Tecnotree sijoituskohteena

Laitan yhtiölle pian kyselyä, jossa pyydän avaamaan yrityskauppaa tarkemmin. Katsotaan mitä vastaavat.

150 tykkäystä

Huikea viesti, lienee Inden palstan yksi kovimmista faktankaiveluista koskaan!

Tuo yrityskauppa 2m etumaksuineen ilman että kerrotaan mitä/miksi ollaan ostamassa oli iso punainen lippu mutta nyt kun tämän taustat kaivoit niin lippu on about jäähallin kokoinen.

Itselle tulee mieleen heti että tämä ostettu yritys on joku johdon/lähipiirin bulvaani/pöytälaatikkofirma ja 2m siirrettiin käytännössä omiin taskuihin. Viattomampi selitys olisi joku korruptiokanava eli kauppaa on saatu sillä että samalla ostetaan joku tällainen intialainen firma jonka omistaa TT:n asiakkaan lähipiiri.

Joka tapauksessa tämä case pitää nyt oikeasti kaivaa kunnolla esille. Tässä on nyt @Mikael_Rautanen @Antti_Viljakainen sellainen tunkio joka on Indenkin toimesta pakko kaivaa läpi oman uskottavuuden nimissä, nyt kun tämä on tuotu esiin täällä palstalla niin Inderesin on pakko tehdä asian suhteen jotain koska muuten ollaan “syyllisiä” oman inaktiivisuuden kautta. Enään ei riitä kivakiva-juttelut johdon kanssa vaan pitää esittää ne vaikeat kysymykset jo eikä tyytyä epäselviin vastauksiin.

Tää on paha paikka eikä @Roni_Peuranheimo pidä syöttää suht uutena kaverina susille vaan vaatii järeämmät voimat myös Inden osalta.

210 tykkäystä

40 tykkäystä

Periciuksen perustaja ainakin siirtynyt Tecnotreelle Nigeriaan työnhaun yhteyshenkilöksi toukokuussa…

2 tykkäystä

Kommentoimatta firman ala-arvoista tiedottamista tai vähintäänkin epäilyttävää kirjanpitoa, en nyt tiedä miltä tuollaisten intialaisten konsulttihikipajojen muka pitäisi näyttää. Samalla oma työhistoriani on paperilla useita vuosia pidempi kuin sopimuksessa tai työnantajayritykseni perustamisesta, koska vaihdoin talon sisällä uuteen tytäryhtiöön. Näitä järjestelyjä on monenlaisia, tulkintoja uran kestosta myös.

En näe syytä epäillä, etteikö tuo ole oikea firma tässä maailmassa työntekijöineen asiakkaineen kaikkineen. Siinä voi lähteä ryhmä-älyllä mopo keulimaan jos odotellaan bangalorelaiselta postilaatikkotoimistolta (vissiin aika vahvasti etätyöfirma) pohjoismaista loistetta. Tämänkin tiedän omasta työelämästäni. Penään toki, palstalaisten mukana, lisätietoa, mutta myös ennen kenenkään tuomitsemista rikoksesta. Possasta sainkin veivattua itseni ohi (toistaiseksi) pahimpien pudotusten :tada:

Tämä oli omakin tulkintani. Arvatenkin Tecnotree oli yrityksen pääsiakkaita. Henkilöstömäärä ja lopullinen kauppahinta kuulostavat kriittiseltä tiedolta.

19 tykkäystä

Noni, sain tän matkan järjestymään monsuunikauden jälkeen ja liput varattua (edellyttäen että viisumi hyväksytään). Matkustuspäiviä en kerro ettei siellä ole Padman miehet vastassa nyrkkirautojen kanssa :see_no_evil:

kuva

289 tykkäystä

Jos odotetaan kuitenkin faktaa, jota toivottavasti Inderes saa. Nyt on pelkillä arvailuilla saatu aika iso joukko paniikkiin, kun kurssia katsoo. Sieltähän voi Padma yllättää ja antaa järkevän perustellun vastauksen. Jos se vastaus tulee!

20 tykkäystä

Se mikä minua tässä mietityttää, eikä ihan vähän, on tämän ketjun ja kurssin yhtäkkisen syöksyn yhteys. Voiko todella olla niin, että vaikutus olisi näin suuri. Kurssista pois 15% ykskaks…
Jos näin on niin tämähän alkaa jo pelottaa. Täytyy alkaa oikeasti miettimään mitä tänne kirjoittaa. Omat Tecnotree sijoitukset vain kahvirahoja mutta entä ne muut…10000€ kenellä kiinni niin eipä naurata enää.

8 tykkäystä

Mukana :smiley: rahoitusta en tarvitse, mutta muutama luottoveturi matkaseuraksi olis kiva!

15 tykkäystä

Mikäli tämä Tecnotree on Wincapita 2.0 tai Onecoin veroinen, ei tuo -15% lasku ole yhtään mitään. Riski sille, että tässä pumpataan rahaa tarkoituksellisesti pois on kasvanut. Kun tietää vielä johdon palkitsemispolitiikan niin se ei yhtään helpota tilannetta. Kyllä tämä pahalta näyttää.

17 tykkäystä

Ylen MOT:lle voisi joku juttu vinkin kanssa laittaa jos ei muut lähde asiaa selvittelemään :smiley:

37 tykkäystä

“Jo eilen kovassa laskussa ollut it-yhtiö Tecnotreen osake luisuu lähes 14 prosentin alamäessä. Keskustelufoorumeilla on spekuloitu, että yhtiölle oltaisiin vaatimassa erityistilintarkastusta.”

78 tykkäystä

Tuon paljastuksen jälkeen voidaan todeta, että varmasti järkevästi perusteltu vastaus on olemassa. Se voi olla esimerkiksi:

Vastaus A
“Muilutettiin scammifirman kautta TT:n varoja itselle ja tutuille. Ei arvattu, että kukaan huomaa.” Tämä olisi aivan järkevä ja perusteltu vastaus. Sitä vain ei voi antaa sijoittajille.

Sitten on se vastaus mallia B:
“Tämä on vielä vaiheessa ja ne firman sivut oli päivittämättä, kun tiedottaja lähti ja kukaan ei muistanut webbisivujen salasanaa. Joo, henkilöstövaihtuvuutta on ollut, mutta ne oli mätiä omenia, jotka kirjoitti noita juttuja ja haluavat vain mustamaalata. Sitten tuo firman osoite on tehty kulusyistä, kun pitää olla joku postiosoite mutta kaikki tekee töitä etänä ja meetinkit on Teamsin kautta. Ei halunneet maksaa turhasta paljoa.”

Tämän vastauksen voi antaa sijoittajille, mutta järkevä se ei ole.

Kun mikään muu ei enää toimi, Vastaus C
“Katso, yksisarvisia!”

Katsotaan, minkä vastauksen saa puristettua Padmasta.

  • Vastaus A
  • Vastaus B
  • Vastaus C
  • Joku muu, mikä?
0 äänestäjää
5 tykkäystä

Optimistisin skenaario, minkä osakkeen omistajan kannalta keksin, on seuraava:

  1. Periciuksen toiminnan perimmäinen tähtäin on koko ajan ollut saada asiakas tekemään jokin iso ja kallis virhe. Jokin tekijänoikeus- tai muu sopimusrikkomus, josta joutuu maksamaan isot korvaukset. Tämä selittäisi osaltaan nuo ex-työntekijöiden arviot epäeettisestä toiminnasta. Ansa on viritetty.
  2. Tecnotree astui ansaan, ja tajusi olevansa lirissä. Periciuksen kanssa neuvoteltiin sopimus, jossa Tecnotree ostaa firman ja välttyy oikeustoimilta. Firmasta maksetaan järkyttävä ylihinta, mutta kuitenkin oletettavasti vähemmän, kuin mitä oikeuden kautta olisi menetetty. Sopimukseen kuului myös joidenkin avainhenkilöiden osalta suojatyöpaikka Tecnotreellä.

Muut vaihtoehdot on sitten ne aiemmin mainitut lahjusten piilotus tai sisäpiirin omaan taskuun siirto. Mikään näistä ei ole mielestäni kovin kiva vaihtoehto omistajan kannalta. Laput lähti laitaan heti kun asiasta luin.

14 tykkäystä

Eikös nämä palkkiot ole muutenkin aivan poskettomia?


https://x.com/AcumenFutures/status/1822296941734064247?t=Qztxd4n-fvDpb6yz6sYw6w&s=19

47 tykkäystä

Melko nirkoisesti noista ‘Private Limited’ yhtiöistä on tietoa, mutta itsellä pääsy suureen kansainväliseen yritystietorekisteriin, josta pystyy jotain näkemään. Näitä tietoja voi olla myös maksuttomissa tietokannoissa.

Olennaisia tietoja yrityksestä, joita ei ole taidettu vielä mainita:

  • 93 työntekijää
  • Kaksi johtajaa: Mr. Vishal Raj Subbian (roolissa 9.9.2021 alkaen) ja Mr. Vinodkumar Talluri (roolissa 9.9.2021 alkaen), kummallakaan herralla ei ole mitään muita yritysyhteyksiä saatavilla
  • Yritys perustettu 9.9.2021, joten molemmat johtajat olleet alusta alkaen mukana
39 tykkäystä

Löytäisitkö mitään mielenkiintoista tietoa Tecnovosista?

1 tykkäys

Anteeksi kyynisyyteni mutta kun kotimaassamme mennään jatkuvasti kyseenalaisempaan suuntaan politiikassa, yritysomistuksissa, ahneudessa ja oman navan vaalimisessa ja lähes kaikessa muussakin, uskon MOT toimituksen hukkuvan juttuaiheisiin. Niitä aivan varmasti riittää vuosiksi eteenpäin.

3 tykkäystä

Osarit ovat toki tilintarkastamattomia, mutta ovatkohan luvut kunnossa? Mitenhän tilintarkastus on järjestetty?

Tecnotreen tilintarkastusfirma on erikoistunut taloushallintoon, mutta sen toimitusjohtajalla on tilintarkastuspätevyys. Referenssi- ja muun myyntiesittelyn perusteella tilintarkastuksia tosin ei ole tehty pörssiyhtiötasoisiin firmoihin.

Tilintarkastajasta löytyi nopealla googlauksella myös tällainen osuma.

Tässä on vain nenään tulevaa hajua - yleenshähän pörssiyhtiöt pyrkivät ottamaan tilintarkastusyhteisön, joka herättää nimenäkin luottamusta ja maksavat paljon -, joka ei tietenkään tarkoita mitään. Jaanpa nyt vain joukkoistushengessä tämän havainnon.

98 tykkäystä