Tecnotree sijoituskohteena

Ymmärrän. Nämä ovat näitä rajanvetokysymyksiä. Tällä palstalla on ollut aivan liikaa tätä lajia että “jos et luota Padmaan niin mikset sitten myy” ja tulkitsin tuon kommentin väärin. Pahoittelut siitä.

Omalta kannaltani en luota johtoon syistä jotka mainitsin mutta en ole myöskään valmis myymään. Osittain koska arvostus on matala ja osittain koska toivon vielä että yhtiön governanceen saataisiin joku muutos. Kadun toki sitä raskaasti etten irtautunut silloin kun omat epäilykset heräsivät ja paperitulos ja kassavirta alkoivat erkaantumaan raskaasti. Tämä on ollut hyvä oppitunti sijoittamisesta vaikka onkin tullut kalliiksi.

9 tykkäystä

Eli liikevaihto reilu 500ke ja kulut reilu milli vuodessa. Miten noi tilikaudet menekää tos… Ei kai toi kauhee ihmeellistä ole.

Ihmettelin samaa tuossa eilisessä haastattelussa vaikka en halunnutkaan nostaa sitä esille, koska ketju oli silloin niin tulehdusherkkä. Yritin eilen pitkään ja omasta mielestäni kohtuullisen taidokkaasti tutkia asiaa, mutta mistään Periciuksen omista materiaaleista tai muualtakaan ei löytynyt mitään viitteitä tästä kolmannesta ‘suomalaistaustaisesta’ perustajasta. Vain nämä kaksi Vinod Kumar Talluri ja Vishalraj Subbian mainitaan perustajina/omistajina. Joko Padma ei ymmärrä sen yrityksen taustoja minkä kanssa hän on tehnyt kauppaa, hän sekoittaa Periciuksen Tecnovokseen tai sitten hän valehtelee herättääkseen suomalaisissa sijoittajissa luottamusta äkillisen pörssilaskun vuoksi.

Tampereella opiskellut Vikas Prabhu on kyllä tehnyt Syndicate Techille (Tecnovokselle) töitä, mutta muuta yhteyttä Periciukseen ei oikein vaikuta olevan, ellei ajattele Tecnovoksen ja Periciuksen olevan sama yhtiö:

Sillä mikä on lopullinen totuus tässä asiassa tuskin on kuitenkaan suurempaa merkitystä Tecnotree-sijoittajien kannalta. Uskikset uskoo ja epäilijät epäilee :cowboy_hat_face:

19 tykkäystä

Nyt taisi löytyä se ”savuava ase”.

Dubain DMCC-yritysrekisterin mukaan tämän ”Panindica Business Services” -yrityksen lisenssinhaltijana on intialainen Kaustubha Mani Gokul. Kaustubha Mani Gokul on (tai on ollut) johtajan asemassa seuraavissa samoissa intialaisissa yhtiöissä Padma Ravichanderin kanssa:

GLOBUS HOLDINGS PRIVATE LIMITED
10X LEGAL PROCESSES INDIA PRIVATE LIMITED
MYPARICHAY SERVICES PRIVATE LIMITED
TECNOTREE-FLEX INDIA PRIVATE LIMITED

Käytännössä kuvio näyttää menneen näin: Padma luopunut johtajan asemasta yrityksessä → tilalle tullut Kaustubha Mani Gokul.

Lisämainintana vielä Kaustubha Mani Gokulin yritysyhteyksistä 2017-2018: DELILAH DIGITAL MARKETING SOLUTIONS PRIVATE LIMITED, eli Tecnovoksen edeltäjä samoilta perustajilta, samassa osoitteessa :slightly_smiling_face:

Mun on vaikea nähdä tätä mitenkään muutoin, kuin että Kaustubha toimii ”kilpimiehenä”, ja Padma on häärännyt alusta asti myös tämän Tecnotreen ”alihankkijan” (vai ”alihankkijoiden”?) taustalla. Tämän 2-3 miljoonan “yrityskaupan” lisäksi olisi edelleen hauska tietää paljonko Periciukselle/Tecnovokselle/Syndicate Techille/Delilah Digitalille jne on maksettu Tecnotreen toimesta vuosien aikana.

edit. Ja kyllähän se sama mies löytyy myös Suomen yritysrekisteristä, liittynyt Tecnotree Services Oy:n hallitukseen 5/2024 (Tecnotree Services Oy - Päättäjät | Suomen Asiakastieto Oy) :slightly_smiling_face:

128 tykkäystä

Kiitos kaikille mielenkiintoisista kommenteista. Vaikka omat näkemykset on vieläkin jokseenkin positiiviset yhtiöön niin faktojen kaivelu ei oo koskaan haitannut sijoittajia.

Erittäin ylimielinen artikkeli KL sivuilla tästä keissistä. Perus toimittaja homma, että alkaa moralisoimaan muita omasta norsunluutornistaan. Kannattais katsoa ensin kriittisesti omia tekemisiä/tekemättä jättämisiään ennenkuin alkaa maan suurimmassa talouslehdessä piestä piensijoittajia verbaalisesti.

48 tykkäystä

@Maija_Vehvilainen vastaan sinulle täällä koska artikkelisi koski TT:tä.

Tietojen kaivaminen yhtiöistä on sinänsä ansiokasta toimintaa, mutta en kaipaisi Suomeen sijoituskulttuuria, jossa nimimerkillä keskustelupalstalle jaetut Google Street View -kuvakaappaukset tai Glassdoor-arviot aiheuttavat kurssiromahduksia.

Minä kaipaisin että Suomessa olisi talouslehdistöä jossa tehtäisiin tällaisia syväkairauksia yritysten taustoihin ja selvitettäisiin niitä asioita mitä yritykset eivät osaa/halua kertoa. Valitettavasti Suomen talousmedian tilanne on karmea ja edustamasi Kauppalehti on siitä paras/pahin esimerkki. Teidän uutisointi keskittyy tiedotteiden copy&pasteamiseen ja sitten näiden nykyaikaisten “näkökulmien” kirjoittamiseen, te olette kuin Iltalehti mutta talouspuolella.

Tämä eilinen romahdus johtui ainoastaan siitä että TT:ssä on ollut jo kauan ongelmia monella sektorilla mutta eniten viestinnän osalta, heidän tiedotteet ovat epämääräisiä ja viralliset tulosraportoinnit ovat joko amatöörimäisen huonoja/tarkoituksellisesti epäselviä. Täällä kaivettiin sellaista tietoa tavalla mistä teidän toimitus voi vain uneksia, tehtiin oikeasti ansiokasta taustojen kaivelua jotta saadaan enemmän tietoa asioista joista yrityksen olisi pitänyt itse kertoa. Se että vertaat tätä johonkin WSB manipulointiin on naurettavaa mutta saitpahan kirjoitettua “näkökulman” aiheesta.

Siinä missä voisi toivoa yrityksiltä parempaa raportointia niin vielä enemmän voisi toivoa Suomeen kompetenttia talousmediaa joka pystyy tekemään sitä mitä nyt piensijoittajat tekevät palkatta. Ehkä seuraava näkökulmasi voisi käsitellä sitä miksi tällaista talousmediaa ei ole ja miksi Kauppalehteäkin pidetään lähinnä talouspuolen roskapaperina.

282 tykkäystä

Huikeaa tutkimustyötä!

Nyt rupeaa faktatieto todistamaan epäilykset todeksi siitä, että “yrityskaupoilla” on kupattu vähintään miljoonia euroja Tecnotreestä padma & co. taskuun. Todennäköisesti ennen yrityskauppoja rahaa on siirretty pois Tecnotreestä “lisenssimaksuiuna” ynnä muina. Olenkin aina miettinyt mistä Padma sai rahat osakekauppoihin ja velkakirjoiihin.

54 tykkäystä

Mulla alkaa olla pää sen verran pyörällä näiden intialaisten nimien kanssa, että mielellään otan kaiveluapua vastaan. :slightly_smiling_face: Äkkiseltään löytyy toistakymmentä kiinnostavaa intialaista yritystä ja tilinpäätökset + kaikki kaupparekisteriin toimitetut dokumentit saa keskimäärin alle 10 eurolla per firma tilattua. Toimitus vie tunnista vuorokauteen riippuen intialaisten ripeydestä ja yrityksen koosta.

Omiin silmiin tää näyttää kuitenkin entistä vahvemmin siltä, että nämä Pericius/Tecnovos/Syndicate/Delilah on alusta asti vain ja ainoastaan Tecnotreen laskuttamiseen luodut yhtiöt. Isoimpana kysymyksenä tietysti kuinka paljon rahaa kaikille näille yhtiöille on liikkunut Tecnotreeltä vuosien varrella tuon 2-3 miljoonan kertamaksun lisäksi.

74 tykkäystä

Suosittelen vahvasti miro karttaa aiheesta!
Auttaa hahmottamaan yhteyksiä

5 tykkäystä

Vähän tarvitsisi kyllä tietoa siitä mitä firmat ovat tehneet. Pelkästään se että Teknopuuta on laskutettu jostain ei automaattisesti ole hämärää jos firma on vastineeksi saanut ihan oikeasti jotain konkreettista (työtä, palveluja, koodia…)

8 tykkäystä

En oikein pysy perässä. Onko hypoteesisi tässä nyt siis, että n. 50 miljoonan euron liikevaihdon Periceus (2023, tilinpäätösliitteesi) on juoksuttanut koko tämän liikevaihdon Tecnotreen läpi viime vuonna, vai mikä? Ihan näitä omia “savuavia aseitasi” lukemalla on vaikea seurata, mitä tässä edes tutkitaan.

Hah, olipas nolo ajatuspieru. Kiitos!

2 tykkäystä

Avaisitko vielä mitä tämä mielestäsi tarkoittaa? Eikö epäily ollut, että Padma on ostanut omilta yrityksiltään palveluja ja vetänyt voitot omiin taskuihin? Miten nuo työkokemukset tämän todistaisi? Se, että ostaa firmalta xyz asioita ja samat naamat pyörii eri firmoissa on aika normaalia touhua. Padma on ollut Tecnotreen ceo vuodesta 2011 ja nyt puhutaan parin vuoden takaisista asioista?

Onko jossain todisteita, että Padma omistaa nuo firmat? Vai olenko käsittänyt koko homman vääri?

3 tykkäystä

Pericius ei ole 50 miljoonan euron liikevaihdon yritys. Linkatut luvut on paikallisessa valuutassa.

8 tykkäystä

Välillä olisi hyvä miettiä, että mitä pitäisi selvitä, että se todistaa jotain puolesta tai vastaan. Jos Tecnotree on ostanut kymmeniä tai yli 100 henkilöä työllistäneen start-upin, tai ostanut osia siitä tjsp., niin tuosta nyt en itse päättelisi vielä mitään. Se, että tämän firman taustalla on ollut henkilöitä, joiden kanssa Padma on työskennellyt aiemmin, ei mun mielestä sekään kerro paljoa, koska eikö Padma sanonut näin haastattelussakin?

Koitan itse miettiä, että jos ajatuksena on ollut siirtää rahaa Tecnosta jollekin pöytälaatikkofirmalle niin, että nämä rahat päätyisivät lopulta vaikka Padman taskuun, niin mistä tämä näkyisi? Ja jos kyseessä olisi ihan legit osto, niin mistä se? Olettaisin, että jos olisi kyse vilungista varsinkin tapauksessa, jossa tämä väitetty pöytälaatikkofirma on laskuttanut Tecnoa jo pitkän aikaa, niin eikö helpointa olisi jatkaa laskutusta. Miksi olisi tehty myynti? No ehkä sille löytyy syitä, mutta varmaan jatkossa sitten ilmestyisi Tecnolle jotain muita vastaavia kulueriä?

Vastaavasti, jos joku lähtee oikeasti penkomaan tämän ostetun lafkan tilitietoja, niin mikäli sieltä löytyy ihan oikeaa bisnestä, niin se vähentäisi mielestäni huijauksen todennäköisyyttä. Jos taas kyseessä olisi puhdas huijaus, niin luulisi, että tuolla yrityksellä olisi ollut joitain asiakkaita, jotka olisivat olleet pöytälaatikkofirmoja, joilla olisi asiakkaita, jotka olisi pyötälaatikkofirmoja, joilla olisi… Tai näin mun ymmärtääkseni tällaisia huijauksia on ennen pyöritetty, että rahat kierrätetään todella monen kuorifirman kautta, joilla tyypillisesti on uskottavan kuuloisia nimiä (esim. tapaus Jho Low Jho Low - Wikipedia).

Ketju itsessään alkaa mennä aika lukukelvottomaksi hyvän alun jälkeen.

4 tykkäystä

Epäilys on, että Padma saattaisi istua välikäden kautta pöydän molemmilla puolilla kaikissa kaupoissa, joita Tecnotree on tehnyt näiden mainittujen intialaisten yritysten kanssa. Padman ja edellämainitun “kilpinaisen” yhteistä historiaa löytyy ainakin vuodelta 2014 asti.

Toistan edelleen, mun silmin näyttää että Pericius/Tecnovos/Syndicate/Delilah on vain ja ainoastaan Tecnotreen laskuttamista varten perustetut yritykset, joilla ei ole muita todellisia asiakkaita. Olen tuonut ketjussa esiin eilen ja tänään yhteydet, joista viimeisimpänä koko yritysketjun ensimmäisen linkin, Delilahin, 2017 perustaneen Kaustubhan.

42 tykkäystä

Kaikki tyynni, kun puhutaan rikollisen toiminnan savuavasta aseesta, niin kyseessä ei voi olla tulkinnallinen kysymys tai assosiaatio, vaan selvä todiste väittämästä. Ei tässä esitellä edes aihetodisteita. Olisi rohkealle tutkimustyöllemme hyvä, kun arvaukset ja inferenssit eritellään faktatiedosta.

7 tykkäystä

Eihän tämä ole mikään uutinen, Teknopuu osti IP:tä ja palkkasi henkilökuntaa Periciukselta kun se oli menossa nurin. Oletettavasti mikään näistä firmoista ei tee enää mitään Teknopuun alihankintaa. Ei se, että jonkun firman alihankkija menee konkkaan ole mikään ihmeellinen juttu. Jos alihankkija teki jotain kriittistä jota ei voi helposti ostaa toisaalta, tällöin voi tulla hätä korvata heidät, mutta muuten normaalia bisnestä.

11 tykkäystä

Rekryt ainakin ovat vieläkin avoimena näillä firmoilla (Osalla myös suoraan Tecnotreen-hommiin), joten tuskin siellä nyt toimintaa kuitenkaan on lopetettu :smiley:

Suomessa tätä korruptiokuviota esiintyy esimerkiksi sillä, että maksetaan ylihintaa yritysostosta tai lainataan rahaa alihintaan ja palkinnoksi saadaan joku järkyttävän hintainen toimeksianto yhden henkilön konsulttifirmaan ja muita vastaavia etuja, mitä ei välttämättä suoraan voida yhdistää siihen yritysostoon, mikäli toisen osapuolen yritysryppääseen kuuluu monta eri firmaa eri toimialoilta. Tämän vuoksi jokainen yhtiön toimi missä siirtyy merkittäviä summia rahaa täytyy kyetä perustelemaan aukottomasti liiketoimintasyillä. Mikäli miljoonia heitellään konkurssikypsiin firmoihin ja yritetään piilottaa nämä transaktiot omistajilta ja jätetään kaikki oleelliset tiedot julkaisematta, niin sijoittajan on pakko alkaa hinnoitella väärinkäytöksen riskiä osakkeeseen. Tämä pitää tehdä myös vaikka mitään väärinkäytöstä ei voitaisi todistaa tapahtuneen.

Jos tämmönen pikkuputiikki tekee miljoonakaupat, niin kyllä se arkijärjen mukaan on tiedotteen arvoinen asia, jossa avataan yksiselitteisesti yrityskaupan syyt ja seuraukset. Toki tiedotteissa valehtelemisesta voi ainakin paperilla joutua edesvastuuseen, joten esimerkiksi Pohjois-Amerikan markkinoilla esiintyy pienyhtiöissä myös paljon vastaavanlaista alitiedottamista silloin kun liikutaan harmaalla alueella.

61 tykkäystä

Voitko lopettaa tämmöisen misinformaation suoltamisen, kiitos. Tecnovos ja Pericius ovat toiminnassa olevia yrityksiä, ainoastaan Panindicalla ei ole toimintaa. Nämä tiedot siis Orbiksen yritystietokannan mukaan.

5 tykkäystä

Kerrataan nyt vielä. Kirjoittelin tänne eilen epäileväni, että nämä intialaiset yritykset eivät näytä olevan sitä mitä ulospäin on haluttu viestiä, ja ettei näillä yrityksillä ole näyttänyt olevan missään vaiheessa yhtään todellisia asiakkaita Tecnotreen lisäksi.

Tänään selvisi sitten lisäksi, että koko tämän yritysryppään ensimmäisen yrityksen (Delilah) perustajana toimi vuonna 2017 Padman luottomies. Sama mies, joka työskentelee nykyisin Tecnotreellä ”Legal Directorin” pestissä. Sama mies, joka otti johtajan roolin kolmessa eri intialaisessa yrityksessä Padman lähdettyä näistä yrityksistä 2012-15. Sama mies, joka oli johtajan roolissa Tecnotreen intialaisessa yrityksessä 2013-15. Sama mies, joka rekisteröi 2020 Dubaihin yrityksen, jonka kautta Periciuksen HR-johtaja työskenteli Periciuksella yrityksen alusta asti. Siis tämä sama dubailainen yritys, jonka ”executive assistant to CEO” vaihtoi 2020-2024 työhistoriassaan dubailaisen firman nimen Tecnotreeksi, eli on toiminut oletettavasti Padman henkilökohtaisena assistenttina neljän vuoden ajan. Dubailaisen firman todellisia edunsaajia ei näytä löytyvän rekistereistä, mutta allekirjoittaneen ”villi” veikkaus osoittaa edelleen Padman suuntaan kaikki seikat huomioiden.

Mun mielestä ei ole millään tavalla oleellista kiistellä siitä, mihin tuotteeseen ja montako riviä koodia Tecnotree on näiltä yrityksiltä vuosien saatossa saanut. Tottakai siellä on töissä oikeita osaavia koodareita, mutta meillä ei ole mitään mahdollisuutta arvioida, onko niille miljoonille (montako yhteensä?) saatu lähellekään vastinetta.

Mutta jos herää varteenotettava epäilys siitä, että koko tämä Intian yritysrypäs on perustettu vain ja ainoastaan Tecnotreetä laskuttamaan, ja nimenomaan sisäpiirin toimesta (oli välikäsiä yksi tai useampi), pitää olla kyllä hemmetin huolissaan.

Varsinkin kun kyseessä on useissa eri kohuissa ryvettynyt firma, jonka alariville ne eurot ei erinäisistä syistä näytä koskaan löytävän siinä mittakaavassa, mitä sijoittajat odottavat. Muistetaan vielä se, että tätä koko selvityksen laukaissutta 2-3 miljoonan euron kauppaa ei nähnyt ~70 miljoonan euron mcapin yritys edes tiedottamisen arvoiseksi.

147 tykkäystä