Tecnotree sijoituskohteena

Joo. Tätä mäkin mietin:
“Kun Tecnotreen osalta analyysit on aika pitkään keskittynyt Inderesin osalta vain kassavirran seuraamiseen, niin miksi tulosohjeistukselle annetaan nyt painoarvoa?”
Kassavirtahan oli ok, tosin vain nyt tuoreimmalla Qlla. Mutta että suosituksen lasku?

4 tykkäystä

Sitaatti PS. Olispa hienoa saada analyysiä ja tavoitehinta jonkun toisenkin firman analyytikolta :+1:t2:

Dansken huhtikuinen kommentti:

Tecnotree - No improvements in cash flow or collections

28.4.2024

In Q1 free cash flow was negative again and the receivables balance continued to increase. Operations in high-risk geographies continue to demonstrate the challenges to repatriate cash, resulting in higher financial expenses and increasing working capital. Despite the good headline numbers, with sales growth of 5% y/y and an EBIT margin of 27%, uncertainty around the investment case has not decreased. Tecnotree guides for 2-7% sales growth in 2024, which indicates the continued high uncertainty in the market. We find it hard to have confidence in the asset quality when it comes to receivables. We update our 12-month fair value range to EUR5-6 per share

5 tykkäystä

Kiitos näistä vastauksista! Ehkä jäin viimeksi laajan raportin osalta jumiin, kun en ihan ymmärtänyt, miksi yhteenvetoon oli laskettu 2026 luvut tämän päivän kurssin perusteella. Uutena sijoittajana (koska vähän simppeli😁) pitäisin osakemäärää toteumana ja se vaikuttaisi sijoituspäätökseen. Kannattaisiko tuo esittää sillä määrällä, mikä on ainoa varma luku VVK:n osalta, eli ylin mitä merkitsijä on valmis maksamaan? Sitten kommenteissa huomautus, että osakemäärä voi isosti muuttua, jos kurssikehitys negatiivinen. Olisi jotenkin vakioitu luvut ja esitysmuoto.


1 tykkäys

Tätä ketjua kun lukee edes vain muutaman kommentin verran, niin oma lopputulemani on, että yhtiöön ei suuressa mitassa näytä olevan mitään luottoa. Eikö silloin niiden omistajien, joilla on varaa, kannatakin lunastaa yhtiö pois listoilta, kun yhtiön arvo ei ole lähiaikoina nousussa eikä nykykurssilla yhtiö saa osakkeestaan mitään tukea esim. yrityskauppojen rahoitukseen. Kysyn vaan.

Yhtiön ja myös pienomistajan kannalta tilanne on ikävä, kun tuotteille näyttäisi olevan kuitenkin kysyntää ja pikkuhiljaa tuo ansaintamallin muutoskin alkaisi puremaan. Mutta nykyinen osakekurssi on yksiselitteinen: se kertoo tähän mennessä rankkaa epäonnistumista yhtiön johdolta ja suurimmilta osakkeenomistajilta omistaja-arvon kasvattamisessa.

Lisäksi nuo yksittäiset välistävetospekulaatiot, mitä jotkut kollegat kanssasijoittajat ovat esittäneet, eivät kyllä lisää suuren eikä pienen yleisön luottamusta yhtiöön / yhtiön johtoon, mikä lienee sama asia. Oli ne totta tai tarua.

12 tykkäystä

HCLTechin elokuun Market Trends kirjeessä nostettu esiin tulevaisuuden trendejä ja tottakai mitä heillä on tarjota. Tecnotree yhteistyösoppari ja ratkaisut nostettu myös esille. Uutiskirjeellä vaivaiset 2,5 miljoonaa tilaajaa linkkarissa:)

9 tykkäystä

Tämä intialainen Pericius Technologies ja miljoonilla ostetut ”software assetit” on mielenkiintoinen case. Nettisivut on yhtä puppulausegeneraattoria ja mistään ei tunnu selviävän yhtään asiakasta tai edes yhtä selkeää myytävää tuotetta.


Tältä näyttää Periciuksen ainoat toimitilat. Siinä hedelmäkaupan yläpuolella siis.

Samasta kaupungista Intiasta käsin operoi samaan aikaan aloittanut toinen yritys, Tecnovos, jonka nettisivut (www.tecnovos.com) on varustettu täysin identtisillä teksteillä (myös ”Case Studies”). Tecnovoksella (The Tecnovos LLP, entinen Syndicate Tech LLP, entinen Ayshwarya Syndicate LLP) on kuitenkin ilmeisesti eri omistajat(?).

Molempien toiminta näyttää startanneen loppuvuodesta 2021. Tecnovos-nimi ja domain oli hankittu valmiita brändejä myyvästä ”tukkukaupasta”, Novanymista (https://novanym.com/products/tecnovos)

Internet Archiven mukaan Pericius.com on ohjannut vielä joulukuun 2021 lopulla käyttäjät osoitteeseen Tecnovos.com.

archive-redirect

Ketä näissä yrityksissä sitten toimii? Linkedinin perusteella lähinnä intialaisia ja nigerialaisia front-end kehittäjiä. Google-arvosteluiden mukaan edellisen 9kk aikana intialaisille on jätetty rahoja maksamatta ja yritystä syytetään suorasanaisesti ”huijariyritykseksi”. Yksi pettynyt työntekijä sanoo myös yrityksen liiketoiminnan olevan ”erittäin epäilyttävää”.

Glassdoor-palvelussa eräs työntekijä mainitsee Tecnovoksen (The Syndicate Tech) tarvitsevan epätoivoisesti työntekijöitä, sillä ”hyvät ihmiset lähtevät ASAP (ymmärrettyään heidän bisneksen)”.

Myös Periciuksen arvostelut vastaavassa palvelussa on 2023 loppukesältä karua luettavaa. Ilmeisesti työntekijöillekään ei ole aina selvää mihin projektiin Pericius (tai Tecnovos) palkkaa ihmisiä.

Periciuksen somejulkaisuja kun katsoo, niin ihan kaikki ei käy sielläkään järkeen. Yritys on perustettu syksyllä 2021, toiminta on Tecnovoksen kanssa alkanut ilmeisesti 2021-22 vuodenvaihteessa, mutta silti esim. intialaisen Chitran kerrottiin 15. maaliskuuta 2022 (eli muutama kk aloituksen jälkeen) työskennelleen Periciuksella jo ”neljättä vuotta”.

  1. helmikuuta 2022 taasen väitettiin intialaisen Apoorvan paiskineen graafikon hommia Periciuksella jo kahden vuoden ajan.

Mitä tulee Linkedinistä löytyneisiin Periciuksen koodareihin: keräsin kahdeksan esimerkin listan intialaisista ja nigerialaisista Periciuksella Linkedinin mukaan työskentelevistä koodareista, ja pyysin ammatikseen koodaavaa kaveria käymään näiden GitHub-tilit läpi. Lopputulos: 8 koodaajan joukosta muutama vaikutti ”ihan legitiltä” ja ”osaavalta”, muutama oli epäselvä tapaus ja puolet vaikutti olevan “selviä feikkejä”.

Yhden selvästi ”feikkikoodarilta” vaikuttaneen nigerialaisen portfolion työnäytteistä kaikki oli räikeästi kopioitu suoraan netistä. Ainoastaan oma nimi oli vaihdettu lopputulosten alalaitaan. Näiden feikeiltä näyttävien kohdalta löytyi myös samankaltaisuuksia mm. työnäytteiden (samoja kopioituja töitä) ja CV:n osalta.

Julkisia työpaikkailmoituksia kun etsii, niin ainakin Tecnovos (myös Syndicaten nimellä) on rekrynnyt suoraan Tecnotreelle työntekijöitä.

Summa summarum. Mulle ei ainakaan pitkienkään selvittelyiden jälkeen ole käynyt selväksi, mitä tämä Pericius/Tecnovos tekee, ja miksi se on nähty Tecnotreellä miljoonien eurojen arvoiseksi. Mitä enemmän tätä tonkii, sitä enemmän hälytyskellot soi ja lisää kysymysmerkkejä nousee ilmaan.

Toivottavasti joku muu jaksaa penkoa tätä syvemmälle. Google ja Archive.org on ystäviä. Hienointahan olisi tietysti nähdä vielä hc-luokan lyncheily-reissu Intiaan ja Nigeriaan jonkun Inderes-aktiivin toimesta. Voin olla mukana rahoittamassa lentolippuja muutamalla latilla, mikäli joku uskaltaa sille reissulle lähteä.

460 tykkäystä

Näyttää siltä, että paskaa tarttuu lapioon. Kaivahan lisää kun vauhtiin pääsit.

13 tykkäystä

Talousmediallamme olisi syytä kaivaa tätä tunkiota. Hammarenin haastattelu olisi kiva lukea. @Alex_af_Heurlin1

62 tykkäystä

Itse laitoin sähköpostilla kysymyksiä ison kasan, mukaanlukien tuon ostetun yrityksen nimen.

Mutta kyllähän todennäköistä on, ettei tuohon sähköpostiin vastata.

Joten kyllähän tässä tapauksessa olisi hieno juttu, jos @Alex_af_Heurlin1 tekisi kunnon taustatutkimuksen ja jutun Tecnotreen nykytilanteesta, jossa on kaivettu kaikki asiat perin pohjin. Nykyisellään Q2 yhteydessä tullut koontivideo Inderesiltä ei ole riittävän informatiivinen, vaan käydään asioita yleisesti läpi ja mukavia jutellen.

Vaikea paikka toki saada tietoa ja infoa, mutta kaipaisin itse enemmän painostusta tärkeimmistä asioista ja vastauksia kysymyksiin, joita on käsitelty ketjussa. Analyysin idea olisi juuri näitä asioita saada framille. Tällä hetkellä analyysi/videot ovat tällä hetkellä ”tarinan kerrontaa”, jossa puhutaan juuri niistä asioista, jotka kaikki voivat lukea tilinpäätöksistä.

62 tykkäystä

Eli tämähän alkaa vaikuttaan ihan täysveriseltä kusetukselta. Viime vuonna on alotettu miljoonien työntäminen pöytälaatikkofirmaan ja nyt Q2 viimeistelty asia. Lienee selvää että yhtiön johto on tässä täysin tietoinen mitä on ostettu / mihin rahat on siirretty.

52 tykkäystä

kuva

Tästä ei tutkiva journalismi parane. @WhoopWhoop on kirjoittanut ketjun parhaan viestin. Piste. Leuka putosi ensin syliin ja sitten lattiaan, kun luin viestiä eteenpäin. Ei helvetin helvetti.

Rauhoituttuani ajattelin hetken ja näen tässä kaksi todennäköistä mahdollisuutta, mitä on käynyt:

  1. TT:tä on kusetettu rankasti. Niille on myyty olematonta teknologiaa pöytälaatikkofirmasta. Tällöin tapaamiset ovat varmasti olleet jossakin hienossa vuokratussa toimistossa ja hyvinpukeutuneiden heppujen kanssa. Syöty ja juotu ja pari palkattua koodaria on kertonut ummet ja lammet. Jos tämä vaihtoehto pitää paikkansa, on TT:n johtoa kusettanut maanmiehet ja he eivät ole tehneet pienintäkään Due diligenceä firman suhteen. Näen tämän äärimmäisen huonona asiana, jos totta. Tällöin koko firman johdon pitää saada potkut, sillä tämä on anteeksiantamatonta ammattitaidottomuutta.

ps. Jos tämä on totta, minulla on silta myytävänä Padmalle. Voi laittaa vaikka privaviestiä Inden kautta.

  1. TT on piilottanut tällä toimella lahjuksia jollekin taholle. Näennäisesti ostettu softafirma, mutta oikeasti on maksettu rahaa ulos hämärästi, syystä X, jota ei voi kenellekään kertoa. Jos tämä on totta, niin … ainakin jonkin maan lainsäädäntöä on rikottu, mutta vähintään tietoisesti myös osakkeenomistajien etua, mikä taitaa itsessään olla Suomessa lainsäädännön vastaista?

Tämä koko juttu haisee Intiaan asti. TT:n johto nyt estradille. Vastatkoon jokaiseen @WhoopWhoop viestistä nousevaan kysymykseen.

83 tykkäystä

Ei ihme, että kurssi laskee ja johto on hiljaa kuin Putin poterossaan. Tässähän on hyvät perusteet eritystilintarkastukselle tai mille tahansa “erityisoperaatiolle rahanpesua vastaan”.

15 tykkäystä

Nyt alkaa kyllä olemaan sellaista settiä, että hirvittää koko juttu ihan oikeasti. Huh. Toivottavasti tämä vielä kääntyisi parhain päin, ei kyllä hyvältä näytä miltään kantilta.

Edit. Kurssi lähti alas heti! (Vaihto tosin melko pieni)

18 tykkäystä

Kysyin tekoälyltä seuraavaa?

Do we need to consider it as a potential scam?

ChatGPT said:

There isn’t clear evidence that Pericius Technologies is a scam, but some red flags warrant careful consideration:

  1. Limited Financial Information: The company has a very small capital base (INR 1 lakh), and there are reports of a significant decrease in net worth, which raises concerns about its financial stability​ (Director Check)​ (Tofler).
  2. Lack of Public Presence: There is little information available about its products, services, or business operations, which is unusual for a legitimate tech company. Established companies typically have more visibility, including a website and publicized business activities.
  3. New and Unproven: As a company founded in 2021, Pericius Technologies is still very new and hasn’t had time to build a track record. This makes it harder to assess its credibility.

Given these points, it’s important to approach any dealings with caution. You should thoroughly verify any claims made by the company, check for independent reviews or reports, and consider consulting with industry professionals before engaging in business with them.

12 tykkäystä

Tässä oliis Inderesinkin hyvä tarkistaa suoraan yhtiöltä, miten sänky on pedattu. Ja pikku hiljaa lopetella yhtiön seuranta. Tai sitten pistää paukkuja taustojen tonkimiseen ja selvittää juurta jaksain yhtiön todellinen tilanne. Siitä voisi irrota vaikka vuoden analyysi-/analyytikko titteli vähintään.

53 tykkäystä

Ei saa missään nimessä lopettaa seurantaa. Viimeksi kun niin tehtiin, lähti osakekurssi nousuun :rofl:

Inderesin kannalta on kohtalon kysymys onko analyysi (eli me sijoittajat) vai yhtiöasiakas tärkeämpi.

28 tykkäystä

Linkedinistä löytyy myös muutama henkilö, jotka ovat siirtyneet Periciukselta Tecnotreelle tämän vuoden tammikuussa.

Keväällä yhtiökokouksessa kerrottiin, että ostettaisiin yrityskumppani, jonka ohjelmistoa on käytetty, ja minulle jäi kuitenkin käsitys, että kyseessä ei mikään kovin iso kauppa olisi. Kyllä nämä tiedot vielä vaikuttaisivat sopivan siihen narratiiviin.

Olisiko Pericius/Tecnovos ollut huonosti johdettu firma, joutunut taloudellisiin vaikeuksiin, ja Tecnotree on ostanut alihankkijan itselleen, koska on riippuvainen sen ohjelmistosta tai muusta assetista? Tecnotreen olisi nyt hyvä avata tarkemmin, mitä on ostettu ja miksi, mutta ehkeivät nämä tiedot vielä osoita kusetusta tapahtuneen?

16 tykkäystä

Tälläkin palstalla ehdotettua erikoistilintarkastusta Tecnotreehin voi kyllä toivoa.

Todella vakavia red flageja nostettu ansiokkaasti esiin tänään,WhoopWhoopin toimesta.

Finanssivalvonnan luulisi myös kiinnostuvan yhtiön toimista ja tilasta.

18 tykkäystä

kuva

Tässä vielä kyltti tarkemmin. Miljoonien arvoinen yritys käyttää gmailia sähköpostina. Joku innokas voi koittaa soittaa tuohon numeroon.

36 tykkäystä

Nyt olisi johdon kommentti paikallaan. sen verran on vauhtia osakekurssissa. Rohkealle olisi tarjolla tilipäivä, jos uskoo rekyyliin.

9 tykkäystä