Tecnotree sijoituskohteena

Siitä käytiin aiemmin keskustelua. Tecnotree toimittanut terveydenhuollon toimijalle softaa.

3 tykkäystä

Aa joo niinpäs olikin. En tosin ymmärrä miksi nostettu tolleen “New logo” alle korostetusti. Tai siis joo uusi yhteistyö :thinking:

1 tykkäys



Vaikuttaisi, että muiden saamisten kasvu on pysähtynyt. Nämä siis kasvaneet voimakkaasti useamman vuoden liikevaihdon kanssa.
Tarkoittanee, että toimitusaika on lyhentynyt merkittävästi ja täten siirtyy myös laskutukseen nopeammin ( myyntisaatavat toki kasvaa hetkellisesti). Kuitenkin pitäisi viiveellä aiheuttaa sen, että kassavirtaa alkaa kotiutumaan huomattavasti nopeammin?

14 tykkäystä

Olisi kiva kuulla haastattelussa tuosta Bytedancesta (minkä merkitystä ei ole pidetty suurena) ja oliko jotain yritysostoksia tiedossa kuten yllä mainittuna.

4 tykkäystä
Oliko Q1/2024 osavuosikatsaus mielestäsi?
  • Hyvä
  • Huono
0 äänestäjää
Jatko kysymys edelliseen. Omistatko osaketta?
  • Omistan osaketta, hyvä osari
  • Omistan osaketta, huono osari
  • En omista, hyvä osari
  • En omista, huono osari
0 äänestäjää

Raportissa muuten todetaan saamisten kotiuttamisesta, että: “Q1/2024:llä saamisia kotiutettiin yhteensä 9,5 miljoonaa euroa mikä olisi ollut kiintein valuuttakurssein 12.0 miljoonaa euroa”. Eikö tämä pitäisi ymmärtää, että valuuttakursseista tuli alaskirjausta 2,5 miljoonaa? Mutta heti raportin alussa on, että valuuttakurssitappiot olivat 1,8 miljoonaa.

jotain muuta kautta tullut valuuttakurssimuutoksista hyvää ja nettona sitten 1,8 milj.

Suomeksi toi on esim. uusi referenssiasiakas. Eli TT on saanut luvan kertoa että tuolla asiakkaalla on heidän ratkaisu(ja) käytössä.

Itse en ole kovinkaan tarkkaan näitä seurannut, mutta en yllättyisi jos jo aiemmin olisi alaskirjattu valuuttojen osalta. Eli nyt olisi vain tullut lisäkirjaus.

Ainakin tämä vastaisi yleisiä tilinpäätöksien periaatteita, eli mikäli saatavien summa olisi todellisuudessa alhaisempi - vaikkapa vaikka valuuttakurssien takia - tulisi se alaskirjata vastaamaan nykytilannetta.

3 tykkäystä


Saatavien laatu jatkaa paranemista. Saatavista iso osa ei ole erääntynyt ja yli vuoden mittaiset puolittuneet. Lähi-idässä ollut haasteita, joista aiemmin mainittu, että uuden markkinan toimintatavat ei olleet tiedossa.

28 tykkäystä

Kyllä mielestäni teknopuun toiminta on selkeytynyt merkittävästi ja tekemninen parantunut. Vauhtia eniten hidastaa valuuttatappiot. Kyllä tätä on kiva lisätä taas ens vk ja katsella ens osarissa toivottavasti taas parempia lukuja jos valuuttatappiot ei olisi enää nii läsnä

16 tykkäystä

Ei tosiaan ole tullut seurattua tarpeeksi afrikan valuuttojen kurssiromahduksia. Olisi pitänyt paremmin tiedostaa, että Tecnotreen tulos on paljon riippuvainen nairan kurssista, eikä yhtiö osaa varautua kurssin laskuun.

Onko nyt todella niin, että liikevaihdon ja liiketuloksen selkeä kasvu sekä hyvä tilauskertymä saa ruutuun -12 %. Mitä ihmettä jengi odotti?

8 tykkäystä

Kai noissa suojauksissa on joku riskin kanssa korreloiva kustannus. Jos hypoteettisesti tyyliin liiketoiminta-alue on Alderaan 2.0, niin ei kai sinne kukaan kovin edullisia toimivia suojausratkaisuja tarjoa.

Toki yhtiö voi viestiä että hoidetaan suojaukset niin no hätä. Mutta kai riskeillä ja kustannuksilla on joku kipupiste olemassa.

→ jolloin ainoa keino “suojata” olisi ottaa se huomioon osakkeen hinnassa.

4 tykkäystä

En myös täysin tajunnut tätä reaktiota. Joo, tulos oli kädenlämpöinen ja edelleen valuuttakurssitappioita napsuu, mutta se on näissä maissa operoiville ns. normisettiä. Kasvua edelleen kuitenkin tulee ja mahdolliset peliliikkeet esim. suojausten osalta ottavat aikansa jos suurin osa valuuttatappioista ns. on jo housuissa ja vain itse maksupäivästä riippuu milloin kirjautuu. Ei maaliskuussa voi ottaa suojausta helmikuussa tapahtuneelle Nairan arvon lässähdykselle. Oletettavasti nuo luvut liikkuvat toiseen suuntaan jos Nairan valuuttakurssi toipuu ja raha sillä aikaa pysyy Nigeriassa ja odottaa parempaa päivää kotiutukseen.

9 tykkäystä

Niin siis valuuttakurssitappiot olivat 1,7 miljoonaa ja tilikauden tulos 1,6 miljoonaa. Tässä on kyllä melko suuri epäsuhta jos valuuttakurssit syövät yli 50 % tuloksesta.

5 tykkäystä

Pirullisia caseja, kun pitää tehdä kauppaa paikallisvaluutoissa ei esim. taaloissa. Tietty asiakas ei halua kantaa samaa riskiä et palvelun hinta nousee. Siksi yhtiö on oikeilla jäljillä et maksetaan transaktio tai lisenssiperusteisesti jatkuvalla syötöllä. Nyt korkojen takia riskit toteutui ja ei niin vakaat valuutat kosahtaa pahemman kerran. Mutta yhtiö voisi kertoa tarkemmin, kirjataanko tappioita pienemmäksi ts. onko kirjattu suorite- vai maksuperusteisesti. Mikäli suorite, niin valuutan vahvistuessa kirjaukset tuloksi ts. tulos myös paranee. Yhtiö maksaa myös tuloverojakin ts. voitostahan se maksetaan :relieved:

2 tykkäystä

Kyllä, mutta jos Nigeria on iso markkina-alue ja valuutta dippaa 30% kuukaudessa niin kyllä se sattuu.

Tämän kuun puolella uutiset Nairan heilunnasta ovat varovaisesti positiivisia.

Nigeria’s naira is recovering from record lows hit this year, following interventions by its central bank through interest rate rises and the direct sale of dollars to foreign exchange bureaus.

The naira closed at 1,278 per dollar on April 2, compared to over 1,500 in February, according to the Lagos-based FMDQ exchange that tracks trading data.

Investment management firm Cardinal Stone said in a note last week that the naira had strengthened by 11.4% in official markets since the start of March, making it one of Africa’s top-performing currencies. It also said foreign inflows into Nigeria had increased by $2.1 billion so far this year, compared with $1.6 billion in 2023.

8 tykkäystä

Joo en ole rehellisyyden nimissä kyllä henk. koht. lainkaan perillä Nigerian nairan liikkeistä ja asian taustalla olevista tekijöistä, eli onko kyse jostain poikkeustilanteesta, vaiko ko. mantereelle business as usual.