Tekninen analyysi ja treidaus -opiskeluketju

Nuo voi tehdä hiirellä IB:n tietokonesovelluksessa.

Tuossa ne tosiaan joutuu näpyttelemään toimeksiantoina

Jep, ongelma on tietysti siinä että 1) kaikki maksettu kurssidata on TV:ssä ja 2) IB:n deskari-sovellus on todella raskas (joskin todella monipuolinen) ja UI on suoraan sanoen surkea.

Mutta katsotaan nyt miten tuon integraatio etenee.

IB:n TW oli mielestäni outo tuon TV:n jälkeen. Tämä poistui kun netistä etsin layouttia mikä voisi sopia minulle. Nyt löysin sopivan missä on nuo hot keyt valmiina. Laatikko mihin saan bracket orderit tarvittaessa. Level 2 valmiina ja time &sales myös. Eli kaupan tekoon tuo. Sitten toisessa näytössä TV missä taulukot eri time framilla. Vaati kyllä aikaa että silmät ja aivot tottui.
Edit : Niin tuo layout oli jaossa eli downloadasin sen ja TW avasin sen .

2 tykkäystä

Juuri tätä hain ensimmäisellä viestillä takaa. Ehkä nämä on enemmänkin tällä(rookie) tasolla makuasioita, mutta itse pidän että toimeksianto on “visuaalinen”. Tarkoittanee juuri tuota, että chartilla näkyy entry, stoploss ja profit target. Mielestäni nordnetillä ei ole mahdollista edes asettaa toimeksi antoa joka pitäisi samaan aikaa sisällään SL/PT ?

1 tykkäys

En muista oliko Active Traderissa bracketit mutta ainakaan webbipohjaisessa ei saa automaatti Stoppareita tai take profitteja.

Vastaan tähän ketjuun kommentistasi Kamux TA:han, ja nyt pitää todeta että en ymmärränyt viestiäsi. Voisitko laittaa kuvan mitä tarkoitat 13.75 fibolla?

Tässä vielä tarkempi kuva päivätasolla tuosta gapista:

Gap on syntynyt alunperin välille 13.20-13.70. Jotta se olisi break away gap, niin olisi pitänyt ylittää edellinen merkittävämpi vastus tasolla 14.16. Näin ei käynyt joten siksi luokittelen runawayksi.

Kamuxista löytyy esimerkki myös break awaystä, kun kurssi aiemmin hyppäsi 10.96 yli

8 tykkäystä

@terva_xyz Näemmä kun pikaiseen vilkaisin töissä niin vilkaisin :poop::sti ja muutenkin sekoilin kun taisin ajatella että se on breakaway jos gäppää minkä tahansa vastuksen yli. Mutta runawayhän se on selvästi. Ohessa kumminkin kuva.

3 tykkäystä

Vaihteeksi TadingView:n opiskeluun liittyvää viesti :smile:

Tällä hetkellä teen suuren osan kaupasta puhelimella, jolloin käytössä on Mandatumin Trader Go itse kauppojen tekoon ja TradingView (Pro, reaaliaikainen NYSE ja Nasdaq ostettu erikseen).

Tietokoneella käytössä aivan sama setti, Mandatum + TV, pariin eri selaimeen avattuna.

Tiettyjen lappujen osalta kauppojen koko nousee pikkuhiljaa sellaiseksi, että olisi tarvis nähdä “lvl 2”, Eli hieman tarkemmat tiedot osto- ja myyntilaidasta, jotta osaisin suunnitella / pilkkoa toimeksiannot sopivasti…

Olisiko kokeneemmilla ketuilla antaa vinkkiä miten tämä olisi kätevin toteuttaa? TradingView ei ilmeisesti osaa näyttää suoraan tuota lvl 2:sta, vaan siihen pitäisi liittää joku oman palveluntarjoajan tili, josta tiedot haetaan… eikä taida löytyä Mandatumia / Saxoa tuolta listalta :thinking:

Riippuu pitkälti mistä pördeistä haluat level2:sta. IBKR lienee “helpoin”, sieltä saa ihan kaiken tarvittaessa.

Ja tässä sivusyy miksi odotan IBKR+TV integraatiota kuin kuuta nousevaa jos se olisi fiksusti toteutettu, en tosin tiedä siirtyisikö IBKR:sta ostettu kurssidata TV:n.

Nälkä kasvaa syödessä jne.

1 tykkäys

Tuolta saa hyvin eikä maksa 3 kuukauteen jenkki level 2 data mitään. Aivan loistava sovellus

(Sunnuntai niin seinä tyhjä)

Edit: en tiedä saako tuota liitettyä TVhen mutta jos webull on listoilla niin luulisin

3 tykkäystä

Mikä on paras tapa saada TradingViewistä hälytyksiä trendin kääntymisestä trailing stop loss -tyylisesti? Haluaisin asettaa isolle määrälle osakkeita hälytyksen tyyliin ”anna nousta/laskea vaikka maailman tappiin, mutta kerro kun on liikkunut X prosenttia uuteen suuntaan”. Jotain skriptejä kokeilin, mutta eivät tuottaneet toivottua lopputulosta. Käytän TV:tä kahdella laitteella ja älykelloon saa näppärät äänettömät ilmoitukset. Luulisi näillä pysyvän kärryillä seurantalistastaan ilman ylenmääräistä vaivannäköä, mutta TV:n alertien kanssa lopputuloksena on aina joko hirveä häly turhaa edestakaisin seilaamista tai missattuja mahdollisuuksia. Ärsyttävää myös asettaa ja kuluttaa hälytyksiä erikseen molempiin suuntiin.

Eikös tähän toimi ihan ok, että pistää hälytyksiä liukuvien keskiarvojen mukaan?

1 tykkäys

Mitäs jos kokeilisit TV:n paper tradingilla eli ostat ko. osaketta salkkuun virtuaalirahalla ja laitat sille trailing stop lossin ja sitten notifikaatiot kaupoista päälle?

1 tykkäys

Kokeilin, mutta trailing stop lossia ei löydy ohjeen mukaisena popuppina. Pelkkä stop loss. Ja eikö tuo tarkoita että aina pitäisi tehdä uusi ”toimeksianto” edellisen ”toteutuessa”?

Siis suodattamaan ylimääräistä informaatiota? Miten saan silti pelkän suunnanmuutoksen hälytykseksi?

No siis ajattelin tätä sellaisena yksinkertaisena köyhän miehen ratkaisuna. Kun kurssi leikkaa liukuvan keskiarvon niin eikös se tarkoita, että kurssin suunta on muuttunut / trendi vaihtunut? Sitten vaan valitsemaan mitä liukkaria haluaa käyttää että kuinka herkällä tuota haluaa pitää.

1 tykkäys

Eihän tuollaista pysty tekemään kuin ohjelmoinnilla eikä ihan yksinkertainen tehtävä (käännöksen laskenta). Nykyisestä kurssista voi laittaa moving up/down %, mutta ei tietenkään sitä, mitä hait.

1 tykkäys

Koitin katsella skriptejä ja jotain trailing-asioita sieltä löytyi, mutta en saanut hälyjä toimimaan toivotulla tavalla. Ehkä en vain osannut. Ajattelin että joku ratkaisu tähän olisi mutta ehkä sitten ei.

Tämä ratkaisu juuri tuottaa hirveästi turhaa informaatiota ja vie tuplana hälyjä. Tavallaan skriptattu jatke tälle toimisi, jos edellisen closen arvo on eri kuin toiseksiviimeisen ja sama kuin uuden niin anna häly.

Saako hälyn tarkasteman barin pituutta lukittua irralleen visualisoidusta?

Tämä lienee oikea ketju tälle kysymykselle, ketjun lukemalla pääsee jo pitkälle.

Tradingview on ilmainen perusversion osalta, sillä on hyvä aloittaa. Black Friday diilit on jo parin kuukauden päässä tulossa, silloin voi sitten nostaa versiota ja/tai ostamaan reaali-aikakursseja.

Moikka.
Olen tätä ryhmää sivusta seuraillut. Mutta en millään löydä sovellusta, millä pääsisi alkuun tähän tekniseen mailmaan. Kaikki taitaapi olla englaniksi?
Eli kaipaisin jotain linkkejä mitä käytätte ja minkä hintaisia ne on.