Osakesijoittaminen

Tehohoitoa vai saattohoitoa? Case Valaris (Ensco)

Hakiessani jotain muuta täältä foorumilta törmäsin nimeen Valaris. Ryhdyin seuraamaan yritystä, koska olen kiinnostunut energiasektorista. Kurssikäppyrä herätti mielenkiintoani entisestään. All time high huiteli omissa sfääreissään, ja siihen verrattuna nykykurssi oli käsittämättömän pohjilla. Ajattelin, että megatrendit joo, korona joo ja suurvaltapolitiikka joo. Pistin seurantaan. Eilen havahduin kurssiromahdukseen ennestään alhaisista hinnoista. Sama jatkui tänään, tosin kurssi sahasi voimakkaasti, ja eilisiin prosentteihin ei lasku päättynyt. Firman sivuilla ei ollut uusia uutisia. Googlaamalla löysin seuraavaa:
https://globalinsolvency.com/headlines/offshore-driller-valaris-explore-bankruptcy-its-creditors
Itseäni kiinnostaa sijoittaminen tällaisiin yrityksiin, joissa vola on omaa luokkaansa, ja toisaalta kiinnostaa tällaisten tapausten anatomia ihan teoreettisesti. Tässä on tehohoitopotilas taistelemasssa elämästään, ja toisaalta tässä on ehkä mahdollisuus todistaa supernovan räjähdystä. Tiedän, typeriä rinnastuksia. Kuka ostaa isolla volyymilla tällaisia osakkeita ja miksi?

ps. Mitä capter 11 tarkoittaa sijoittajan kannalta?

Chapter 11 suojaa velkojilta kun toimintaa uudelleenjärjestellään. Velkasaneeraus?

Yleensä saneeraukseen kuuluu se, että osakkeenomistajien omistus pyyhkiytyy pois joko kokonaan tai melkein kokonaan. Eli se selittää miksi kurssi painuu vauhdilla kohti nollaa.

Chapter 11 kiskoihin “sijoitus” on käytännössä lottoa isolla riskillä että jää käteen nolla.

R.I.P.