Tekninen analyysi ja treidaus -opiskeluketju

Löytyykö Nasdaq indeksi reaaliaikaisena ilmaiseksi?

Kokeile NAS100USD

1 tykkäys

Tänks

1 tykkäys

Saako Tradingviewstä irti enemmän bid/ask tasoja kuin yhden joka osakkeen hinnan alla näkyy? Löytyy Pro versio jossa Suomi osakkeet ja Nasdaq data maksettuna mutta vain yhden tason näkeminen vähän harmittaa

1 tykkäys

Katselin TV:n maksullisia hintapaketteja, eikä niissä ollut mainintaa tarjoustasoista. Näyttäisi, että tarjoustasot ovat käytettävissä ainoastaan, jos TV-tiliin kytketty välittäjä ne tarjoaa Depth Of Market (DOM) — TradingView

1 tykkäys

Vastaan tähän ketjuun jos sopii:

En ajattele erikseen kanavaa, vaan yksinkertaistan tuon vaan tuki&vastustasoiksi jotka menee samansuuntaisesti (tai lähes). Jos tukea kolkutellaan useasti ja lopulta mennään läpi, niin se toimii vastuksena sen jälkeen ylöspäin mennessä. Jos sen läpi päästään taas ylöspäin, niin riippuu vähän tapauksesta kannattaako käyttää enää tukena… Jos tuesta mennään vaikka neljännellä läpi, niin en käyttäisi enää. Jos on kolkuteltu pidempään, tai historian aikana nähdään sen toimineen useasti ennenkin tukena/vastuksena, niin sitten sillä voi olla vielä merkitystä.

Toi kanavakin on nyt puhkottu ylä ja alaosasta, joten sen määrittävät tuki/vastustasot ei ole enää yhtä vahvoja kuin ennen, joten paljon todennäköisempää että se ei enää toimi kunnolla. Pidän itselläkin näkyvillä vielä vain jotta hinnan heiluessa näkisi onko siitä enää mihinkään.

Noi bottikysymykset menee mun osaamisen ulkopuolelle, joten joku osaavampi voi jatkaa. Se kuitenkin, että botteja on lukemattomia ja tuskin yksikään samallalailla ohjelmoitu…

E: näemmä eri tavoin piirretty toi alareuna. Jos on oikeaoppisesti min. 3 osumaa, niin se voi vielä olla ok. Mun piirtämästä meni siis alareunakin rikki

2 tykkäystä


Alkaisiko NEL:llä meno hyytymään ja pientä palautumista edessä? RSI divergence “virallinen” termi?

2 tykkäystä

Heittäisi sellaisen kysymyksen kaikille TA tietäjille, joka on hiukan askarruttanut, että miten TA soveltuu esim päivätasolla tällaisten isompien dippien aikana yksittäisten osakkeiden tarkkailuun? Päteekö samat säännöt, kuin ihan normaalistikin vai onko jokin ns. panic mode säätö otettava huomioon?

2 tykkäystä

En ole ennen piirrely fiboja. Menikö oikein? Ainakin nousu pysähtyi hetkellisesti tuohon 61% paikkeille…

Käyttääkö porukka tällaisia tilastoja treidien apuna?

1 tykkäys

Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta!

(mutta joo, yleensä isot laskupäivät saavat perään pomppua…)

1 tykkäys

Muuten kyllä oikein mutta sulla fibot väärinpäin, korjausliikkeessä 38.2 on eka :slight_smile: Mielestäni fiboja kannattaa ehdottomasti seurata vaikka kaikki eivät nyt siihen uskokaan. Tämä lisäys vaan jotta saan 100 merkkiä täyteen.

2 tykkäystä

Onko ehdotuksia, että minkä sivuston kautta graafeja voisi tuijotella/tehdä teknista analyysiä paremmin kuin investing.comissa? investing muuten hyvä, mutta lahaa perässä…

mutta jos haluat reaaliaikaista dataa, se ei ole ilmaista. Kulut tosin voi vähentää sitten verotuksessa että se vähän pehmentää…

2 tykkäystä

Ketjun nosto. Moni kyselee varsinaisessa TA ketjussa paljon asioita jotka olisi parempi käydä läpi täällä opiskeluketjussa. TA ketjuun mielellään enemmän asiapitoista tekstiä

3 tykkäystä

Pitääpä lukaista jossain välissä. Lukaisin aloituskappaleeseen saakka, ihan hyvältä alku vaikutti.

“Opinnäytetyön tutkimusstrategiaksi valikoitui tapaustutkimus (case), joka tullaan toteuttamaan treidaamalla käytännössä Ninja Trader -treidausalustalla, demotilillä (ilmaisversio) teoreettisen viitekehyksen pohjalta luodun strategia mukaisesti”

Valitettavasti en hyväksyisi tätä menettelyä puhuttaessa treidauksen tuloksista (78% voitollinen). Kun pelissä on oikeaa, omaa rahaa, ihmisen psykologia muuttuu paljon. Oman itsensä voittaminen on yksi suurimmista esteistä voitolliseksi treidaajaksi pyrittäessä. Sen vuoksi menetelmän - mikä se onkaan - on oltava sellainen, että kykenee kurinalaiseen työskentelyyn, ilman tunteita. Jos siihen ei pysty, en suosittele treidaamista.

9 tykkäystä

Tätähän on käsitelty jo Traders’ Clubin jaksossa 39:

4 tykkäystä

Miten näitä valuuttakauppoja muuten verotetaan yksityishenkilönä?

Meneekö voitoista verot mutta tappioita ei voi verottaa?

Juuri näin eli tappioita ei voi vähentää voitoista. Sama kuin cfdt yms.

1 tykkäys

Kiinnostaisi pidemmän ajan tekninen analyysi, siis viikkojen ja kuukausien timeframet. Tykkään ns. KISS periaatteesta, joten yksinkertaiset ta indikaattorit ja tulkinnat olisivat kiinnostavia. Lähinnä siis liukuvat keskiarvot ja vaikka bollingerin nauhat.

Tässä on viikkokuva (viikon timeframe) Nasdaq indeksistä jossa bb indikaattori.

Kuvassa näkyy kaksi peräkkäistä punaista viikkokynttilää, jota ei ole maaliskuun jälkeen näkynyt. Olisiko mahdollinen trendikäänne käsillä?

Kuukauden timeframella myös ollaan bb ylänauhan ulkopuolella ja shooting star kynttilä? Kymysys siis, voiko näistä päätellä mitään?

2 tykkäystä

Ekaan ja tokaan kysymyksiin on oikeastaan sama vastaus: Kyllä, näistä on mahdollista päätellä, että trendinkäänne voi mahdollisesti olla käsillä. Tämä ei kuitenkaan ole kaikista olennaisin mahdollisin tieto teknisen analyysin kannalta, vaan pikemminkin varoitusmerkki. Aggressiiviset karhut ovat voineet jo etsiä näitä huippuja tiukoilla stopeilla, mutta konservatiiviset karhut voivat vielä odotaa seuraavan LH:n (matalamman huipun) syntymistä ATH:n alapuolelle - jos tämä tapahtuu ja aikaisemmat pohjat (HL) rikotaan alaspäin, niin trendinkäännös laskutrendiin vahvistuu. Oma asemoitumisesi tilanteeseen taasen pitäisi riippua siitä, että haluatko olla konservatiivinen vai aggressiivinen treidien hakemisessa - jos olet aggressiivinen, niin käytännössä missasit jo ensimmäisen laskulegin, mutta voit yhtälailla yrittää hakea shorttia muiden konservatiivisten karhujen mukana odottaen LH:ta nykyisten ATH-lukemien alapuolelle, ja sen jälkeen trendinkäännöstä laskutrendiin rikkomalla edelliset pohjat. Kaikista tärkeintä molemmissa em. strategioissa on suunnitelman laatiminen, johon kuuluu mm. se, että kuinka monessa erässä skaalaat sisään, ja missä on stop lossisi. Ilman stop lossia kaikki treidit ovat lähtökohtaisesti tuhoon tuomittuja - edes mentaalinen stop loss pitää olla, mutta ehdottomasti suosittelen ihan mekaanista stop lossin asettamista jokaiseen treidiin, se hoitaa exitit ilman turhia tunteiden häiriötekijöitä.

Noin muuten yleisesti voisi jälleen mainita, että sekä UBB:n (upper Bollinger Band) yläpuolella oleminen ja shooting star (topping tail) kynttilä ovat molemmat varoitussignaaleja, mutta täytyy muistaa, että mitä suuremmalla timeframella ollaan, niin sitä pidempään voidaan pysyä esim. UBB:n yläpuolella ihan vaan sen vuoksi, että yhden kynttilän muodostumisessa kestää niin pitkään. Siksi vahvistusta trendinkäänteestä alaspäin kannattaa hakea alemmilta timeframeilta (pääosin itse katsoisin 1h, 4h, daily ja weekly timeframeja).

5 tykkäystä