Tecnotree sijoituskohteena

Silmiini osui uusi rivi osarissa:

Nytkun osakkeen käänteinen splitti on saatu suoritettua ja näin mahdollistettu osingon jako olisiko nyt tarkoituksena alkaa järjestelemään yhtiöön lisää pääomia juurikin määräysvallatomien osakkeiden tai preferred sharesien muodossa.?

2 tykkäystä

Niin osari oli aika medium pihvi, mielenkiintoa herättää tuo sijoituskohde. Mitä ollaan hommattu ja mihin sijoitettu.

3 tykkäystä

Niin, näinhän Tecnotreetä on tulkittu. Mutta väkisinhän myyntisaamisiinkin kirjataan aina tavaraa kun kauppa käy. Toki ne pitää myös kotiuttaa, mutta kyllä minä toisaalta katson ihan mielellään tätäkin kehitystä. Toki ala vaikuttaa ja varmasti tää ARR-malli toisaalta pienentää niihin liittyviä riskejä :thinking:

9 tykkäystä

Samaa mieltä. Kun ylärivi kasvaa, niin on enemmin sääntö kuin poikkeus, että myyntisaamiset kasvaa ja kassavirta heikkenee. ARR malliin siirtyminen vaatii myös investointeja ja aiheuttaa liikevaihdon jaksotusta. Ei se ilmaiseksi tule. Itse odotin, että liikevaihto olisi jäänyt vertailukauden tasolle. Lisenssien myynti sekä omien, että vieraiden näyttää olevan nolla.

5 tykkäystä

Parastahan olisi että myyntisaamisia ei kerry ja asiakkaat maksavat itsensä tiskin kautta ulos. Valitettavasti tää business ei mee niin. Sitten on väärän osakkeen kimpussa. Toki nuo valuuttatappiot pitäisi saada kuriin ja tehdä tarvittavat toimet. Nairan kohdalla on ollut poikkeuksellinen vuosi mikä näkynyt suoraan Tecnotreessä. Mutta kyllä tuosta rapsasta näkyi think cash do cash ajattelu että fokus on varmasti tuleville kvartaaleille oikeissa asioissa. Toki sijoittajaluottamuksen rakentamisessa puheiden pitäisi myös näkyä.

5 tykkäystä

Myyntisaamisten laahaamisen ja valuuttakurssitappioiden yhdistelmälle yritys ei ole pystynyt tekemään mitään. Jargonia korjaavien toimenpiteiden käynnistymisestä on hivenen vaikea sijoittajan niellä kun edessä ovat luvut, joista käy selkeästi ilmi, että turpaan tulee tältä osin koko ajan edelleen. Osarista toiseen jatkuvien puheiden sijaan sijoittajat odottavat tekoja. Aina tulee jostain suunnasta lunta tupaan. Tecnotreella ei tunnu olevan keinoja sijoittajien luottamuksen vakiinnuttamiseen. Yritys toimii markkinoilla, joissa tietynlainen epävarmuus on jatkuvasti läsnä ja tämä välittyy varsin selkeästi myös sijoittajille. Tecnotreen menestymistä seuratessa sijoittajan pitäisi myös seurata Nairan kurssiromahduksia ym. yllätyksiä tyypillistä yritystä enemmän.

5 tykkäystä

Mikä tää “New logo” on?

2 tykkäystä

Siitä käytiin aiemmin keskustelua. Tecnotree toimittanut terveydenhuollon toimijalle softaa.

3 tykkäystä

Aa joo niinpäs olikin. En tosin ymmärrä miksi nostettu tolleen “New logo” alle korostetusti. Tai siis joo uusi yhteistyö :thinking:

1 tykkäys



Vaikuttaisi, että muiden saamisten kasvu on pysähtynyt. Nämä siis kasvaneet voimakkaasti useamman vuoden liikevaihdon kanssa.
Tarkoittanee, että toimitusaika on lyhentynyt merkittävästi ja täten siirtyy myös laskutukseen nopeammin ( myyntisaatavat toki kasvaa hetkellisesti). Kuitenkin pitäisi viiveellä aiheuttaa sen, että kassavirtaa alkaa kotiutumaan huomattavasti nopeammin?

14 tykkäystä

Olisi kiva kuulla haastattelussa tuosta Bytedancesta (minkä merkitystä ei ole pidetty suurena) ja oliko jotain yritysostoksia tiedossa kuten yllä mainittuna.

4 tykkäystä
Oliko Q1/2024 osavuosikatsaus mielestäsi?
  • Hyvä
  • Huono
0 äänestäjää
Jatko kysymys edelliseen. Omistatko osaketta?
  • Omistan osaketta, hyvä osari
  • Omistan osaketta, huono osari
  • En omista, hyvä osari
  • En omista, huono osari
0 äänestäjää

Raportissa muuten todetaan saamisten kotiuttamisesta, että: “Q1/2024:llä saamisia kotiutettiin yhteensä 9,5 miljoonaa euroa mikä olisi ollut kiintein valuuttakurssein 12.0 miljoonaa euroa”. Eikö tämä pitäisi ymmärtää, että valuuttakursseista tuli alaskirjausta 2,5 miljoonaa? Mutta heti raportin alussa on, että valuuttakurssitappiot olivat 1,8 miljoonaa.

jotain muuta kautta tullut valuuttakurssimuutoksista hyvää ja nettona sitten 1,8 milj.

Suomeksi toi on esim. uusi referenssiasiakas. Eli TT on saanut luvan kertoa että tuolla asiakkaalla on heidän ratkaisu(ja) käytössä.

Itse en ole kovinkaan tarkkaan näitä seurannut, mutta en yllättyisi jos jo aiemmin olisi alaskirjattu valuuttojen osalta. Eli nyt olisi vain tullut lisäkirjaus.

Ainakin tämä vastaisi yleisiä tilinpäätöksien periaatteita, eli mikäli saatavien summa olisi todellisuudessa alhaisempi - vaikkapa vaikka valuuttakurssien takia - tulisi se alaskirjata vastaamaan nykytilannetta.

3 tykkäystä


Saatavien laatu jatkaa paranemista. Saatavista iso osa ei ole erääntynyt ja yli vuoden mittaiset puolittuneet. Lähi-idässä ollut haasteita, joista aiemmin mainittu, että uuden markkinan toimintatavat ei olleet tiedossa.

28 tykkäystä

Kyllä mielestäni teknopuun toiminta on selkeytynyt merkittävästi ja tekemninen parantunut. Vauhtia eniten hidastaa valuuttatappiot. Kyllä tätä on kiva lisätä taas ens vk ja katsella ens osarissa toivottavasti taas parempia lukuja jos valuuttatappiot ei olisi enää nii läsnä

16 tykkäystä

Ei tosiaan ole tullut seurattua tarpeeksi afrikan valuuttojen kurssiromahduksia. Olisi pitänyt paremmin tiedostaa, että Tecnotreen tulos on paljon riippuvainen nairan kurssista, eikä yhtiö osaa varautua kurssin laskuun.