Tecnotree sijoituskohteena

Tämä intialainen Pericius Technologies ja miljoonilla ostetut ”software assetit” on mielenkiintoinen case. Nettisivut on yhtä puppulausegeneraattoria ja mistään ei tunnu selviävän yhtään asiakasta tai edes yhtä selkeää myytävää tuotetta.


Tältä näyttää Periciuksen ainoat toimitilat. Siinä hedelmäkaupan yläpuolella siis.

Samasta kaupungista Intiasta käsin operoi samaan aikaan aloittanut toinen yritys, Tecnovos, jonka nettisivut (www.tecnovos.com) on varustettu täysin identtisillä teksteillä (myös ”Case Studies”). Tecnovoksella (The Tecnovos LLP, entinen Syndicate Tech LLP, entinen Ayshwarya Syndicate LLP) on kuitenkin ilmeisesti eri omistajat(?).

Molempien toiminta näyttää startanneen loppuvuodesta 2021. Tecnovos-nimi ja domain oli hankittu valmiita brändejä myyvästä ”tukkukaupasta”, Novanymista (https://novanym.com/products/tecnovos)

Internet Archiven mukaan Pericius.com on ohjannut vielä joulukuun 2021 lopulla käyttäjät osoitteeseen Tecnovos.com.

archive-redirect

Ketä näissä yrityksissä sitten toimii? Linkedinin perusteella lähinnä intialaisia ja nigerialaisia front-end kehittäjiä. Google-arvosteluiden mukaan edellisen 9kk aikana intialaisille on jätetty rahoja maksamatta ja yritystä syytetään suorasanaisesti ”huijariyritykseksi”. Yksi pettynyt työntekijä sanoo myös yrityksen liiketoiminnan olevan ”erittäin epäilyttävää”.

Glassdoor-palvelussa eräs työntekijä mainitsee Tecnovoksen (The Syndicate Tech) tarvitsevan epätoivoisesti työntekijöitä, sillä ”hyvät ihmiset lähtevät ASAP (ymmärrettyään heidän bisneksen)”.

Myös Periciuksen arvostelut vastaavassa palvelussa on 2023 loppukesältä karua luettavaa. Ilmeisesti työntekijöillekään ei ole aina selvää mihin projektiin Pericius (tai Tecnovos) palkkaa ihmisiä.

Periciuksen somejulkaisuja kun katsoo, niin ihan kaikki ei käy sielläkään järkeen. Yritys on perustettu syksyllä 2021, toiminta on Tecnovoksen kanssa alkanut ilmeisesti 2021-22 vuodenvaihteessa, mutta silti esim. intialaisen Chitran kerrottiin 15. maaliskuuta 2022 (eli muutama kk aloituksen jälkeen) työskennelleen Periciuksella jo ”neljättä vuotta”.

  1. helmikuuta 2022 taasen väitettiin intialaisen Apoorvan paiskineen graafikon hommia Periciuksella jo kahden vuoden ajan.

Mitä tulee Linkedinistä löytyneisiin Periciuksen koodareihin: keräsin kahdeksan esimerkin listan intialaisista ja nigerialaisista Periciuksella Linkedinin mukaan työskentelevistä koodareista, ja pyysin ammatikseen koodaavaa kaveria käymään näiden GitHub-tilit läpi. Lopputulos: 8 koodaajan joukosta muutama vaikutti ”ihan legitiltä” ja ”osaavalta”, muutama oli epäselvä tapaus ja puolet vaikutti olevan “selviä feikkejä”.

Yhden selvästi ”feikkikoodarilta” vaikuttaneen nigerialaisen portfolion työnäytteistä kaikki oli räikeästi kopioitu suoraan netistä. Ainoastaan oma nimi oli vaihdettu lopputulosten alalaitaan. Näiden feikeiltä näyttävien kohdalta löytyi myös samankaltaisuuksia mm. työnäytteiden (samoja kopioituja töitä) ja CV:n osalta.

Julkisia työpaikkailmoituksia kun etsii, niin ainakin Tecnovos (myös Syndicaten nimellä) on rekrynnyt suoraan Tecnotreelle työntekijöitä.

Summa summarum. Mulle ei ainakaan pitkienkään selvittelyiden jälkeen ole käynyt selväksi, mitä tämä Pericius/Tecnovos tekee, ja miksi se on nähty Tecnotreellä miljoonien eurojen arvoiseksi. Mitä enemmän tätä tonkii, sitä enemmän hälytyskellot soi ja lisää kysymysmerkkejä nousee ilmaan.

Toivottavasti joku muu jaksaa penkoa tätä syvemmälle. Google ja Archive.org on ystäviä. Hienointahan olisi tietysti nähdä vielä hc-luokan lyncheily-reissu Intiaan ja Nigeriaan jonkun Inderes-aktiivin toimesta. Voin olla mukana rahoittamassa lentolippuja muutamalla latilla, mikäli joku uskaltaa sille reissulle lähteä.

471 tykkäystä