Tekninen analyysi ja treidaus -opiskeluketju

Viimeisten parin viikon aikana tullut keskityttyä aika paljon treidaamiseen ja näkemyksen ottamiseen markkinoista myös palkkatöiden kustannuksella.

Lyhyen aikavälin swingiä/treidiä esim. kun aavistaisi päivän rangen ja todennäköisyyksien (käppyrät/viivat ja fibonaccit) avulla luottaa omaa tekemiseen. Useammin tulee voittoja kun turpaan, tosin jos oppisi ottamaan “turpaan” vain vähän niin tämä olisi kannattavampaa.

Jos on hyvä käsitys markkinanäkemyksestä niin on ihan kivaa puhaa, mutta esim. viime viikolla oli tuskallista, kun yrittää kääntää oman näkemyksen longista shortiksi ja markkina ehkä seuraa perässä.
→ Kait se teesi on tällä hetkellä, että otetaan vähän henkeä (n. 5-10 %) huipuista max ja sitte jatketaan äärettömyyteen?

Mulla olisi moinen kysymys; 1.2-2.2pvä NQ-F jätti RTH gapin välille 17453.25 -17465.50, ja tiistaina otti suht voimakkaan pompun siitä ( LOD 17452.50) Keskiviikkona sitten liquidity grabin vähän alle ja ylös.

image

Long story short miksi Tradingview näyttää 30min chartilla RTH kuitenkin klo 23.00 kynttilän? (Torstai) siis missä se gappi nimenomaan on

Eli siis tuo Gap on hiton hankala löytää jos ei sitä osaa hakemalla hakea, minä en sitä 5min RTH graafilta löydä

@Thiebault @DayTraderXL auttakee

2 tykkäystä

RTH eli regular trading hours määritellään futuurien osalta 16:30-23:15 eli ne ovat auki vartin pidempään kellon soiton (23:00 tai 4:00 PM) jälkeen, eli siihen asti kun “pit” on auki. Kyseisessä tapauksessa futuurit nousivat vielä klo 23:00-23:15 aikana. Alla näkyy minuuttitasolla kyseinen liike ja todellisuudessa RTH:n ulkopuolinen gap oli 17544.75-17508.00 ja näkyy 5 min+ charteilla, kuin gappia ei olisi muodostunut.


TF 1 min


Esim TF 30min

“RTH is usually when the pit is open for trading or if the pit no longer trades then it is when the pit used to be open and signifies the most liquid time period in which to trade. For example, for the E-mini S&P500 Futures contract, RTH is from 9:30am to 4:15pm East Coast (New York) time”

6 tykkäystä

@Thiebault Kiitos, tämä selvensi asian :smiling_face: Hauskasti algot tosiaan kävi hakemassa NQ f about 1 pisteen tarkkuudella tuon ensin ti ja sitten ke alta Liquidity Grab

1 tykkäys

Tein kaavion, jossa näkyvissä Hexatronicin päivän päätöskurssi sekä kumulatiivinen määräpainotettu keskiarvo alkaen päivästä 9.2.2024 (kohta 1 x-akselilla), jolloin Hexatronic julkisti Q4/2023 tuloksensa. Päivän päätöskurssi näyttäisi heiluneen tuon kumulatiivisen VWAP:n ylä- ja alapuolella.

image

Datan lähde: Historialliset kurssitiedot - nasdaqomxnordic.com

Ruotsin finanssivalvonnan mukaan yhtiöön kohdistuva Sum Short % on 8,99%.

Mielenkiintoista seurata, jatkuuko heilunta tuon noin 33 SEK:n ympärillä, vai lähteekö osakekurssi kehittymään sen ala- vai yläpuolelle.

2 tykkäystä

5158 kulmilta löytyi myyjiä ES F

Mikähän mahtaisi olla avuksi kun olen tässä käynyt vähän kauppaa NN Markets Nasdaq tuotteilla, mutta monet treidit menee ohi suun ihan siitä syystä ettei toimeksianto toteudu. Useasti hinta tulee toimeksiannon kohdalle ja pyörii siinä hetken ja jatkaa matkaa ilman että syntyy kauppoja. Sen ymmärrän jos hinta muuttuu nopeasti että tasot menee heilahtamalla ohi ja isompaa puskuria hintaan vain, mutta tätä tapahtuu myös aivan maltilisen liikkeen kanssa.

Onko esim Infront web traderistä tähän mitään apua? Sitä olen tässä hieman pohtinut testiin. Toistaiseksi mennyt karvalakki Traiding viewn ja ihan normaalin NN käyttöliittymän avulla näissä.

Moikka, Nonneron suurin tarkoitus on siirtää sinun rahat nordealle. Mutta onko sinulla autom.päivittyvät kurssit käytössä?
Rajahinta kannattaa ampua yli jos vaikka spredin myyntilaita keikkuu turbossa 9,08 niin näpytä siihen 9,20 toteutuu varmasti.
Myös toki haluavat myydä yli 100 arpoja ja ostaa ne alta 100 takaisin.
Täytyy myös olla oikea AOT tilivalittuna ja riittävästi varoja heidän otettavaksi.
Parhaat treidit on ne mitkä jäi tekemäti :wink:

1 tykkäys

En nyt mihkään muualle tätä kehtaa vielä laittaa, ni laitetaan tänne.

Kyseessä ruotsalainen Cint Group :sweden: / STO: CINT
Tekevät SaaS-palveluna kuluttajatutkimusta digitaalisesti.

Salkunrakentajakin tehnyt artikkelin:

Itseäni vähän houkuttelis ostaa ainakin lyhyehköön pitoon. Etenkin kun korot laskevat, niin tämä saattaa saada sen myötä nousua. Päätin kuitenkin ottaa tän eräänlaiseksi TA-harjoitustyöksi myös.

Kurssi ollut suht lähellä liukuvaa keskiarvoa ja se on ylitetty/alitettu usein melko äkisti. Tukitason pisteitä nyt vaan noi kaksi (sekä päätökset, että kynttilöiden hännät erikseen).
Edellisen huipun aikaan volyymi suuri ja sen jälkeen vaan “nappikauppaa”.

Aika yksinkertainenhan tuo nyt on, enkä ainakaan itse ole tästä “analyysistani” vakuuttunut. Onko jotain perusasioita, mitä kannattaisi vielä ottaa huomioon? Vai onko koko tapaus niin hutera, ettei tästä mitään tilastollista infoa vielä edes saa?

3 tykkäystä

Lyhyesti; daily-tasolla sen verran vahva down trend että kannattaa odotella noita 11.00 tasoja josko sieltä tulisi tukea. Tai sitten odottaa sitä kuuluisaa daily TC:tä.

Nyt en ostaisi, putoava puukko yleensä viiltelee syviä haavoja.

4 tykkäystä

Jos kehtaa komppaa Keisaria, niin teknisessä mielessä ei vielä ostohousuja jalkaan. Melkein kuuluisi sinne kyselyt-threadiin, mutta ne kuuluisat 2c eri asioita mitä voi mm. tarkastella:

(vasemmanpuoleinen 1d, oikeanpuoleinen 1h)

(I) ja (II) daily ylimyyty (OS) joten potentiaalia käännökselle, mutta pitää myös kääntyä (1d TC…).

(III) Ei ole vähään aikaan yrittänytkään yli 1h ema20 liukuvan joten, ennen kuin edes yrittää olla tuon päällä niin riskit koholla. (loppukäyttäjän vastuulla päättää onko 12 vai 20 tai joku muu sopiva liukuva jota käyttää mittarina.)

(IV) ja (V) En jaksanut ottaa volyymiprofiilia kuvaan, mutta tuossa edellisen wickin antamalla alueella eka potentiaalinen kääntöpaikka. Ja heti sen alta aikaisempi. Jos sulkee näiden alueiden alapuolelle niin ei imho toivoa vielä käänteestä.

TL;DR: trendlinet potentiaalisia paikkoja, ja usein mahdollisiakin, mutta kertoo vasta potentiaalista. Jos valitsisin yhden asian millä seurata käännettä, niin se olisi tuo 20 liukuvan päällä pysyminen ensin 15 min, sitten 1h ja lopuksi 1d. (tuo käytännössä myös johtaa lopulta Trend Changeen.)

5 tykkäystä

Edelliseen liittyen kysymys muille TV suurkuluttajille. Kehtaatteko jakaa minkälaisia layoutteja käytätte yksittäisten osakkeiden seurantaan? Useamman seuranta ihan oma kuvio, mutta tämä single stock analyysi muuttui merkittävästi miellyttävämmäksi kun ryhdyin katsomaan esim. sekä dailyä että hourlyä samaan aikaan - mm. eri timeframet kokonaiskuva ja eri indikaattorit eri timeframeilla. Ja homma on leviämässä ihan käsin kun seuraavaksi ajatus ottaa vielä pari muuta lisäruutua tähän kaveriksi vaan siitä ilosta. :stuck_out_tongue:

Heippa!
Muutama kyssäri mielenkiinnosta. (saako tässä topicissa kysyä?)

EIkö nämä rising wedget pääty yleensä laskuun? Toisaalta taas kaikki liukuvat tulee ylöspäin, eli onko bullish (vai onko edes merkitystä tässä?)
Meinasitko ottaa shorttia 98 ?

Olen aloittelija ja varmaan typeriä kysymyksiä, mutta pakko jostain aloittaa. Kiitos ja anteeksi.

Voi päätyä nousuun tai laskuun, ei sitä tarvii/voi nyt tietää. Mutta longipossan otat tietysti jos se breikkaa kunnolla (hyvällä volyymilla on plussaa) tosta wedgestä ylös. Esim 98$ läpi.

2 tykkäystä

Itsekään en oikein rising wedgeistä pidä, mielummin ottaisin edes yhden shakeoutin wedgen loppuun. Mutta kuten jo sanottiin, jos lähtee nousuun kovalla volumella niin ostaisin.

1 tykkäys

Sieltähän se shakeout tul, kävi ma50 alla. Kokeillaan palautuisko rangeen,kyytiin @86,37

Alokas haastattelee -ketjusta tuttu Susanna on tehnyt hyvän ketjun TA:sta jälleen. :slight_smile:

https://x.com/laine_susanna/status/1824135188009353387

Loppuosa tviittiketjusta

image
image


image

image

3 tykkäystä

Jos lähtisitte ihmettelemään TA puolta ensikertaa, mikä olisi eka työkalu johon perehtyisit. Youtubehan on täynnä näitä opetusvideoita joiden otsakkeessa lukee että just tämä on se työkalu, jota ilman ei yksikään treidaaja pärjää.

Itseäni kiinnostaa ehkä eniten tuon MA 20, 50 ja 200 käyttö. Jos otan vaikka ensimmäisenä lempilapseni Evolutionin chartin, voidaanko ajatella että nuo MA viivat toimii vastus ja tukitasoina?

Tuosta kuvasta voisi ajatella että vastus ja tuleva mahdollinen tukitaso olisi sitten tuo 1067.

Ammattitaitoni treidaajana perustuu siis siihen että silloin kun salkun osakkeet on kaikkien liukuvien yläpuolella voidaan mennä kuuhun ja sitten kun ollaan kaikkien alapuolella niin nautitaan matkasta salonkivaunussa kohti maan keskipistettä :slight_smile:

5 tykkäystä

RSI on hyvä huomioida mainitsemastasi esimerkistä. Kuvastaa juuri momentumia.

2 tykkäystä

Joudutko hakemaan tietoa erilaisista talous/pörssi/pörssiyhtiö -tapahtumista eri puolilta maailmaa ja/tai jäätkö niistä paitsi tai saatko esim. KL:stä virheellistä tietoa? Jos sinulla on TradingView lisenssi käytettävissäsi, apu on nykyisin lähellä. Sinne on tullut kätevä kalenteritoiminto, Calendar, joka löytyy pääsivulta.

9 tykkäystä