Yhtiöllä saamisia melkein vuoden liikevaihdon verran :astonished:

  • “Q1/2024:llä saamisia kotiutettiin yhteensä 9,5 miljoonaa euroa” = 40% liikevaihdosta jää rahat saamatta :sweat_smile:

Eli ihan hyvänä jatkuu…

38 tykkäystä

Yhtiö nähtävästi todennut, että valuuttakurssit on ikäviä ja ne siivottu liki kaikesta pois. Rahavirta oli positiivinen, jos leikkii, että valuuttakurssit eivät heilu. Nettorahavirta oli negatiivinen ihan liiketoiminnastakin. Rahavarat tippuneet taas 4,4 miljoonaa euroa reilu 20 miltsistä reilu 16 miltsiin. Samalla saamiset kasvaneet. Ei noita korjausliikeitä sen rahavirran ja saamisten keräämisen osalta nyt vain oikein näe käytännössä.

Tulos toki oikein hyvä, mutta eipä tuo vieläkään luottamusta herätä, kun aika pitkään tuon rahavirran kanssa on painittu. Ei kovin kestävällä pohjalla vieläkään. Tällä kertaa pankeissa lomailtiin, niin ei saatu rahoja kotiin.

Käsittääkseni olisi kassavirta ollut aika paljonkin rumempi, jos vaihtovelkakirjalainoista ei olisi saatu melkein 4 megaa.

E: Lisäihmettelynä, vaikka ei tuolla oikein väliä, mutta onko oikein mitään syytä, miksei yhtiö olisi voinut tarjota osakekohtaisia lukuja myös nykyisellä osakemäärällä?

9 tykkäystä

Itseäni lämmittää tilauskannan kasvu. Se on myös merkki siitä, että kysyntää tulee olemaan myös tulevaisuuteen ja tuotteet ovat hyviä.

“Tecnotreen tilauskanta kasvoi yhteensä 10,3 prosenttia vuodentakaisesta 74,8 miljoonaan euroon. Kasvua tukivat Latinalainen Amerikka, Lähi-Itä, Afrikka ja Aasian-Tyynenmeren alue.”

7 tykkäystä

Aika tuttua ja yllätyksetöntä nopeasti vilkaistuna. Sivuhuomiona, että osakekohtaiset luvut on laskettu vielä splittiä edeltäneellä tavalla niin, että EPSiä näköjään 1snt, joten P/E on aika korkea, kun kurssi pyörii 7 € nurkilla :wink:

Liikevaihto kasvoi, joskin valuuttakurssien vaihtelu söi siitä valtaosan. Samoin liiketulos, mutta valuuttakurssitappiot vielä enemmän. Tilauskanta kasvoi, tärkeää. Saamisten määrä kasvoi ja rahavirta negatiivinen. Ei kai tässä nyt mitään yhden kvartaalin ihmettä odotettukaan, mutta ei tässä nyt juhlaan ole ainakaan itselläni aihetta. Tätä nyt on jo hinnoiteltu kurssiin ennestäänkin.

Pitäisi ehkä miettiä, että missä vaiheessa homman pitäisi alkaa lukujen puolesta näyttää aidosti erilaiselta, että homman parantumiseen voisi uskoa?

3 tykkäystä

Rahaa on enää 16meur vaikka sitä pumpattiin yhtiöön just lisää. Riittää alle vuodeksi tätä tahtia. Tilauskanta on pienempi kuin vuoden lopussa.

Nuo on merkittävimmät miinukset. Ja taitaapa kurssi reaktio olla negatiivinen…

6 tykkäystä

Huomenta. Mun silmiä luvut ei häikäise ja minusta sama korpivaellus jatkuu edelleen.
Mitä iloa on liikevaihdon kasvusta, jos valuuttakurssitappiota ei ole hinnoiteltu/arvioitu alunperinkään oikein eikä saatavia aaada kotiutettua?
Myynti on myyntiä vasta, kun provisiot on ryypätty, sano entinen myyntimies.

9 tykkäystä

Niin, onko mikään muuttunut edelleenkään oleellisesti parempaan suuntaan?

1 tykkäys

Minusta osari on hyvä. Eteenpäin mennään. Kauppoja tehty ja tehdään mikä osaltaan kertoo että tuotteet on hyviä.

8 tykkäystä

En jaksa yhden kvartaalin kassavirroista hermostua. Epärealisista odottaa, että kassavirta on joka kvartaali positiivinen. Merkitsevää on, että kassavirta yli ajan on positiivinen. Mitä se sitten kenellekin merkitseekään, tuo yli ajan. Mutta edelleen silmälläpidettävä yhtiö.

10 tykkäystä