Tekninen analyysi ja treidaus -opiskeluketju

Yleensä ajatellaan, että RRR riskrewardratio on 2:1 - 10:1 (onko noi takaperin) eli minimissään haluat kaksi kertaa sen verran takaisin mitä olet valmis riskeeraamaan. Selvensikö?

Aika moni käyttää 3:1 R/R:ää mutta tapoja on monia. Chartilta voi katsoa jonkun vastustason johon laittaa take profitin tai sitten joku trailing take profit eli esim. huipuista x prosenttia voi tulla alas ennenkuin triggeröi myynnin. Tällä tavalla voi treidin antaa ns. juosta eikä turhaan jätä rahaa pöydälle jos kurssi ampaisee ennalta asetetun take profitin yli ja jatkaa ylöspäin.

4 tykkäystä

Tämä on hyvin tilannekohtaista. Usein nopeissa skalpeissa jo 1:2 (jos luvut pidetään Risk&Reward järjestyksessä) on ihan riittävä (panos iso). Ylipäätään sekin on tilannekohtaista, onko R&R kiinteä (ennalta määritelty) vai pyritäänkö dynaamiseen juoksutukseen. Siinäkin voi olla monia tapoja.
Esim. myydään 1/3 pois ekassa targetissa, 2/3 seuraavassa ja jätetään 1/3 juoksemaan (stopparia nostellaan aina uuden HL:n alle tms.). Myöskin hyvässä nousussa usein ostan takaisin 2/3 myynnin jälkeen yhden 1/3 uuden HL:n synnyttyä jne.
Targetin määrittelyssä pitää tietysti aina katsoa isompia timeframeja. Esim. jos tuossa treidissä sulla on 1min käytössä, pitää katsella ainakin 15min/1H/4H tasot valmiiksi, jotta näkee isomman kuvan, missä ollaan oltu aikaisemmin.
Tämä pikakommenttina.

16 tykkäystä

Auttakaahan tyhmää. Miten pystyn TradingViewssa määrittelemään Fibonaccitasot? Pitäisikö onnistua tuosta kuvakkeesta vai onko minulla väärä indikaattori (Auto Fib Retracement)?

3 tykkäystä

Alt+F - löytyy vasemman työkaluboxin 3. ylimmästä valikosta Fib Retracement

4 tykkäystä

Kuulemma 20 EMAsta pitäisi tulla alaspäin laskutrendin pompun jälkeen. Samalla graafilla kolme kohtaa missä ei ole pitänyt paikkaansa.

Astronomia ainakin välillä tarkempaa, kun tekninen analyysi :slight_smile:

1 tykkäys

Kukaan ei väitä että “pitäisi” tulla alaspäin

Kommentoin tänne kun tuo varsinainen TA ketju ei ole oikea paikka näille ihmettelyille.

Yksittäisen mittarin / peukalosäännön katsominen satunnaisella aikavälillä melko turhaa, ei kukaan ole koskaan väittänyt että nämä simppelit peukalosäännöt pitäisivät kaikissa tilanteissa aina paikkaansa.

Mutta mielenkiintoisesti lähdin katsomaan tuota sepeä taaksepäin tuntitasolla ja highlightasin tuon EMA20:n. Ja hyvin usein laskutrendissä ensimmäisestä tai toisesta pompusta ON lähdetty alaspäin lähellä tuota EMA20 tasoa. Tällä nopealla tarkastelulla ja lyhyellä aikaikkunalla tämä on toteutunut reilusti yli puolessa tapauksia:

En nyt tiedä missä mielessä tässä kommentoinnissa oltiin liikkeellä, mutta yllättäen tälle väitteelle löytyikin perusteluita. :smiley:

EDIT: viesti siirrettiinkin jo tänne oikeampaan paikkaan kiitos modeille nopeasta toiminnasta. :blush:

Huomasit varmaan että RSI on edelleen ylimyydyn puolella vaikka on ollutkin nostetta viime päivinä indeksitasolla?

Löytyykö margin debtiin jotain symbolia joka päivittyisi?

Onhan tuossa sun kuvassa montakin kosketusta 20 EMAan, josta tippunut jonku matkaa alas. :thinking:

Eihän tuossa ole laskutrendi kyseessä. Tuossa vaiheessa tuo näyttää enemmän nousutrendiltä.

Hmm. Ilmeisesti siis toimii, mutta meikäläinen ei vaan löydä niitä kohtia historiasta. Tässä 2018 loppuvuoden dippi. Tässäkään dipissä olevat väliaikaset pomput eivät välitä 20 EMAsta.

Hei!

Olen aloittanut opiskelemaan teknistä analyysiä ja haluaisin kuulla, millä työkaluilla te backtestaatte omia teknisen analyysin sijoitusstrategioitanne:
-onko käytössä joitain kaupallisia backtest-sovelluksia? Mitä suosittelisitte?
-onko käytössä perinteinen excel? Jos excel, oletteko ostaneet jostain esim. valmiita pohjia (eng. ”templates”) jostain? Onko suosituksia?
-Python/R/joku muu?

Erityisesti kuulisin mielelläni, mikä olisi aloittelijalle paras työkalu lähteä tekemään backtestausta. Se ei ole ongelma, jos työkaluista pitää maksaa, kunhan ne ovat hyvät käytössä.

Kiitos jo etukäteen kommenteistanne!

2 tykkäystä

Aloittelevan mietteitä tähän .
Mahdollisia vastus ja tukitasoja näkee paremmin kun katsoo ns vasemmalle. Kannattaa käyttää eri time frameja. Kummasti muuttuu kuva treidistä. Ennen treidiä pitää olla ns Trading plan. Lähinnä tietää kun menee treidiin SL ja TP. Joillain voi target 1 ja 2 ym.
Ennen aloitusta kannattaa katsoa yleiskuvaa. Eli weekly,daily ja siitä alaspäin. Miettiä miten ja minne suuntaan voisi markkinat mennä. Näin huomaaat mahdolliset esteet jotka voi kääntää treidin suunnan.
Itse ( harjoittelen ) havaitsemaan ns level 1 ja 2 vastustasot.
Minä pidän kirjaa kaikista treideistä johon kirjaan esim näitä
Lähtökohta on se 2R suljen treidin vielä lähes poikkeuksetta tuossa kohtaa
Mutta kirjanpitoon merkitsen mikä tulos olisi tullut eri vaihtoehdoilla. Kuten 2R /1R breakeven, 3R, 2R jälkeen 5min Bar by Bar ym. Näin kun dataa kertyy näen mikä antaa parhaimman tuloksen. Ottaen kuitenkin huomioon sen kuinka vaikeata on antaa voittojen rullata peläten menettää ne. Ohessa kuva tuosta sinun päivästä eri TF:llä

4 tykkäystä

Miten Ellito Wave hyzonissa, voiko näin lyhyellä kurssihistorialla soveltaa ja toimiiko downtrendissä?

1 tykkäys

Saako TradingViewiin ostettua Helsingin pörssin reaaliaikaiset kurssit?

1 tykkäys

Saa. Maksaa 3usd/kk. Sisältää myös Tukholman ja Kööpenhaminan.

1 tykkäys

Githubista löytyy mm. Pythonin pandasin päälle rakennettu TA-työkalu: GitHub - bukosabino/ta: Technical Analysis Library using Pandas and Numpy - kirjoitushetkellä siinä 42 indikaattoria.

R:lle löytyy paketit TTR, quantmod ja IKTrading joilla voi kaapia kurssidataa ja piirtää niitä sekä sovittaa niiden päälle muutamia valmiita indikaattoreita.

Valmiista rajapinnoista en ole tietoinen, joten ei sovellu live-treidaukseen/päivätreidaukseen.

Mutta kyseiset työkalut ovat täysin ilmaisia ja vain omasta kiinnostuksesta, tietotaidosta ja halusta kiinni viritellä kasaan. Itse en ole noita eri python-kirjastoja käyttänyt, mutta R:ään olen rakentanut Bollingerit ja Ichimokut lähinnä kuriositeettina ja teknisestä ilosta. Yhtäkään sijoituspäätöstä en ole näillä tehnyt, koska suhtaudun skeptisesti tekniseen analyysiin.

1 tykkäys

Mä olen R:llä koittanut jotain virityksiä joskus rakennella, mutta en kovin pitkälle niitä saanut vietyä. Jotain kynttilä/liukkari/bollinger/squeeze-strategioita backtestasin, mutta eipä niistä kokemusta enempää viisastunut. Jotain paketteja R:lle on varmasti olemassa, mutta yleisesti käytetyt indikaattorit ainakin on niin yksinkertaisia, että ovat helppo itsekin koodata.

TradingView’llä on mahdollisuus kirjoittaa koodia ja olettaisin sen olevan parempi tähän käyttötarkoitukseen vrt. R tai muut yleiskielet, mutta siitä ei kokemusta.

1 tykkäys